banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Sep 2010, 21:50 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Sep 2010, 15:06
Da, tatinih i maminih sincica ima svugdje. Medjutim, njih ima puuuno na faxu, sto kasnije. Znanje i strucnost vecine njih je upitna. Sto se tice gresaka i tu ne valja. Mi zaista imamo dobre doktore, ali imamo i mnogo losih. Koliko samo gresaka je zataskano, kad je neko cuo da je doktor odgovarao zbog pogreske, koju je mogao sprjeciti. Osim toga, ni sistem skolovanja ne valja. Cujem da sad nesto mjenjaju, al u odnosu sa npr. Njemackom, gdje sam bio jedan period,i pao sam na dupe kad sam vidio njihov sistem. Medicina je uvijek PRAKSA PRAKSA PRAKSA pa onda 100 mjesta pa TEORIJA. Teorija je bitna, ali bez prakse nema smisla. A kod nas je obratno.

Eh, sad hirurgija je jedna oblast, jako odgovorna, ne mozes citavu medicinu strpati samo u to. Bez uvrede, ali promil ljudi to moze da bude, tak da neko ko je recimo dermatolog, mikrobiolog, specijalista porodicne, nema bas pretjerano stresan posao, jer vatrogasci znaju imati stresniji, dok hirurzima skidam kapu ( ne piju dzaba).
A po platama doktori objektivno jesu podcjenjeni, i to je sramota, ali i vecina drugih odgovornih profesija je danas podcjenjena, sto nije utjeha, al sta da se radi...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 23:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Dr. House je napisao:
Da, tatinih i maminih sincica ima svugdje. Medjutim, njih ima puuuno na faxu, sto kasnije. Znanje i strucnost vecine njih je upitna. Sto se tice gresaka i tu ne valja. Mi zaista imamo dobre doktore, ali imamo i mnogo losih. Koliko samo gresaka je zataskano, kad je neko cuo da je doktor odgovarao zbog pogreske, koju je mogao sprjeciti. Osim toga, ni sistem skolovanja ne valja. Cujem da sad nesto mjenjaju, al u odnosu sa npr. Njemackom, gdje sam bio jedan period,i pao sam na dupe kad sam vidio njihov sistem. Medicina je uvijek PRAKSA PRAKSA PRAKSA pa onda 100 mjesta pa TEORIJA. Teorija je bitna, ali bez prakse nema smisla. A kod nas je obratno.

Eh, sad hirurgija je jedna oblast, jako odgovorna, ne mozes citavu medicinu strpati samo u to. Bez uvrede, ali promil ljudi to moze da bude, tak da neko ko je recimo dermatolog, mikrobiolog, specijalista porodicne, nema bas pretjerano stresan posao, jer vatrogasci znaju imati stresniji, dok hirurzima skidam kapu ( ne piju dzaba).
A po platama doktori objektivno jesu podcjenjeni, i to je sramota, ali i vecina drugih odgovornih profesija je danas podcjenjena, sto nije utjeha, al sta da se radi...

Е, ово је суштина свега! Код нас је обрнуто и зато ми каскамо за свијетом ... Не само у медицини, него у свим областима...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2010, 09:39 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Sep 2010, 15:06
Hm, pa da. Medicinska nauka se razvija strahovito brzo, tako da ako jedan istrazivacki centar ustanovi nesto novo ( npr. da je za lijecenje necega potrebno nesto novo, a ne onda kako je u knjizi navedeno od prije dvije godine, onda se to vise ne uci) Sad to je banalan primjer da ne treba ljude opterećivati teorijom, jer se ona mjenja, ne svugdje kao npr u anatomiji i vecini baznih predmeta, ali recimo u neurologiji itekako. Eh sad, da su nasi profesori kakvi nisu, oni bi i udzbenike trebalo da prilagodjavaju, tako recimo stavljati akcenat na neke bolestine koje vise nisu toliko zastupljene je gubljenje vremena, dok mladi doktori znaju recimo svaki detalj u knjizi, vecina njih kad dodje na kliniku ne zna nesto osnovno.

Eh sad, da je to i u ostalim strukama tako, to vjerujem. Mada sto je kod nas prosjek studiranja po 10-12 godina, to je sramota prvenstveno za organizaciju na faxu, vlast, pa profesore, pa tek onda kriviti studente. Jer sta neko ko upise fax sa 18-19 god, pa ga zavrsi sa 28-29, pa gdje je tu spec. , a eventualno i sub.spec. , a i doktori treba da zive! Osim, toga puno pametnih studenata se tjera sa faxa, jer su vecinu toga pretvorili u samo gruvacenje. To pokazuje da su losiji i studenti sa osrednjim prosjekom mnogo bolji doktori od onih sa 10-kama. Imaju 10 a boje se prici pacijentu...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ima li neko info kada pocinje skolska godina na Stomatologiji (vise godine)... Jbt odem danas da vidim ima li nekih novosti, a na faxu pustosh, informacije od prosle godine, znaci uzas...

Je*em ti fakultet koji nema ni web sajt da valja, a o ostalom da ne pricamo, znaci ako ne znas dekana, sekretara i sl. nema sanse da dodjes do valjane informacije... Stvarno sramota :roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 18:52 
Veteran
Veteran

Hertzog je napisao:
Ima li neko info kada pocinje skolska godina na Stomatologiji (vise godine)... Jbt odem danas da vidim ima li nekih novosti, a na faxu pustosh, informacije od prosle godine, znaci uzas...

Je*em ti fakultet koji nema ni web sajt da valja, a o ostalom da ne pricamo, znaci ako ne znas dekana, sekretara i sl. nema sanse da dodjes do valjane informacije... Stvarno sramota :roll:

http://www.facebook.com/ssmfbl?ref=ts pitaj ovdje, dobices sigurno odgovor u ekspresnom roku... ako imas fb, naravno ;)

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemam fb :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 20:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Jbt odem danas da vidim ima li nekih novosti, a na faxu pustosh, informacije od prosle godine, znaci uzas...

Studentski savez nam je k'o kraljeva vlada u egzilu :lol:
Pocece zvanicno nekad u oktobru, a realno sredinom novembra kao i svake godine do sada .. dok se dese 2-3 prevrata, pa 2-3 ganjanja uslova i bezuslova, pa organizacije i reorganizacije grupa i asistenata :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 20:16 
Veteran
Veteran

Добро, трба узети у обзир да је реновирање у току... општи је хаос, али мислим да ће сад студентска бити на фазон шалтер-сале, па ће бити брже и лакше доћи до информација... неће више оне роспије моћи да се закључају унутра и кафенишу.... надам се...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
надам се и ја. и искрено ни на једном факсу нисам видио да студентска служба ради са студентима само од 12 до 14 часова. а још наш факултет има много студената на ова 4 смјера... стварно није у реду.
због те глупости око радног времена и што се оне закључају унутра студенти доста пута нису могли да овјере пријаву на дан испита него морају долазити дан раније :roll: и још увијек гужва јер ријетко раде

и још нешто на већини факултета одобрен октобарски рок за све студенте, а код нас само за оне који су на старом програму :angry4:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 21:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stomatologija je u kampusu, tako da renoviranje na birou na pije vode

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 00:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Jun 2008, 20:34
Meni nije jasno zasto toliko pljujete po nasem faksu? Ok, slazem se da da stanje nije savrseno, ali ljudi, zaboga, pa nije ni toliko lose. Ovaj faks jaca volju, nismo u vrticu da nas tete maze i paze. I sto svi pljuju po "rospijama" iz studentske sluzbe? To sto sa studentima rade od 12 do 14 ne znaci da ostatak radnog vremena piju kafu. Posao studentske sluzbe nije samo ovjeravanje prijava koje studenti donesu u 15h pa se zale, vec hrpa druge papirologije... Opusteno, ucite, trudite se, dajte sve od sebe i uspjeh je zagarantovan... Ako vas vec sada sve nervira, sta cete za 5 -6 godina kada vam ispred vrata bude sjedilo 50 bolesnih ljudi???

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 09:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A sta treba da pohvali. Studentska sluzba je jos i najbolji deo cele price.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 09:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

soadrock je napisao:
Meni nije jasno zasto toliko pljujete po nasem faksu? Ok, slazem se da da stanje nije savrseno, ali ljudi, zaboga, pa nije ni toliko lose. Ovaj faks jaca volju, nismo u vrticu da nas tete maze i paze. I sto svi pljuju po "rospijama" iz studentske sluzbe? To sto sa studentima rade od 12 do 14 ne znaci da ostatak radnog vremena piju kafu. Posao studentske sluzbe nije samo ovjeravanje prijava koje studenti donesu u 15h pa se zale, vec hrpa druge papirologije... Opusteno, ucite, trudite se, dajte sve od sebe i uspjeh je zagarantovan... Ako vas vec sada sve nervira, sta cete za 5 -6 godina kada vam ispred vrata bude sjedilo 50 bolesnih ljudi???

ти мисли како хоћеш, али по мени стање јесте веома лоше!!! и навео-ла си толико небулоза и смијешних примјера да не знам одакле да почнем да те демантујем.
чуј да ме тете мазе и пазе... па не тражим ја то, ја као и већина студената тражим само нормалне услове за студирање, а то значи да имамо рокова колико и остали факултети(можда и више јер нама и треба више), а не да нам и законски одобрене рокове професори умањују(један умјесто два). па ево и сад већина факултета одобрила октобарски рок, а код нас се још ништа не зна :angry4: :mad: , и да се ови из савеза студената не боре сигурно га не би ни одобрили, а овако МОЖДА и хоће...
чуј овај факс јача вољу, ма зајеби ти то, јебало те јачање воље кад професор у недјељу у 9 навече зовне представника године и каже да је испит сутра у 11 сати?! и када тај исти професор обори на испиту из прве помоћи 6 од 8 чланова факултетске секције из прве помоћи који су заједно радили и вјежбали 4 мјесеца прије тога и припремали се за такмичење(неки студенти који су тад оборени ове су године постали државни прваци у пружању прве помоћи)
само тражимо нормалне услове за студирање и ништа више! ја нећу да трпим тортуру одређених умишљених ћурана на нашем факсу који мисле да су богови. ја нећу да се моје дијете мучи у таквом школском систему да би добило диплому. умјесто да имамо најбоље услове због тежине факултета, ми имамо најгоре! па гдје је ту логика. половину професора баш брига за студенте(као да они никад нису студирали). па они сви треба да буду ту због нас, да нам излазе у сусрет кад год могу, а не да раде супротно

А ово на крају што си написао-ла да само учимо и труд ће бити загарантован, то сам на факсу чуо од још једно два студента који чисте годину за годином, и баш их брига за остале... оно на фазон само ви учите немојте кукати и биће све добро... :angry4:
а за тете у студентској тачно је да имају и другог посла, али кад 90% људи на факсу каже за њих да су нељубазне, е онда јебга. и ако имају пуно посла нека факс запосли још једну, али радни вријеме од 12-14 је недопустиво(мада ми се чини да више није тако)
ето према мени је једино била љубазна она млада са опште медицине, ове остало како кад

а ово за болесне људе, е то ти је врх компарације, какве везе имају болесни људи са свиме овим?

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 10:16 
Veteran
Veteran

Оне ћурке у стедентској су најнељубазније особе које сам упознао....
Кад улазим у студентску стрепим каквог су оне расположења, да се неће изгаламити на мене јер су устале на лијеву ногу...
Багра обична...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

е да јуче био неки белај на нашем факсу, били ватрогасци, ваљда је једна цура морала и у хитну. колико сам ја схватио неке хемикалије се просуле...
а ја послао другарицу да ми овјери пријаву и ватрогасац јој рекао да не може ући јер је опасно, а она лудача рекла да се жури, да мора овјерити пријаву и да не може чекати и ладно ушла :lol:

унутра каже цурила вода са виших спратова, али главно је да је она овјерила пријаву 8) :D

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 11:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 17:27 
Veteran
Veteran

Просуле се хемикалије док су пресељавали лабораторију ...

Poslednji put menjao јан_де dana 24 Sep 2010, 18:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 17:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovaj faks nije radioaktivan, on je malo radioaktivan :D

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2010, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Ovaj faks nije radioaktivan, on je malo radioaktivan :D

уф добро је. ја се препао да је пуно радиоактиван, али пошто је мало радиоактиван онда нема везе :D

иначе прекјуче се просуо амонијак и једна је дјевојка стварно морала у хитну... а зашто су ватрогасци вукли цријево и зашто је цурила вода то не знам :D

иначе рече ми другарица да су нам средили амфитеатар тотално 8) каже да још нема столица, али да је постављен неки преспремни паркет и супер освјетљење...два пута сам ју питао да се то њој није причинило од амонијака :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 10:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Maj 2010, 17:15
Zna li neko koliko je produzena lista na farmaciji?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]