banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 19:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Jul 2010, 17:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Pastor Terry Jones, iz nezavisne crkve koja ima sjedište na Floridi, 11. septembra ove godine u znak sjećanja na žrtve terorističkih napada na SAD planira organizovati događaj koji bi, ukoliko bude dozvoljen, mogao uzrokovati nemjerljiv rast međureligijskih tenzija širom svijeta i opasne posljedice. Ovaj veliki protivnik islama okuplja istomišljenike na ceremoniji koju naziva "Međunarodni dan paljenja Kur'ana".
Terry Jones
Terry Jones
Promovisanjem tog događaja na svojoj web-stranici i Facebook grupi Dove World Outreach Center poziva sve kršćane da spale muslimansku svetu knjigu ispred njihove crkve u Gainesvilleu 11. septembra 2010. od 18 do 21 sat.

Jones je autor knjige "Islam is of the Devil", njegova crkva prodaje i šoljice i majice sa istom frazom, a pokrenuli su i kanal na YouTubeu kojim promovišu svoje ideje.

U razgovoru sa Rickom Sanchezom, voditeljem CNN-a, Jones je govorio o svojim bolesnim idejama objašnjavajući kako mu muslimani ne djeluju kao sretni ljudi, te kako je njihova religija nasilna.

Voditelj je njegovu inicijativu nazvao "ludačkom", te ga je upitao kako bi se on osjećao da mu neko kaže da mu se ne sviđa njegova kuća, pa je stoga namjerava spaliti.

"Mi nemamo ništa protiv muslimana, oni su dobrodošli u našu zemlju, ali nije dobrodošao islamski zakon", kazao je pastor.

Sanchez ga je upitao šta bi on odgovorio kad bi mu rekli: "Ja nemam problema s Vama, kršćanine, dobrodošli ste u moju zemlju, ali ću spaliti Vašu knjigu."

Jones je odgovorio da mu se to ne bi svidjelo, ali da je to život i da oni žive u Americi, te nastavio iznositi svoja ubjeđenja, uprkos pokušajima voditelja da mu objasni kako u SAD-u ima mnogo muslimana koji vole Ameriku jednako kao i on, te kako su neki od njih stradali tog kobnog 11. septembra.

Osim muslimana širom svijeta ovoj inicijativi protive se i mnogi kršćani. Njihov fan-klub na Facebooku još uvijek nije zabranjen, a broji preko 1.800 članova.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2010, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /100731054

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2010, 17:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Zanima me samo zasto si ovu vijest stavio ovdje?

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2010, 18:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 14:03
1. spaljivanje kurana nece rijesiti niti jedan jedini problem

2. ta sekta od crkve se preserava i samo skrece paznju na sebe da bi skupili sto vise clanova ...

3. ako stvarno zele da se bore protiv islama onda trebaju slati hriscanske bombase samoubice u islamske zemlje da terorisu jadni posteni islamski narod :) to je puno zanimljivije i korisnije nego spaljivanje kurana ...

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2010, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Nakon spaljivanja Ku'rana najvjerovatnije će zapaliti i koji krst, a vatromet će upotpuniti bičevanjem i vješanjem nekolicine crnaca :roll:

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2010, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Затуцани кретени.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 08:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Haj šta ste se digli neki kao da se radi o SPC. Taj slučaj je pokazatelj islamofobije velike u svijetu i da je to naša realnost današnjice.

To su pojedinci i uopšte ne krivim kršćane koji se ograđuju od tog. Samo belaj je što će se naći budala sa druge strane i ubiti nekog ko nema nikakve veze sa tim.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 12:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Kakve veze majke ti ima jel spc il islam - vrijedjaju se vjerska i ljudska osjecanja ogromnog broja ljudi,
a i to sto kazes, primitivizam s jedne strane ce milion posto biti sad opravdanje za primitivizam druge, i tako u krug.
Nikad pameti, nikad ljudskosti, razumijevanja bez kojih na svijetu ne moze ni biti ni ljubavi ni mira.
Hajvani bez mozga i provokatori, da ne kazem onu standardnu "glupi amerikanci".
Il su politicki korektni da mi se sere, ili su ekstremi najveci, uglavnom sredine nikako.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 08:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

" Kakve veze majke ti ima jel spc il islam -"

Nema nikakve. A ovdje se neki toliko bune na otvaranju teme kao da se radi o spc

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 09:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ahmed se nadao da će ljudi na forumu to podržati kako bi onda druge nazvao netolerantnim...
Evo čisto da zadovoljim njegove bolesne ambicije, ja ću reći da podržvam spaljivanje...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 09:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Dzontra Volta je napisao:
Ahmed se nadao da će ljudi na forumu to podržati kako bi onda druge nazvao netolerantnim...
Evo čisto da zadovoljim njegove bolesne ambicije, ja ću reći da podržvam spaljivanje...

Haha odlicno. Evo i ja se pridruzujem.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 15:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jesi ti lobotomičar neki ? Bolestan si ti kao i taj lik na tvom avataru i imaš bolesne predrasude.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 15:48 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Djerdap se lozi... :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25

:lol: :lol: :lol:
+1

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
114_AhmeD je napisao:

Jesi ti lobotomičar neki ? Bolestan si ti kao i taj lik na tvom avataru i imaš bolesne predrasude.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kako se samo usudjujes..........

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam šokiran....bez teksta...ahmed je gledao Star Wars...

Ajd sad ozbiljno: Postavljaš temu, dobiješ kritiku na suštini teme i tebi je odjednom čudno što ljudima druge vjere smeta što tamo neko pali kuran. Znači očekivao si suprotnu reakciju. Time ja mislim da je poremećeno kad neko radi nešto da bi izazvao negativne reakcije i da bi druge prikazao u lošem svijetlu.

A što se tiče paljenja kurana, ne zanima me. Ne podržavam (osim ukoliko to ne zadovoljava tvoje bolesne ambicije, onda podržavam),ali i ne osuđujem , jer ja niti imam veze s time niti imam koristi od toga. To što tebi smeta, razumljivo, ali što ti je neshvtljivo kako može smetati nekome ko poput mene nema veze s time, to je već poremećaj, a kad ne možeš skontati da se neko zajebava, kao ja u svom prvom postu na ovoj temi, to je opet tvoja krivica.

Citiraj:
Bolestan si ti kao i taj lik na tvom avataru

Možda, al opet ja nisam nikad napisao ovako nešto

114_AhmeD je napisao:
Onaj ko vrijeđa Allaha i bilo kojeg poslanika će biti ubijen i tačka. Od srca želim da danski karikaturist i tvorci* south parka budu ubijeni

ovo je za mene bolesno.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
114_AhmeD je napisao:
Haj šta ste se digli neki kao da se radi o SPC. Taj slučaj je pokazatelj islamofobije velike u svijetu i da je to naša realnost današnjice.

114_AhmeD je napisao:
Nema nikakve. A ovdje se neki toliko bune na otvaranju teme kao da se radi o spc

Ko se bunio, moze li citat? :oops:

@Dzontra, kapa dole. Jedino to sto si napisao objasnjava pretjeranu i neprimjerenu reakciju Ahmeda.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dve pohvale od hristova, prvo na temi o maketarstvu, i na moje zaprepaštenje na DiR...*šmrc*obećao sam si da neću plakati...al sad je kasno, suza radosnica je pala....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Izvini zbog pohvale, nisam znao da si tako osjetljiv... i da slusas Balasevica :D

Na temu: sta sam sve vidio da rade u USA... Muslimani: jednostavno okrenite drugi list i ignorisite.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2010, 02:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dust:

Zanima me samo zasto si ovu vijest stavio ovdje?

maks:

3. ako stvarno zele da se bore protiv islama onda trebaju slati hriscanske bombase samoubice u islamske zemlje da terorisu jadni posteni islamski narod :) to je puno zanimljivije i korisnije nego spaljivanje Kurana ...

eto odmah čuđenja i bacanja loptica dalje.
Ja ne znam koja je to crkva i koje to učenje njeno joj dozvoljava spaljivanje drugih svetih knjiga i mislio sam da će neko ovdje dati pametan odgovor, radi li se o politici ili baš vjerskom ustrujstvu. Al onda dođe neko ko od darth vadera misli da je dzontra volta ( tako cemo, kad si poceo ) i kaze mi da imam bolesne ambicije i da vas sve zelim pokazati u ruznom svijetlu. Makar podrzavali, ne bi javno pisali.

I ne znam sto te toliko ubolo u oko sto sam napisao da je smrtna kazna propis za one koji vrijeđaju svetinje i prave veliki nered na zemlji. Isto je nama muslimanima ismijavao ti ili Isusa ili Muhammeda. s.a.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]