banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jun 2025, 14:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Avg 2010, 05:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Il nek probaju neku drugu drustvenu igru :D tipa riziko, covjece ne ljuti se

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 09:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
goxon je napisao:
Il nek probaju neku drugu drustvenu igru :D tipa riziko, covjece ne ljuti se

Sjetih se svoje stare podloge za igru čovječe ne ljuti se, zvala se na slovenačkom "človek ne jedi se".

Ako Slovenci dobiju na sudu tako nam i treba, eto ispade da su Slovenci pametniji od nas.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 12:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Talija je napisao:
Ako Slovenci dobiju na sudu tako nam i treba, eto ispade da su Slovenci pametniji od nas.
Шта нам то треба? Какве везе ми имамо са спором између двије приватне компаније? Ни из џепа ни у џеп ...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
nama ide iz dzepa samo je pitanje u cijem ce dzepu zavrsiti pare na kraju:)

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2010, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Идемо даље, пријава Crumb group-а ...

Krivične prijave protiv Ćulibrka i Radujka

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2010, 17:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Ali jedna mi stvar nije jasna, svi vodovi i infrastuktura TRS je u privatnom vlasnistvu odnosno njihovom?Jer je drzava zasrana, jel tako ?Sta se onda ovi imaju javljati da li im TRS da ili ne da iznajmiti svoje vodove.To je isto kao da ja prodajem privatno kuce i mace i kazem ti si dobar covjek ti mozes kupiti, ti tamo nisi izlazi iz radnje.Zar ne?
Mislim ja bi licno volio da i TS i ovaj chomb opeljese TRS jer bi smo onda dobili alternativne provajdere preko njihovih vodova(jer ipak morace vratiti te gubitke nekako).
jedino ako u medjuvremenu ne prodaju TRS svabama pa oni pocnu djeliti vodove :D.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 08:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
http://www.capital.ba/wp-content/upload ... MUP-RS.pdf
Dakle, samo na osnovu nepismenosti ovo mogu da odbiju i vrate. Da ne govorim sto ima gomila krivih navoda, gresaka u terminologiji, cak i ljudima nije imena prava pogodio. :iconbiggrin:
Nego, evo provjerene informacije - duzni su telekomu oko milion maraka ovi iz Bijeljine, pa ovako odgadjaju naplatu. Da se ne ponadate previse.
A Aneks je svakako prica ispricana, jedino njih da tuze zbog kojecega. :iconbiggrin:
Nema ovdje niko, ni da tuzi kako treba.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2010, 13:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
MTEL je privatna firma, Anex je takođe privatna firma, mi u RS gledamo sukob dvije privatne firme, a ja ću navijati za MTEL.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 13:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Avg 2010, 13:46
ziggy je napisao:
Nego, evo provjerene informacije - duzni su telekomu oko milion maraka ovi iz Bijeljine, pa ovako odgadjaju naplatu. Da se ne ponadate previse.

Kad neko duguje i 10 KM TS ih iskljucuje, tako bi i nas:) Mi mozemo dugovati do visine bankarske garancije, koja je 10x manja od gore navedene cifre.

pozdrav svima, Dragan Galic je , vlasnik i direktor Crumb group d.o.o.

Da bi stvar bila malo jasnija morao bih malo pojasniti situaciju.

Od dana dobijanja licence od strane Regulatorne agencije za komunikacije naisli smo na zestok otpor i kamione kamenja za spoticanje, prvo od stane Vanje Bojic-a rukovodioca AXE u Bijeljini koji je na ulici dobacivao komentare da nikad necemo poceti raditi pa do podnosenja prijave za bavljenje VoIP-om (a mi imamo licencu,zar ne) pa do redovnog obavjestavanja da Telekom nema resurse ( a ta obavjestenja redovno slata)

Hronologija:
2006

- 11.05.2006 CRA zahtjev za dozvolu FJTU
- 19.07.2006 CRA-CRUMB izdata dozvola za FJTU *fiksne javne telefonske usluge
- 24.07.2006 CRA –CRUMB dostava dozvole za pruzanje FJTU
- 25.09.2006 CRUMB-CRA zahtjev za dodjelu brojeva 10 000
- 12.10.2006 CRUMB - CRA urgencija u vezi tumačenja interkonekcije
- 25.10.2006 CRA-CRUMB pozitivno mišljenje CRA u vezi interkonekcije
- 02.11.2006 CRA-CRUMB dodjeljuje dozvolu za 10 000 brojeva CRUMB-u
- 07.11.2006 TELRAD podnosi zahtjev za interkonekciju ovlašten od strane CRUMB
- 11.12.2006 TELEKOM , zapisnik sa sastanka u prostorijama TELEKOM-a

2007
- 02.02.2007 PROFI NOVA-CRA urgencija
- 18.04.2007 TELRAD-TELEKOM upit za interkonekciju-urgencija
- 26.04.2007 TELEKOM-TELRAD odgovor i odugovlačenje
- 27.04.2007 PROFI NOVA-CRA ponovna urgencija
- 11.05.2007 CRA-TELEKOM-PROFI NOVA pravo na interkonekciju tumačenje
- 17.05.2007 CRA zabilješla sa sastanka CRA-TELEKOM-CRUMB
- 25.05.2007 CRA dostava zapisnika sa sastanka
- 31.05.2007 PROFI NOVA-TELEKOM stav telekoma i ko je nadležan
- 31.05.2007 PROFI NOVA –TELEKOM provjera statusa u pravnoj službi
- 05.07.2007 CRA-CRUMB termin aktiviranja predizbora operatera
- 06.07.2007 TELEKOM-TELRAD-CRUMB zapisnik sa sastanka
- 07.08.2007 TELEKOM-CRUMB obavjest o tehničkoj mogućnosti
- 16.08.2007 CRUMB-TELEKOM prijedlog ugovora o interkonekciji-odgovor
- 28.08.2007 TELEKOM-CRUMB dostava ugovora o interkonekciji na potpis
- 29.08.2007 TELEKOM-CRUMB zahtjev za NSPC (nacionalni kod)
- 14.09.2007 TELEKOM-CRUMB dostavljen ISPC i zahtjev za NSPC
- 08.10.2007 TELEKOM-CRUMB dostava planova i kapaciteta
- 09.10.2007 CRA-TELRAD izjednačavanje uslova poslovanja
- 09.10.2007 CRA-TELRAD tumačenje cijena
- 10.10.2007 TELRAD-TELEKOM izjava od ustupanju vodova i odricanje naplate
- 15.10.2007 CRA-CRUMB izvještaj o ispunjenju razvojnog plana (nismo ni počeli)
- 02.11.2007 CRUMB-TELEKOM pismo Božiću –urgencija
- 02.11.2007 CRA-CRUMB saglasnost za NSPC
- 05.11.2007 CRUMB-TELEKOM narudžbenica za signalizacione i interkon. Vodove
- 08.11.2007 CRA-CRUMB saglasnost za NSCP
- 28.11.2007 CRA-CRUMB dozvola za besplatne brojeve, usluga telefonske kartice
- 07.12.2007 TELEKOM-CRUMB završeno testiranje SS7
- 10.12.2007 TELEKOM-CRUMB zahtjev za bankarskom garancijom 108.037,00 KM
- 26.12.2007 TELEKOM-CRUMB prijedlog ugovora za telefonsku karticu
- 28.12.2007 TELEKOM-CRUMB promjena Aneksa 1a i 1b (novi RIP)

Da bi zvanicno poceli sa radom 01.01.2008 godine i to samo U Bijeljini (uvodjenje fiksnih telefona putem kablovske mreze Telrad d.o.o.).

Prepiska u vezi medjunarodne terminacije:

1. 15.01.2008 Telekom Srpske nas obavještava da postoje tehničke mogućnosti za realizaciju interkeonekcije na MnC Banja Luka pod brojem 1-04-11666-1/07
2. 21.01.2008 Crumb group obavještva Telekom Srpske da ostajemo pri našem zahtjevu za 3 E1 voda i da će nam treba ti više pod brojem 03-21-01/08
3. 30.01.2008 Telekom Srpske traži saglasnost od vlasnika zakupljenog prostora u Alternativnoj televiziji kao i lokaciju naše opreme pod brojem 1-04-11666-3/07
4. 29.02.2008 Telekom Srpske traži tačnu lokaciju u ATV pod brojem 1-04-11666-4/07
5. 29.02.2008 Crumb group obavještava Telekom Srpske o lokaciji i kontakt osobi.
6. 31.03.2008 Telekom Srpske nam dostavlja tehničku implementaciju ugovora gdje su definisana 3 E1 voda u Banja Luci
7. 07.04.2008 Telekom Srpske šalje obavjest da je izvršena montaža i tehnički prijem opreme i da su postavili kapacitet od 21 E1 voda, pod brojem 1-04-11666-7/07.
8. 16.04.2008 Crumb group obavještava Telekom Srpske da je instaliran potreban ispravljač za napajanje uređaja na našoj lokaciji.
9. 18.04.2007 Telrad d.o.o. šalje urgenciju Telekomu Srpske (direktoru Ranđeloviću)
10. 26.04.2007 Telekom Srpske šalje odgovor na urgenciju broj: 1-04-1527-4/07
11. 06.05.2008 Telekom Srpske šalje narudžbenice za 3 E1 interkonekcijska voda,koje Crumb group treba potpisati i ovjeriti , što odmah i čini i šalje Telekomu Srpske
12. 19.05.2008 Telekom Srpske šalje obavjest da ne mogu dati 3 E1 voda već samo jedan, koji je za Crumb group neiskoristiv (e-mail od Adrijana Jokanović)
13. 22.05.2008 Crumb group šalje pritužbu i upit kada će dobiti naručene vodove, jer trpi direktnu štetu
14. 28.05.2008 Telekom Srpske šalje dopis u kome obavještava da je u toku montaža nove opreme i da nam ne mogu dati naručene vodove i da će pratiti saobraćaj na tom jednom vodu što su nam dodjelili iako su znali da ne možemo ništa ni započeti i ta situacija traje i do dan danas.

Na naš upit od 03.03.2010.godine izvršni direktor Milenko Cvijanović u aktu broj 1-04-2588-2/10 nas obavještava da je Telekom Srpske te 2008-me godine usklađivao planove sa većinskim vlasnikom i da zbog toga nam nisu dodjelili traženi broj vodova, kao da je to dobra volja a ne obaveza, dok su u tom istom periodu dodjeljivali vodove drugim operatorima.

Moram naglasiti da smo od pocetka imali dogovor sa Telrad d.o.o. da koristimo njihovu mrezu i to je navedeno i u samoj dozvoli i u svim misljenjima Regulatorne agencije da moze, al eto Telekom Srpske to niej uvazio da bi mi u julu 2007 potpisali Ugovor o interkonekciji *Crumb group) i umjesto da pocnemo sa radom u roku 90 dana docekali smo 01.01.2008.
Nakon obavjestenja da postoje tehnicke mogucnosti za povezivanje na medjunarodnu centralu u Banjaluci mi zakupljujemo prostor u Alternativnoj televiziji, zapocinjemo pregovore, trazimo 3 voda i napominjemo da ce nam trebati vise, u martu dobijamo tehnicku implementaciju Ugovora gdje su navedena 3 voda , pa da je izvrsen tehnicki prijem vodova (uveli su 21 E1 vod a mi smo trazili 3 e1) pa sve do narudzbenica u maju kad smo potpisali i vratili da bi kasnije obicnim e-mailom poreknuto sve i smanjen kapacitet na 1 vod , sto nma nije odgovaralo, jer niko ozbiljan ne radi sa 1 e1 vodom (kapacitet 500.000 minuta mjesecmo) nego minimum milion pa navise.

Jedna vrlo bitna stavka, u aprilu 2008 trazili su da nabavimo napajanje za uredjaje i posto je to malo skuplja stavka mi kupujemo napajanje zajedno sa Sarajevskom firmom Akt.online d.o.o.(sto TS nije znao) da bi taj isti Akt.online podnio zahtjev za interkonekciju u januaru 2009 godine i dobio vodove (iako nama nisu dali) i taj isti Akt.online je ostvario bruto prihod u iznosu 11 miliona maraka 20009 godine.

Da se malo vratim uspostavljanju interkonekcije u Bijeljini.
TNakon potpisivanja Ugovora o interonekcij u julu 2007 godine, Telekom je dao obavjestenje da nema tehnicke mogucnosti za spajanje nase i njihove centrale (nema prokopane vodove, iako su bili duzni da to urade) da bi skratili vrijeme mi smo rekli da mi imamo (Telrad d.o.o. je prokopao vodove izmedju centrala) onda je doslo obavjestenje od telekoma da nam oni MORAJU iznajmiti vodove ali da nemaju, pa imamo mi, da ali MI VAMA MORAMO iznajmiti, pa dobro iznajmite nam NASE vodove, tako da se Telrad d.o.o pismeno izjasnio da daje vodove za medjupovezivanje iako mu je jasno da ce telekom od Crumb group naplacivati punu cijenu zakupa.
Eto tako smo poceli.
Telekom se obavezao da ce u razumnom roku prokopati svoje vodove ali to se do dana danasnjeg nije desilo i mi i dan danas placamo NASE VODOVE.

Iako smo sve godine poslovali sa gubitkom vjerovali smo da telekom radi na modernizaciji i povecanju kapaciteta (posto smo redovno obavjestavani da su u toku opsezni radovi) i jedini smo u BiH poceli uvoditi klasicnu telefoniju putem identicne opreme i centala AXA 10, jer iako postoje modernije tehnologije (koje takodje posjedujemo) AXU smo uveli radi sto postotne kompatibilnosti sa telekomo, tako da nisu mogli reci e vasa oprema nije kompatibilna (kao sto su ostali alternativci imali problema jer su koristili softwerska rjesenja i racunare)

Oci nam je otvorilo Konkurencijsko vijece BiH koje je u decembru 2009 objavilo da odbija zahtjev Aneks d.o.o. koji se zalio na telekom radi VISOKIH cijena i da im telekom ne da DOVOLJNO vodova.
http://www.bihkonk.gov.ba/ba/praksa/Rje ... om_bos.pdf

Uvidom u to rjesenje vidjeli smo da je Aneks potpisao Ugovor o interkonekciji u AVGUSTU 2006 godine (a nama su govorili da su svi na odmorima do septembra 2006, da bi na prvom sastanku u decembru 2006, telekom nas obavjestio da NEMAJU FORMU UGOVORA I CIJENA!!!) dok je Aneks uveliko radio.

Od terminacije se moze najvise zaraditi i u praksi izgleda ovako:
Međunarodna terminacija dolaznih poziva

”operater će Telekomu Srpske za uslugu terminiranja međunarodnih poziva u fiksnu mrežu Telekoma Srpske plaćati cijenu od 0,127 KM/min”

Ova cijena jeste visoka u odnosu na cjenovnike zemalja u okruženju ali nama i takva cijena odgovara jer imamo dobre ugovore sa našim nadprovajderima.

Prema Telekomu Srpske:
- Na 1 milion minuta koji se terminiraju u fiksnu mrežu Telekoma Srpske mi smo dužni platiti sljedeće: 1.000.000 minuta x 0,127 KM = 127.000 KM + PDV= 148.590,00 KM
Na tu cijenu treba dodati i zakup 2 E1 voda + signalizacioni linkovi što iznosi 2.995,50 KM
Ukupna cijena terminiranja 1 milion minuta iznosi 151.585,20 KM sa porezom, naravno nakon obračunskog perioda PDV se vraća.

Prema nama od nadprovajdera:
- Cijena minute koju nama plaća nadprovajder ( sa kojim inače radimo i orginaciju-odlazne pozive iz Bosne i Hercegovine prema svijetu, putem fiksne telefonije i Calling cards) iznosi 0,134 US$ ( po kursu 1 US$ -Američki dolar, iznosi 1,45 KM) što iznosi 134.000,00 US$ ili 194.300,00 KM

Oduzimanjem sume koju plaćamo Telekomu Srpske od sume koju možemo naplatiti dolazimo do naše zarade od 42.714,80 KM.

Naravno da uz velike kursne oscilacije zarada bi se kretala između 22.000,00 KM do 45.000,00 KM mjesečno na 1 milion minuta.

Posto smo imali i imamo ugovore na 10 miliona minuta, lako je izracunati nas gibitak.

Tako da je ANeks d.o.o u 2009 godini ostvario promet od 25 miliona KM a mi kao jedini sa fiksnom telefonijom i u tom trenutku oko 2000 korisnika promet od 285 000 uz trosak od 550.000,00 KM

Nas cjenovnik fiksne telefonije

Slika
--------------------------------------
Inace TS jos nije ispalatio ni sumu koju je dobio Telrad d.o.o. iz Bijeljine a to je 3.7 Miliona KM

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 16:27 
Početnik
Početnik

Saleee86 je napisao:
Ali jedna mi stvar nije jasna, svi vodovi i infrastuktura TRS je u privatnom vlasnistvu odnosno njihovom?Jer je drzava zasrana, jel tako ?Sta se onda ovi imaju javljati da li im TRS da ili ne da iznajmiti svoje vodove.To je isto kao da ja prodajem privatno kuce i mace i kazem ti si dobar covjek ti mozes kupiti, ti tamo nisi izlazi iz radnje.Zar ne?
Mislim ja bi licno volio da i TS i ovaj chomb opeljese TRS jer bi smo onda dobili alternativne provajdere preko njihovih vodova(jer ipak morace vratiti te gubitke nekako).
jedino ako u medjuvremenu ne prodaju TRS svabama pa oni pocnu djeliti vodove :D.

TS je dobio infrastrukturu da upravlja sa njom i mora svakom kome je Regulatorna agencija dala dozvolu dati pristup vodovima i za iste naplatiti.

Citat Branka Radujka generalnog direktora Telekoma Srbija:"Други, много битнији аспект је како се управља „канализацијом”. Даћу пример из Републике Српске где ми имамо компанију која је власник „канализације”, али је под строгим надзором регулаторне агенције БиХ надлежне за телекомуникације. То практично значи да Телеком Српске има „канализацију” али не може да бира да ли ће некога пустити или не да положи своје каблове, дакле мора се свакоме дати приступ „канализацији”. Ако то Телеком Српске не уради у прописаном року, чека га ригорозна новчана казна чак и до 10 одсто годишњег прихода."
http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomij ... nu.sr.html

Nadalje od 01.08.2010 stupio je Zakon o prenosivosti telefonskog broja, gdje ce korisnici birati kod koga da prenesu broj ili da ostanu kod starog davatelja (svako je vlasnik svog broja i moze sa njim da radi sta hoce)

REALIZACIJA USLUGE PRENOSIVOSTI BROJEVA

Član 3.

(Prenosivost telefonskih brojeva u javnoj telefonskoj mreži)

(1) Operateri u fiksnoj telefonskoj mreži dužni su na zahtjev pretplatnika omogućiti da u slučaju promjene operatera davatelja usluge, servisa ili lokacije priključka zadrži postojeći telefonski broj, u slučaju geografskih brojeva na određenoj geografskoj lokaciji, a u slučaju negeografskih brojeva na bilo kojoj lokaciji.

(2) Operateri u mobilnoj telefonskoj mreži dužni su na zahtjev pretplatnika omogućiti da u slučaju promjene operatera davatelja usluge i servisa u mobilnoj telefonskoj mreži , zadrži postojeći broj.

Član 4.

(Principi prenosivosti brojeva)

Slijedeći principi primjenjivaće se kod prenosivosti brojeva:

a) Svakom pretplatniku u korištenju javne telefonske usluge biće omogućeno da na njegov zahtjev zadrži postojeći telefonski broj, u slučaju kada postaje pretplatnik drugog operatera. Izuzetak u korištenju usluge prenosivosti broja biće slučaj kada pretplatnik prelazi iz telefonskog servisa fiksnog operatera u telefonski servis mobilnog operatera ili obrnuto.

b) Prenosivost telefonskog broja primjenjiva je na telefonske brojeve za koje je ta usluga predviđena ovim Pravilom i u javnim telefonskim mrežama u kojima su takvi brojevi dodijeljeni u skladu sa Pravilom o upravljanju planom brojeva za telefonske usluge u Bosni i Hercegovini (“Službeni glasnik BiH”, broj 36/02).

c) Usluge koje se stavljaju na raspolaganje pretplatniku nosiocu prenesenog broja biće određene ponudom koju operater primatelj broja obezbjeđuje u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima.

d) Telefonski broj koji u skladu sa ovim Pravilom bude prenesen operateru primatelju broja postaje neaktivan kod operatera davatelja tog broja.

http://www.rak.ba/sr/broadcast/c-actvts/?cid=4917

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
crumb ja se iskreno nadam da ćete dobiti parnicu protiv MTEL.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 21:57 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
Kad neko duguje i 10 KM TS ih iskljucuje, tako bi i nas:) Mi mozemo dugovati do visine bankarske garancije, koja je 10x manja od gore navedene cifre.

Bice ipak da je 800 000 dug.
Mislim, ono, bas su argumenti... "zlurado se smijao", "opste je poznato" i slicno... nema sta, sigurno prolazi na sudu. :iconbiggrin:
'Nako, nije da sam ljubitelj telekoma, naprotiv, u nekom svom radu sam svjedocio slicnim opstrukcijama, ali optuzbe su smijesne i pisao je ocigledno nepismen covjek.
No, ajd, eto sretno... ni iz dzepa, ni u dzep. Za nadat vam se da je nesposobnost pravnika u telekomu veca od nepismenosti covjeka koji je prijavu napisao, sto je i vjerovatno. Samo jos jedna epizoda u kojoj se covjek zapita gdje zivi i koji se sve ...beeeeep... ugradjuju kojekude. Preko ledja glupe i jadne raje. :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 22:19 
Pripravnik
Pripravnik

I za ime boga, slobe, alaha, tite, bila klintona, djece nerodjene... AXE, AXE, a ne AXA. Jooooooj, majko mila... :iconbiggrin:
http://en.wikipedia.org/wiki/AXE_telephone_exchange

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 22:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Ako je istina da mtel mora dati vodove svima koji su dobili dozvolu od RAK-a koji djavo mi nemamo onda ovdje jos adsl isp ?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 22:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Mora im dati uz određenu naknadu koja mora biti ista za sve. Zato i postoje ovakve tužbe i ne shvatam kad neko kaže da su neosnovane...

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 23:44 
Početnik
Početnik

ziggy je napisao:
Citiraj:

Bice ipak da je 800 000 dug.
Mislim, ono, bas su argumenti... "zlurado se smijao", "opste je poznato" i slicno... nema sta, sigurno prolazi na sudu. :iconbiggrin:
'Nako, nije da sam ljubitelj telekoma, naprotiv, u nekom svom radu sam svjedocio slicnim opstrukcijama, ali optuzbe su smijesne i pisao je ocigledno nepismen covjek.
No, ajd, eto sretno... ni iz dzepa, ni u dzep. Za nadat vam se da je nesposobnost pravnika u telekomu veca od nepismenosti covjeka koji je prijavu napisao, sto je i vjerovatno. Samo jos jedna epizoda u kojoj se covjek zapita gdje zivi i koji se sve ...beeeeep... ugradjuju kojekude. Preko ledja glupe i jadne raje. :lol:

Ne moze dug Crumb group prema TS biti veci od iznosa bankarske garancije, i da zavrsimo sa milion ili 800.000,00KM, jer cim se dugovanja priblize iznosu garancije dobijamo opomene da ce nas iskljuciti, a sve po slovu Ugovora i RIP dokumenta.
http://www.mtel.ba/file_cache/file/Posl ... a_2008.pdf
Ovaj gore dokument je javan i objavljen na stranici mtel.ba ali cifre se ne mogu iznositi.

Komentar na krivicnu je ok, ali je pisan narodnim jezikom i razumljivo, na policiji i tuzilastvu je utvrde cinjenice, a sto se tice zluradih osmjeha i obecanja tadasnjeg rukodioca Vanje Bojica, postoje zavedene nase prituzbe TS (sve sa protokolom TS i to je naravno dokazni materijal-da se vidi ko to ima pravo nekog sprecavati da radi i navraca radnike mog preduzeca da napuste firmu jer se navodno bavi ilegalnim poslom;)

I moj komentar na krivicnu :bitan je clan 265 - Poslovna prevara
http://www.mup.vladars.net/zakoni_lt/pd ... ke_lat.pdf

Da li je TS potpisao Ugovor sa Crumb group - jeste
Da li je TS ispostovao ugovoreno - nije, ali je obecavao
Da li je TS drugima davao usluge a Crumb group uskracivao - jeste
Da li je TS u fazi "opseznih zahvata za realizaciju novih projekata i modernizaciji , koji u nasem slucaju traju od osnivanja" - jeste
Da li je TS potpisao Ugovor o interkonekciji sa Aneks d.o.o. u Zakonskom roku, a to je 90 dana od dobijanja licence (10.08.2006 - u vrijeme godisnjih odmora kako su nas obavjestili da niko ne radi i da cekamo septembar) - jeste
http://www.bihkonk.gov.ba/ba/praksa/Rje ... om_bos.pdf
Da li je Crumb group poceo da se bavi najprofitabilnijim poslom, medjunarodnom terminacijom-nije
Da li je neko uzeo mito ili imao drugi razlog za opstrukciju nas a proteziranje drugih-utvrdice istraga

Poslednji put menjao crumb dana 08 Avg 2010, 23:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2010, 23:55 
Početnik
Početnik

ziggy je napisao:
I za ime boga, slobe, alaha, tite, bila klintona, djece nerodjene... AXE, AXE, a ne AXA. Jooooooj, majko mila... :iconbiggrin:
http://en.wikipedia.org/wiki/AXE_telephone_exchange

Greska u kucanju, ali bitno je da se razume sta je u pitanju, da nije softwersko rjesenje ( kao kod mnogih drugih) i kao sto sam naveo iako postoje modernija rjesenja, namjerno smo uzeli AXE, jer je 100% kompatibilna sa centralama TS.

Na jednom od sastanaka sa predstavnicima TS u Regulatornoj agenciji (maj 2007, 9 mjeseci nakon naseg dobijanja licence), naveli su jedan od razloga nepotpisivanja Ugovora, citiram:"uoceni su problemi u kvalitetu isporucenog saobracaja od strane DRUGIH ALTERNATIVNIH operatera u mrezu TS, o cemu su svojim dopisom obavjestili Agenciju!!!"
ONI se pravdaju radom drugih alternativaca koji koriste softswitch-eve, a mi imamo identicnu tehnologiju!!!

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 00:13 
Početnik
Početnik

Saleee86 je napisao:
Ako je istina da mtel mora dati vodove svima koji su dobili dozvolu od RAK-a koji djavo mi nemamo onda ovdje jos adsl isp ?

http://www.mtel.ba/file_cache/file/Posl ... a_2008.pdf

Ako pogledate Ugovor i PREAMBULU pod "V" jasno stoji da TS ima OBAVEZU ( a ne samaricansku dobrotu) da da pristup i vodove.

a u RIP dokumentu http://www.mtel.ba/file_cache/file/Posl ... ja/RIP.pdf
tacka 4.1 Nediskriminacija, obavezan je da daje pod istim uslovima i kvalitetom kao svoj VLASTITI servis, svim akterima, tj nosiocima licenci, a ima nas 10, od toga 2 direktno vezana geografski za TS iz RS (treci je dobio licencu 01.08.2010 Elta kabel Doboj, pa nije imao te muke) http://www.cra.ba/bs/telecom/db/tmpl1.aspx?cid=4135

A cijena interkonekcije je za SVE ista http://www.mtel.ba/file_cache/file/Posl ... b_2010.xls

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 10:56 
Pripravnik
Pripravnik

Ajde bogati, Dragance, vi ste cvjecke, skoro citavu ste mrezu prokopali i polozili optiku bez dozvole i pola vam kablovske kanalizacije nije upisano u katastar. Ne bih se ja na vasem mjestu igrao sa zakonom, mozda se opecete, jer zakon je mot'ka koja bije sa dva kraja. Provjeri prvo da li su vasa kriminalna djela zastarila, pa onda tek... :iconbiggrin:
Nego kad ce onaj FTTH u Bijeljini? Cujem pros'o pos'o sa Slovencima... :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 10:58 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
Ne moze dug Crumb group prema TS biti veci od iznosa bankarske garancije

I ja kazem, samo eto nekako kod nas sve moze... :iconbiggrin:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]