Citiraj:
Ја не мислим да су против њих играли бункер, јер, једноставно, то је екипа која воли лопту у ногама и има играче за то, па се након пар минута посједа лопте у континуитету (што за Чавија, Иниесту, Бускеца и Чабија није никакв проблем), противник који стоји високо, временом повуче. То је једноставно, слијед ствари. На прву, многи покушају да буду високо, али након 20 пасова у комаду, екипе се повуку, не истрчавају толико, па то личи на бункер. Јер кад тако гледаш, сви су против Шпанаца свјесно играли бункер, с чим се ја уопште не слажем.
Као ни са тим да су играли најљепши фудбал. Ја готивим сав тај везни ред (Иниеста ми је омиљени фудбалер) и све то, али ми је временом мало досадило то бесумучно кружење лопте с једног на други крај терена на неких 30-40 метара и уназад, све до неке рупе у одбрани и паса у 16. То јесте доказ врхунске контроле, паса, кретања, али мало постаје досадно и једнолично. За мене је Чиле играо најљепши фудбал на првенству. Такође, не мислим ни да су Шпанци играли на било шта осим на резултат, сигурну побједу и ништа преко тога. Нападачки поготово. Сама чињеница да су играли и Чаби и Бускец цијело првенство, довољно говори.
dobro, bunker je vjerovatno neadekvatan izraz za ono sto su igrali paragvaj i njemacka. ali za ono sto je portugal igrao ja stvarno ne znam koji drugi izraz bi se mogao upotrijebiti.
sasvim sigurno postoje mnogi drugi nacini kako se moze suprostaviti njihovoj igri, a da to nije cisti bunker ili najodvratniji vid krvnicke opstrukcije fudbala (sto su radili holandjani). murinjo je u prvoj utakmici protiv barselone sa interom pokazao jedan nacin. pored toga, spanski bekovi su poprilicno prosjecni u defanzivnim zadacima, i jako cesto ostaju naprijed u napadu. sto mogu da iskoriste reprezentacije koje imaju dobra krila. portugal ima dva takva, pa ni jednom nisu ni pokusali tako da zaprijete.
Citiraj:
Van Bommel je mogao i trebao zesce.
jel i de jong mogao i trebao zesce? mozda ti gledas pogresan sport... prebaci se na kik-boks, tamo igraju jos zesce