NFL fanatik je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:
NFL fanatik je napisao:
Naravno da ih vecina bosanskih muslimana ne da ne voli, vec prezire. Problem je sto su iskoristili plodno posleratno siromasno tlo da sebi privuku odredjen broj siromasnih BH muslimana odredjenim "naknadama"...jbg bijedi uvijek mozes prodati muda za bubrege...i sad zbog tih domacih "trbuhom za kruhom vehabija" ispada da kao BH muslimani podrzavaju taj pokret..a ja licno ne znam niti jednog koji ih ne bi sve deportovao kad bi imao tu moc...ali ovo je mnogo dublja tematika da bi se nesto dokazalo nekim plitkim izjavama koje pojedinci ovdje valjaju..tako da je uzaludno trosenje energije.
пази, ја не сумњам да ти тако размишљаш, али да постоји та воља да они оду одавде.. давно би отишли.
на крају крајева, што сте их доводили? кад је требало ратоват дјелили сте им златне љиљане и давали пасоше а сад као хајте одакле сте дошли.
молим те..
реци ми, колико има џамија у Сарајеву? колико је саграђено нових, послије рата?
зашто једна Саудијска Арабија гради џамију краља Фахда усред Сарајева (узгред на српском земљишту)?
шта се догађа унутар те џамије? чуо сам разне приче, и то баш од савјесних муслимана каквим се ти представљаш.
Pazi - prvo ja se nicim ne predstavljam, samo ti kazem ono sto stvarno mislim. Smatram se prije svega savjesnim gradjaninom i covjekom - a moje VJERSKO opredjeljenje je uvijek bilo, i ostace moja licna stvar. Tako da ne znam odakle ti povod da me vrijedjas.
Sto se tice vehabija - vjeruj da postoji volja da odu odavde, ali nije sve jednostavno kao sto ti mislis. Evo - HAJDE TI predlozi na koji nacin da ih se otjera (ali imaj uvidu da je ovo "pravna" drzava, te da vecina njih imaju BH drzavljanstvo).
Na osnovu cega deportovati? Vjerskog/sektaskog opredjeljenja? Ne ide, krsenje ljudskih prava. Nezakonito stecenog drzavljanstva? Ide - ali samo do odredjene mjere, jer dosta njih su drzavljanstvo dobili naturalizacijom. Dokaza o teroristickim aktivnostima - ide (sporo) ali opet samo do odredjene mjere (za one koji se tim stvarno bave te za kojih se sudski moze dokazati). To je veliki problem BIH, koji je jako tesko rijesiti. Evo ti ako imas neki genijalni prijedlog samo daj - ja ti skidam kapu.
A za tvoju referencu za rat...ma daj, pusti to. Zna se da je kroz ovu zemlju u to vrijeme tutnjao ko je htio, NA SVIM STRANAMA (ili su ruski dobrovoljci, bijeli orlovi, i sve druge ptice i susjednih nam SCG bili drzavljani ove zemlje?). Rat je bio rat - svi su radili sve da poraze one druge, tako da je to uvijek argument bez pobjednika.
Konacno, dzamije u Sarajevu...puno je bilo pametnije da su se gradile druge stvari - ali kada ti neko donira lovu (zemlje bliskog istoka) upravo za TE objekte, tvoje je da a) uzmes i napravis to sto oni zele, ili b) da odbijes donaciju, i kraj balade...Novac je u vecini slucajeva doniran ISKLJUCIVO sa tom namjenom (nazalost) - tako da je i o tome beskorisno raspravljati.
чиме сам те увриједио?
то што сам рекао да си муслиман? извини, стекао сам такав дојам из твојих постова.
врло лако се могу депортовати и то баш тако како си ти то фино навео.
можда не би отишли сви, али би 90 %.
оних 10 у неки центар за лијечење.

(то је шала.. да напоменем)
елем, поредити СРБЕ из тадашње ЈУГОСЛАВИЈЕ који су овде имали родбину, пријатеље итд и дошли да помогну њима у рату са неким талибанима из исламске *ије, *ије, *ије који долазе у земљу са којом немају ама баш ништа заједничко осим вјере је факат смјешно.
смјешно је исто колико и поредити вехабије са јеховиним свједоцима.
нема смисла.
па зашто нисте одбили те паре од донација ако је паметније да се гради нешто друго?
овако имате у сред Сарајева џамију под управом Саудијске Арабије у којој се одржавају вехабијски скупови.
било је тих тема и на сарајево-икс форуму па сам видио колико су бх муслимани "против" ње.
бај д веј, тема је мостар а ми смо далеко одлутали од ње.
отвори нову тему или нека админи то ураде и пребаце постове..