banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 11:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Sep 2010, 19:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Apr 2010, 17:42
Pre neki dan sam kupio dotični DVD player, sve je super, sve je krasno, BIRA DVD-275 bez ikakvih problema učitava divx-e sa prevodima, ščćđž perfektno rade .. ali, da za 38KM ne bude sve bajno, pobrinuo se sam softver DVD-a, koji ne omogućava povećanje fonta. Font fabrički je možda 14 i koja šumska jagodica, stim da je font tanak i skoro providan, a ne može se mjenjati, ne postoji ni nikakav firmware ni ništa slično, da budem iskren nisam uspio naći ni sajt firme :). Filmove, tj. TV gledam sa razdaljine od nekih 5m (po nekom pravilu koje sam ko zna kada i ko zna od koga čuo) te je sam DVD je postao skoro neupotrebljiv. I tad kreće avantura, pretražio sam net uzduž i poprijeko kako da povećam font. Probao sam sa Subtitle Workshop 2.51 i verzijom 4, Sub2DivX, VirtualDubMod i ko zna koje sve još programčiće. Uglavnom, problem je rješiv, glavna je fora da se prevod dodatno obradi pa prebaci tj. nalijepi na film, čitav proces dugo traje i to mi se nije nikako svidjelo. AVIAddXSubs je najmoćniji i najjednostavni programčić za ovakve stvari. Samo treba odabrati sa koje lokacije ubacuješ film i lokacija na koju da smjesti obrađeni film. Nakon procesa koji jedva da traje više od 1 minuta, obrađeni film će biti teži za nekih 3MB. Bitno je da titl nije nalijpljen za film kad se npr. gleda sa računara (BSPlayer ili sl.). U slici su "idealne" postavke da titl bude približno onakav kakav smo navikli gledati na filmovima sa domaćih kanala. I ovdje sam se dosta "izjebao" jer mada BIRA-275 ima USB čitač, snimljen film u .divx formatu na USB neće da otvori, tako da sam morao testirati na DVD-ovima. Hvala bogu za NERO-inu multisession opciju jer bi me koštalo mnogo više od ova dva potrošena DVD-a. Toliko za sada od mene, nadam se da će ovaj tekst barem nekome pomoći .. ako ima pitanje, savjeta ili sl. slobodno nek se javi ovdje ili na pp ..

Slika .. Slika

Uploaded with ImageShack.us

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2010, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Neko je ovde vec nesto spominjao oko ovoga, cini mi se IggyPop ali nisam siguran.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 21:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
To je super, ja imam samsung DVD koji nece da cita uopste titlove, otvori DIVX ali titl nece ni u jednom formatu...

?>

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 22:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
ja ga koristim za ps3 vec dve godine i za svaku pohvalu je program

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 21:08 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Nov 2010, 20:49
Nisam mogao da ne odgovorim na ovu temu... cak sam i sifru zaboravio od starog naloga pa sam napravio novi... nema veze... :D samo da moj post pomogne nekome...

Ovako : kupio sam bira dvd koji ima usb prikljucak i sve je bilo super dok nije prevod dosao na red. Nikako nisam mogao da nastimam velicinu fonta niti sam nasao opciju koja mi to dozvoljava. Medjutim, malo sam cunjao po netu i na nekom sarajevskom forumu nadjem da ljudi vec uveliko koriste ovaj dvd i da su prezadovoljni. Evo o cemu se radi: program koji koristim zove se Pocket divx encoder
Slika

i stvarno je strava program, omogucava da nalijepis prevod direktno na film (traje nekih 15-tak minuta otprilike) ima opciju "resize" gdje stimate velicinu slike i podesavate je tacno za vas tv. Jedino jos kad se prevod ubacuje i ponudi da se izabere font : ja biram "cp 1250" tako da imaju slova š đ ć č ž.
I tako ispade dvd od 32KM extra dvd koji ucitava sve zivo ... ja ga ne mjenjam za dukat :P

evo i link za Pocket divx encoder kliknite na miror 1 i to je to

Nadam se da sam nekome pomogao...

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 14:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
Ja imam neke filmove u formaru matroska video, DVD player ih ne prepoznaje. Imam neki Im too mpeg encoder, i kad konvertujem film iz matroska video u divx, slika bude jadna, sve neke kockice. Da li je moguće konvertovati filmove da se zadrži kvalitet slike i zvuka?

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
hmmm, možeš u dvd, a sad u divx, nisam pokušavao. Za sve one koji žele bilo koji video format u dvd da prebace, postoji jednostavan i kvalitetan program - XtoDVD converter.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 15:05 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Nov 2010, 20:49
Treba ti samo neki program koji kovertuje mkv u avi format... evo par

http://rapidshare.com/files/365087968/kingsvideo.rar
pass : J4NG1233-warezbb

http://hotfile.com/dl/46716155/3200c99/Mkv2avi.rar.html

http://www.mkvavi.com/

izaberi jedan... cini mi se da je kvalitet slike dobar, posto sam jako davno koristio program

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]