banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Avg 2010, 18:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Maj 2010, 17:15
Kako mislite da ce primiti sve koji su polozili,znaci li to da ce primiti njih vise od 100 svega ukupno(mislim na farmaciju)?Stvarno su nemoguci,sve resavaju u zadnjem momentu,da izgubimo sansu na drugim fakultetima,stavrno nema smisla.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2010, 21:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Na medicini vjerovatno prime 100, ali na farmaciji tesko. Ne mogu primiti dva tri puta vise od planiranog broja.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 10:48 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Avg 2010, 18:02
I kada će uopšte biti proširenje?I da li mogu izaći na drugi rok ako su mi dokumenti na medicini,a ako ih podignem,tek onda neću biti primljen ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 11:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
vertigo1991 je napisao:
I kada će uopšte biti proširenje?I da li mogu izaći na drugi rok ako su mi dokumenti na medicini,a ako ih podignem,tek onda neću biti primljen ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Pazi, kao sto vec rekoh, prosle godine prosirenje je bilo pocetkom septembra, tako da ce vjerovatno tako biti i ove godine... Sve ce se znati ili sledece ili najkasnije za dvije sedmice... Ako su ti dokumenti na medicini ne mozes izaci na drugi rok na drugom fakultetu, jer ti svagdje za prijavu trebaju originalni dokumenti.

P.S. Zna li neko da jel pocela raditi studentska i gdje je sada, i radi li uopste ista na fakultetu ove sedmice??? Koliko znam vecina fakulteta radi, a par ljudi mi rece da je kod nas u ponedeljak sve bilo zatvoreno....

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 13:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Nov 2009, 12:09
Dr_Kay je napisao:
vertigo1991 je napisao:

Pazi, kao sto vec rekoh, prosle godine prosirenje je bilo pocetkom septembra, tako da ce vjerovatno tako biti i ove godine... Sve ce se znati ili sledece ili najkasnije za dvije sedmice... Ako su ti dokumenti na medicini ne mozes izaci na drugi rok na drugom fakultetu, jer ti svagdje za prijavu trebaju originalni dokumenti.

P.S. Zna li neko da jel pocela raditi studentska i gdje je sada, i radi li uopste ista na fakultetu ove sedmice??? Koliko znam vecina fakulteta radi, a par ljudi mi rece da je kod nas u ponedeljak sve bilo zatvoreno....

Evo ovo pise na stranici saveza studenata Med.fak. nadams e da je od pomoci :)
Poštovane kolege studentska služba našeg fakulteta se privremeno nalazi na prvom spratu u kancelarijama gde su se nalazili nastavnici sa predmeta Fiziologija. Tu možete dobiti sve informacije o rokovima i možete ovjeriti prijave.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 13:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Nov 2009, 12:09
jel mi moze neko reci na koliko je bila prosirena lista za farmaciju prosle godine? hvala :)

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2010, 18:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sweety_55 je napisao:
Dr_Kay je napisao:
vertigo1991 je napisao:

Evo ovo pise na stranici saveza studenata Med.fak. nadams e da je od pomoci :)
Poštovane kolege studentska služba našeg fakulteta se privremeno nalazi na prvom spratu u kancelarijama gde su se nalazili nastavnici sa predmeta Fiziologija. Tu možete dobiti sve informacije o rokovima i možete ovjeriti prijave.

Hvala... :cat:

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 21:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Maj 2009, 15:08
vertigo1991 je napisao:

Danas su u studentskoj rekli tek 30.9. prosirenje liste:)))...to je ime :fadein:

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 13:48 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Avg 2010, 18:02
Hvala koleginice:)

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 14:23 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 31 Avg 2010, 14:08
Caos :)
Ja idem u srednju farmaceutsku skolu,u Beogradu,i hocu da upisem farmaceutski fakultet u BL,pa me interesuju neke stvari,ako mozete da mi pomognete.
Koliko primaju studenata na farmaciju? Ja imam drzavljanstvo srbije,tako da pretpostavljam da bih morala da izvadim bosansko kako bih se upisala,je l' tako?
Koliko kosta skolarina u slucaju da ne upadnem na budzet? Od kada mogu da kupim zbirke za pripremu za prijemni? I kako se studentima cini fakultet..utisci neki/. Hvala :)

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 21:51 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 31 Avg 2010, 21:32
Cao! Interesuje me kolike su sanse za prebacivanje iz Foce? Odslusao sam 3. godinu stomatologije. Je li tacno da se ne moze prebaciti ako nije ispunjen uslov na fakultetu sa koga se prebacujes? I zna li se sta je tamo uslov za 4.? Unaprijed zahvalan...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 11:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Treba mi broj telefona studentske službe - neko?! :D

Zapravo me zanima kad brucoši treba da dođu po indexe?!

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 11:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pokusaj ih dobiti na jedan od ova dva broja
051 216 525
051 216 526

A mozes i ovdje pitati... http://www.facebook.com/ssmfbl?v=wall :cat:

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 15:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Hvala ti! :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2010, 16:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Apr 2010, 07:53
Na vijestima RTRS je bila informacija da će biti drugi prijemni rok, na medicinu primaju još 11.
Što se proširenja spiskova tiče, da, biće proširen, uvijek prošire spisak, ukoliko nemate vezu, nemojte se nadati, možda po 10 studenata prime na svaki odsjek.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 07:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Највише информација о медицинском факултету може се добити на фејсбук страници савеза студената мфбл, линк је постављен неколико постова изнад.

А оно што се тренутно дешава на медицинском факсу је срамота и жалост да не може бити већа!!! Овакав неозбиљан приступ у односу са студентима одавно нисам видио. Као да смо стока јбт... ј*ебу нас гдје стигну...

Проблема има милион, не знам одакле да почнем. Као што знате овог љета се одвија реновирање мед. факса. Добро су се и сјетили :roll: Јбт мислим да смо били једини факултет у граду који није имао нормалан wc :confused2:
Међутим немарни какви су били и увијек, такви су остали и за вријеме овог реновирања. Сачувај Боже да су се сјетили да испред факса ставе обавјештење да студентска неће радити и да се пријаве не требају овјеравати...

Неееееее, пуно је боље мучити студенте и пустити их да обилазе централу, бараке и кампус и да онда тек некако схвате да се пријаве немају гдје овјерити. Али не само то што нама студентима нису јавили, него и радници факса уопште нису упознати са тим, тако да се у задње вријеме могло прочитати на доста огласа за испитне рокове како је потребно донијети овјерену пријаву . :roll: :angry4:
Ајд што нама нису никако јавили, али могли су макар професорима јавити па да они кад заказују испите напишу да не треба овјерена пријава, а не да нас левате ко будале. Ја јуче прочитао да треба овјерена пријава за микру(требам пријавити за другарицу), и због тога сам буквално обишао читав град, да бих на крају једва сазнао да не треба овјеравати јер се нема гдје овјерити(и нисам једини којем се ово десило!!!)

Овако неозбиљан и крајње непрофесионалан начин у приступу студентима је највећа срамота... Али ајд разумијем реновирање је у току, фрка је. Зашто онда макар нису оспособили интернет страницу па да преко интернета добијамо сва обавјештења и да тако пријавимо испите???!!!

Док наше колеге са других факултета из удобности свога дома, пријављују испите преко интернет странице, ми на нашој интернет презентацији(у ријетким тренуцима док ради) можемо само прочитати бајати план наставе из 2007 године...
Студентска служба нам је такође очајна, неке од тих "тета" које раде тамо су крајње нељубазне(част изузетцима), а да не причам што неки факултети који имају дупло мањи број студената него наш факс, имају дупло више радника у студентској служби...

ДО КАДА МИ ТРЕБА ДА ТРПИМО ОВУ ТОРТУРУ???!!! Студирамо за једну од најозбиљнијих професија(одговорни смо за људске животе), а имамо најгоре могуће услове!!!!!

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Pa ima vas previse kandidata pa mogu da biraju i da zajebavaju. Otidji na neki drugi faks, gdje nema puno kandidata, recimo fiziku, tamo svakog studenta cekaju s nestrpljenjem i primaju s radoscu. A ovako gdje ima previse tu nikog nije briga koliko ce otpasti kad za svakog kandidata koji odustane ima jos pet koji dahcu da budu primljeni. I sta na kraju budu, doktori u nekoj seoskoj ambulanti sto pregledaju stare babe. Stvarno ne znam sto su svi navalili na medicinski faks.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Pa ima vas previse kandidata pa mogu da biraju i da zajebavaju. Otidji na neki drugi faks, gdje nema puno kandidata, recimo fiziku, tamo svakog studenta cekaju s nestrpljenjem i primaju s radoscu. A ovako gdje ima previse tu nikog nije briga koliko ce otpasti kad za svakog kandidata koji odustane ima jos pet koji dahcu da budu primljeni. I sta na kraju budu, doktori u nekoj seoskoj ambulanti sto pregledaju stare babe. Stvarno ne znam sto su svi navalili na medicinski faks.

кроз ово вријеме што сам провео на медицинском факсу дошао сам нажалост до закључка да сигурно половина људи(ако не и више) уписују овај факс из тотално погрешних разлога... Иако већина њих то неће признати, тачно се кроз нечији приступ факултету и понашање према одређеним предметима и својим колегама, види ко је уписао факс јер жели да буде доктор и помаже другим људима, а ко је уписао факс из разлога што доктори имају велику плату или су их родитељи форсирали да то упишу.

Можда то звучи небулозно сад кад ја то напишем, али у контакту са великим бројем студената овакав закључак се буквално намеће сам од себе, а примјере за то виђам скоро па стално... жалосно, али истинито.
Кунем вам се да ме је срамота да идем са неким од тих људи на факс, са људима који су медицински факултет уписали из тотално погрешних разлога.

И тачно знам шта ће од њих бити кад заврше факултет. Они ће припадати групи оних безобразних и неодговорних доктора који су препуни себе, а у ствари везе немају. Припадаће оним докторима који ће узимати мито за операцију и то од највеће сиротиње и који неће хтјети да прегледају стару баку јер им је истекло радно вријеме.

Стварно ме срамота да такви људи себе називају докторима(а таквих има много и сваки дан их срећем још). У свему томе једино ме зна орасположити кад видим да ипак нису сви такви и да има још оних људи који то раде јер стварно воле своју докторску професију и јер воле и желе да помогну другим људима.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2010, 15:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
@jellyfish
Pa i nema nas previse. Na prvoj godini bude sto upisanih, na drugoj je vec 40 tak i taj broj se drasticno smanjuje kako se ide ka visim godinama.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2010, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

smucek je napisao:
@jellyfish
Pa i nema nas previse. Na prvoj godini bude sto upisanih, na drugoj je vec 40 tak i taj broj se drasticno smanjuje kako se ide ka visim godinama.

управо тако. а иначе негдје сам прочитао да недостаје 160 доктора за разне специјализације у читавој РС.
мада без обзира да ли је ова професија дефицитарна или не, мислим да би будући доктори требали да имају пуно боље услове, због тежине самог фаултета а и због озбиљности посла који ће обављати...

иначе ове године је била огромна навала за средњу медицинску и медицински факултет. у медицинску школу се на одређене смјерове одликаши нису могли уписати, а пријемни испит за факултет је полагало 200 људи, а прима се 80, док је прије три године пријемни полагало око 120-130.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]