Izzie je napisao:
E ljudi moji,meni nista nije jasno

Sad cu 4. medicinske,i vjerovatno je jos rano da razmisljam o prijemnom,ali vec sad nekako imam strah od toga...A citajuci sve ovo nije mi lakse

I dvoumim se izmedju medicine i farmacije. Famaciju ne bih zbog "silne" hemije(kako kazu) ali opet to mi se cini nekako lakse za zavrsiti,a medicini nikad kraja. Cula sam da je na prijemnom matematika i hemija.Mi u medicinskoj smo imali samo 1 god. matem. i tek 2 hemije-slabo... :-S Moje pitanje je da li na farmaciji stvarno ima toliko hemije i da li je preteska,kao sto kazu,i koliko u prosjeku treba da se zavrsi? I da li se vise isplati ici na pripreme na fax ili negdje privatno?Hvala,pozz.
Vidi imenjak/inja.

Ne studiram ni jedno ni drugo, nego treće (stomatologiju) i htio bih da naglasim da su te "silne" hemije šprdnja u poređenju s prosječnim ispitima na medicini (od druge godine pa nadalje). Moje mišljenje. To ne znači da je farmacija lagan fakultet ali je medicina majka.
Što se tiče toga koliko u prosjeku treba da se završi, prosjek ne znači ništa jer ako se uči moguće je lijepo dati sve u roku. Uglavnom se ne uči. Prosjek ne znam koliki je, ali je puno, mislim i deset godina ili čak i više. Ili osam. Nebitno.
Pripreme su čujem kvalitetne, ali nemoj mene slušati ja sam se pripremao sam.

I dobro ispade.
sweety_55 je napisao:
jel zna neko za koliko ce se prosiriti lista na farmaciji za upis brucosa?? hvala unaprijed pozz
Sumnjam da se zna. Na ovom se faxu sve odlučuje u 5 do 12. Moje skromno predviđanje je da će da puste sve koji su položili prijemni. Ne bih da ulijevam lažnu nadu, ali to je tako bilo u moje vrijeme.
Jesam ostario.

<3 !