banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 12:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Avg 2010, 00:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Upravo sam gledao "Star Trek 7 - Generations". Slika
Vrlo zanimljiv film. Na moju žalost, nema ni traga urovnim Klingoncima, divljim, nepoznatim oblicima života i sl. ali, ipak ima dovoljno akcije, te se film može odgledati iz prvog pokušaja.
Ono što je meni privuklo pažnu, može se svesti na dijalog dvojice velikih kapetana Zvjezdane flote, koji su uvijek stavljali svoje obaveze i dužnosti ispred privatnog života... Nećete vjerovati, nestrašivi kapetan Pikard, i duhoviti, ali ništa manje siriozni, kada štitovi padnu ispod 10%, kapetan Kirk su na filmskom platnu, u Star Trek maniru, naravno, proživjeli ono što bi književni kritičari nazvali "žal za mladošću"... I, umjesto da riješe egzistencijalne probleme neke tek otkrivene vanzemaljske rase, dali su nadu, ili bar utjehu, svojim odavno preraslim, proćelavim i, kroz 10 godina, sredovječnim fanovima, sazdanu u riječima kapetana Kirka:
(Kirk leži na umoru, ispod konstrukcije čeličnog mosta, i, posljednjim dahom, obraća se istovremeno i publici i Pikardu)
"Did we do it? Did we make a difference?"
Citiraću Pikarda: "Yes, we made a difference", i time ispratiti našeg voljenog kapetana na put na kojem ćemo mu se i mi, jednog dana, pridružiti... Zbogom, Kirče. Lasciate che Chuck Norris con voi Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Lucifer je napisao:
malteras je napisao:
"Silent Hill" (2006)

Malo strasniji film za djecu. Posto je pravljen prema igrici, nisam ocekivao neku jaku pricu, ali ovoliko rupa i nelogicnosti je bas previse. Cudno ponasanje glavnih likova i cudna gluma ne doprinose poboljsanju ukupnog utiska...

Ocjena 5/10

Evo, jedna od gresaka tih filmova i jeste prica... Igrice poput Silent Hill-a imaju cesto poprilicno komplikovanu i razradjenu pricu i ona ne moze da se sva strpa u 2h filma. Takodje se u tim slucajevima od gledaoca ocekuje da vec zna o cemu se radi u filmu, tako da mnogima prica ostaje nejasna i konfuzna. Gluma je relativna (izuzev Sean-a), ali film nije ni ciljao na to tako da to i nije neki minus. Mozda najveci propust filma je sto nije uspio kako treba da prenese atmosferu iz igre (a svi koji su igrali igru i te kako je pamte) iako se vidi da se su se svojski trudili. Iako ni ja ovom filmu ne bi dao narocito vecu ocjenu od tebe, ali bi ipak rekao da je film veoma dobar. Poprilicno dobra rezija, efekti, stvorenja koja svojim bolesnim izgledom daju poseban smek i onaj pepeo sa neba kao u okolini Auschwitza su veoma dobro uradili posao...
Uzmi u obzir da ovo nije klasican horor film, niti da mu je to namjena... :wink:

Namjena mu je da zaradi na osnovu popularne igrice:) Al da ne pametujem puno i pisem sve nedostatke filma, samo cu reci da nisu svi igrali igricu, i ne mogu na osnovu nje da sude o filmu, nego ga gledaju kao zasebnu cjelinu, i kao takav je vecini veoma los. U kombinaciji sa igricom, kao neka njena ekspanzija, on mozda i moze dobiti prolaznu ocjenu...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
"The Desperate Hours" (1955)

Zanimljiv i napet Wyler-ov film...

Ocjena 7.5/10

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Slika
Odličan! Volim ove šarene i luđačke filmove :D :lol: Mada moram priznati da mi je sav taj ''moderni kič'' malo i smetao dok sam gledala film, ne znam zašto.
Ona promjena u filmu nakon što hapse glavnog lika, kao da odjednom počinje neki drugi film... čudno ali fenomenalno. Super mi je i glavni lik, prosto čovjek ne zna da li da ga mrzi ili voli i sažaljeva. Sve u svemu, triput hura za Kubricka :D

Spoiler:
I ekstra im je ona kafana :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 23:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Slika

Напокон :). Какви луђаци :D ! Какве сцене :) ! Каква музика :) !

Slika

Није лоше.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 11:35 
Stara kuka
Stara kuka

Slika
Kakva filmčina! Pravi film za one koji vole ''slagalice'' i mozganje. :) Definitivno ću ga još jednom pogledati.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 11:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
MonaLisa je napisao:
Slika
Kakva filmčina! Pravi film za one koji vole ''slagalice'' i mozganje. :) Definitivno ću ga još jednom pogledati.

tako, tako :D :P

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 14:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DaVinci je napisao:
MonaLisa je napisao:
Slika

tako, tako :D :P

Meni je to baš dobar film. Al' žao mi glavnog junaka i ne mogu više gledati taj film... ne mo-gu. Ža mi čovjeka. :cry:

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka

Vjevoricinuse, volim te :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MonaLisa je napisao:
Vjevoricinuse, volim te :D :lol:

Volem i ja tebe Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 16:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Slika

Mali i nenametljivi britanski art film, brzo zaboravljiv i bez neke osobite poruke, ali može se uživati u njemu.
Ljubav je nekad potrebnija od lijekova :D

Slika

Apsolutni must-see, Phillip Seymor Hoffman i Laura Linney na nivou!
Gorko poput većine dosadnih nezavisnih američkih filmova, pa se većina Banjalučana, poput mene samog, može i pronaći tu :-?

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 16:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Slika
simpatican stari sf.....smanje grupu ljudi u podmornici i ubace ih u covjekov krvotok :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 17:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2003, 09:23
9th company

trailer :

http://www.youtube.com/watch?v=FVB9Xz2DyME

Slika

ruski, ratni film (vrh)

10/10

Lucifer himself

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa, u dva navrata sam pokušao da pogledam film "The last airbender". Al', zaspim uvijek poslije pola sata. :oops:
Sad... ne znam da li se to računa. :oops:

Edit:
@Halpert
Znači - nisam ništa propustio. Vidiš ti kako kritičari nisi korektni ljudi, niko da primijeti da se ovim filmom liječi nesanica. Meni se čini da su namjeravali da snime i drugi dio... al' publika to ne bi izdržala. Slika

Slika

Poslednji put menjao Vjevoricinus dana 11 Avg 2010, 08:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
The Last Airbender je pri vrhu najgorih filmova ove godine (iza Sexa & Grada 2 i nove Strave u ulici Brijestova), Shyamalajaljajaln je tim sranjem dokazao da više ništa ne vrijedi kao autor, da nije originalan te da su dani Šestog Čula i Neslomljivog daleko iza njega.
I da, najavljuju ga sad u kinu ali zbog loše implementiranog 3D-a i uopšte loše kvalitete filma savjetuje se zaobilazak (kritičari, ne uprava BL filma :) ).

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka

Faust od Švankmajera.
DaVinci, hvala na filmu, iako pola toga nisam skontala :lol:
Da nisam znala ko je režiser prepoznala bih već nakon par scena. Zaista mi se dopada njegova jedinstvenost i prepoznatljivi maštoviti stil. E sad, žao mi je samo što nisam pročitala Fausta (sram me bilo), jer bih tako vjerovatno bolje shvatila film. Ali definitivno ću pogledati ponovo kad pročitam.
U svakom slučaju, ovo je režiser kojeg je uživancija gledati i kad ne upratiš baš sve. Maštovito, bogato, metaforično, ludo. A i više volim filmove koji me tjeraju da razmišljam o njima nakon gledanja nego one u kojima je sve jasno :)

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 23:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Nema na cemu...
Na kraju krajeva, zar je kod Svankmajera toliko bitno da se bas sve skonta... :D :P

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka

DaVinci je napisao:
Nema na cemu...
Na kraju krajeva, zar je kod Svankmajera toliko bitno da se bas sve skonta... :D :P

Ma tako je :D

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Lucifer of Hellscream je napisao:
9th company

trailer :

http://www.youtube.com/watch?v=FVB9Xz2DyME

Slika

ruski, ratni film (vrh)

10/10

nije bas za desetku al je dobar i surov film :)
Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka

Slika
Volim ove Azijate :D
Odličan film, zaista, vrijedi pogledati. Super priča, a lijepo je i upakovana :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]