banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 22:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Avg 2010, 12:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
druze volta nemoj generalizovati doveli su turci sa sobom i Azere i Bugare i Irance i ko zna kakvu ne se bulumentu tako da mozda nismo svi od Turaka mozda je nekome babu jebo sirijac ili jermenski janj

moju prababu klanfao neki perzijski aristokrata garant vazda je volila nako crne tamnopute tipove sa svijetloplavim ocima

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 14:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Dzontra Volta je napisao:
Znam par ljudi iz mješanih porodica i svi su onako...pritajeni i povučeni, al svi, neki manje ili više, ali uglavnom po defaultu su takvi...

Glupost.Al' kolosalna....
Znači da se prijavim.Dijete iz mješanog braka...I mama mi je dijete iz miješanog braka.Imam i bugarske krvi....I ponosan sam na to što sam "mješani"....U ovom vremenu besmisla imam drugačiji pogled na stvari od mnogih "čistokrvnih"......
A dokazana činjenica je da su mješanci ljepši i pametniji od većine "čistokrvnih" :P
Da ne bude zabune,mene je život opredjelio kako da se osjećam kada je nacija u pitanju.Nemam krizu identiteta i sl...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 15:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ja naveo primjer 4 osobe koje poznajem...ne generalizujem, iako je tako zvučalo...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 15:30 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
@zoka

vadi bolan taj bugarski pasos...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 15:39 
Administrator
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
@zoka

vadi bolan taj bugarski pasos...

Jok.Bugare ne volEm nikako....Kažu tamo odakle je moj stari,btw njegova je baba bila Bugarka :"U slučaju rata,ako ne znaš šta ćeš ti udri po Bugarima,sigurno nećeš pogriješiti"....

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 15:44 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
joj filozofe, ko da ja volim nesto hrvate.. :lol: .al zato kad putujem autom kroz Evropu ne moram gubiti vrijeme, novac, ganjati papirologiju po francuskoj ambasadi il nekoj drugoj...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Dzontra Volta je napisao:
Ja naveo primjer 4 osobe koje poznajem...ne generalizujem, iako je tako zvučalo...

druze volta opusteno ja to iz jebe cisto da navedem da mi je prababa volila kitu vise nego pitu

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 15:58 
Administrator
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
joj filozofe, ko da ja volim nesto hrvate.. :lol: .al zato kad putujem autom kroz Evropu ne moram gubiti vrijeme, novac, ganjati papirologiju po francuskoj ambasadi il nekoj drugoj...

Ako mi je do pasoša,mogu preko starog lakše dobiti pasoš Srbije....Men' dosta i ovaj jedan,bosanski (a ni njega nemam).Koliko mi sredstva dozvoljavaju lična karta je sasvim dovoljan putni dokument.....A kako budućnost svijetlo izgleda,bicikl će biti sasvim zadovoljavajuće prevozno sredstvo za "duga" putovanja....

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
_zoka je napisao:
spavac je napisao:

Ako mi je do pasoša,mogu preko starog lakše dobiti pasoš Srbije....Men' dosta i ovaj jedan,bosanski (a ni njega nemam).Koliko mi sredstva dozvoljavaju lična karta je sasvim dovoljan putni dokument.....A kako budućnost svijetlo izgleda,bicikl će biti sasvim zadovoljavajuće prevozno sredstvo za "duga" putovanja....

Šta ima veze - bitno je da si ti zadovoljan. Potpuno te podržajem.
Spoiler:
Priznaj da si izbjeglica :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 16:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Jok.Rođeni BanjOlučanin,prava graCka raja....Novu godinu sam dočekao sa pravim i istinskim banjOlučanima u tradicionalnoj šetnji uz Vrbas.Ja i filozof al' on nije graCka raja,samo se šlepa....

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
_zoka je napisao:
Jok.Rođeni BanjOlučanin,prava graCka raja....Novu godinu sam dočekao sa pravim i istinskim banjOlučanima u tradicionalnoj šetnji uz Vrbas.Ja i filozof al' on nije graCka raja,samo se šlepa....

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 19:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Talija je napisao:
Džabo, trebao si anketu postaviti, nekome se možda ne piše o tome, a možda bi glasao.

Šta je svrha teme; kako se osjećaju osobe rođene u miješanom braku, da li su ponosne ili nezadovoljne tom dualnošću, šta?

Nisam dijete iz mješovitog braka, ali da jesam osjećala bih se univerzalno; dvije istorije, dvije religije (nema da omane), dvije kulture, dupli običaji i naravno duple svetkovine, slave itd. itd.

Osobe koje su izmiješane krvi ne bi trebalo da osjećaju mržnju, predrasude, jer su kao što rekoh univerzalne, mada su često žrtve tih istih i predrasuda i omalovažavanja.
Mislim, na žalost, da nema osobe ("mješanca") koja bilo kad nije doživjela neku neugodnost po tom pitanju, što je krajnje žalosno. Ali, to je naš mentalitet.

I ja sam 100 % cist, Levi's , original , a uz to ne da nisam imao duple svetkovine, vec nisam imao nikakve.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
laoce je napisao:
Talija je napisao:
Džabo, trebao si anketu postaviti, nekome se možda ne piše o tome, a možda bi glasao.

Šta je svrha teme; kako se osjećaju osobe rođene u miješanom braku, da li su ponosne ili nezadovoljne tom dualnošću, šta?

Nisam dijete iz mješovitog braka, ali da jesam osjećala bih se univerzalno; dvije istorije, dvije religije (nema da omane), dvije kulture, dupli običaji i naravno duple svetkovine, slave itd. itd.

Osobe koje su izmiješane krvi ne bi trebalo da osjećaju mržnju, predrasude, jer su kao što rekoh univerzalne, mada su često žrtve tih istih i predrasuda i omalovažavanja.
Mislim, na žalost, da nema osobe ("mješanca") koja bilo kad nije doživjela neku neugodnost po tom pitanju, što je krajnje žalosno. Ali, to je naš mentalitet.

I ja sam 100 % cist, Levi's , original , a uz to ne da nisam imao duple svetkovine, vec nisam imao nikakve.

Levi's više nije u modi godinama, sad je teksasa raznih vrsta na sve strane :lol:
Piraterija vlada!

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 03:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 08:00
a evo i ja sam.
nebitno uglavnom.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2010, 14:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2008, 16:49
Ja sam iz mješanog braka, i nisam ni malo povučen. Čak šta više, prilično se zna za mene. Možda je do horoskopa. A od mješanog braka samo gotiva me je snašla. Nisu samo duple svetkovine (oboje roditelja su bosanski hrišćani porijeklom), već neopterećenost s kojekakvim nacional-šovinističkim preseravanjima i malograđanštinom. Lakše je sagledati koliko su ovdje ljudi isti u suštini, tj. pojedinačno različiti. Bez obzira kojem se bogu mole i za koga glasaju. Čak mi bude žao kad se neko pretjerano "diči" svojom čistokrvnošću a u suštini ne zna kako mu se čukundjed zvao i odakle je došao. Da ne pominjem razliku u opštem fizičkom izgledu koji u nas varira od Germanski svjetlih (ostatci Sasa iz srednje Bosne), Keltsko ili Perzijsko blijedih a crnokosih pa sve do Mongolsko-Turski tamnoputih i kosookih.

fighting pollution and fear!

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2010, 15:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Spori je napisao:
Ja sam iz mješanog braka, i nisam ni malo povučen. Čak šta više, prilično se zna za mene. Možda je do horoskopa. A od mješanog braka samo gotiva me je snašla. Nisu samo duple svetkovine (oboje roditelja su bosanski hrišćani porijeklom), već neopterećenost s kojekakvim nacional-šovinističkim preseravanjima i malograđanštinom. Lakše je sagledati koliko su ovdje ljudi isti u suštini, tj. pojedinačno različiti. Bez obzira kojem se bogu mole i za koga glasaju. Čak mi bude žao kad se neko pretjerano "diči" svojom čistokrvnošću a u suštini ne zna kako mu se čukundjed zvao i odakle je došao. Da ne pominjem razliku u opštem fizičkom izgledu koji u nas varira od Germanski svjetlih (ostatci Sasa iz srednje Bosne), Keltsko ili Perzijsko blijedih a crnokosih pa sve do Mongolsko-Turski tamnoputih i kosookih.

Bra'o majstore!

Dođi češće na forum pa baci još pokoju :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2010, 15:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
Nisam dijete iz mijesanog braka, ali pazi ovaj catch: moj brat uskoro stupa u mijesani brak (sa pravoslavkom), a mati nam poginula od granate VRS, pa ti vidi...da li ljubav ima granice.

Ja ga podrzavam, za ostatak porodice cemo vidjeti...najbolje bi im bilo da se ispale odavde :D Kanada, ovo-ono...da ne trpe komentare mrznjom nadojenih ljudi kojih kod nas na svakom hebenom koraku...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2010, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
+ 1

kad vidim koliko se nacija i vjera zloupotrebljavaju po sistemu zavadi pa vladaj, prosto mi drago sto nikom ne pripadam :lol: izjasnjavam se kao homo sapiens :D

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2010, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Nisam ni ja, ali supruga jeste...
Takodje imam 4-5 blizih rodjaka sto su se "pomijesali" i sta reci...
Ovo za djecu iz mjesanih da su povuceni itd. nije bash uvijek istina, ima i onih sto su "veci katolici od pape", zavisno od okoline, jer ta prokleta okolina, na nasem jeziku zvana "svijet", mnogim je i te kako iznabijala komplekse, te se jadni svim silama znaju truditi da iskompenziraju taj prokleti "minus", koji su u startu dobili....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2010, 15:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Nisam iz mješanog braka, a ne vidim problem ako neko jeste, niko ne bira gdje će se roditi. Ako si čovjek, čovjek si, ako si govno, ostaćeš govno pa bio čist ili mješan hiljdu puta. Bitno je da smo normalni.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]