Stanojević: Disciplina ili odlazim
Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je razočaran ponašanjem svojih igrača na utakmici sa Vojvodinom u Novom Sadu.
"Crno-beli" su izgubili rezultatom 2:0, dvojica igrača dobili su crvene, a nekolicina žute kartone.
"Razočaran sam ponašanjem mojih igrača. Ovo je poslednji put da se ovako nešto dogodilo. Bude li se ponovilo ili će neko od njih da bude udaljen ili ću ja u slučaju reprize da odem", kaže Stanojević.
Predsednik kluba Dragan Đurić najavio je u ponedeljak kazne.
"Mlad sam trener, prvi put se susrećem sa ovakvim scenarijom, nadam se i poslednji. Do sada smo u prvenstvu dobili samo jedan žuti karton. Igrač uvek može da pronađe opravdanje, ali za one koji nose dres Partizana, ono ne postoji. Klub je iznad svih nas i mora da se reprezentuje na način koji dolikuje njegovom renomeu. Ne smemo da budemo paranoični i obaziremo se da li provokacije bile namenske. Hteo sam i sada drastično da reagujem, ali neka ovo posluži kao poslednje upozorenje", izjavio je Stanojević.
Trener prvaka Srbije ne beži i od sopstvene odgovornosti.
"Možda sam neke igrače trebao da odmorim, rotiram, bolje ubedim, ali ja nemam iskustvo igranja u Ligi šampiona. Da problem bude veći, u Srbiji ne postoji trener koga bih za to mogao da pitam. Da li je u pitanju istrošenost? Ne smemo u utakmici sa Arsenalom da tražimo alibi, imali smo pet dana za odmor, bio je derbi, divan ambijent...", kaže Stanojević.
Mladost Apatin - Partizan (15.00)
www.partizan.rswww.partizan.rsPartizan se u sredu od 15 časova sastaje u Apatinu sa ekipom Mladosti u 1/16 finala kupa Srbije. Stanojević na toj utakmici zbog reprezentativnih obaveza, crvenih kartona i povreda neće moći da računa na golmana Stojkovića i Petrovića, reprezentativaca Srbije, povređene Krstajića, Boju i Miljkovića, suspendovane Tomića i Smiljanića, Makedonca Lazevskog, Savića koji će igrati za Crnu Goru, Moreiru (Gvineja Bisao), Kizita (Uganda), Brašanca i Nastasića (omladinska reprezentacija Srbije).
Da Kamara nije odlučio da ostane u Srbiji i pored poziva u nacionalni tim Sijera Leonea Stanojević ne bi imao jedanaest prvotimaca.
Ovako su u Kuli od utorka veče golmani Radiša Ilić i Živković, igrači odbrane Stevanović, Jovanović i Stanković, vezni igrači Kamara, Davidov, Babović i Saša Ilić i napadači Iliev, Bogunović, Šćepović i Kleo. Ostatak ekipe čine omladinci, Mulćan, Ilisić, Cvjetković, Slepčević i Aksentijević.
I pored toga što će na stadionu 'Rade Svilar' u sredu od 15 časova njegov tim igrati sa 13 prvotimaca i petotoricom omladinaca u protokolu Stanojević kaže da je obaveza 'crno-belih' da pobede.
Domaćin se nalazi u Srpskoj ligi 'Vojvodina' a Mladost i Partizan su u kupu odigrali dva meča, oba u Apatinu. Partizan je u proleće 2007. godine pobedio rezultatom 3:0 (Jovetić, Smiljanić, Nebojša Marinković), u jesen 2008. godine bilo je 2:0 (Čadikovski, Dijara).