Dzontra Volta je napisao:
Jebote (ovde bi trebo ici zarez

) ta Srebrenica je čudo. zakopaš mrtvaca, ono se unutra diobom podjeli na dvoje. Ne kažem da nije tamo bilo ubijano ljudi, al sa početnih 2500 ljudi sad odjednom 8000-10000, od kojih je ko zna koliko živo, a ko zna koliko ubijeno na drugim mjestima.
Pa sa pocetnih 2-3 covjeka '91 do '95 bude nekoliko stotina hiljada na obje odnosno sve tri strane, fenomen masovnih grobnica je takav, i dan danas raste broj ubijenih srba za vrijeme drugog svjetskog rata, jel de ili broj ubijenih jevreja...stvar je samo u kukavicluku dzelata da ubiju pa sakriju tijela...toliko o tome (sasvim mi svejedno 'oce li post biti obrisan, ako bude i zasluzuje

)
Ova bitka između dva tipa prava (serijatskog i rimskog) se svodi na to (bar se meni tako cini) da onaj ko se prije odrekne sam svog određenog pravila taj gubi, po meni se zapadni svijet sam odrekao dosta svojih vlastitih pravila i sad vodi bitku (naravno pravnu) protiv serijatskog prava trazeci da se mi dobrovoljno odreknemo istog.
Jasno ko dan da to nikad nece biti, buduci da muslimani smatraju da je Kur'an trajan i nepromjenjiv, te s toga da nemaju prava da se odricu npr. smrtne kazne, sve ako se određeni pojedinci (aktivisti) i zalazu za to sve ostaje na pokusajima.
Podvlacim da sam protiv samoinicijativnog ubistva i pripreme ubistava, ali ako postoji zakonski akt i ako drzava sprovodi sankciju, odnosno ubistvo, bilo vjesanjem, stolicom, nekcijom ili buketom cvijeca tu nista lose- pa kom milo tom i pravo, jer bili mi ateisti ili teisti, obje grupe imaju u sebi rijec ISTI...
Kad sjedemo i popijemo kahvu, kafu ili kavu sami sa sobom vidjecemo da bi ovdje u BiH dobro dosla jedna smrtna kazna....cak sto vise ona i postoji na papiru Ustava (zakona) RS ali ne i u Federaciji ( pazi ironije

).