banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 09:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2010
PostPoslato: 27 Jun 2010, 20:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Toljaga je napisao:
Pratiš formulu 1 već 10 godina!!! I opet nemaš pojma. Nemoj bar širiti dezinformacije po forumu. Ja ti lijepo kažem danas smo vidjeli kakv je šumi zapravo. Jedno od ta 2 prestizanja je bilo kad je kobaja prestigo tvog svevišnjeg alonsa, drugo bi bilo obilaženje buemija sa kojim se alonso patio 50+ krugova a ovaj je to riješio za 1/2 kruga. I šta sad. Da bi se tebi neko svidio mora srati kako je alonso dobar. Kad nije.

Alonso nije dobar vozac? Ajd molim te cuti. Alonso nije "moj" vozac al je bolji od smrada garavog. To je poenta.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 20:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
A da krenete pisati bez suvisnih epiteta... Spustite loptu na zemlju...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 20:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
Dobro, ruku na srce malo ložim ferarijevce. I vi ćete mene kad McLaren bude slab.
Što se tiče današnje trke smrad garavi je danas bio najbolji pojedinac na trci. Ako je kažnjen on trebo je biti i Vetel. A to kad je alonso pito preko radija šta je na kraju bilo sa Hamiltonom je živi dokaz da ga mrzi svakim svojim djelom. Šta ga boli kurac brate vozi svoju trku i šuti. ko da je to najveća tragedija, dobro što ga je prijavio i to, ali se opet kasnije raspituje. Zahvaljujući uopšte nije bilo borbe između smrada garavog i švabe za 1. mjesto. Jedino je japanac spasio stvar tako što je prestigo ona dva puža.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 20:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Toljaga je napisao:
Dobro, ruku na srce malo ložim ferarijevce. I vi ćete mene kad McLaren bude slab.
Što se tiče današnje trke smrad garavi je danas bio najbolji pojedinac na trci. Ako je kažnjen on trebo je biti i Vetel. A to kad je alonso pito preko radija šta je na kraju bilo sa Hamiltonom je živi dokaz da ga mrzi svakim svojim djelom. Šta ga boli kurac brate vozi svoju trku i šuti. ko da je to najveća tragedija, dobro što ga je prijavio i to, ali se opet kasnije raspituje. Zahvaljujući uopšte nije bilo borbe između smrada garavog i švabe za 1. mjesto. Jedino je japanac spasio stvar tako što je prestigo ona dva puža.

Ono danas je bila opsta zbrka... Po pravilima, svi su trebali proci dok ne dodje prvoplasirani, a toj e bio Vetel. On je prvi iza SC a onda se ovi indijanci redaju. Kaznili su crnca, ne znaju ni sami zasto...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Toljaga je napisao:
Pratiš formulu 1 već 10 godina!!! I opet nemaš pojma. Nemoj bar širiti dezinformacije po forumu. Ja ti lijepo kažem danas smo vidjeli kakv je šumi zapravo. Jedno od ta 2 prestizanja je bilo kad je kobaja prestigo tvog svevišnjeg alonsa, drugo bi bilo obilaženje buemija sa kojim se alonso patio 50+ krugova a ovaj je to riješio za 1/2 kruga. I šta sad. Da bi se tebi neko svidio mora srati kako je alonso dobar. Kad nije.

Kobayashi je imao prazan bolid na svjezim meksim gumama za koje se zna da su u par krugova brze i do 1sec od tvrdjih, a ovde je i dodatna olaksavajuca okolnost za Kobayashija ta sto su tvrdje gume na bolidima Alonsa i Buemija imale na sebi po 30+ krugova. Taj isti Kobayashi je iza sebe drzao Buttona (u fantasticno brzom McLarenu), Barrichella (u najboljem izdanju Williamsa u dosadasnjem toku sezone) i Kubicu (koji je standardno u top5 od pocetka sezone), tako da njegova 2 prestizanja nisu nikakva sramota za Alonsa i Buemija nego odraz trenutne dobre forme Kobayashija.

Danas nismo vidjeli apsolutno nista sta bi moglo pokazati kakvi su Scumacher ili Alonso vozaci, a jos manje dokaze da ne znaju voziti.

Hamilton je odlican vozac, ali u jednako tako brzom bolidu. Prosle sezone, kada nije imao dobar bolid, zaredao je 5 trka van bodova. Glorifikovanje nekod od vozaca u danasnjoj formuli 1 na osnovu 2 sezone u top bolidu, odnosno kudjenje nekoga koji je 2 trke proveo u timu sa losijim bolidom jednostavno nema smisla.

Sto se danasnje trke tice Vettel ju je od pocetka pa do samog kraja u potpunosti kontrolisao. Na svako ozbiljnije Hamiltonovo priblizavanje odgovorio je ubrzanim krugom, a kada je trebalo da cuva bolid, cuvao ga je. Zvanicno Hamiltonova kazna jeste opravdana, ali bi najpravednije bilo da su uradili ono sto je Jergovic napomenuo - pustili sve bolide da zaobidju sigurnosni auto i onda nastavili odlaske u boks.
Odlican posao je danas, po obicaju bez mnogo buke, uradio Button. Sa 7. mjesta je zavrsio na 3. i to bez da ga je reziser 2x stavio u kadar i na taj nacin odrzao prikljucak sa Hamiltonom u trci za ovogodisnjeg sampiona. Jos jednom kazem, izuzetno mi je drago da je tako, upravo zbog prica sa pocetka sezone da ce Hamilton obrisati pod Buttonom.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 21:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Posto je Ferrari kanta stroga, a i neka su kad su otjerali sve sto valja iz svog tima samo da bi bilo sto vise Talijana, volio bih da Vettel pobjedi...Vozi Svabo na smrt...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 21:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Daleko je Ferrari od kante. Realno, 3. su tim po brzini trenutno. Ali, da se ocekivalo mnogo vise od njih - jeste. Za Ferrari je sve osim direktne borbe za titulu (mada je i tu Alonso i dalje u igri) propala sezona.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 21:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sto Briatore rece, ova sezona se svela na kvalitet guma i vise nikakve veze nema kvalitet vozaxa i konstrukcija bolida... Nije tako u bukvalnom smislu, ali veliki je pokazatelj to prestizanje kobajasija. Pravila su preforsirana i malo yoga vidimo od vozaxa i njihovog stvarnog kvaliteta. Vozis bolid krcat gorivom i silujes gume da sto vise izdrze i odmah vozis pazljivije, pa je stanje na stazi monotono dok se na stazi ne desi promeba guma, pa da vozac uspred ima stare i istrosene gume i onda ga obidje bolid koji je realno 2 sekunde sporiji

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
V@nja je napisao:

Hamilton je odlican vozac, ali u jednako tako brzom bolidu. Prosle sezone, kada nije imao dobar bolid, zaredao je 5 trka van bodova. Glorifikovanje nekod od vozaca u danasnjoj formuli 1 na osnovu 2 sezone u top bolidu, odnosno kudjenje nekoga koji je 2 trke proveo u timu sa losijim bolidom jednostavno nema smisla.

Da Schumacher nije imao dobar bolid u Benettonu pa kasnije u Ferrariju, nikad ne bi bio ono što jeste...

Znači dobar bolid i dobar vozač= uspjeh.
Loš bolid i dobar vozač ili dobar bolid i loš vozač= sve ostalo...

Možete da mrzite Alonsa, ili Hamiltona ili Vettela ali oni jesu top vozači u F1. trenutno.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Идемо лаганини по титулу.

А ови краљеви на ХРТ су најбољи када су, док се возила трка па камера прешла на оне цице у базену, рекли:"Ово дефинитивно одвлачи пажњу и концентрацију са трке!" :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Slika

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 10:29 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Jedina sramota na trci je to što je stjuardima trebalo 20 krugova da kazne Hamiltona Drive Through kaznom...Takve stvari se riješavaju u maksimalno pet krugova, ovako je niger imao dovoljno vremena da napravi razliku i vrati se na drugo mjesto, pa kazna nije imala nikakve posljedice. I sad se sjetih kako su Alonsu odrezali takvu kaznu nakon samo tri kruga od incidenta...

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 14:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
miki hamilton uopšte nije trebo biti kažnjen.
Vanja, ti sad pričaš stvari tipa kako ne mora značiti da je hamilton dobar vozač zato što vozi dobar auto. pa ljudi moji, lanjski prvak vozi isti takav auto pa očigldeno lošije vozi. I u sezoni kad je hamilton debitovo u f1 uopšte tadašnji aktualni prvak alonso je takođe sjedio u istom bolidu i u najboljem slučaju vozio je jednako dobro ko hamilton. da. mclaren je ove sezone uvjerljiv, jak i pouzdan, hamilton je sad za sad najbolji vozač. kraj priče.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 18:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Procitaj bolje moje postove - cak i moja i Daljceva 'prepucavanja', u svakom od njih ja sam pisao da je Hamilton vrhunski vozac. Ono sto meni smeta je to sto ti pricas da je Alonso ocajan vozac, a u najmanju ruku je jednako dobar kao Hamilton.
Za Buttona je, otkako je u F1, poznato da je ziheras, ne pretjerano brz, ali izuzetno pametan vozac. Njegova proslogodisnja titula se 80% treba pripisati najbolje 'tumacenim' pravilima od strane tadasnjeg Brawn GP.

Citiraj:
Идемо лаганини по титулу.

А ови краљеви на ХРТ су најбољи када су, док се возила трка па камера прешла на оне цице у базену, рекли:"Ово дефинитивно одвлачи пажњу и концентрацију са трке!"

Sa ovakvim McLarenom, poprilicno je realno za ocekivati da jedan od njih uzme titulu. Jedini koga trenutno vidim da bi im mogao iole pomrsiti racune je Red Bull. Mada, ima do kraja sezone jos trka i trka da se vozi.
F1 voditeljska ekipa sa HRTa je jako dobra. Pogotovo kada pocnu lupetati takve gluposti :D

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2010, 12:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Priprema Webbera za VN UK

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TkEfliACANQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 14:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
U SRIJEDU je Renaultova F1 momčad potvrdila produljenje suradnje sa svojim poljskim pilotom. Robert Kubica bi u francuskoj momčadi trebao ostati do kraja 2012. godine.

Spominjao se moguć prelazak Kubice u Red Bull, Ferrari ili Mercedes, međutim, tim pričama sada je kraj nakon što je potpis stavio na produljenje suradnje s momčadi kojoj je pristupio iz BMW-a početkom godine.

"Nije mi bio problem odlučiti se po pitanju ostanka. Ovdje se osjećam kao kod kuće. Renault nudi dobru atmosferu, mi smo momčad u kojoj svi vuku u istom smjeru."

"Smatram da smo zajedno već mnogo toga ostvarili, a da ćemo uz daljnji trud i pravi pristup postići još više. To je naš cilj i radujem se izazovima koji slijede", kazao je Kubica.

Renault je trenutačno petoplasirana momčad ukupnog poretka u konstruktorskoj utrci za naslov u Formuli 1. Sakupili su 89 bodova, a Kubica ih je u momčad donio 83, što ga svrstava na šesto mjesto u borbi vozača za naslov svjetskog prvaka.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 14:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Drago mi je da je potpisao za Renault. Tako ce sigurno imati status prvog vozaca, a nije nerealno u buducnosti ocekivati da se Renault novcem od novih vlasnika povrati u uzi krug konkurenata za titulu prvaka. I ove sezone su iznenadili formom. Postigli su (Kubica pogotovo) mnogo bolje rezultate nego sto se ocekivalo.

A Ecclestone i dalje luduje:
Spoiler:
Citiraj:
Iako je nedavno osigurana V.N. Sjedinjenih Američkih Država u Austinu (Teksas) za 2012. godinu, šef Formule 1, Bernie Ecclestone, potvrdio je kako se još uvijek pokušava dogovoriti održavanje utrke u New Yorku.

Početkom svibnja ove godine aktualna je bila ideja o održavanju utrke u Jersey Cityju, točnije u tamošnjem Liberty State parku, no ideja je odbačena prije no što je zaživjela.
Sada, pak, Ecclestone radi na realizaciji utrke u New Yorku, ali na drugoj, zasad nepoznatnoj lokaciji.

79-godišnji Britanac je također demantirao glasine o propadanju tek najavljene utrke u Teksasu, zbog sumnji kako ne postoje potrebna sredstva za izgradnju nove staze.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma budala matora, ali neka, taman iz stana od prijatelja gledam trku :D

Nekako mi se cini da Renault ima najzdraviju atmosferu unutar tima i pored onih skandala... Pa i Alonso se vratio i uvek mu je bilo super kod njih... Samo sto je Alonso vozac koji zeli da osvaja titule, a Kubica mi deluje dosta stalozenije, ne zudi za velikim uspesima i covek bukvalno uziva u voznji sto i pokazuje dobrim rezultatima u losem timu

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da sam to vec negdje pisao - Briatore je Kubicu 'otjerao' iz Renaulta pod izgovorom da od njega nikad nece biti dobar vozac :lol:
Ne vjerujem ja da je Kubica manje gladan pobjeda i titule od Alonsa, samo da je manje temperamentan i ne pokusava na silu postici rezultate koji su skoro nemoguci za automobil koji vozi. Ovako vozi pametno unutar granica mogucnosti automobila, izvlaci njegov maksimum i postize dobre rezultate.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dokle ide ova tehnika, pa to je neverovatno... 8) 8) 8)

Citiraj:
Secret of Red Bull's qualifying speed revealed?

A secret of Red Bull's superior pace in the decisive Q3 phase of qualifying may have been revealed.
Autosprint's auto.it website reports that the team has a special electronic setting for the Renault engine
that maintains a constant exhaust gas pressure.
When the setting is selected, the stream of gases flow constantly from the exhaust through the double diffuser,
even when the driver of the RB6 is not pressing the throttle.
This would increase downforce at slow speeds.
The setting, revealed initially on the blog of the British journalist James Allen, is reportedly used sparingly -
for example only in Q3 - because it is damaging to the engine.
The RB6 has been on pole position at 8 of the 9 grands prix so far this season.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 49  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]