banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 17:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 216  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Avg 2010, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Hertzog je napisao:
Ma kakav monopol... Jedno je mobilna mreza gde mi je najveci broj poziva prema m:tel-u pa mi se isplati biti na toj mrezi, i da su skuplji od drugih u BiH, a drugo je net gde oni za 55KM daju isti paket kao i TEOL-ov, koji osta 25KM... A uz to taj paket je na teolu sa tom cenom od pocetka, a ovi su tek nedavno snizili sa 90 na 55... Pa sada vidi sta se vise isplati... A da ne pricam o onom paketu koji je sa 1GB downloada povecan na CITAVIH 2GB... WOW, pa kada pogledas 2 klipa na YT od 5 min ode ti 2GB dwld-a, koji mocan paket, ocigledno jos zive u doba irc-a, pa smatraju da ljudi ne koriste puno net i zahtevne web stranice... Ili jednostavno pljackaju bh patriote ;)

da samo sto je fora u tome da tamo gdje ima mtel adsl nema bht i obrnuto bar u vecini slucajeva pogotovo u ruralnim podrucjima.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2010, 21:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa tesko da mtel i bh telekom zive od ruralnih podruja... Bolje im je da drze celo sarajevo nego zivinice, zavidovice papazane i ostala cool mesta

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2010, 23:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2008, 12:02
Hertzog je napisao:
Pa tesko da mtel i bh telekom zive od ruralnih podruja... Bolje im je da drze celo sarajevo nego zivinice, zavidovice papazane i ostala cool mesta

Ma kakva ruralna mjesta, počesto se dešava da ni sama infrastruktura u ruralnim područjima nije dovoljnog kvaliteta da podrži nove tehnologije.

Baš kao što ti kažeš, bolje im je da uslugu pružaju u Banja Luci, Sarajevu, Tuzli, i tako tim većim gradovima nego u par manjih mjesta. :D

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 09:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
Ima i mtel monopol u RS pa su ljudi ponudili extra korektan adsl flat... Eh da oni imaju u FBiH...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

markonato je napisao:
Ima i mtel monopol u RS pa su ljudi ponudili extra korektan adsl flat... Eh da oni imaju u FBiH...

Da, ali mislim da situacija na trzistu RS nije ista tj.ima puno ozbiljnijih konkurenata, npr. Blic koji je puno vise i puno prije poceo da ozbiljnije konkurise mtelu ovdje nego sto je to slucaj u Fbih sa provajderima, cak je Blic u zadnje vrijeme poceo i tamo da konkursie tj. u Sarajevu, dakle razlog lezi u tome sto je ovjde puno jaca konkurencija tako da je i mtel morao ici sa rezanjem cijena, tj.uvodjenjem flata. BH Telecom je prvi ponudio adsl, ali posto su dominantni u federaciji, a na RS kao trziste skoto da ne racunaju onda ne zure sa uvodjenjem flata, mada mislim da ce se i to uskoro desiti jer su poceli ozbiljno da ih ugorzavaju i mtel i Blic, ali i neki drugi provajderi tamo. Sto se tice ruralih u fbih podrucja tu je jedina opcija BH Telecom, a u urbanim su i dalje dominanti dakle i dalje vecina korisnika su bihnetovi, zato iz bht jos uvijek ne razmisljaju da uvedu flat, mada to bi mogli uciniti i sami od sebe ako skontaju da bi putem ekonomije obima imali veci profit.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stalna ponude FREND prepaid paketa

Startni FREND paket od 16. 09. 2010. godine, po cijeni od 5 KM

FREND startni paket po cijeni od 5 KM biće u stalnoj m:tel ponudi od 16. septembra 2010. godine. Kupovinom navedenog paketa korisnik dobija priključak sa iznosom od 5 KM na računu.

Prodajna cijena:

FREND ZOVI - 5 KM
FREND ŠALJI - 5 KM
FREND SURFAJ - 5 KM
FREND KULIRAJ - 5 KM

Podsjećamo prepaid korisnike mobilne telefonije da je trenutno aktuelna promotivna ponuda FREND stratnog paketa po cijeni od 5 KM, bez razlike prilikom izbora tarifnog modela, te da ponuda uključuje i bonus od 5 KM na računu.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 11:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Iskoristite septembar za 1KM!

Tokom mjeseca septembra za 1KM postanite korisnik fiksne ili mobilne telefonske usluge, priključka za mobilni Internet, korisnik ADSL usluge ili usluge MojaTV!

Obavještavamo Vas da će BH Telecom u periodu od 01.09.2010. godine do 30.09.2010. godine provesti prigodnu prodaju usluga povodom obilježavanja Dana BH Telecoma na području cijele BiH i to:

- zaključivanje ugovornog odnosa u BH Line mreži po cijeni od po 1 KM (cijena sa uračunatim PDV-om) za prvi, drugi, treći i svaki sljedeći priključak (POTS, ISDN BA, ADSL, WLL pristup Internet mreži);

- zaključivanje ugovornog odnosa u BH Mobile mreži po cijeni od po 1 KM (cijena sa uračunatim PDV-om)-(5M paketi -mStudent 10, Mini 15, Midi 30, Maxi 50, Mega 100), Poseban paket I i II, Data paketi (Data Active, Data Max, Data Smart) mInternet paketi (500 MB, 1 GB, 3 GB, 9 GB)

- zaključivanje ugovornog odnosa za uslugu MojaTV po cijeni od 1 KM (cijena sa uračunatim PDV-om)-(MojaTV Phone, MojaTV Net, MojaTV Full, MojaTV Premi)

Napomena: Pravo na akcijsku cijenu svih navedenih priključaka od 1 KM (cijena sa uračunatim PDV-om) ostavaruju svi potencijalni korisnici, koji podnesu zahtjev u periodu od 01.09.2010. godine do 30.09.2010. godine, bez obzira na vrijeme i datum realizacije priključka. Podnošenje zahtjeva moguće je obaviti pozivom na broj 1444, dolaskom na prodajno mjesto BH Telecoma, putem web stranice BH Telecoma za ADSL i MojaTV uslugu, putem usluge "Donesi mi na vrata" za BH Mobile usluge.

Idemo prvi, dajemo više!

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2010, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nova usluga BH Telecoma - mLivesport

mLivesport – U svako vrijeme i na svakom mjestu, jednostavno i brzo do rezultata sportskih događaja

Mobilni servis mLivesport – usluga namjenjena ljubiteljima sporta, omogućava korisnicima pravovremeno informisanje o rezultatima sportskih događaja širom svijeta.

Rezultate fudbala, košarke, hokeja, tenisa, formule 1, bejzbola, rukometa, skijanja, kao i njihove promjene korisnici će moći pronaći na Wap portalu, a bit će prikazivani u realnom vremenu sa maksimalnim zakašnjenjem od 5 minuta.

Servis će se naplaćivati na mjesečnoj osnovi po cijeni od 3,00 KM ( u cijenu uračunat PDV). GPRS promet tokom pregleda ovih sadržaja bit će besplatan.

Uputstvo za korištenja servisa:

- Korisnik šalje SMS ( sa definisanim tekstom tipa“Prijava“ ) na kratki broj 061 11199

- Korisnik u SMS-u kojim mu se potvrđuje registracija na servis, dobija i link na wap stranicu ovog servisa

- Registrovanim korisnicima je omogućen neograničen pristup sadržaju

- Korisnicima će biti javno publikovana wap adresa servisa kroz akcije promocije i propagande

- Korisnik se sa servisa odjavljuje slanjem SMSa sa tekstom „Odjava“

Budite u toku sa svim sportskim događajima – mLivesport

Idemo prvi! Dajemo više....

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2010, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izvor: wap.bhmobile.ba
BH Mobile Vijesti

Od 1. oktobra ove godine:

- Niza cijena razgovora unutar BH Mobile mreze radnim danima od 8 do 21 sat za pretplatnike paketa mStudent 10

- Niza cijena razgovora prema drugim mobilnim mrezama unutar BiH za pretplatnike paketa mini 15, midi 30, mSudent 10, Poseban paket I i Poseban paket II

- Dodjela BESPLATNIH 10 MB paketskog saobracaja/prijenosa podataka (mobilni internet) za sve korisnike paketa sa povlasticama (Poseban paket I i Poseban paket II)

- 250 SMS poruka mjesecno ukljucenih u iznos mjesecne naknade za korisnike Posebnog paketa ll

NOVE CJENOVNE POGODNOSTI u postpaid ponudi usluga BH Mobile mreze koje ce se primjenjivati od 1. oktobra 2010.

Cijene koje ce vaziti od 1.10.2010.

Pozivi unutar mreze radnim danima od 08 do 21 sat:

mStudent 10 - 0,23 KM/min

Pozivi prema drugim mrezama u BiH:

mStudent 10 - 0,23 KM/min

Mini 15 - 0,24 KM/min

Midi 30 - 0,24 KM/min

Poseban paket I - 0,24 KM/min

Poseban paket II - 0,24 KM/min

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2010, 22:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Novo za prepaid korisnike BH Telecom

Od 1. oktobra ove godine BH Telecom ce za prepaid Ultra korisnike primjenjivati NOVU NIZU CIJENU GOVORNOG SAOBRACAJA PREMA DRUGIM MOBILNIM MREZAMA UNUTAR BiH

TAKODJER DODATNE POGODNOSTI ZA PREPAID KORISNIKE! Uvode se DVIJE NOVE ULTRA TARIFNE OPCIJE:

ULTRA PRICA I ULTRA PISI!

ULTRA PRICA za korisnike koji preferirajuduze razgovore i ULTRA PISI za korisnike koji preferiraju SMS komunikaciju.

Tarifna opcija Ultra Prica namijenjena je korisnicima koji mobilni telefon najcesce koriste za duze razgovore. Karakteristika ove tarifne opcije jeste niza cijena saobracaja unutar fiksne i mobilne mreze BH Telecoma.

Tarifna opcija Ultra Pisi namjenjena je korisnicima koji preferiraju SMS saobracaj i karakterise je niza cijena SMS poruka

Za aktivaciju bilo koje tarifne opcije Ultra korisnik ce od1. oktobra pozivati broj 1204 i slijediti govorne upute.

Uporedni prikaz cijena i tarifiranja poziva u nacionalnom saobracaju i SMS-a za korisnike osnovnog Ultra modela i novih tarifnih opcija Ultra Prica i Ultra Pisi od 1.10.2010.

http://postavi.com/hosted/2fe6520b15...e671bdb3f9.jpg

Cijene su bez PDV-a.

izvor: wap.bhmoblie.ba

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 16:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mtel Kombinuj

Iskoristi najbolje od prepaida i postpaida i kontroliši troškove telefoniranja sa svog mobilnog telefona.

Promotivna ponuda! Za korisnike m:tel mobilne telefonije kreiran je novi kombinovani postpaid - prepaid tarifni model KOMBINUJ.

Tarifni model KOMBINUJ omogućava korisnicima tačno određen iznos mjesečnog računa od 10, 20 i 30 KM, zavisno od odabranog paketa, uz koji se dodjeljuje bonus u vrijednosti od dvije, pet i deset KM. Cjelokupan iznos računa sa bonusom u potpunosti se može potrošiti na razgovore, SMS, MMS poruke i GPRS saaobraćaj - Internet.
Ostvareni saobraćaj se tarifira po cijeni odabranog prepaid tarifnog modela.

Izborom paketa i sklapanjem korisničkog ugovora korisniku je omogućen izbor jednog od modela iz bogate m:tel ponude telefona, po cijeni već od 1 KM.

U okviru tarifnog modela KOMBINUJ korisnik ima mogućnost izbora tri paketa:

1. KOMBINUJ 10
Pretplata 10 KM + bonus 2 KM,
Dopuna prepaid korisničkog računa 12 KM.

2. KOMBINUJ 20
Pretplata 20 KM + bonus 5 KM,
Dopuna prepaid korisničkog računa 25 KM.

3. KOMBINUJ 30
Pretplata 30 KM + bonus 10 KM,
Dopuna prepaid korisničkog računa 40 KM.

Iskoristi najbolje od prepaida i postpaida i kontroliši troškove telefoniranja sa svog mobilnog telefona.
Da bi postao korisnik tarifnog modela KOMBINUJ potrebno je otići u najbliže m:tel prodajno mjesto, odabrati jedan od tri ponuđena paketa - KOMBINUJ 10, KOMBINUJ 20, i KOMBINUJ 30, odabrati telefon iz KOMBINUJ ponude i sklopiti ugovor.

Iznos definisan visinom mjesečne pretplate korisniku je na raspolaganju mjesec dana, s mogućnošću prenosa neiskorišćene pretplate u naredni obračunski period.
U slučaju da korisnik potroši sav iznos na računu, koji mu je dodijeljen na osnovu pretplate, on ima mogućnost dopune računa željenim iznosom.

Prednost ovog tarifnog modela je uvijek isti iznos mjesečnog računa sa pretplatom odabranog paketa. Račun se izdaje korisniku na kraju obračunskog perioda, kada se vrši i dopuna korisničkg računa u iznosu koji je jednak zbiru vrijednosti pretplate i odgovarajućeg bonusa. Ukoliko korisnik ne plati račun u predviđenom roku, podliježe procesu isključenja, kao i svaki drugi postpaid korisnik.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 17:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
da li je BHT adsl (ili neki drugi mimo blica i mtel-a) moguce uvesti na podrucju BL? Na stranici im pise da nemaju adsl za RS a pola banjaluke oblijepljeno posterima bht adsl.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

takodje me zanima ako neko zna na koji broj da stupim u kontakt sa njima (bht). Na stranici pise 1444 sto naravno ne radi sa moga 065 broja

i jos jedno pitanje. Sta bi sa onim zakonom da se ne mijenja broj prilikom promjene operatera? Neko rece, cini mi, se da se trebao usvojiti u avgustu

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 17:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
da li je BHT adsl (ili neki drugi mimo blica i mtel-a) moguce uvesti na podrucju BL? Na stranici im pise da nemaju adsl za RS a pola banjaluke oblijepljeno posterima bht adsl.

BIHnet ADSL nije moguće uvesti u Srpskoj. BH Telecom nema razvijenu infrastrukturu fiksne telefonije na području Srpske. Možda kasnije bude moguće ali na način kako to radi m:tel u Federaciji, tj. preko baznih stanica mobilne telefonije, ali to je već neisplativa investicija.

Najbolje ti je posjetiti BH Telecom Centar u Banja Luci i direktno se raspitati oko usluga. Mislim da možeš i putem e-mail adrese pitajte.nas(at)bhtelecom.ba

edit: Što se promjene operatera uz zadržavanje broja tiče usluga bi trebala biti aktivna do kraja godine (zakonski dio je već završen, odabrana je i kompanija koja će imati centralnu bazu podataka prenesenih brojeva, još se čeka implementacija od telekom operatera u BiH).

Btw, BH Mobile je dobio novi predbroj, 060, te novu numeraciju (npr. 060/1xx-xxxx).

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 18:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zasto onda bacaju hiljade maraka na bilborte po banjaluci (i na njima reklamiraju adsl)?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 20:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
Zasto onda bacaju hiljade maraka na bilborte po banjaluci (i na njima reklamiraju adsl)?

Ne znam. Isto to radi i HT. Po cijeloj Federaciji imaš billboarde za njihov ADSL, a pokrivaju samo dio Hercegovine i Posavinu. Ne znaju vjerovatno šta će s novcem. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 22:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
takodje me zanima ako neko zna na koji broj da stupim u kontakt sa njima (bht). Na stranici pise 1444 sto naravno ne radi sa moga 065 broja

i jos jedno pitanje. Sta bi sa onim zakonom da se ne mijenja broj prilikom promjene operatera? Neko rece, cini mi, se da se trebao usvojiti u avgustu

Drug 1444 nije u funkciji trenutno rade na prosirenju tako da ne radi ni kroisnicima bht, evo ti mail pa pitaj sve sto te interesuje halil.sabanovic@bhtelecom.ba

Sto se tice prenosa broja vec ti je escobar odgovorio ali da kazem da se osim operatera ceka i CRA koja treba da odredi tacan datum pocetka primjene, za ocekivati je da do kraja godine bude, a ja mislim da ce biti mozda vec sljedeci mjesec, vidjecemo primjetio si da operateri zatezu ponude i pripremaju cjenovnike nije to bez razloga.

BH telecom ADSL ne mozes koristiti a i skuplji je trenutno od mtelovog, jedino mozes koristiti mobilni internet preko usb modema.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 16:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zaigraj svoj Ultra plus basket

U ponudi BH Telecoma od 6. septembra Ultra plus basket: mobitel + Ultra start paket + 50 besplatnih SMS poruka mjesečno

ultra plus povoljni telefoni

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 17:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
BL Boy je napisao:
[Enterprise] je napisao:

Drug 1444 nije u funkciji trenutno rade na prosirenju tako da ne radi ni kroisnicima bht, evo ti mail pa pitaj sve sto te interesuje halil.sabanovic@bhtelecom.ba

Sto se tice prenosa broja vec ti je escobar odgovorio ali da kazem da se osim operatera ceka i CRA koja treba da odredi tacan datum pocetka primjene, za ocekivati je da do kraja godine bude, a ja mislim da ce biti mozda vec sljedeci mjesec, vidjecemo primjetio si da operateri zatezu ponude i pripremaju cjenovnike nije to bez razloga.

BH telecom ADSL ne mozes koristiti a i skuplji je trenutno od mtelovog, jedino mozes koristiti mobilni internet preko usb modema.

kako se krecu cijene mobilnog neta? jel ko u mtelu ?

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 17:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
[Enterprise] je napisao:

Zašto javno objavljuješ nečiju e-mail adresu, pa još i u ovakvom obliku (ubilo se za spam botove)?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 216  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]