Citiraj:
lanko, mislim da nema potrebe da toliko dižemo u nebesa reprezentaciju Australije i na taj način opravdavamo naš poraz. Realno, oni su jedna sasvim skromna ekipa. Da, neki od njih igraju u Premijer ligi. Tačno. Ali niti jedan od njih u klubovima za koje nastupa ne igra neku ključnu ulogu. Pogledaj njihovu cijenu na tržištu. Niko od njih ne može da se mjeri sa Vidićen, Stankovićem i ostalim našim momcima. Dakle, vrlo skromni.
sve je to tacno, ali ipak nije rijec o grupi indijanaca, nego o reprezentaciji koja ipak ima odredjeni kvalitet. u svakom slucaju, neuporedivo veci nego, recimo, honduras, sjeverna koreja, juzna afrika, novi zeland i druge reprezentacije koje su bile po kvalitetu najslabije u svojim grupama. zato nije tacno to da smo dosli u grupu "kao da smo je sami birali", kao sto je to neko od ovih "strucnjaka" (cini mi se da je to bio bjekovic) rekao.
a pogotovo nije tacno da nas je australija "potpuno nadigrala", kao sto je takodje neko od njih izjavio. oni su iz jedine dvije polusanse koje su stvorili u prvih 80 minuta dali dva gola, a mi smo samo u prvom poluvremenu propustili najmanje 3-4 ciste sanse.
dakle, da smo bolji od njih i da smo trebali da ih pobijedimo, to je sasvim tacno. ali taj poraz se moze shvatiti i kao jako bitno iskustvo igranja odlucujucih utakmica na velikim takmicenjima. poraz iz kojeg se moze mnogo toga nauciti, a ne neki "debakl", "fijasko", kako li ga vec nazivaju. mnogi ce reci 'bitan je samo rezultat', ali ni jedna reprezentacija nije postala velika preko noci. vidjeli smo koliko poraza, preranih ispadanja i losih igara je trebalo ovoj generaciji spanije dok nije dosla na ovaj nivo na kome je sad.