Kao sto sam i rekao to ti je s aspekta Biblije i ta pravila ne vaze nigdje u svijetu pa ni kod nas Muslimana....
I sve sam lijepo pobrojao samo da bih te dovukao do onog sto si upravo sad rekao famozne, fantasticne recenice, koja se uvjek nađe kad pregusti, zagusti ta nepokolebljiva i postojana..." Bog je toliko volio svijet da je dao svoj jedinorođenog Sina...."
Sama tvoja Biblija kaze da su sva djela za badava, nema toga laviću sto će te spasiti iz pakla i ognja ako ne vjerujes u Isus Krista
koji ne samo da nije sin Bozji nego nije niti njegov nećak.Imas pravo zanemariti sva djela, svih 10 zapovijedi...i zato se ne naprezi da ih komplikovanim rijecima prisijes Dust-ici ili bilo kojem drugom muslimanu, jer upravo tih 10 djela po tvojoj Bibliji ne spasavaju nikog nego krv Isusova.
Ne mozes slomiti "Oni koji vjeruju i dobra djela cine".....a ne samo "oni koji vjeruju" kako ti hoces da kazes....po tom pitanju nismo isti jer u islamu postoji iman (vjera) i amel (djelo) i jedno bez drugog ne ide, dok je kod tebe samo vjera jer ti djelo ne dozvoljava Biblija da radis i ma koje uradis je nistavno ako ne vjerujes da je neko umro za tebe.
Ti si bio bolestan, nekog su drugog operisali a ti si ozdravio....(ruse se temelji univerzuma od te logike koju prosipas)
lavić je napisao:
reci Muslimanima to što si meni rekao:džabe molitva5 uta i delenje mesa negine vam kazan...reci im.
Molitva je je farz i upravo suprotno frajeru, jer dzaba djelenje mesa ako molitve nema (stepen molitve u odnosu na djelenje mesa je kao stepen svijece u donosu na prema Sunce-tek toliko da ti je poznata ralika između farza i nepritvrđenog sunneta).
lavić je napisao:
I koju god navedeš citiraću reči da su dela nula i da se tako ne opravdavai meni je jasno a ti reci KAKO S ONDA OPRAVDAVAMO?
Kako se opravdavamo???
Dela su nula za tebe po Bibliji ali ne i po Kur'anu..."djela se cjene prema nijetu" i nema konfuznih 10 naredbi i citata iz Biblije koji direktno konfrontiraju 10 zapovijedi i da se nađes u vakumu...
Mozda ne znam kako se opravdavamo ali znamo kako se ne opravdavamo....a neopravdavamo se po Isusovoj krvi NIKAKO i NIKAD i NIKO....
Dovoljno ti je vjerovati da je Hesus umro za tebe...sva ostala dobra i losa djela hem radio hem ne radio...ti si dzennetlija.
Vidimo se mozda na bedemima ...ko zna.