banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 15:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jun 2010, 16:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Silvio Dante je napisao:
Срби ту живе и то је довољан разлог да тог споменика не буде.

Они ако већ имају толику вољу да направе папи споменик, нека то ураде у Мостару, верујем да ће људи тамо то са одушевљењем да прихвате.
Или могу и у Тузли, кажу да је најтолерантији град.

Правити споменик папи на Петрићевцу је провокација.

E,vidiš nindža,na Petrićevcu su uvijek živjeli Hrvati....Treba sad muslimani u Sarajevu da poskidaju sve spomenike znamenitim Srbima (ako ih još ima,spomenika,ne Srba,njih ima u tragovima) jer Srbi tu više ne žive?Opet,taj papa nije nikome loše učinio,Hrvati prave spomenik na svojoj zemlji,svojim parama,za svoju dušu.....Šta to tebi smeta?I kakvu poruku šalje Hrvatima to što to tebi smeta?Da se ne smiju vratiti u svoj grad?

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 17:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
chils je napisao:
pricao ja sa omericom s veselog veli da ti je deda pretopljen jebaj ga zakasnili

Nisam ni slutio da će deda da mi završi pretopljen medju poklopcima šahtova i starom gvoždjurijom.
Šteta, nije zaslužio.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Protiv spomenika nemam nista ako bude sagradjen u krugu samostana i ako ne bude prevelik. Velicine preko 1,5m visine ne bih tolerisao i vrlo je bitno da se ne vidi sa tranzita vec da se vidi kad se vozimo Njegosevom pa ako slucajno pogledamo dolje prema samostanu...

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Ja iskreno ne znam po čemu je toliko bio važan njegov dolazak u ljeto 2003., a što se Dodika tiče on je otvoren za sve.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 21:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2010, 17:14
A koliko je samo trebalo muke i truda pametnim ljudima ovog grada da se vlast ubijedi da se treba izgraditi spomenik banu Milosavljevicu, covjeku koji je izgradio vecinu onoga sto danas cini nas grad (Banski dvor, Pozoriste, Gradska uprava...) uhhhh

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
fanciulla je napisao:
A koliko je samo trebalo muke i truda pametnim ljudima ovog grada da se vlast ubijedi da se treba izgraditi spomenik banu Milosavljevicu, covjeku koji je izgradio vecinu onoga sto danas cini nas grad (Banski dvor, Pozoriste, Gradska uprava...) uhhhh

Је.беш њега, какав је то човек чим је нешто оставио овом граду? Да није лакше би добио.
Ето папа дошао једном 2003, поварили све шахтове у граду због њега и то му је заслуга.
Нема шта заслужио је, не споменик, него спомен-комплекс.

Зока, то је српска земља, у власништву Хрвата (она којом је Хрват, грађанин РС (БиХ) катастарски власник земљишта). А тај папа (Ватикан) је нама много тога лоше учинио а није морао. И нису ми јасни Хрвати да хоће споменик папи у БЛ или Сарајеву а неће нпр. да га праве тамо где су већина и где би тај споменик вероватно био и много кориснији?
И ти сад мене убеђујеш да је то ето он заслужио а да то не раде зато да би некога боли у око? Поготово на Петрићевцу! И тачно је да су ту некада живели Хрвати али кључне речи су некада и живели. Такође нису били ни већина тако да...
Ако ће да му праве споменик у кругу самостана, слободно али зашто онда Додо мора ту да даје нека одобрења.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 01:44 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Đavolov šegrt zločinački rimski papa Jovan Pavle Drugi je medju prvima priznao novu NDH i takozvanu BiH,jedan je od najodgovornijh za razbijanje jugoslavije.Zasluzio je da mu dignu spomenik u Zagrebu i Sarajevu

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 07:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Silvio Dante je napisao:
Је.беш њега, какав је то човек чим је нешто оставио овом граду? Да није лакше би добио.
Ето папа дошао једном 2003, поварили све шахтове у граду због њега и то му је заслуга.

a zasto onda NIJE posjetio Mostar niti ijedno drugo mjesto gdje obitavaju Hrvati?
zasto je isao u Sarajevo i BL?

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 09:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Spomenik papi... KOJEM tačno papi, kad je naziv (titula) "papa" nosilo mnogo ljudi...?

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 09:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Talija je napisao:
Spomenik papi... KOJEM tačno papi, kad je naziv (titula) "papa" nosilo mnogo ljudi...?

Jovan Pavle II

Ja mislim da nema potrebe da se pravi spomenik papi i bilo kojem vjerskom vodji!!!

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 09:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
crni_bl je napisao:

Ja mislim da nema potrebe da se pravi spomenik papi i bilo kojem vjerskom vodji!!!

potpis!

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 09:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2010, 08:34
cicak je napisao:
Silvio Dante je napisao:

a zasto onda NIJE posjetio Mostar niti ijedno drugo mjesto gdje obitavaju Hrvati?
zasto je isao u Sarajevo i BL?

Papa je posjetio Sarajevo jer je Sarajevo glavni grad države Bosne i Hercegovine koju je Vatikan priznao i u kojoj ima svog nuncija. Banja Luku je posjetio iz više razloga.
Banja Luka je mjesto gdje su skoro etnički očišćeni Hrvati-katolici tokom zadnjeg rata ,zatim jer su tu nevino stradali katolički svećenici i redovnici odnosno BL je mjesto mučeničke smrti župnika Filipa Lukende i redovnice s. Cecilije Grgić.
I svakako još jedan razlog njegovog dolaska je bio i proglašavanje blaženim Ivana Merza te polaganje kamena temeljca za obnovu katoličkih objekata koje su barbari srušili.

K tomu, neki zaboravljaju da je Biskupija Banja Luka osnovana je 5. srpnja 1881. bulom pape Leona XIII !

Zaslužuje Papa spomenik i u Sarajevu i u Banja Luci, prije svega zato što u ovoj zemlji žive Hrvati koji pored toga što su katolici su i KONSTITUTIVNI NAROD a s druge strane Papa je bio prijatelj države Bosne i Hercegovine.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 09:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa zamisli samo kad bi se dizale biste (spomenici) svakom prijatelju nekog konstitutivnog naroda ili države?
Moje mišljenje je da treba izbjegavati sve što bi moglo da prouzrokuje nečije negodovanje.
Bolje i ne postavljati kipove ako će u neko dogledno vrijeme isti biti uklonjeni, a svjedok smo u proteklom periodu sklanjanju raznih kipova/spomenika (ili još gore njihovom unakazivanju).

Pošto smo takav kakav smo već narod (sve tri nacije), bolje ne raditi ništa nego nešto zbog čega nam ne bi služilo na čast.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Pa zamisli samo kad bi se dizale biste (spomenici) svakom prijatelju nekog konstitutivnog naroda ili države?
Moje mišljenje je da treba izbjegavati sve što bi moglo da prouzrokuje nečije negodovanje.
Bolje i ne postavljati kipove ako će u neko dogledno vrijeme isti biti uklonjeni, a svjedok smo u proteklom periodu sklanjanju raznih kipova/spomenika (ili još gore njihovom unakazivanju).

Pošto smo takav kakav smo već narod (sve tri nacije), bolje ne raditi ništa nego nešto zbog čega nam ne bi služilo na čast.

Šta ćemo sa spomenikom DRAŽI MIHAILOVIĆU u Višegradu?

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moje mišljenje je isto, ma ko bio u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Moje mišljenje je isto, ma ko bio u pitanju.

Pa šta preporučuješ da se uradi sa izgrađenim spomenikom Draži Mihailoviću u tzv.DRAŽEVINI kod Višegrada???

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kad bude otvorena tema "Šta učiniti sa spomenikom Draže Mihajlovića" tada ću napisati, a do tada mi je glupo izigravati Don Kihota.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Kad bude otvorena tema "Šta učiniti sa spomenikom Draže Mihajlovića" tada ću napisati, a do tada mi je glupo izigravati Don Kihota.

Eto ja sam za to da se ipak spomenik Papi izgradi na atraktivnim lokacijama u Sarajevu i Banja Luci a onda ću nakon izgradnje dati svoje iscrpnije mišljenje :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne pitamo se ni ja ni ti, možemo samo da diskutujemo i iznosimo vlastita mišljenja. :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 10:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Cekaj Dragane, sta je to Papa uradio za BL? Ili SA? Ili BiH?...mislim fino je to kad se ti molis da rat u svijetu stane ali bilo je i puno vecih prijatelja grada BL, SA ili citave BiH i prije i poslje a bome i za vrijeme rata!! Mislim da nas vjerske vodje drze u saci jos od 1990. i da su oni jedan veoma bitan faktor naseg nacionalizma (nije bitno cijeg) i zato nisam uopste za to da se pravi spomenik ni papi ni ovom ni onom.....
Ako se to napravi izgubice smisao ti isti spomenici....
Sta je onda Tito trebao napraviti spomenik Sofiji Loren jer je dosla kod njega u goste na Brijune...ne kontam? i ona je bila prijatelj ali sta je ona uradila za ex-Yu??

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]