Lucifer je napisao:
Znaci ne da me sada zalede, pa me odlede za 100 godina pa da nastavljam dalje zivjeti.
Vec kada vec dodjem u pozne godine, prozivim sta se da proziviti i kad "zagusti" da me tutnu u fridz pa da mogu vidjeti sta je bilo kasnije, cisto iz radoznalosti.
Inace sve stvari koje se mogu svrstati pod transhumanizam podrzavam, jest da ovo nije bas to, ali je blizu...
Ne moras cak biti ni ziv, nego nakon smrti zamrznu mozak, a mozak moze 5 minuta bez kisika. Znaci bilo bi potrebno hladjenje odmah nakon smrti sto je tehnicki s tecnim kisikom izvodivo, ali prakticno nije jer treba vise od 5 minuta da se utvrdi je li neko zaista umro. Drugi je nacin ocuvanje DNK, ali to bi onda bio klon, a to moze i bez zamrzavanja.
Hristov je napisao:
Ili nada da ce se jednog dana naci "eliksir zivota" koji ce im omoguciti besmrtnost. Mislim da je to bio glavni razlog kod tih ljudi.
Religija nudi odgovor na to, samo je problem sto za religiju treba vjera, tj. nema dokaza za svakog covjeka. A kako se vjera cesto pokazala pogresna kod mnogih, opasnost da se nasjedne je velika.
Ipak, posto se sve religije slazu da postoji zivot poslije smrti, onda bi mogli uzeti tu konstataciju kao tacnu i nadati se. Ono oko cega se religije sukobljavaju je sta treba raditi da bi se zasluzio vjecni zivot, to je onda problem opet jer ne znamo sta treba raditi.
Ipak, sve religije se slazu da treba ciniti dobro i biti dobar i onda postujuci to eto vjecnog zivota.
Za ostale ostaje zamrzavanje i kloniranje.