banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2010, 16:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Da je tema na CiD, ja se ne bih ni petljao, ali posto je na ovom podforumu, licno me vrijedja sto svako smece ljudi nazivaju muzikom.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 16:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Sta je poenta promovisanje nacistickih bendova na forumu na kojem od 10.000 clanova samo vas dvojica slusate ta sranja ?
Ponosite se sto se lozite na ideologiju kretenizma? Tukli su vas kao male? Nisu vas tukli ali ste imali nedovoljno paznje roditelja?
Ne kontam.

Normalno da ne kontas.
Jesi znao da su svi koji slusaju rep - kriminalci? Ili svi koji slusaju rok - narkomani?

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Porediš ove tekstove koje vi slušate, nešto što je sasvim jasno i definisano kao nacistički sa predrasudama o dva velika muzička žanra? :-? Žao mi je, zaista...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 16:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

MonaLisa je napisao:
Porediš ove tekstove koje vi slušate, nešto što je sasvim jasno i definisano kao nacistički sa predrasudama o dva velika muzička žanra? :-? Žao mi je, zaista...

Ne radi se o velicinama zanrova, nego o predrasudama.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Kad neutrališeš tekstove nazi bendova koji su klasično ponavljanje i kafansko trljanje muda o muda, njihovu enormnu žeđ za pivom i uvriježeni ćelavi stajling, kakvu muziku dobiješ? 6.-o razredni punk od 3 rifa kojeg su prožvakali sve jedan pacerski bend čiji su članovi uvijek u dilemi da li da postanu kvalitetni alkoholičari ili da se u nekoj šupi poubijaju svojim gitarskim tavama?

kvaliteta muzike skins bendova je ravna "poetskoj uzvišenosti" navijačkih parola.

O kakvoj muzici pričamo? Ringtonovima sa crno-bijele motorole? Pa jebeni kineski telefon bolje svira nego da se svi ti bendovi stave na hrpu!

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 16:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
Kad neutrališeš tekstove nazi bendova koji su klasično ponavljanje i kafansko trljanje muda o muda, njihovu enormnu žeđ za pivom i uvriježeni ćelavi stajling, kakvu muziku dobiješ? 6.-o razredni punk od 3 rifa kojeg su prožvakali sve jedan pacerski bend čiji su članovi uvijek u dilemi da li da postanu kvalitetni alkoholičari ili da se u nekoj šupi poubijaju svojim gitarskim tavama?

kvaliteta muzike skins bendova je ravna "poetskoj uzvišenosti" navijačkih parola.

O kakvoj muzici pričamo? Ringtonovima sa crno-bijele motorole? Pa jebeni kineski telefon bolje svira nego da se svi ti bendovi stave na hrpu!

Evo ga neko sa kim se moze da se razgovara!

Sta kazes na ovo?
Cijela pjesma jedan rif! Minimalizam!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BJIqnXTqg8I[/youtube]

Meni je odlicno! Manje je vise!

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
dzabaleban je napisao:

And the great master has spoken...

giometar je napisao:
MonaLisa je napisao:

Ne radi se o velicinama zanrova, nego o predrasudama.

Ma nemoj? A ko je rekao da se radi o veliči žanra?

Edit: Manje je više? Da... Meni je u tom svemu nekih stvari previše.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 16:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nemoj monalizo, sjecam se da smo se ranije zakacili i oko Sunn O)))
Tebi je nesto sranje, meni je genijalno - i obrnuto!
Nemamo isti ukus i neka ostane na tome.

Do tada:
VAJT PAUA! VAN, TU, TRI, FOR!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q4lP3Iwbo8w[/youtube]

Poslednji put menjao giometar dana 19 Avg 2010, 16:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 16:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

giometar je napisao:
dzabaleban je napisao:

Evo ga neko sa kim se moze da se razgovara!

Sta kazes na ovo?
Cijela pjesma jedan rif! Minimalizam!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BJIqnXTqg8I[/youtube]

Meni je odlicno! Manje je vise!

Nije baš tako. Dokaz: http://www.ultimate-guitar.com/tabs/i/i ... og_tab.htm :D

Meni je draža Slayerova obrada, klasično rasturanje pjesme 8) :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rECoRXtd7LQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Gledao sam snimak jednog white power tzv. koncerta. Kad se ne upišah od smijeha, što nebulozama koje sam uspio da razumijem od silnog urlanja, što "virtuoznosti muziciranja", što silnom "hajlovanju" svake tri sekunde, što publici koja se nasmrt pobila između sebe (a svi su bili istog usmjerenja, tj. nastranosti). To je valjda bila poenta.
Jadan Adolf, u grobu se prevrće, kakvi su mu sad ovi "junaci i umjetnici". :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 17:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

@dzabaleban
Pardon, ima ta jedna solaza 8)
Ali shvatio si sustinu nadam se :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

giometar je napisao:
@dzabaleban

Nemoj ti meni jedna solaža, ima 6 rifova! Ima da pozovem gitarsku policiju foruma da te odma u'apsi!!! :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 17:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
Gledao sam snimak jednog white power tzv. koncerta. Kad se ne upišah od smijeha, što nebulozama koje sam uspio da razumijem od silnog urlanja, što "virtuoznosti muziciranja", što silnom "hajlovanju" svake tri sekunde, što publici koja se nasmrt pobila između sebe (a svi su bili istog usmjerenja, tj. nastranosti). To je valjda bila poenta.
Jadan Adolf, u grobu se prevrće, kakvi su mu sad ovi "junaci i umjetnici". :lol:

Ote mi misao sa tastature :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 17:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
giometar je napisao:
@dzabaleban

Nemoj ti meni jedna solaža, ima 6 rifova! Ima da pozovem gitarsku policiju foruma da te odma u'apsi!!! :lol:

Jesil normalan?
Gdje nadje tolike rifove? :confused2:

Citiraj:
"I Wanna Be Your Dog" is a 1969 song by the American rock band The Stooges. The song is featured on their self-titled debut album. Its memorable riff, composed of only three chords (G, F# and E), is played continuously throughout the song (excepting a brief 4-bar bridge). The 3-minute-and-9-second long song, with its raucous, distortion-heavy guitar intro, pounding, single-note piano riff played by producer John Cale and steady, driving beat, established The Stooges at the cutting edge example of the heavy metal and punk sound.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Nemoj mi samo rec da uporedjujes I wanna be your dog sa svom ovom lakrdijom koju ste ovde nabrajali....

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 17:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

giometar je napisao:
dzabaleban je napisao:
giometar je napisao:
@dzabaleban

Jesil normalan?

Citiraj:
"I Wanna Be Your Dog" is a 1969 song by the American rock band The Stooges. The song is featured on their self-titled debut album. Its memorable riff, composed of only three chords (G, F# and E), is played continuously throughout the song (excepting a brief 4-bar bridge). The 3-minute-and-9-second long song, with its raucous, distortion-heavy guitar intro, pounding, single-note piano riff played by producer John Cale and steady, driving beat, established The Stooges at the cutting edge example of the heavy metal and punk sound.

pjesma ima 6 hvatova, kod nas se riff tumači kao hvat sa 2-3 prsta, to što ameri riff zovu kako zovu, za to me savršeno zaboli, mogu ga zvati i fazon ili bon-žita što se mene tiče...

kad neko napravi kompoziciju sa jednim hvatom/riffom, e to je onda minimalizam :-"

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
kad neko napravi kompoziciju sa jednim hvatom/riffom, e to je onda minimalizam :-"

Ravel? ;)

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 19 Avg 2010, 17:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 17:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
giometar je napisao:
dzabaleban je napisao:
giometar je napisao:
@dzabaleban

Jesil normalan?

Citiraj:

šest rifova (skraćenih i pojednostavljenih akorda), G, F# i E, a kasnije prelaz G E D H C (prema YT linku koji si stavio), dakle akordi(rifovi): G, F#, E ,D, C, H . Pod rifom u gornjem tekstu podrazumijevaju fraz,u a ne u smislu koji se inače koristi. Gitarska policija je izvršila uviđaj i rekla svoje!

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 17:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
to što ameri riff zovu kako zovu, za to me savršeno zaboli, mogu ga zvati i fazon ili bon-žita što se mene tiče...

:lol: :lol: :lol:
Znaci u tom grmu lezi zec... Subjektivnost

Sad cu ja malo da zvizdukam

Citiraj:
In music, an ostinato (derived from Italian: "stubborn", compare English: obstinate) is a motif or phrase which is persistently repeated in the same musical voice. An ostinato is always a succession of equal sounds. Each note always has the same weight in an ostinato. The repeating idea may be a rhythmic pattern, part of a tune, or a complete melody.

Citiraj:
A good example of ostinato in popular music can be heard on "Day Tripper" by The Beatles. The opening 11-note motif is heard consistently throughout the majority of the track in a number of different keys to fit the song.

Citiraj:
Riff:
Melodic and/or hamonic motif repeated and sometimes varied throughout the tune.

Citiraj:
In music, a riff is an ostinato figure: a repeated chord progression, pattern, refrain or melodic figure, often played by the rhythm section instruments or solo instrument, that forms the basis or accompaniment of a musical composition.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 18:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2010, 19:14
Ne treba da se zaborave i domace snage...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2Wln1o2u6yo[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]