banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 19:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 372  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Crna hronika
PostPoslato: 15 Avg 2010, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
упозатрање je napisao:
tensSa je napisao:
Sto je najgore dobice par mjeseci zatvora i to je to...

Чисто сумњам, судиће им као покушај убиства, тешка крађа, наношење тежих тјелсних повреда и ако још имају нешто од раније, дабогда им све то саставили заједно и никад не изашли из ћузе.
Какви смо ми људи, страшно :angry3:

Ne znam kad si otišao u SAD, ali nismo u međuvremenu dostigli neke standarde ovdje...

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2010, 02:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Navijači i svi pristuni na mostarskom stadionu "Pod Bijelim brijegom" na utakmici Zrinjski - Slavija bili su u čudu kada je u 33. minutu meča 3. kola Premijer lige BiH na fudbalski teren sletio helikopter.

Riječ je o helikopteru Mi-8 Hrvatske vojske, koji je u Mostar doletio na poziv iz mostarske bolnice kako bi u Zagreb hitno prevezao šesnaestogodišnjeg mladića iz Širokog Brijega koji je dobio izliv krvi u mozak.

Kako je saopšteno iz Fudbalskog kluba "Slavija", šesnaestogodišnji mladić je uspješno operisan u zagrebačkom Kliničko-bolničkom centru "Rebro" i njegovo stanje je stabilno.

"Spašavanje mladog ljudskog života najveći je prioritet i fudbaleri `Slavije` i rukovodstvo kluba sretni su jer je akcija spašavanja mladića imala uspješan ishod, a neočekivano i sami su na neki način bili dio ove priče s sretnim krajem", navodi se u saopštenju FK "Slavija".

Inače, za vrijeme utakmice u Mostaru, gledaoci su bili zatečeni prizorom koji se ukazao pred njima, kao i igrači oba tima koji su se razbježali s terena, kako bi helikopter mogao da sleti.

Upit o mogućnosti medicinskog prevoza momka iz Mostara, kojem je zbog životne ugroženosti bila potrebna hitna operacija u zagrebačkom KBC "Rebro", u Državnu upravu za zaštitu i spasavanje u Splitu stigao je oko 18 sati iz Bolnice "Mostar". Oko 19 sati iz KBC "Rebro" upućen je formalni zahtjev u Državni centar 112 za hitan medicinski prevoz, navodi portal dnevnik.hr.

Nakon što je dobijeno odobrenje za prelet u Bosnu i Hercegovinu, u 19.30 odobren je let na relaciji Split - Mostar - Split. Helikopter je poletio iz Splita u 20 sati, te je u 20.30 sletio na stadion u Mostaru i ukrcao pacijenta i tri pratioca.

Prema pisanju hrvatskih medija, helikopter je došao kao alternativa za Vladin avion, koji nije mogao da sleti na mostarski aerodrom koji nema uslove za slijetanje takvog aviona.

Helikopter je u 21.10 s nesrećnim mladićem i trojicom njegovih prijatelja stigao na aerodrom "Resnik" u Splitu, gdje su prešli u avion Vlade Republike Hrvatske, koji ih je odvezao do Zagreba.

(BLLIVE)

Sve je dobro, što se dobro svrši.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2010, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
bitno je da je decko uspjesno operisan i da se oporavlja.
ali da napomenem jos jednu stavku: mi imamo zracnu luku koja je u funkcionalnom stanju...

Zračna luka Mostar je odavno trn u oku službenom Sarajevu i Zagrebu

Sindikat Zračne luke Mostar reagirao je danas zbog vijesti objavljene u medijima o humanom spašavanju dječaka iz Širokog Brijega zrakoplovom Vlade RH, a u kojoj stoji da je vladin zrakoplov odletio iz splitske Zračne luke jer Zračna luka u Mostaru nije u mogućnosti primiti takav zrakoplov zbog prekratke piste.

Iz Sindikata ističu kako i splitska i mostarska pista imaju jednaku dužinu od 2 400 metara, te da je isti takav zrakoplov barem pet puta sletio u mostarsku Zračnu luku te navode i to da je Zračna luka otvorena tog dana u rekordnom roku.

"Ovo je samo još jedan dokaz sprege službenog Sarajeva i Zagreba u smislu onemogućavanja mostarske Zračne luke", ističe se u današnjem priopćenju iz Sindikata Zračne luke Mostar.

Navode kako se to događa zbog toga što u Međugorje dolazi milijun hodočasnika i skoro svi slijeću u Split i Dubrovnik, a mostarska Zračna luka počela je bilježiti povećan broj charter letova u ovoj godini.

"Žalosno je da se borba jednog dječaka za goli život ovako nisko koristi od strane medija i državnih institucija za gađenje Zračne luke Mostar", ističe se u priopćenju.

Iz Sindikata pozivaju sve političke stranke u Mostaru, gradske vijećnike da zaborave na svoje interese te da se zauzmu za svoj grad i Zračnu luku jer su, kako navode, odavno službenom Sarajevu i Zagrebu postali "trn u oku".

"Ipak je najvažnije da je dječakov život spašen, a mostarski aerodrom je bio i bit će ubuduće spreman za ovakve humane geste", stoji na kraju priopćenja koje su u ime Sindikata Zračne luke Mostar potpisali Ivan Zelčić, predsjednik i Mladen Tabak, zamjenik predsjednika.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 08:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
ПРИЈЕДОР- У ТЕШКОЈ НЕСРЕЋИ ПОГИНУЛА ДВА ЛИЦА

Двадесетпетогодишњаци Марио Мишић и Драган Милинковић из Бањалуке погинули су у саобраћајној несрећи на магистралном путу Приједор - Бањалука, саопштено је из бањалучког Центра јавне безбједности.
Несрећа се догодила синоћ око 21.00 час у насељу Камичани, када је аутомобил "ауди А6", у којем су се налазили Мишић и Милинковић, ударио у теретно возило "форд" које је било испред њега, након чега су оба возила слетјела с пута.

Возач "форда" Зоран Велаула /48/ из Петровог Гаја код Приједора лакше је повријеђен.

Дежурни тужилац Вукашин Кондић рекао је Срни да су увиђају асистирали и ватрогасци и радници "Приједор путева", јер је теретно возило било натоварено великом количином дрвета које се расуло по путу.

Он је додао да ће тужилаштво затражити обдукцију оба тијела у Заводу за судску медицину у Бањалуци.
Ђ.В.

Nisam vjerovao da cu ikada staviti post na ovoj temi, Dragan Milinkovic mi je brat od ujaka. :(
Pocivajte u miru ....

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 08:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Moje saučešće. :(

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 08:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Mario je moj komsija :-?

Jebi ga...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 10:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Такође, Марио је и мој комшија. 50м од моје куће. Не могу да вјерујем... Познавао сам и Милинковића.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Jedva sam ostao na nogama kad sam čuo. Mili...veliki prijatelju, počivaj u miru.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Milinkovic blizu mene zivi,nisam ga licno znao samo iz vidjenja,a Mario mi je drug iz razreda iz osnovne :(

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 16:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Nek im je laka crna zemlja :(

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
u Sarajevu poginuo otac i dvoje djece. boze sacuvaj.
u BL se uvukla zmija u auto.
a:

U Dubrovnik pristao kruzer s 2800 gejeva

Jedan od pet kruzera koji su u utorak uplovili u dubrovačku luku izazvao je pravu znatiželju stanovnika Grada. Naime, kruzer Celebrity Equinox drugačiji je od ostalih plovećih hotela jer na njemu plovi oko 2800 muškaraca, od kojih je većina gay orijentacije.

Da na brodu doista nema žena (ili ih je jako malo) postalo je jasno i kada su putnici s broda krenuli u razgledavanje Dubrovnika, a mnogi od dobro rasploženih muškaraca za uspomenu su se slikali u zagrljaju na vidikovcu s kojeg se vidi stara gradska jezgra, piše Slobodna Dalmacija.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 23:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
ljudi sporije voziteeeeee

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2010, 23:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tužno. :cry:

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2010, 10:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2005, 21:12
На Коњарнику, испред зграде „Интерекса", прекјуче је брутално претучен репер Иван Ивановић Ђус.

Њега су на неких 200 метара од улице у којој живи сачекала петорица засад неидентификованих младића и испребијала га палицама! Тако крвавог оставили су га да лежи на бетону, а пре него што су побегли, узели су му 1.000 евра и златни ланац.

Како Курир сазнаје, овај инцидент је последица старих нерашчишћених рачуна између Ђуса и нападача. Са повредама главе, бивши фармер је пребачен у Ургентни центар, одакле је јуче ујутро пуштен на кућно лечење.

- Њих петорица су га пресрели кад је кренуо на заказан наступ. Имали су бејзбол палице и одмах су почели да га ударају. Крвнички су га тукли по глави, рукама, ногама, леђима... Потом су му узели златан ланац и 1.000 евра, колико је имао тог тренутка код себе. Побегли су и оставили га да крвари на улици. Све се одиграло тако брзо да нико са стране није стигао ни да помисли да се умеша и да Ивана спасе од нападача. Иначе, у питању су неки стари нерашчишћени рачуни. У Ургентном центру су му саниране повреде главе. Зарадио је неколико копчи, има контузије и хематоме. Сад је на кућном лечењу, а мораће да лежи три недеље - испричао нам је један од реперових пријатеља.

Бивши фармер тренутно вида ране и није расположен да даје изјаве.
- Само могу рећи да је тачно да сам претучен, а ово за паре - не знам одакле вам те информације... Пишите шта хоћете - рекао нам је кратко Иван Ивановић.

Ово није први случај да је у Београду пребијена нека јавна личност. Подсетимо, недавно је нападнут новинар Теофил Панчић, а не тако давно и музичари Дарко Рундек, Владо Георгиев и Скај Виклер.

http://www.alo.rs/ljudi/30138/Dus_seta_sa_obezbedenjem

1389

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2010, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Узрок смрти четворогодишњег Ратка Макарића из Поткозарја у овом тренутку није могуће утврдити због недостатка скелетних остатака, потврдио је “Гласу Српске” патолог Жељко Каран

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hronika/44158/cir/Nemoguce-utvrditi-uzrok-smrti-Makarica.html

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2010, 20:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
Evo i malo opsirnije o onoj nesreci
Spoiler:
Погинула двојица младића на путу Бањалука - Приједор
Datum: 17.08.2010 21:00
Autor: Перо Шпандић

ПРИЈЕДОР - Бањалучани Марио Мишић (25) и Драган Милинковић (25) погинули су у саобраћајној несрећи која се догодила у понедјељак око 21 час на магистралном путу Приједор - Бањалука у мјесту Камичани.

У несрећи је Зоран Велаула (48) из Петровог Гаја код Приједора задобио лакше повреде.

Према информацијама Центра јавне безбједности Бањалука, несрећа се догодила када је аутомобил "ауди A6". у којем су се налазили возач Мишић и сувозач Милинковић, а који је долазио из правца Приједора. подлетио под задњи дио камиона "форд" без регистарских ознака. којим је управљао Велаула.

Од силине ударца оба возила су скренула са пута у њиву, те су се зауставила стотинак метара даље од мјеста несреће, изваливши том приликом и ограду породичне куће Хусеина Софтића, која се налази у близини.

Дежурни тужилац Вукашин Кондић изашао је на лице мјеста те наредио обдукцију тијела погинулих младића да би се утврдило да ли су прије несреће конзумирали алкохол. Такође, на захтјев дежурног тужиоца, урађен је алкотест возача камиона Велауле, који се тренутно налази у приједорској болници, гдје је послије указане љекарске помоћи задржан.

Велаула је задобио мање повреде у предјелу главе, углавном посјекотине, као и мању повреду кичме у дијелу врата.

Дежурни тужилац наложио је и механичко вјештачење оба возила која су учествовала у саобраћајној несрећи.

- Наредио сам провјеру кочница на возилу "ауди", као и провјеру свјетлосне сигнализације на камиону пошто постоји претпоставка да то возило није имао исправну свјетлосну сигнализацију - рекао је Кондић.

Хусеин Софтић испричао је да се у тренутку несреће налазио у кући.

- Чуо сам ломљаву и изашао напоље. Угледао сам смрскани аутомобил и камион са разбацаним дрвима. Младићи су били на својим мјестима. Нису давали знакове живота. Убрзо се зауставило још једно возило па смо заједно позвали полицију - каже Софтић.
Камион

У камиону у који је ударио аудио налазило се 10 кубних метара дрвета. У њему се, заједно са возачем Велаулом, налазило још једно лице, чији идентитет нисмо сазнали, а који је у овој несрећи прошао неповријеђен.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Objesila se majka jednogodišnje bebe
Ovo je užas, cura je išla sa mnom u gimnaziju, a poslije studirala talijanski sa mnom... Ne mogu da vjerujem da se objesila... Čula sa da ima bebu, ne mogu da vjerujem da se obesila... Kakav horor.....

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 11:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
zLo_krme je napisao:
Objesila se majka jednogodišnje bebe
Ovo je užas, cura je išla sa mnom u gimnaziju, a poslije studirala talijanski sa mnom... Ne mogu da vjerujem da se objesila... Čula sa da ima bebu, ne mogu da vjerujem da se obesila... Kakav horor.....

Juce sam saznao i dobro sam je poznavao.
Strasno... :(

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 19:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Identičan slučaj šokirao je Banjaluku u oktobru prošle godine, kada je takođe zbog postporođajne depresije samoubistvo utapanjem u rijeci Vrbanji izvršila Banjalučanka Danijela Nišić (26).

Nišićeva je bila majka šestomjesečne djevojčice, a bila je i jedan od najboljih studenata Banjalučkog univerziteta na Odsjeku za pedagogiju.

Posljednji put Nišićeva je viđena 5. oktobra oko 12 časova ispred robne kuće "Zenit" u centru Banjaluke, gdje ju je dovezao njen suprug Darko, a nakon rastanka isključila je mobilni i od tada joj se izgubio svaki trag.

Uslijedili su dani potrage i neizvjesnosti za porodicu, a tijelo nestale pronađeno je u rijeci Vrbanji 10 dana kasnije.

Stvarno jezivo, jadna djeca. :(

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2010, 22:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:

Tortura carinika nad Austrijancem

Jednom Austrijancu (24) preseo je jednonedeljni odmor u Hrvatskoj, pošto ga je, prilikom povratka kući, pretukao slovenački carinik.

Najpre je carinik udario austrijskog turistu, a potom ga odvukao u zamračenu sobicu, sve dok nije reagovala austrijska ambasada.

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=453208#hrono

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 372  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]