banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 15:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 339 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Sep 2010, 19:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:06
zanima me kako su mongoli razbucali kineze kad su ti kinezi tako dobri majstori borilačkih vještina? ili možda jako mali broj kineza zna te moćne vještine pa to nije ništa značilo protiv mongola? koliki procenat kineza je u to vrijeme znao taj kung fu i wing chun? gledao sam na you tube-u neke snimke wing chuna i mislim da protiv nekog mma borca ne bi imali ni malo šanse. čak mislim da bi ih i ja razbuco kao i svaki prosječan kik bokser. sanda mi izgleda dobra još samo da imaju neke tehnike za rad u parteru i bilo bi super. ali ipak mislim da je uzaludna sva tehnika ako nemaš snagu i obrnuto. onaj što je rekao da ja mislim da je bitna samo snaga bez tehnike nije me skontao. ja kažem da je tehnika jako bitna,ali koja? aikido sigurno može samo da vam smeta i odvede vas u pogrešnom pravcu. kad gledam njihove prezentacije oni što napadaju već i sami padaju,ljudi pa ono je smješno! Za mene je idealna kombinacija kik boksa,rvanja i jiu jitsu-a tj.borbe u parteru. i naravno ništa to nije bez snage mora oboje da bude na nivou i tehnika a i sto kila mišića. Hoću samo da kažem da po meni trenutno najbolji borci na svijetu su u mma i da imaju po bar sto kila čistih mišića što dokazuje da njihova tehnika koliko god da bila dobra nije sama po sebi dovoljna nego mora biti prisutna i ekstremna mišićna masa. e sad sam gledao ovaj snimak sande pa vidim da tu imaju udarci i bacanja i mislim da je jako dobra dok se ne dođe do partera ali šta onda? ili ti momci možda rade to a da ja nisam vidio? ali sigurno neki momak koji radi sandu i ima 70 kila ne može da pobijedi vrhunskog mma borca od 100 kila pa ni na ulici gdje je sve dozvoljeno? nemojte misliti da mma borac ne bi znao da ne ulici udara u jaja oči,uši,pleksus,pravi poluge na raznim zglobovima, da čupa grkljan čak i grize ako treba! E sad ako bi neko radio sandu godinama po šest sati dnevno kao i mma borci što treniraju i da još zna dobro borbu u parteru a da ima 100 kila čistih mišića možda bi i mogao da pobijedi mma borca. Ja samo kažem da nije svaka tehnika efikasna,možete vi trenirati aikido 100 godina po cijeli dan ali ako vam je to jedina vještina onda preporučujem da od kondicionih priprema najviše vježbate trčanje pogotovo sprint jer je to jedina vještina koja vam može pomoći da preživite ako vas napadne neki ludak!

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2010, 23:03 
Početnik
Početnik

sad sam gledao onog cheung na you tube-a. a jadna majko jadan je onaj kog cheung uči. i ko uči od nakvih borilačke vještine. onog bi ja razbio za sekundu u to sam siguran sto posto. volio bi vidjeti koji je to blok što bi on uradio nako mršav i smotan kad bi ga puko nogom u glavu! oduvo bi i njega i blok a možda bi mu i ruku polomio.a tek kad bi mu se bacio u noge i srušio u parter pa sčepo! da vidim onda što bi vrtio rukama.zamislite njega da se bori sa nekim mma borcem kad bi mu ovaj krenuo šibati direkte krošee i aperkate koljena laktove i sl. ne bi znao gdje je!

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 00:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Snaga se ne mjeri kilama mišića, jer bi onda Švarci bio jedan od najjačih ljudi na svijetu. Borba u parteru je primjenljiva uglavnom na MMA turnirima, jer u stvarnoj situaciji, dok se ti zajebavaš sa nekim u parteru, ostatak ekipe će da te išutira martinkama, a to boli, koliko god kila mišića imaš. U stvarnoj borbi cilj je ostati na nogama, i rješavati se protivnika što brže, te ih natjerati da smetaju jedni drugima, ako ih je više. Meni MMA borbe dosade nakon pet minuta, jer ne vidim poentu desetominutnog valjanja dvojice llikova po podu u pokušaju da jedan drugom uvale polugu. A na stranu što je malo i gej :D

A to što si ti ubijeđen da bi nekog razbio, ne predstavlja nikakvu bitnu stavku. Zanima me kako bi razbio lika koji je manji od tebe, ima 70 kila, ali brži tri puta? Ne mogu generalno da tvrdim, ali sa majstorima nekih vještina, ma koliko kila imali, nakon dvije sekunde bi se pitao šta ti se desilo, i zašto se, dođavola, pod tako brzo približava tvojoj faci.

Dakle, nemoj previše pričati o stvarima o kojima nemaš pojma, jer se to po narodski zove lupanjem. Drži se toga što radiš, uživaj, i poradi na interpunkciji, jer je tvoje postove užasno teško čitati, koliko su nepregledni.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Mnogo je dvije sekunde za njega, druže moj po sparingu :D
Na ovakve postove generalno ne treba odgovarati, ali, da ne bi bilo zabune moram naglasiti da to što se može naći na youtube NIJE kinesko borenje, već deformisana imitacija istog.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 11:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
teskakategorija je napisao:
zanima me kako su mongoli razbucali kineze kad su ti kinezi tako dobri majstori borilačkih vještina?

Mene zanima kako je saka Mongola razbucala Kineze, Indijce, Koreance, Turke, Ruse i terorisala pola Evrope a svi su imali po 50 kg. :lol:
Ne znam zasto imam osjecaj da ove mene neko zajebava.

Popokatepetl je napisao:
aljanja dvojice llikova po podu u pokušaju da jedan drugom uvale polugu. A na stranu što je malo i gej :D
Sada zvucis kao neki old-timer bokserski promoter ili mozda kao senator McCain.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 11:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To samo pod pretpostavkom da su svi Kinezi znali to borenje, što je, dabome, apsurd nad apsurdima.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 13:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Popokatepetl je napisao:
aljanja dvojice llikova po podu u pokušaju da jedan drugom uvale polugu. A na stranu što je malo i gej :D
Sada zvucis kao neki old-timer bokserski promoter ili mozda kao senator McCain.

Ma dobro, ovo je bila zajebancija, prosto da pojačam utisak :D Volim ja s vremena na vrijeme pogledati neki MMA meč, mada mi se čitav koncept insistiranja na borbi u parteru naročito ne sviđa. I daleko od toga da mislim da to nisu sjajni borci. Samo su mi smiješna nafuravanja "ko je sasvim potpuno sasvim najjači dasa" tipa.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Parter podrazumijeva nevjerovatnu upotrebu lakta i mnogo, mnogo poluga na zglobovima, naročito skočnom, tako da nema govora da je i ta vrsta borenja neupotrebljiva protiv nekog MMA borca.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako gledamo sa stanovista MMA pravila nema tu insistiranja. Parter je jednostavno jedna od opcija. Naravno da parter forsiraju oni koji su vicniji tom dijelu borbe, ali sta da se radi... Sto se tice pravila, pravilo je da ako je borba u parteru neaktivna, da sudija borbu dize na noge. E sada da se ukida parter, hrvanje i sl... Po meni to bi bi korak u nazad od realne borbe.

Naravno, realnu borbu ne bi regulisala nijedna normalna drzava...

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma, ja sam se loše izrazio, ne insistira se na parteru, ali mi se nekako čini da su najdominantniji borci oni koji su najjači u parteru, bar su bili, oni brazilski džiudžicu borci. Mada, sad to slabo pratim, pa i ne znam ko je najbolji.

I, naravno da, u bilo kojoj vještini koja ima svoje sportske manifestacije u vidu takmičenja, ne može da se govori o realnoj borbi. Čak ni priče "ovo je bliže, ovo je najbliže" ne piju vode. Realna borba, stvarna situacija, u kojoj možeš izgubiti glavu, se jednostavno ne može simulirati. Zato i kažem, ko se bavi borilačkim vještinama, sportovima, radi realnih situacija, bolje da si kupi pištolj i onda ne mora ničeg da se plaši.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 11:42 
Početnik
Početnik

Ne mislim ja kao što su neki ovdje shvatili da je u borbi snaga bitnija od tehnike. Ja samo smatram da ako uzmete najboljeg mma borca iz lakše kategorije on nikad ne može pobijediti najboljeg mma borca teške kategorije pa ni na ulici u borbi bez pravila golim rukama. Ovde ne računam upotrebu bilo kakvog oružja,štapova,slomljenih flaša,stolica i slično. Snaga bez tehnike ne znači ništa i tu se slažem ali ni sama tehnika bez snage nije dovoljna.

Znam ja da mma borci dosta više rade na tehnici nego na snazi. Samo hoću da kažem da su one tehnike koje oni rade u stvari najprimjenjivije u uličnoj borbi. E sad ako hoćete da postanete najbolji borac na svijetu trenirajte kao najbolji mma borci teške kategorije jer mislim da su oni najbolji borci kako u mma tako i u svijetu svih borilačkuh vještina.

Naravno da će mma borac od 80 kg pobijediti bildera od 110 kg ako taj bilder nema pojma o tuči i sav je ukočen. Ali vrhunski mma borac od 80 kg nikad neće pobijediti vrhunskog mma borca od 105 kg. Znači da je pored savršeno uvježbane tehnike koja je obavezna kao kruna potrebna i ekstremna mišićna masa da bi bili najbolji.

Nikad neko ko trenira nekoliko sati sedmično neku tehniku sumnjive upotrebljivosti ,koja izgleda moćna u dogovorenim i eksperimentalnim uslovima a realno je veliko pitanje koliko je efikasna a uz to je taj neko slabe snage,neće moći da pobijedi vrhunskog mma borca teške kategorije koji trenira šest sati dnevno godinama i snagu i tehniku. I da dosta više tehniku ali ne zanemaruju ni snagu i rad sa tegovima a ni kondiciju.

Šta da radi neki karate ili kung fu ili aikido majstor koji nema neku snagu ni mišićnu masu protiv mma borca teške kategorije koji kada se zaleti u vas i krene da vas baca da li za noge ili ispod ruku ili da vas skroz odigne od zemlje. E u tim momentima ako nemate dovoljnu snagu da se suprotstavite gotovi ste. Možete pokušati par puta da ga udarite laktom,koljenom,da mu gurate prste u oči i ne znam šta ali u tom naletu adrenalina on to neće ni osjetiti a sigurno ga to neće zaustaviti i kad vas baci na zemlju gotovi ste.

Da li ima neko od vas što trenira te vještine i po deset godina da je bolji od Mirka Filipovića ili Kotura ili Eminijanenka? Nema i vi to vrlo dobro znate! Kažete nismo još ali ćemo biti. Kad? Nikad!

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 11:46 
Citiraj:

Naravno da će mma borac od 80 kg pobijediti bildera od 110 kg ako taj bilder nema pojma o tuči i sav je ukočen.

Sto ne kazes powerliftera ili strongmen takmicare, oni su mnogo jaci od bildera, cisto da napomenem, jer bilderima nije snaga prioritet, cisto da se zna jer su ljudi tupi pa misle da su bilderi izbacivaci i tako... :D :D

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

teskakategorija je napisao:
Ne mislim ja kao što su neki ovdje shvatili da je u borbi snaga bitnija od tehnike. Ja samo smatram da ako uzmete najboljeg mma borca iz lakše kategorije on nikad ne može pobijediti najboljeg mma borca teške kategorije pa ni na ulici u borbi bez pravila golim rukama. Ovde ne računam upotrebu bilo kakvog oružja,štapova,slomljenih flaša,stolica i slično. Snaga bez tehnike ne znači ništa i tu se slažem ali ni sama tehnika bez snage nije dovoljna.

Znam ja da mma borci dosta više rade na tehnici nego na snazi. Samo hoću da kažem da su one tehnike koje oni rade u stvari najprimjenjivije u uličnoj borbi. E sad ako hoćete da postanete najbolji borac na svijetu trenirajte kao najbolji mma borci teške kategorije jer mislim da su oni najbolji borci kako u mma tako i u svijetu svih borilačkuh vještina.

Naravno da će mma borac od 80 kg pobijediti bildera od 110 kg ako taj bilder nema pojma o tuči i sav je ukočen. Ali vrhunski mma borac od 80 kg nikad neće pobijediti vrhunskog mma borca od 105 kg. Znači da je pored savršeno uvježbane tehnike koja je obavezna kao kruna potrebna i ekstremna mišićna masa da bi bili najbolji.

Nikad neko ko trenira nekoliko sati sedmično neku tehniku sumnjive upotrebljivosti ,koja izgleda moćna u dogovorenim i eksperimentalnim uslovima a realno je veliko pitanje koliko je efikasna a uz to je taj neko slabe snage,neće moći da pobijedi vrhunskog mma borca teške kategorije koji trenira šest sati dnevno godinama i snagu i tehniku. I da dosta više tehniku ali ne zanemaruju ni snagu i rad sa tegovima a ni kondiciju.

Šta da radi neki karate ili kung fu ili aikido majstor koji nema neku snagu ni mišićnu masu protiv mma borca teške kategorije koji kada se zaleti u vas i krene da vas baca da li za noge ili ispod ruku ili da vas skroz odigne od zemlje. E u tim momentima ako nemate dovoljnu snagu da se suprotstavite gotovi ste. Možete pokušati par puta da ga udarite laktom,koljenom,da mu gurate prste u oči i ne znam šta ali u tom naletu adrenalina on to neće ni osjetiti a sigurno ga to neće zaustaviti i kad vas baci na zemlju gotovi ste.

Da li ima neko od vas što trenira te vještine i po deset godina da je bolji od Mirka Filipovića ili Kotura ili Eminijanenka? Nema i vi to vrlo dobro znate! Kažete nismo još ali ćemo biti. Kad? Nikad!

Opet tvoje lucidne opservacije! U suštini, ponavljaš jednu te istu rečenicu milion puta. Cijenim tvoje mišljenje, ali ovo što gore pišeš je samo to, i to zasnovano na jadnoj količini podataka, na usporedbi boraca koje si vidio samo na tv, i onih koje nikad nisi ni vidio. Tako da, u tom kontekstu, to što ti misliš da bi neko nekog razbio uopšte nije relevantno.

Šta će MMA borac protiv vrhunskog majstora neke vještine koji je laganiji 30 kila, ali trostruko brži? Zaletjeti se u njega da ga obori na pod? Ili forsirati stand up fight? E sad, ja ne tvrdim da bi bilo koji od njih dvojice sigurno pobijedio, to zavisi od mnogo faktora. Samo, sirova mišićna snaga ima ulogu do određenog stepena majstorstva, poslije ne.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
teskakategorija, treniras li ti neki borilacki sport/vjestinu i gdje?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 13:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Teskas, meni nije jasno sta pokusavas da kazes?
Da je snaga i masa faktor?
Pa:
Slika
Ali daleko od toga da je to jedini faktor.
Ili zelis da kazes da je bezveze ista trenirati ako nakon tog treniga necemo moci bobjediti Fedora ili Mirka?
Ili da bi svakome trebao da bude cilj da ima preko 100 kg? :confused2:
A i mene interesuje kako ti treniras i sta treniras.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 14:19 
Ne mogu naci cijeli video ali je interesantno.

Revoltiran sto je siledzija (cca 130kg) nokautirao djevojku udarcem u potiljak, krenuo je za njim i uprkos tezinskoj razlici od 60 kilograma expresno patosirao teskasa, stompovao ga i poslao na dugo spavanje. Nazalost kamera je uhvatila samo djelove tuce, ali dugi nokdaun koji je pretrpio El Matadorov protivnik ce ga valjda nauciti pameti da ne ulazi u obracune sa MMA borcima.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CNz7boYtb6s[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ima neka baba na reklami prije klipa...

http://www.tmz.com/videos?autoplay=true ... 0a87db4f24

A stvarno ne znam kako je mogao da ga stompuje po glavi kada je to zabranjeno u UFC-u. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 00:46 
Početnik
Početnik

pogledajte ovaj klip pa vidite kako biste se odbranili da vas ovaj crnac napada

http://www.youtube.com/watch?v=skNljkOV4H0

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 00:54 
Početnik
Početnik

vjerovatno se ne bi odbranili nikako. i fjodor se jedva odbranio. kakao bi se vi odbranili s kojom tehnikom? ovo vam je dokaz da u nekim momentima bez obzira na sve poznavanje tehnike nema ništa bez ekstremne snage!

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 00:59 
Snaga+odredjena tjelesna masa...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 339 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]