banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 658 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 33  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Avg 2010, 00:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nije prvi put da su se tako zajebali.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2010, 07:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2005, 21:12
Slika

Није џаба, "што си бољи, горе пролазиш". Тако нам и треба кад смо левати...

1389

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2010, 18:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
КАМЕНОВАН СРПСКИ АУТОМОБИЛ
Хрватска полиција трага за непознатим особама, које су у Саборском каменовале аутомобил српских регистарских таблица. Том приликом нико није повријеђен.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=26311

Citiraj:
Према ријечима портпарола нишког аутопревозника Драгане Николић, у овом инциденту, који се десио јуче ујутро, нико од путника није повријеђен, али поломљено је предње стакло аутобуса.

Николићева је навела да су починиоци откривени, али да нису познати мотиви због чега је аутобус каменован на улазу у Нови Пазар /у којем су већинско становништво муслимани/.

Аутобус су, додала је, каменовали младићи који су се враћали из кафића, а причињена материјална штета је око 60.000 динара /око 600 евра/.

I Sandžaklije se pohasile.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 13:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2009, 12:09
Mislim okrenuti prijatelju leđa, mrzeti i pljuvati ga pred tetkom Marom koju dugo nisi video,a koja vam donosi poklone i obećanja koji jednog dana nestanu nije pametno.

Globalno u svetu Hrvati sa Srbima saradjuju u poslu ,biznisu ali se ne druže privatno kao u prošlosti.Ne mrzim nijedan narod u svijetu,ali iskreno mi je žao nevinih ljudi u Hrvatskoj gdje nisu uopšte zaštićena ljudska prava te su često izloženi raznim maltretiranjima i ponižavanju.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 14:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
Wow, zar je ova tema jos uvijek ziva? Svaka cast, momci 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
WOW, zar si ti još uvijek iritantan i naporan? Svaka čast, momčiću.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 14:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
Dzontra Volta je napisao:
WOW, zar si ti još uvijek iritantan i naporan? Svaka čast, momčiću.

Ooooo, gdje si Dzontra, brate?

Bas sam se pitao sto te nema da me gnjavis u zadnje vrijeme, cak i ako sam ti pozelio "sretan i ugodan boravak na forumu"?

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
danijell je napisao:

A šta kaže vlasnik auta
Citiraj:
Ja sam Makedonac, supruga mi je Hrvatica. Mi smo na privremenom radu u Beogradu.

Bas sam bio u hr kada se to dogodilo. Izjava doticnog je bila:"Nemam pojma zasto su stavili bombu...u autu nije bilo srba."
Pa pobogu zar bi bilo opravdano da je bilo srba. :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 22:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2009, 12:09
ferdinand je napisao:
danijell je napisao:

A šta kaže vlasnik auta
Citiraj:
Ja sam Makedonac, supruga mi je Hrvatica. Mi smo na privremenom radu u Beogradu.

Pa pobogu zar bi bilo opravdano da je bilo srba. :roll:

Pojedinačni slučajevi i broj incidenata u Hrvatskoj se nemogu izbrojati, a ni voditi rasprava na tu temu.Nešto što je bitno na ovom forumu jeste da su registarske oznake automobila žrtava identične i da su 99% srpske nacinalnosti.Postoji govor mržnje i zločin iz mržnje.Mislim da obadve zastupljene u Hrvatskoj.
Takvi ne priznaju ni da su strani plaćenici (nemci, albanci,mađari ,francuzi)koji su ratovali u Hrvatskoj vojsci u Krajini pravili zločine nad nedužni narodom.Neznam imena dali je Ante ili Adem ali se ne razlikuju od drugih zločina,nisu manji ako nisu veći.Međunarodno pravo i granice poslije prvog svjetskog rata, bilo je u rukama saveznika nad okupatorskom Austrougarskom i njenim saveznicima.Prosto su Hrvatsku utrpali u Kraljevinu Jugoslaviju, što je bila greška tadašnje Srbije(a mogla je lepo da formira državu u granicama gdje je pretežno živeo srpski narod) koju su tek za skoro jedan vijek platili ponovo.Neki čak imaju viziju Nove Jugoslavije ili sl. Kome bi danas odgovarala Jugoslavija? za koju više niko od Srpskog naroda nije zainteresovan izmučen i sa velikim gubitcima u prošlim ratovima. Sadašnje granice pokrajina i republika, što je najbitnije jeste da su to granice Titove Jugoslavije i povučene su 1945 iz razloga da naprave predispozicije za buduću Hrvatsku i BiH koje nikada do sada nisu ni postojale kao države.Uzmi malo istoriju pa vidi da Hrvatska ne postoji 1000 godina, već 1945. ..god..Hrvatska vojska je protjerala više od 200 000 Srba,to je problem današnjice a ne to što su pojedine gradove u Krajini u sukobima napustali Hrvati ili Srpski narod u Krajini.

Poslednji put menjao russianspace dana 26 Avg 2010, 14:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Da su Vodice ustasija jesu ( ko je onaj lik na velikom posteru iznad fotografske radnje, u uniformi?) ali ono sto mi smrdi u svoj ovoj prici je cinjenica da nisu otisli u Hitnu Pomoc i slucaj prijavili muriji :roll: I cuj, lafo pomislio da mu se pokvario motor pa iskocio da pomogne.. Jel' jos nekom ova prica slicna onim djecijim koje se pricaju pred spavanje?

Bila u Zadru, Crikvenici, na Pagu, Sibenik uzduz i poprijeko i nikome nije zasmetao moj "paradajz, jul i avgust, hljeb i sl"..

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 11:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2006, 14:43
Ubijen srpski turista u Ohridu ..

Citiraj:
Tridesetogodišnji turista iz Beograda preminuo je u ohridskoj Opštoj bolnici od povreda zadobijenih u masovnoj tuči u noćnom klubu "Kuba Libre Havana" na Ohridu, javio je dopisnik Srne. Srpski turista sa teškim telesnim povredama bio prenesen u ohridsku bolnicu, ali je tamo podlegao povredama. Tuča se dogodila oko tri sata po ponoći i u njoj su povređeni još neki učesnici obračuna.
Portparol ohridske bolnice Sašo Vasilevski rekao je da su u bolnicu primljena dva muškarca, od kojih jedan bez znakova života, sa teškim povredama glave, a drugi sa lakšim povredama, koji je nakon ukazane lekarske pomoći pušten na kućno lečenje. Obdukcijom će biti utvrđen uzrok smrti mladog turiste iz Beograda", dodao je Vasilevski. Ubijeni srpski turista nije identifikovan, ohridska poilicija je radi osvetljavanja incidenta privela nekoliko osoba, a ministarstvo unutrašnjih poslova će više detalja dati kasnije u toku dana.
Makedonski MUP potvrdio je da su se sukobile dve grupe turista, ali za sada nisu poznati razlozi izbijanja masovne tuče, kao ni to da li su učesnici koristili oružje i druge predmete

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/204527/Ubijen-srpski-turista-u-Ohridu

p.s.Na Jadranu je još i najsigurnije.. 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 13:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
ajkula je napisao:
...( ko je onaj lik na velikom posteru iznad fotografske radnje, u uniformi?) ...

Mislim da si vidjela (ne cica macu) nego Anta Gotovinu, dubrovački kraj ima ovakve bilborde:

Spoiler:
Slika

Slika i nosi u nazivu "Župa Dubrovačka".

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 13:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ajkula je napisao:
Bila u Zadru, Crikvenici, na Pagu, Sibenik uzduz i poprijeko i nikome nije zasmetao moj "paradajz, jul i avgust, hljeb i sl"..

naravno da ne smeta...
a sto onda vama smeta moj paradaIz? :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Otok, Makedonci su ti Srbi, a ako izuzmemo one dvije trećine Makedonije što drže Albanci, to je srpska zemlja.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Upravo ide emisija VIZITA na atv-u, govore o ovoj problematici.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2010, 14:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:04
Citiraj:
Ivan L. je u sinjskom gradskom parku vređao i udarcem nogom slomio desnu podlakticu Petru S (73), psovao mu majku "srpsku i četničku", i vređao rečima "Ajde u Beograd, ovđe nema mjesta za tebe."

Policija u Sinju podnela je krivičnu prijavu za nanošenje teških povreda i za zločin iz mržnje protiv 39-godišnjeg Ivana L. iz sela Otok kod Sinja koji je 15. avgusta na katolički praznik Veliku Gospu vređao, fizički napao i teško povredio 73-godišnjeg Srbina Petra S.

Ivan L. je u sinjskom gradskom parku bez ikakvog povoda vređao i udarcem nogom slomio desnu podlakticu Petru S, samo zbog njegove nacionalne pripadnosti.

Pri tome mu je psovao majku "srpsku i četničku", i vređao rečima "Ajde u Beograd, ovđe nema mjesta za tebe."

Policija prilično retko podnosi prijave zbog zločina iz mržnje protiv napadača na Srbe ocnjujući da mnogi međunacionalni sukobi nisu etnički motivisani.

Tako je svojevremeno protiv Hrvata koji je pre dva meseca u Vodicama kod Šibenika nakon svađe nokautirao Srbina podnela prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, ocenivši to tek svađom u saobraćaju.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 01:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
ОСУДА УНИШТАВАЊА СПОМЕНИКА У ПРКОСУ

У селу Пркос код Карловца одржан је протестни скуп поводом недавног уништавања споменика у знака сећања на 1.500 Срба из Пркоса и околних села које су крајем децембра 1941. године убиле усташе.

На скупу се окупило стотинак мјештана, њихових рођака који живе у другим градовима, припадника српске мањине самоуправе Карловачке жупаније, као и невладиних активиста и представника антифашистичких бораца из Загреба и Карловца.

Окупљенима су се код споменика обратили Даница Мичић, замјеница начелника општине Ласиња, на чијем се подручју налази Пркос, Зоран Пусић, предсједник Грађанског одбора за људска права из Загреба, народних херој Раде Булат у име антифашиста и Јелка Глумичић, предсједница Карловачког одбор за људска права.

Сви они су нагласили да је уништавање споменика, почињено у ноћи 1. новембра, срамота за цијелу Хрватску, али да је подједнака опасност необраћање пажње на те појаве.

"Уништавање споменика није угрожавање туђе ствари него угрожавање Хрватске", изјавио је Зоран Пусић, истакавши и да се о таквим појавама ћути, а да је умјесто невладиних организација требало да реагује влада.

Све ово показатељ је да у многим главама у Хрватској још увијек леже мрачни пориви, који би могли да доведу до великог зла уколико им се допусти да се размашу, рекао је Пусић.

Он је подсјетио да у Пркосу није уништен споменик рату и борцима него костурница с посмртним остацима 1.500 жена, деца и стараца, "што је разлог да се сви ми стидимо због тога".

Коментаришући уништење петокраке, заједно са спомен плочом исписаном на ћирилици, која је излупана маљевима, Пусић је рекао да је под тим знаком почињено доста чиме се не би требало поносити, али да су у ратним годинама под тим знаком људи које су убијали и прогањали нашли уточиште.

Даница Мичић је запитала "шта би било да је неко уништио 1.500 споменика" и подсјетила да су непознати вандали у насртајима на споменик прије двије године уништили и вијенац који је уз почасни вод послао тадашњи предсједник Стјепан Месић.

ПОЗИВ ПРЕДСЈЕДНИКУ И ПРЕМИЈЕРКИ

Јелка Глумичић је нагласила да се сви морамо стидјети због оног шта се десило, изразивши очекивање да ће се на комеморацији која се одржава 21. децембра, на годишњицу масакра, наћи и предсједник Иво Јосиповић бивши предсједник Стјепан Месић и премијерка Јадранка Косор.

Раде Булат је подсјетио да у партизанима нико није питао ко је какве националности, рекавши да младе генерације треба васпитати да поштују историју и НОБ.

Прије скупа, други парох карловачки Саша Умићевић, одржао је парастос, а у обраћању је нагласио да је "дужност свих да на Задушнице запале свијећу и одају почаст страдалима, поготово онима којима није нико остао да их оплакује".

Млади активисти Documente - центра за суочавање с прошлошћу код споменика су засадили стабло мира у почаст невиним жртвама и поводом 65. година побједе над фашизмом.

Након јачања устанка на Кордуну, Анте Павелић је крајем 1941. године наредио акцију чишћења, па је у Ласињу послао две чете усташа из Јасеновца, који су опколили Пркос, из кога су пре тога, видевши војску, побегли мушкарци јер су их узбуниле сеоске страже.

Усташе су покупиле жене, децу и старце, укупно њих 478 и пострељале их у шуми Брезје, спаливши све куће у Пркосу.

Један католички свештеник и жандармеријски наредник Николић који су знали људе, покушали да их обавесте, али су им покушаји пропали.

За освету Николић је стрељан заједно са својом породицом. Њихови лешеви, заједно с лешевима жртава из других села, пребачени су 50-их из шуме у садашњу гробницу.

Наредних дана у шуми Брезја побијени су мештани других српских села - Дугог Села, Сјеничака, Стипана и Кирина.

Сви они су 50-их година ексхумирани из шуме и сахрањени у гробницу на којој су поименично наведене само жртве из Пркоса.

Од 600 становника, колико их је било 1941. године, данас их у селу живи 35, махом старијих.

О.Б.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=30787

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2010, 00:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
У храм Светог Георгија у насељу Синобадова Главица у Книну провалили су вандали, други пут за четири дана.

Далматинска епархија Српске православне цркве, са седиштем у Шибенику, саопштила је да је о том инциденту обавештена надлежна полицијска станица у Книну, чији су припадници извршили увиђај. Претходни упад у овај храм десио се 19. децембра, на Никољдан, и тада није ништа украдено.

"То директно упућује шта је повод овог чина", наводи се у саопштењу из Далматинске епархије.

Већ други пут у четири дана на мети вандала: Храм Светог Георгија

У православним црквама у Хрватској, највише у Далматинској и Горњокарловачкој епархији, последњих месеци било је више провала и пљачки. Из Епархије далматинске у више наврата је речено да сматрају да није реч само о користољубљу. Најчешћа мета провала, већ пет пута, била је управо црква Светог Георгија у Книну.

Његово преосвештенство епископ далматински Фотије недавно је апеловао на хрватски МУП да пружи заштиту српској цркви, свештенству и народу, који су у Хрватској изложени претњама појединаца.

Владика Фотије је у писму хрватском министру унутрашњих послова Томиславу Карамарку указао на бројне нападе на српске повратнике, свештенике Српске православне цркве, храмове, споменике и православна гробља, због чега Срби у Хрватској са зебњом гледају у будућност.

Објекти Српске православне цркве у Хрватској често су "огласна табла" за претеће поруке Србима, навео је владика Фотије.

И Документационо-информационог центар "Веритас" стално упозорава на нападе на Србе повратнике у Хрватску и све што је њихово.

"Напади на православне цркве, претње православним свештеницима и оскрнављена гробља доказ су да су Срби у Хрватској непожељни'', рекао је шеф "Вритаса" Саво Штрбац.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU ... va-u-Kninu

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2010, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Bitno je da Savo Štrbac prvi iskoči u javnost.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 21:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Hristov je napisao:
Da je to izolovan slucaj, pokazuje slijedece: '98 sam bio odsjeo u Rijeci kod nekih Srba, kod kojih su takodjer bili njihovi rodjaci koji zive u Sloveniji. Otisli smo na more, jednu od vecih plaza u Rijeci, gdje smo sreli druge njihove rodjake koji zive u Rijeci, bilo ih je podosta. I sad, naravno treba se pozdraviti sa rodjacima, red je.. I ljube se svi oni - 3 puta, nasred plaze. :lol: :lol: :lol: Nikom nista nije bilo iako su ljudi na plazi posmatrali kako se ovi ljube :)

U Rijeci je mentalitet kao u Novom Sadu... niko te napasti nece... poljubi se tri puta na trgu u Splitu...

Ja sam imao neprijatnost u Zadru na autobuskoj stanici gdje je neki prolaznik poceo psovati vozaca jer je vidio da na autobusu pise Banjaluka. A gazda kod kog sam bio, upozorio me da pazim kako pricam, da me Hrvati ne bi "otkrili". Skontaj upozorenja...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 658 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 33  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]