Konjovođa je napisao:
Kontrapunkt hrišćanskom učenju i vjerovanje u psiho materijalističku stvarnost,
danas poslije dvije hiljade godina bliže je savremenom čovjeku od svih konvencionalnih religija!
Naravno, zato sto je pravljeno da ugadja i podilazi tom istom "savremenom covjeku" od kojeg se svakom normalnom bljuje.
"Savremeni covjek je jedno samozivo i samodovoljno bice koje je potpuno zalutalo i zastranilo od sustine autenticno ljudskog,
i svih onih duhovnih vrijednosti koje su ljudski zivot uzdizale i cinile ga vrijednim zivljenja i umiranja. On duhovnost tretira kao i sve ostalo
- kao u dzinovskom supermarketu on sve ravna po sebi zaboravljajuci na iskonski nagon covjeka da traga za istinom,
savremeni covjek danas poput svinje u svom blatu govori "ja sam istina, takav kakav sam", a kriterijum dobrog je "to mi se svidja".
Savremeni satanizam jeste za razliku od ranijih epoha perfidno sredstvo da se danasnji umno obogaljeni covjek dovede u maksimu "bicete kao Bog"
ne na temeljima antickog shvatanja koje taj cilj vidi kao usavrsavanje u vrlinama, nego na puku konstataciju da ovako zaglupljeni i duhovno zacrnjeni
nicim izazvano proglasimo sami sebe najvecim duhovnim i intelektualnim autoritetima, a koncekvence takvog pogleda na svijet su strasne
i ocituju se u poslednjih pedeset godina sve vecom zestinom.
Mogao bi se napisati citav traktat o naglom zaokretu u satanizmu kada je Levi za prestonicu uzeo San Francisko
i zahvaljujuci rigidnosti ucenja americkih sekti protestantske provinijencije tj. hipi pokretu nastalom kao reakcija na puritanizam americkog drustva,
uspio medju svoje sljedbenike da ukljuci mnoge od danas velikih politickih figura americkog kongresa i senata.
Za njih se komotno moze reci da su danas najrasireniji i najorganizovaniji politicko/kvazireligijski pokret u S.Americi i Evropi
sa kastinski podijeljenim clanstvom od kojih su mnogi pozicionirani na najvisim funkcijama u velikim korporacijama i vladama pojedinih zemalja.
Tu nema sta da mislis jer je kao i svaka sekta napravljeno da ti podilazi, a kad jednom izgubis slobodu kojom svi masu kao magarcu sargarepom
postanes zombi, odnosno mali saraf koji je dio velike price pravljenja svijeta ovakvim kakav jeste danas u negativnom smislu.