Citiraj:
E, nemoj sad te formalnosti Vidi, čim smo ono ispromašivali, uhvatio sam se za glavu, jer je jasno bilo da će se naši uznervoziti i stegnuti. O tome se radi kad se kaže "izgubili smo u prvom poluvremenu". Staro pravilo u fudbalu je da se u odlučujućim, teškim utkmicama, i polušanse moraju iskoristiti, ili slijedi kazna.
Sad se vidi koliko nam je falio Janković, koji je ulaskom mogao uzeti konce igre u svoje ruke. Nije da je opravdanje, i drugima su povrijeđeni i bitniji igrači, ali...
ma, prijatelju, znam ja tacno na sta se misli kad se kaze "izgubili smo u prvom poluvremenu", ali za mene su sva ta "nepisana fudbalska pravila" apstraktne gluposti, kojima uglavnom samo mi punimo svoje glave. racionalno pravilo je da u odlucujucoj utakmici treba da iskoristis JEDNU OD sansi koje ti se ukazu. to ne mora biti jedna od prve tri, jedna u prvih pola sata. ne, jedna na utakmici. i kad promasis sansu, ne puni sebi glavu da ce te stici kazna, nego igraj dalje. vidi pod njemacka-gana, argentina-nigerija, itd itd.
fudbaleri su sami sebi nametnuli taj pritisak "promasili smo, stici ce nas kazna" u drugom poluvremenu. nisu se u drugom poluvremenu australijanci pretvorili u supermene zbog nasih propustenih sansi. sami smo stali, povukli se, igrali potpuno bezglavo. ako smo bili mnogo bolji u prvom poluvremenu, zasto su sami sebe ubijedili da ce se situacija promijeniti u drugom...
uopste mi nije jasno zasto se stalno ponavlja da nasa ekipa udje u utakmicu kao da protivnik ima ogromnu psiholosku prednost. jebote, australijanci imaju ambicije da prodju u drugi krug, treba im pobjeda od najmanje 3 gola razlike (vjerovatno i vise, u zavisnosti od drugog rezultata), nama treba pobjeda od jednog gola razlike ili cak i nerijesen, i mi u utakmicu ulazimo kao da smo mi ti koji smo pod pritiskom, koji moramo da navalimo, damo golove ODMAH, inace...na utakmicama bi pokatkad valjalo ukljuciti i mozak i razum, a ne uvijek zivjeti opterecen legendama o spektakularnim porazama i nepisanim fudbalskim pravilima
isto sranje je bilo, kao sto rekoh, i na cuvenoj utamici partizan-artmedija. igraju sa slabijim protivnikom, na svom terenu, sa rezultatom 0-0 iz prve utakmice, i sebi nabijaju pritisak da su oni ti koji moraju da navale, daju gol, inace...
Citiraj:
posotji teza da se mora biti veliki u pobjedi i porazu
pa, ovaj put bar nismo ostali sa 10 igraca na terenu, nisu igraci jebali majku jedni drugima, nije nastao potpuni raspad sistema kad smo gubili. i to je neki napredak.
a za antica se ne sikiraj, otjerace ga svakako. a oni koji najvise pljuju po sudijama, zloj sreci i ostalom su oni koji ce vrlo brzo da zavrse sa reprezentativnom karijerom. meni je vrlo drago sto su neki mladji igraci realno sagledali situaciju.