banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 16:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Avg 2010, 15:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
dzabaleban je napisao:
Jelly, nisam ja za Šerijat nikako, al me Ofke regresoterapijom vratio u djetinjstvo i dobar dan čika milicijonar! :lol:

Nije bilo pitanje o primjeni serijata ili ne ( bar ja to nisam potencirao) nego o mogucnosti primjene represije na pojedince, tako da je vecina ugledavsi kaznu pojedinca se ustrucavala da ucini isto takvo (ne)djelo.

Definicija samog prava jest "legalna" upotreba sile.

Legalna podrazumjeva da silu sprovodi izvrsni organ (policija) i to po direktivi legalne i legitimne vlasti, bio to jednopartijski ili visepartijski sistem...onaj ko ima 50 + 1 glas vedri i oblaci 4 godine ili pola vjeka.

Vidimo psihologiju djece u skoli...(opet moram sebe i dr. Dzebalebana :D ) da vratim u skolske klupe....primjerom br. dva

Imao sam nastavnika koji je predavao srpsko-hrvatski jezik...zvao se Miroslav, jednom je nekom "mangupu" prijetio pred svim razredom da ukoliko nastavi da izigrava kretene da cemu "usi razvuci" ...aha..da vidis muka i tisine, svi su ga se bojali ko profesora matematike u srednjoj.

Hocu da kazem da egzemplarno kaznjavanje ima utjecaja kod mase.

jellyfish je napisao:
Jer bolji zivot u Jugi nije bio zbog "brutalnosti" zakona, nego zbog razvijenosti privrede.

Mislis da bi bilo te privrede da nije bilo zeljezne ruke partije. BiH je bogata zemlja, rude, rijeke, sume, stoka, jeftina radna snaga...itd.itd. ali nema cike zakona...
Jelly kad spominjes Iran, trebas da razmislis kako onda zive th 50-60 miliona ljudi....nemaju li oni sretnih momenata, ne zene li se oni, udaju, nemoju li oni hendije, kompjutere, nikice kao i ti, traperice ovo ili ono...pogledaj slike Irana, pogledaj jedan standarda jednog Iranca ili jedne prosjecne iranske familije, da li su oni neuhranjeni, skapavaju li od zeđi, gladi...nista od toga, a da zele bolje to zeli svako.
Najbogatiji amerikanci zele jos vise jer ljudska usta ne moze nista zadovoljiti osim zemlje, bogatstvo je relativan pojam. U Iranu je legitimna vlast, kao sto je u Jugi bila partija, zapadu se nije svidjela partija kao sto se tebi sada ne sviđa A-Nedzad...

Zapad se borio protiv komunizma i imao propagandu, sad kad je on gotovo iskorjenjen okrece se necemu drugom.

Vjeruj meni da kojim slucajem nema Islama niti Muslimana, Zapad ovakav kakav jesti bi porucivao hriscanima/krscanima na istoku da su oni zatupiti, brutalni, zaostali i prikazivao bi ih isto onako kako priaziva Islam i Muslimane.

Ima li iko a da se ne slaze s ovim sto rekoh? :(

A Zasto?????

E to nek svak sebi odgovori.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ja ne mogu razlučiti šta mi je crnje, što talibani ne skrivaju svoje metode i otvoreno i s ponosom pred kamerama iznose svoje junaštvo ili što se u po frke nađe nindža odavde da brani ono što se odbraniti ne može.
I da sve je to američka propaganda, Ajši su uši i nos otpali kad je jako kihnula. Pa da. Talibani nemaju ni noževe pa ne mogu ni rezati... Recesija.
To da u Šerijatu nema ništa o pucanju. Može biti da je to zato što u vrijeme kad je pisan nije ni izmišljen pištolj. Šta je pištolj nego modernizacija. I onda kažu da radikalni islam ne trpi reforme.
Izvinite me ali ja između pucanja i kamenovanja ne vidim neku razliku. Jedino što je ovo drugo sporije, pa kad se već pravi javno pogubljenje, neka traje što duže, da se džaba narod ne skuplja. A i dosta je interaktivno i može učestvovati više ljudi.
A to je njihov zakon ko im *ebe mater, šta mi imamo s tim.
Evo čovjek bio u Avganistanu, kaže nije tako s većinom.
Ako ljudi koji trpe taj zulum nemaju volje i snage da to mijenjaju neka im je sa srećom.
Presmješno mi je da frajer ima ambicije da to njesra primjenjuje ovde.
A ovo poređenje s Jugom, ja sam bio mali ali nisam čuo da je neko zbog švaleracije tucao kamen na Golom otoku. Možda ako je metao Jovanki, ali i to možda. Nisu svi režimi isti, neki su represivni a neki su bolesni.
A Ahmedu je besmisleno bilo šta objašnjavati, očigledno je da mu je cyber terorizam hobi, kamenovanje neiživljena strast, a posjeta rodbini u Avganistanu destinacija iz snova.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 16:02 
Da li serijat potencira da ako muskarac prevari zenu bude kamenovan isto kao zena ako prevari svog muskarca?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ne potencira

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
114_AhmeD je napisao:
Što, jesu civile ubijali, žene silovali, pravili masovne grobnice, očistili teritoriju etnički i to ?

Ne, njihov fetiš je uglavnom odsijecanje glava "nevjernika". :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
chils je napisao:
ne potencira

Lazes... Naravno da potencira.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 21:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

eugene of savoy je napisao:
114_AhmeD je napisao:
Što, jesu civile ubijali, žene silovali, pravili masovne grobnice, očistili teritoriju etnički i to ?

PA to je bezbolnije nego metak u čelo vjerovao ili ne :)

Pa eto, makar su vojnike ubijali. A sad ....

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

[quote="Izzard"] Presmješno mi je da frajer ima ambicije da to njesra primjenjuje ovde.
A Ahmedu je besmisleno bilo šta objašnjavati, očigledno je da mu je cyber terorizam hobi, kamenovanje neiživljena strast, a posjeta rodbini u Avganistanu destinacija iz snova.[/quote]

Koja si ti legenda. Pa imigracija je učinila drugačiju demografiju ovog kontinenta. 2050 ovim tempom Njemačka će biti islamska država a polako i ostale zemlje jer evropljani jedva održavaju kontinuitet stalnog broja dok kod ovih 3-4 puta više djece ima po familiji. Tako da će "Rim" kako je poslanik a.s rekao za Evropu biti muslimanski, nakon što je Konstantinopolis pao.

Eto tebi šerijata za nekoliko desetljeća.

A te prozivke..... Ne pogađaju me. Ubij se pišući dalje.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
114_AhmeD je napisao:
Koja si ti legenda. Pa imigracija je učinila drugačiju demografiju ovog kontinenta. 2050 ovim tempom Njemačka će biti islamska država a polako i ostale zemlje jer evropljani jedva održavaju kontinuitet stalnog broja dok kod ovih 3-4 puta više djece ima po familiji. Tako da će "Rim" kako je poslanik a.s rekao za Evropu biti muslimanski, nakon što je Konstantinopolis pao.

Slika
I onda kažu da je plan da vladaju svijetom zapadnjačka propaganda. :lol: Čak je i prorok tako rekao. :lol:
Moš mislit usro sam se. Ne znam šta da obučem kad stigne šerijat. Matursko odijelo.
Rekoh li ja da je lik malo prso.
A ni demografija mu ne ide, malo se preračunao.
Slika
A normalno da te ne pogađaju, to nisu prozivke to je istina.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ima u tom istine sto on govori. Niko nije vjerovao prije 100 godina da ce Albanci biti vecina na Kosovu i da ce tako uzeti Kosovo pa su uzeli. Sto se mene tice mislim da je i bolje inace bi i Srbiju uskoro uzeli da se nisu odvojili. Ovako, sad nek se mnoze u Albaniji i Kosovu.
Iako mislim da ce u Evropi biti drugacije. Kad vide kako ih ovi postepeno zauzimaju mislim da nece gledati u ljudska prava kao do sad. Evo, zabrana burki i gradjenja minareta je prvi korak reakcije Evrope, vec se pocelo raditi na zabrani imigracije a kad prijetnja opstanku Evrope zbog razmnozavanja bude dostigla kriticnu tacku mislim da ce doci do zakona ko hoce da se mnozi da ide u arabiju, ko ima jedno dijete ili 2 da moze ostati. Tako da ce to Evropa ograniciti vjerovatno kao sto je Kina ogranicila broj radjanja jos su u pitanju njeni ljudi. Vidi se koliko je ogranicenja vec uvedeno u zadnjih 10 godina, a kad dodje do rapidnog razmnozavanja mislim da ce biti znatno ekstremnije mjere nego sad. Burke i minareti su samo pocetak. Da su Srbi to uradili na Kosovu nebi bilo ovoga danas. Mislim da Evropa nije toliko glupa, a to se vidi vec iz njenih reakcija najvise po pitanju imigracije, a uskoro ce se vjerovatno ograniciti i razmnozavanje.
Ponavljam, meni ne smetaju bosanski i turski muslimani koji su normalni. Zivjeli smo sa njima prije rata super. Ali ovi ekstremi iz Azije, Arabije, Kosova, Afrike i sl., to je vec drugo.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 08:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
114_AhmeD je napisao:
Dzontra Volta je napisao:
Kako SAD valja kad brani muslimane na ovim prostorima, a ne valja kad ih napada negdje drugdje?kako isti ti mediji nisu pristrasni izvještavajući priloge ove regije, tad su u potpunosti nepristrasni...
A ti pogani mediji...napadju mudžahedine zato što kamenuju ženu, kako pristrsno...možda je žena htjela da bude kamenovana, to sigurno nisu pomislili...

Citiraj:
ocrni mudžahidski pokret.

taj divni mudžahedinski pokret...poznatiji pod svojim pravim imenom "unicef islama", ili "greenpeace islama"... O tome kakav je mudžahedinski pokret govori prošli rat. ako tebi to ne spada pod zločin onda sad za ozbiljno mogu reći da si bolestan i poremećen...

između ostalog

114_AhmeD je napisao:
114_AhmeD je napisao:

PA to je bezbolnije nego metak u čelo vjerovao ili ne :)

Ili imamo najglupljeg cyber teroristu, ili imamo nekog pritajenog manijka koji je vršio eksperimente na životinjama, kako bi usavršio zant...u svakom slučaju, količina mentalne poremećenosti je jaka u ovome...Bitno je da on zna da je momenat presjecnja vrat umnogome bezbolniji od trenutačne smrti metkom u glavu...

114_AhmeD je napisao:

Širimo ljubav i mir islama, nek nas čuju i vide, onda im odsjecimo uši i iskopajmo oči...Daćemo ahmedu da to radi on je na životinjama vježbao

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 08:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izzard je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Slika
I onda kažu da je plan da vladaju svijetom zapadnjačka propaganda. :lol: Čak je i prorok tako rekao. :lol:
Moš mislit usro sam se. Ne znam šta da obučem kad stigne šerijat. Matursko odijelo.
Rekoh li ja da je lik malo prso.
A ni demografija mu ne ide, malo se preračunao.
Slika
A normalno da te ne pogađaju, to nisu prozivke to je istina.

De pogledaj ovaj video prvo

http://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU

Da ti nešto napiešem ''lizardu ". Ne treba nama ni jedan metak ni ništa kao zapadu da se održi. Ljudi primaju masovno islam i to je najbrža rastuća vjera u svijetu, šireći se mnogo brže od svih ostalih. Muslimana već ima više od katolika u svijetu.

E sad, hoću ti sve direktno pisati a ti se jedi od muke ako želiš, znaš dobro da je istina i zato ne zanemaruješ.
Ako je poslanik a.s rekao da će "rim-evropa" biti muslimanski, mora li značiti odmah da će biti oružani sukob neki ? NE ! Pogledaj gore video i vidjet ćeš način na koji će postati, lijepom riječju koja će ljude navesti da prihvataju islam i naravno uvećanim brojem koji će moći demokratijom doći do šerijata.
I naravno da će islam "vladati" svijetom, i to dolaskom Isusa kad će svi ljudi ispravno vjerovati a nevjerstvo biti uništeno. To i Biblija kaže samo što ne koristi termin "islam" za istinsku vjeru svih poslanika.

I što si se prepao toliko šerijata ? Bolji je nego ovo danas, samo neda tebi strast da prihvatiš. Vjerovatno si odrastao u grijehu

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 08:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ili imamo najglupljeg cyber teroristu, ili imamo nekog pritajenog manijka koji je vršio eksperimente na životinjama, kako bi usavršio zant...u svakom slučaju, količina mentalne poremećenosti je jaka u ovome...Bitno je da on zna da je momenat presjecnja vrat umnogome bezbolniji od trenutačne smrti metkom u glavu...

Širimo ljubav i mir islama, nek nas čuju i vide, onda im odsjecimo uši i iskopajmo oči...Daćemo ahmedu da to radi on je na životinjama vježbao

Ti kako si došao na forum imaš neke jeftine prozivke i vrijeđanja i onda nakon nekoliko "uvreda" pišeš o mojoj netoleranciji.
Ono što sam ti napisao će ti potvrditi svaki doktor, čitaš li išta korisno u svom životu ? Kako znaš da je zemlja okrugla, jesi ti eksperimentisao klikerima po glavi ?

Nema sječe ušiju i kopanja očiju, ne boj se. Razlika je u 3-4 kaznena zakona i to je to.

Vratio bi ti sad isto uvredama ali neću, postim i neću da mi kvariš to.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 08:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
114_AhmeD je napisao:
Ljudi primaju masovno islam i to je najbrža rastuća vjera u svijetu, šireći se mnogo brže od svih ostalih.

Ne širi se islam tako što nemuslimani prelaze na njega, već tako što se muslimani koji dolaze na zapad kote skoro ko pacovi...
Mnogo više muslimana se odriče islama nego što nemuslimana prelazi na islam, svi znamo kako se razni turci, šiptari, paki i ostali razmnožavaju, ali isto tako znamo kakao evropljani i ameri znaju biti neugodni i učinkoviti kad im sve to dosadi i kad se osjete ugroženi :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 08:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Ono što sam ti napisao će ti potvrditi svaki doktor

Siguran sam da bi se Dr. Mengele složio s tobom...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 08:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Ljudi primaju masovno islam i to je najbrža rastuća vjera u svijetu, šireći se mnogo brže od svih ostalih.

Ne širi se islam tako što nemuslimani prelaze na njega, već tako što se muslimani koji dolaze na zapad kote skoro ko pacovi...
Mnogo više muslimana se odriče islama nego što nemuslimana prelazi na islam, svi znamo kako se razni turci, šiptari, paki i ostali razmnožavaju, ali isto tako znamo kakao evropljani i ameri znaju biti neugodni i učinkoviti kad im sve to dosadi i kad se osjete ugroženi :wink:

Jest i to istina da raste zbog velike imigracije ali u velikom pridonose i novi članovi koje želiš negirati. Od običnih ljudi do jako poznatih ličnosti dolazi do preobraćaja.

A to da mogu zaustaviti... nadaj se... Izglasavaju neke zakone o zabrani munara, nikaba, ezana jer se boje... ništa im to neće pomoći. Oni su mislili sebi povećati natalitet koji je bio problem puštanjem imigranata misleći da će se oni asimilirati a oni se tek tamo vratili vjeri. U francuskoj, britaniji, njemačkoj, ima više islama nego u Bosni . Ide i Austrija ..

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 08:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Ono što sam ti napisao će ti potvrditi svaki doktor

Siguran sam da bi se Dr. Mengele složio s tobom...

a ja mislio da je tebi samo dr. Dolittle autoritet

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 08:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čitao knjige, oba filma glupa, tebi se ne bi dopale ni knjige ni film jer NEMA nikakvog nasilja nad životinjama...mada uspijevam neku komunikaciju s tobom uspostaviti, pa izgleda da te knjige nisu samo bajka...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 09:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Čitao knjige, oba filma glupa, tebi se ne bi dopale ni knjige ni film jer NEMA nikakvog nasilja nad životinjama...mada uspijevam neku komunikaciju s tobom uspostaviti, pa izgleda da te knjige nisu samo bajka...

Joj pa koza skontala doktora a ti izgleda nisi , čitaj ponovo..
Ode.. Ovaj podforum je izgubio kvalitet...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2010, 09:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
114_AhmeD je napisao:
"Talibani javno pogubljuju ženu" - ovdje oni misle na qisas. Qisas (odmazda) je islamski termin koji označava šerijatsku kaznu (odmazdu) za ubicu, dok se termin ne odnosi na preljubu. Na primjer, Ahmed je ubio Muhameda namjerno i nepravedno, i u takvom slučaju, po islamskom pravu, sprovodi se qisas (odmazda).

U svjetlu islamkog prava, kamenovanje i bičevanje se sprovodi u određenim slučajevima kada su čovjek i žena osuđeni za blud. Kada neoženjen muškarac počini blud sa neudatom ženom, oni se bičuju. U slučaju gdje oženjen muškarac počini blud sa udatom ženom, oni se kamenuju.

Ako je, kako neki izvještaji kažu, ona bila udovica, onda se (određeno vrijeme po smrti muža) vodi kao udata i kao takva je, prema islamskom Šerijatu, trebala biti kamenovana, a ne bičevana i upucana. A recimo da je bila neudana, tada je, po islamskom pravu, ona trebala biti samo bičevana 100 puta, a ne bičevana 200 puta i upucana.

U svakom slučaju odvratno!
Ko je taj čovjek (grupa) koja može biti 100% nepristrastan i ispravno donijeti sud o nečijoj krivici? Ko je taj ko uzima u ruke bič/kamen osvete? Zar svako ne snosi pred Bogom krivicu za svoje greške?
Kažeš da cijenite Isusa? Zar on pola vijeka prije nastanka Islama nije pokazao kako se ponaša prema bludnici? (onaj ko je bez grijeha neka prvi baci kamen)
Zar nije ukazao kakvo treba da je ponašanje prema udovici i na strogo upozorenje šta ga čeka ako joj učini išta nažao?

Citiraj:
Iskreno govoreći, takvi sudovi (koji se pripisuju talibanima, op.PV.), koji su prethodno naredili da se Aiši odsjeku uši i nos u Uruzganu, a ovaj put da se 40 godina stara žena bičuje i upuca, umjesto da se kamenuje u Badgisu, prava su rijetkost i mogu biti organizovani i vođeni samo od strane Amerike i njihovih medija, koji su na njihovom platnom spisku, a sa ciljem da se ocrni mudžahidski pokret.

Koliko znam muž te nesrećne žene je učinio odmazdu i unakazio je, a s tim ne vidim kakve veze ima Amerika? Nisu Amerikanci izmislili ove nakazne qisase.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]