114_AhmeD je napisao:
"Razumem" brate. Mehdij kad dođe prvo će se obračunati izdajnicima u arapskom svijetu, pošto će od tamo doći. Dignut će vojsku na one izdajnike i tagute koji služe americi. Ali to su samo vladari, i dio naroda, nisu svi.
Reci: "O sljedbenici Knjige, dodjite da se okupimo oko jedne rijeci i nama i vama zajednicke: da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga Njemu ravnim ne smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne drzimo!" Pa ako oni ne pristanu, vi recite: "Budite svjedoci da smo mi muslimani!" (3, 64)
Ne izbjegavam lukavo pitanja, ne odgovorim samo u slučaju da NE ZNAM. Za 10 zapovjedi sam ti dao ajete u kojima su sadržane, koje se razlikuju od onih biblijskih jer su opširnije malo..
Dalje..
Nema nikako logike da Isus bude otkup za grijehe iz 2 razloga. Prvi čak i u bibliji možeš naći a to je da otac neće odgovarati za grijehe sina i obratno , a ti kažeš da mi ispaštamo zbog onog što je Adem a.s uradio.. I drugo, da je Isus spasenje, onda je trebao PRVI doći da svi čuju za njega i povjeruju a ne zadnji, da bezbroj ljudi nije ni čulo za njega !
Evo ti malo zanimljivog materijala:http://www.youtube.com/watch?v=7qIdg51wougAhmede , veoma mi je drago da imamo slobodan dijalog i da nisi odustao od razmene mišljnja.
Ne razumem Engleski zato oprosti što ne mogu ništa reći o ponuđenom materijalu.Ali jedno znam da ste ponosni na svoju veru, na način služenja i odevanja a i ishrane.
To je i logično za Ismailovo ali i za Isakovo potomstvo.
Moja želja je da ti pokušam objasniti moju veru a ti nađi zamerku i slobodno reci jer volim iskrenost a ja ću tebi predočiti šta je moja zamerka.
,,[b][u]Nema nikako logike da Isus bude otkup za grijehe iz 2 razloga. Prvi čak i u bibliji možeš naći a to je da otac neće odgovarati za grijehe sina i obratno ,''
U pravu si kad kaže da neće greh oca ispaštati sin ali moraš čitati poruku u sklopu cele poruke a ne samo istrgnuti stih.
Bog OD TAD kaže d NEĆE VIŠE-kao do tad biti prens do 3-4 kolena greha ali prokletstva i blagoslova DA.
,, a ti kažeš da mi ispaštamo zbog onog što je Adem a.s uradio.. ,,
Ako mi ne trpimo posledicu sagrešenja prvog para reci mi otkud onda smrt? Bar je ovamo ima...
,,I drugo, da je Isus spasenje, onda je trebao PRVI doći da svi čuju za njega i povjeruju a ne zadnji, da bezbroj ljudi nije ni čulo za njega !''
Vidiš tu i jeste čvor u Ismailovoj lozi jer nisu razumeli poruku prinosa deteta pa onda ovna. ČEMU TO BRATE?
Zar je Bog izgladneo...ili bilo na brdu gladne raje...?
Tu je nastao prekid službe i smisla OPROŠTENJA kroz pomirnicu.
Agara nije tu a Isak je prinet zato se ne nosi poznanje o pomirnici već samo o obrezanju tela.
Kasnije Isakovo potomstvo dobija službu u šatoru i hramu kroz vekove i sve je po uredbi Božijoj činjeno kao što i Avram učini na Moriji to nije prestajalo. ALI, ljudi su ostajali istih kvarnih srca ne shvatajući da ta životinja menja njih njihovu žrtvu pa iz forme činiše sve obrede.
Tada Bog reče da NEĆE FORMU DA SE GADI NA SVE ŠTO ČINE jer suština je izostala (da banalizujem stvari prakt. primerom OfICIR I JA možemo reći opraštamo jedan drugom ako imamo šta ALI ako u srcu imam mržnju i dalje onda moje reči gube smisao kao i ona žrtva)
Jagnje je brate moj ZAKLANO OD POSTANJA SVETA i sve te žrtve jagnjadi krz ceo put vere su bile slikaonog SAVRŠENOG ŠTO JE NA NEBU.
To jagnje najavljuje Isaija u 53 glavi. Bog kaže da je ugtovio telo za narod i da će to dete imati više imena a među njima i Otac večni...ko će se to u telu pokazati...od kojeg Oca?
Suština je da se čovek pokloni ŽIVOM BOGU da prizna svoje grehe i pokaje se što znači da ostavlja greh iza sebe.
Ali tu nije kraj priče jer mi ništa ne možemo učiniti da bi smo ZASLUŽILI spasenje ni obrezanjem (jer se onda ni jedan pagan nebi spasio)ni obrednom formom ni zapovestima jer bi to značilo da zaslužiše držanjem nečega.
Dakle moramo se pomiriti sa Bogom a za to treba žrtva a mi je imamo i priznajemo je da je to naš prinos.
Kad imamo mir sa Bogom onda imamo i ljubav prema Njegovoj reči i ne držimo je kao USLOV SPASENJA već kao POSLEDICU SPASENJA uzvraćajući jubav koju prvo primismo zato držimo reč Božiju.
Davno sam uočio gde je prekinuta nit u Ismailovom potomstvu ali ako Bog da otvoriće razum i srca ljudi da žive po istini i spasu se kroz MILOST BOŽIJU. AMIN.