banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 14:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Sretan Rodjendan
PostPoslato: 13 Avg 2010, 13:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Danas je 84 rodjendan El Comandante-u

Dan nam pozivis jos barem 20 godina. Prezivio je navodno 638 (nije greska) pokusaja atentata od explodirajucih cigara preko zatrovanog ronilacko odjela (aktivno se bavio ronjenjem dugo godina)
9 americkih predsjednika je pokusalo da ga skine s vlasti i sve ih je nadzivio (politicki)

hasta la victoria siempre el comandante

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c6Pdog6DsQY[/youtube]

i jedna za tvoje saborce Ernesta i Camilia

http://www.youtube.com/watch?v=po09lcDx ... re=related

Vrh

Tema posta: Re: Sretan Rodjendan
PostPoslato: 13 Avg 2010, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
To je jedna od najvecih svjetskih budala pored Huga Caveza. Da nije postojao taj licemjerni diktator, istorija bi za Kubance vjerovatno imala bolji tok, a ovako su ostali zaglavljeni u blato, jad i bijedu dok se on nauzivao kao niko. Pih.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 19:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:04
A Kubanci su uzivali dok on nije dosao?

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
@Jellyfish: saglasna.

S jedne strane, Ameri su navodno bili užasni prema Kubancima u predkastrovo vrijeme. I tu im jeste bila potrebna revolucija. Ali nakon revolucije, zaostaše više i od nas, a to je već "majstorluk".

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka

ti to iz iskustva pretpostavljam jer prije tacno 5 godina sam proveo tamo skoro mjesec dana i nije bas bilo gliba i blata haveru
da su sironja jesu ali da su bili robovi na secernim plantazam prije fidela JESU i vjeruj mi kad je fidelov rodjendan slavi cijelo ostrvo

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

buzz je napisao:

Nisu mozda uzivali, ali nakon njegovog dolaska uzivaju daleko manje. Drugo, izgubili su slobodu govora, zamalo upali u nuklearni rat, izbjeglica na hiljade se pojavilo-toliko koliko im je dobro. U Kubi je imati mobilni telefon pojam, ima ga svaki deseti stanovnik, a prosjecna plata je 30 dolara, a to je oko 50km. Da ne govorimo sto se voze krntije od auta stare 50-60 godina. Sta je Fidel napravio-nista. Unistio i ono sto je bilo.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka

Phoenix je napisao:
@Jellyfish: saglasna.

S jedne strane, Ameri su navodno bili užasni prema Kubancima u predkastrovo vrijeme. I tu im jeste bila potrebna revolucija. Ali nakon revolucije, zaostaše više i od nas, a to je već "majstorluk".

svaki brod koji pristane na kubu nema pravo nikad vise da pristane u US a Kuba je ipak samo malo ostrvo tako da poslije 50 godina sankcija dobro se drze s obzirom da smo mi nakon par godina prnuli u cabar

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 20:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2009, 21:11
jellyfish je napisao:
buzz je napisao:

Nisu mozda uzivali, ali nakon njegovog dolaska uzivaju daleko manje. Drugo, izgubili su slobodu govora, zamalo upali u nuklearni rat, izbjeglica na hiljade se pojavilo-toliko koliko im je dobro. U Kubi je imati mobilni telefon pojam, ima ga svaki deseti stanovnik, a prosjecna plata je 30 dolara, a to je oko 50km. Da ne govorimo sto se voze krntije od auta stare 50-60 godina. Sta je Fidel napravio-nista. Unistio i ono sto je bilo.

Nemas ti pojma, nasjedas samo na americku propagandu!

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka

ljudi ovo je tema gdje se moze reci sretan ti roddjendan Fidele i to je to

ako hocete da raspravljamo o Kubanskom komunizmu bujrum otvarajte temu nemojte fino vas molim da mi unistavate cestitku nije uredu

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 20:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sretan rođendan!!!
@jelly i finiks....Nemate pojma...Je li bitniji mobilni telefon ili potpuno besplatno zdravstveno osiguranje....Imati novi auto ili biti sretan.....

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 20:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Срећан рођендан команданте!!!

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To nije sreca. Ti ljudi su samo ispranog mozga kako su oni najbolji na svijetu i sretni su iz neznanja i zbog toga sto im je propaganda to usadila u mozak. Nisu sretni zato sto im je dobro, nego sto misle da im je dobro, a ne znaju gdje su na traci covjecanstva. Slicno kao sto su religijski fanatici sretni jer misle da ce u raj ako urade nesto, a ne znaju da je to samo sema da ih drugi drze u vlasti i radse s njima sta hoce. Tako i ovo.Fidel je kao kod nas Milosevic pokusao prkositi cijelom svijetu, a zasto-za nista? Zbog glupih komunistickih ideala koji su ionako propali jer su bili losi.

Porist je napisao:
Nemas ti pojma, nasjedas samo na americku propagandu!

Eh, nebi to ni znao da me nisi prosvijetlio. Jednom to rece i Milosevic, Kastro, Kim, Sadam, Laden, Cavez, Mahmoud Ahmadinejad, Robert Mugabe,... Stanovnici ovih zemalja zive u tolikom dobru da bi sav zapad htio da ide u njihove zemlje da imigrira, a iz njihovih zemalja niko nece na truli zapad :lol: Pogledaj malo cinjenice i statistike i sve ce ti biti jasno.

skypostman je napisao:
Срећан рођендан команданте!!!

Tako neki vicu i Mladicu :roll:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 21:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Srecan rodjendan!
Viva la revolucion!

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 21:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Ti ljudi su samo ispranog mozga kako su oni najbolji na svijetu i sretni su iz neznanja i zbog toga sto im je propaganda to usadila u mozak.

De se sad vrati na nekolicinu svojih postova u kojima toliko slijepo branis sve sto je doslo sa zapada pa onda ponovi ovo napisano :roll:
Sta je i kako tamo sa sigurnoscu definitivno ne mozemo znati, a pogotovo to ne mozemo tvrditi (tipa da samo 1/10 ima mob.tel i da voze krseve) na osnovu onoga sto plasiraju zapadni mediji. Po njima smo mi u najboljem slucaju gomila divljaka koji samo cekaju pogodan momenat da zakolju prvog komsiju, a 90% tih koji tako pricaju ni nakon 15 minuta drndanja po globusu ne mogu pronaci zemlju ciji narod blate. Nije El Comadante izasao iz Raja, al' daleko od toga da su gospoda politicari sa zapada dosegli taj nivo prosvjetljenosti da ih treba stavljati na pijedestal.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 21:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Neka su oni ispranog mozga,a i mi zajedno sa njima,samo si ti ovde širom otvorenih
očiju....Šta znači tebi što si svjestan i nesretan?U boljem si položaju od njih ispranog mozga ali sretnih?

Jesi ti svjestan da su svi ti ljudi koje si nabrojao američki neprijatelji,tj Amerika kaže da su oni loši....Amerika,najveće zlo od kada je svijeta i vijeka.Amerika,za koju ćeš ti reći da je demokratija No.1.....Pravi se našao da priča o ispranom mozgu....

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 21:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2010, 17:14
Srecan rodjendan! Nadam se da cu stici posjetiti Kubu dok si jos ziv! :)

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Прије пар година сам читао у једном часопису извјештај са туристичког путовања на Кубу. Писало је у поднаслову: "Хавана је једино мјесто на свијету у коме за 50 долара можете провести ноћ са лијепом мајком и још љепшом ћерком чији збир година не прелази 50."

Комунизам? Утопија. Глупост.

Али људи који су се цијели живот посветили идеалима, макар и погрешним, заслужују поштовање.

Срећан рођендан, Фидел!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oJnvph16zjk[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
_zoka je napisao:
Sretan rođendan!!!
@jelly i finiks....Nemate pojma...Je li bitniji mobilni telefon ili potpuno besplatno zdravstveno osiguranje....Imati novi auto ili biti sretan.....

A šta je po tebi sreća? Biti zatucan, neobrazovan i potpuno odvojen od cijelog svijeta? I biti van svih mogućih svjetskih tokova? Umjesto da se školuješ, da napreduješ, da učiniš nešto korisno za sebe i druge, ti sjediš i motaš cigare i slušaš Fidelove govore? Šta im vrijedi besplatno zdravstveno osiguranje, kada im je medicina na nivou na kojem je i sve ostalo u toj državi? Ne baš pretpotopskom, ali tu negdje...

Fino je to, piti rum po cijeli dan i mrdati guzovima, ali ja tako da živim mogu 10 dana kad odem na odmor. Ali za neke stvari u životu se treba i pomučiti. Baš želim da imam mogućnost da odem u bilo koju državu svijeta i da vidim nešto novo, želim da imam internet i da mogu da se čujem kad god poželim sa rođakom ili prijateljem u bilo kom dijelu svijeta, da čitam šta ja hoću, da gledam filmove i slušam muziku kakvu hoću, i hoću da imam dobro auto a ne da se vozim na volovskim kolima.

I želim da napredujem. I ja i čovječanstvo. A ne da čitav život stojim u istom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U pravu si Phoenix. Kad vidim u prethodnim postovima vecine ovdje kako ljudi kod nas razmisljaju i cemu se dive, cudo da imamo i ovakav standard :roll:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Naprotiv, Kuba ima veoma razvijenu "medicinu". :)
A sto se tice izolacije. Nije ih Fidel izolovao, nego Ameri.
Nije da sam neki veliki fan Fidelov...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]