banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 22:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Mesija
PostPoslato: 18 Jun 2010, 19:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Haso

,,Dao sam ti odgovore na postavljena pitanja postavljas ih ponovo ISTA.
Nemoj dzaba vise postavljat.,,

Vidiš nisi dao a i ne moraš jer ti gubiš time.
Pitah te zašto dolazi Mesija (koja svrha) a ti lepiš priču o stvaranju sveta ...šta da ti kažem kad sve znaš ovo je Haso pomašaj naš....
Uživaj.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 21:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jun 2010, 19:36
A de sad uzmi malo pa prelistaj postove. Sta sam reko?
Doce da ubije Dedzdzala i samim tim da donese mir svijetu cak sam ti i hadise naveo na temi Mesija 3. strana prvi post.

''On ce cijelo vrijeme raditi takve stvari koje mu je Allah dozvolio sve dok Allah ne posalje Isa a.s., sina Merjemina koji ce sici kod bijelog minareta istocno od Damaska, u bijeloj odjeci, drzeci se rukama za krila meleka. Kada spusti glavu zakapaju mu suze, a kada je podigne, sa njegovog lica se spuste dragulji kao biseri. Nijedan nevjernik koji osjeti miris nejgova daha nece moci prezivjeti, a njegov dah ce se prostirati sve dokle se vidi ispred njega. On ce traziti dedžala dok ga ne nadje na Babulud (u Kudsu, Palestini), gdje ce ga i ubiti''

Evo ti ponovo kaze ovde ''Isa a.s. sin Merjemin'', a Kur'anu u suri Merjem o Isusu se govori kao o Mesiju.
Samo nemoj rec da ti opet nisam dao odgovor dao sam i prije samo nisi procito.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 15:43 
Veteran
Veteran

Ma jesi bolan rekao lepo da Marija rodi Mesiju ali nisi rekao ko je SPASITELJ jer je Mesija poslat da otkupi narod a ne da bude poštar.Razumeš.
Car ima vladalačku palicu i vlast zatiranja svih što odbaciše Mesiju jer su im to bil vrata za život.
Ali braco neko prevari potomke Avramove pa im poturi obličje pobožnosti i svu formu i službu telom ali im lukavo izostavi službu Duhom i istinom u srcu obrezanom i očišćenom zato čiste spolja a iznutra ...

Pa će ih do kraja držati u sukobu i nakraju se smeati nad lševima nerazumne braće koja ne prepoznaše SPASITEJA ne verovaše istini zato im se dade laž da veruju laži i Rim radostan sa satanom nad njim.

Od koga će Rim skupiti 200 000 000 vojnika i a koga poslati i pod kojim znakom će i za kim ići i već 14 vekova ide?
Zato se ne vratite Avamovoj veri i poslušosti Bogu.
Zašto udižete Marju više od Isusa?
Zašto vam je brojanica relikvija?
Zšto Vatikan podržava Islamski narod-jer mu treba za prljavi posao.
Znaš li ko školuje i finansira terorizam(ameri) a k je Amerima to naredio do glava iz Vatikana.
Ko mnoštva katolika preseli iz Evrope u Ameriku i sa kojim ciljem...e moj Haso.

Mnogo tajnih organzacia rade ono što ni ne sanjaš a sve u službi novca po sistemu vruće hladno-zavadi pa vladaj i izvlači pare na račun krize,ratne opasnsti,terorizma itd
Moraju nekog imati za pokriće a uvek se nađe iz nekog sveta takih.
Naiva.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 22:07 
Početnik
Početnik

Ma jesi bolan rekao lepo da Marija rodi Mesiju ali nisi rekao ko je SPASITELJ jer je Mesija poslat da otkupi narod a ne da bude poštar.Razumeš.
Tako tvoja vjera kaze jer je on razapet i tako su svima nama oprosteni grjesi(po tvom vjerovanj
On biti spasitelj kad ponovo bude poslat po mom vjerovanju.
A kad si vec spomeno amere provjeri znak na dolaru vidices piramidu i oko odnosno to je simbol dedzdzala-antikrista.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 07:54 
Veteran
Veteran

Sve odavno poznato po pitanju masonerije i sveg mnoštva srodnih grana istog zla.

Nije mi jasno kako nećeš da veruješ ni Pismu ni Kuranu da je Marija rodila SPASITELJA na jedinstven način i da ga neće ponovo rađati.
Kad je neko rođen kao car zašto bi bio uzet da ne bude car u ovom životu već kad se ponovo rodi onda će biti car...?
Ako je MESIJA rođen on je tad rođen za tu službu koju je i obavio a to je spasenje sveta otkupnom žrtvom.
To je kod Avrama bilo pokazano u vezi ljubavi i prve zapovesti.

Drugi dolazak nije dolazak SPASITELJA već CARA koji će suditi i gaziti. Ne piše da je Marija rodila cara već MESIJU.
Vidiš car se NE RAĐA već dolazi sveštenik se NE RAĐA već dolazi samo se SPASITELJ u telu mora roditi jer prinosi zemaljsko telo za zemaljskog čoveka.

Pusti načela vere pa uzmi Boga za uzdanicu da ti otvori razum da se spaseš verom u obećanog Mesiju koji je rođen da ispuni reč obećanja o detetu koje nam se daje. Proveri koja imena ima to dete pa reci svoje mišljenje ljudi smo i možemo razgovarati.
pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 21:45 
Početnik
Početnik

Ne mozes ti mene ubijedit u nesto sto ja ne vjerujem, a isto tako ne mogu ja tebe ubjedit u ono u sto ti ne vjerujes.
Tvoja vjera kaze Car, Svestenik, Spasitelj.
Moja kaze Mesija, Isa sin Merjemin.

Nece on biti ponovo roden vec ce se ponovo vratit na zemlju prvi put Poslanik drugi put moze se rec Spasitelj.
A Isa a.s. nece nikom sudit jer on nije Bog(tako moja vjera kaze) on ce biti poslat samo sa jednim razlogom da uspostavi mir (to ce uraditi tako sto ce ubit cuvenog Dedzala)mir ce trajati sve do pojave jednog naroda pred Sudnji Dan.
Tako nam je receno od posljednjeg Poslanika tako ce i da bude.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 07:42 
Veteran
Veteran

haso6162 je napisao:
Ne mozes ti mene ubijedit u nesto sto ja ne vjerujem, a isto tako ne mogu ja tebe ubjedit u ono u sto ti ne vjerujes.
Tvoja vjera kaze Car, Svestenik, Spasitelj.
Moja kaze Mesija, Isa sin Merjemin.

Kad već Marija rodi Mesiju zašto nije obavio posao Mesije već proroka?
Zašto ovaj prorok dođe na poseban način?

,Nece on biti ponovo roden vec ce se ponovo vratit na zemlju prvi put Poslanik drugi put moze se rec Spasitelj.
A Isa a.s. nece nikom sudit jer on nije Bog(tako moja vjera kaze) on ce biti poslat samo sa jednim razlogom da uspostavi mir (to ce uraditi tako sto ce ubit cuvenog Dedzala)mir ce trajati sve do pojave jednog naroda pred Sudnji Dan.
Tako nam je receno od posljednjeg Poslanika tako ce i da bude.

On je kao Mesija ali nije Mesija jer je samo Bog Mesija...u pravu si samo Bog je spasitelj zato jedno od imena tog deteta najavjenog u telu je BOG SILNI,OTAC VJEČNI.
Bog ima mnogo službi i ime po službi obznanjuje narodu.
Pošto je Semitski koren jezika isti reci mi št znači ime na Hebrejskom JEHOŠUA ili JOŠUA?(On je NOSIO to ime-pošlo vreme)

Tačno da će satrti rečju bezakonika koji gazi Božji zakon ali to čini ar nd carevima a ne agnje koje uzima grehe sveta.
Pogledaj i uporedi 3 Mojsijevu glava 16 sa Isaijom 53 i Jevanđeljem.
Sretno.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 18:56 
Veteran
Veteran

114_AhmeD je napisao:
"Razumem" brate. Mehdij kad dođe prvo će se obračunati izdajnicima u arapskom svijetu, pošto će od tamo doći. Dignut će vojsku na one izdajnike i tagute koji služe americi. Ali to su samo vladari, i dio naroda, nisu svi.

Reci: "O sljedbenici Knjige, dodjite da se okupimo oko jedne rijeci i nama i vama zajednicke: da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga Njemu ravnim ne smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne drzimo!" Pa ako oni ne pristanu, vi recite: "Budite svjedoci da smo mi muslimani!" (3, 64)

Ne izbjegavam lukavo pitanja, ne odgovorim samo u slučaju da NE ZNAM. Za 10 zapovjedi sam ti dao ajete u kojima su sadržane, koje se razlikuju od onih biblijskih jer su opširnije malo..

Dalje.. Nema nikako logike da Isus bude otkup za grijehe iz 2 razloga. Prvi čak i u bibliji možeš naći a to je da otac neće odgovarati za grijehe sina i obratno , a ti kažeš da mi ispaštamo zbog onog što je Adem a.s uradio.. I drugo, da je Isus spasenje, onda je trebao PRVI doći da svi čuju za njega i povjeruju a ne zadnji, da bezbroj ljudi nije ni čulo za njega !

Evo ti malo zanimljivog materijala:

http://www.youtube.com/watch?v=7qIdg51woug

Ahmede , veoma mi je drago da imamo slobodan dijalog i da nisi odustao od razmene mišljnja.
Ne razumem Engleski zato oprosti što ne mogu ništa reći o ponuđenom materijalu.Ali jedno znam da ste ponosni na svoju veru, na način služenja i odevanja a i ishrane.
To je i logično za Ismailovo ali i za Isakovo potomstvo.
Moja želja je da ti pokušam objasniti moju veru a ti nađi zamerku i slobodno reci jer volim iskrenost a ja ću tebi predočiti šta je moja zamerka.

,,[b][u]Nema nikako logike da Isus bude otkup za grijehe iz 2 razloga. Prvi čak i u bibliji možeš naći a to je da otac neće odgovarati za grijehe sina i obratno ,''

U pravu si kad kaže da neće greh oca ispaštati sin ali moraš čitati poruku u sklopu cele poruke a ne samo istrgnuti stih.
Bog OD TAD kaže d NEĆE VIŠE-kao do tad biti prens do 3-4 kolena greha ali prokletstva i blagoslova DA.

,, a ti kažeš da mi ispaštamo zbog onog što je Adem a.s uradio.. ,,

Ako mi ne trpimo posledicu sagrešenja prvog para reci mi otkud onda smrt? Bar je ovamo ima...

,,I drugo, da je Isus spasenje, onda je trebao PRVI doći da svi čuju za njega i povjeruju a ne zadnji, da bezbroj ljudi nije ni čulo za njega !''

Vidiš tu i jeste čvor u Ismailovoj lozi jer nisu razumeli poruku prinosa deteta pa onda ovna. ČEMU TO BRATE?
Zar je Bog izgladneo...ili bilo na brdu gladne raje...?
Tu je nastao prekid službe i smisla OPROŠTENJA kroz pomirnicu.
Agara nije tu a Isak je prinet zato se ne nosi poznanje o pomirnici već samo o obrezanju tela.

Kasnije Isakovo potomstvo dobija službu u šatoru i hramu kroz vekove i sve je po uredbi Božijoj činjeno kao što i Avram učini na Moriji to nije prestajalo. ALI, ljudi su ostajali istih kvarnih srca ne shvatajući da ta životinja menja njih njihovu žrtvu pa iz forme činiše sve obrede.
Tada Bog reče da NEĆE FORMU DA SE GADI NA SVE ŠTO ČINE jer suština je izostala (da banalizujem stvari prakt. primerom OfICIR I JA možemo reći opraštamo jedan drugom ako imamo šta ALI ako u srcu imam mržnju i dalje onda moje reči gube smisao kao i ona žrtva)

Jagnje je brate moj ZAKLANO OD POSTANJA SVETA i sve te žrtve jagnjadi krz ceo put vere su bile slikaonog SAVRŠENOG ŠTO JE NA NEBU.
To jagnje najavljuje Isaija u 53 glavi. Bog kaže da je ugtovio telo za narod i da će to dete imati više imena a među njima i Otac večni...ko će se to u telu pokazati...od kojeg Oca?

Suština je da se čovek pokloni ŽIVOM BOGU da prizna svoje grehe i pokaje se što znači da ostavlja greh iza sebe.
Ali tu nije kraj priče jer mi ništa ne možemo učiniti da bi smo ZASLUŽILI spasenje ni obrezanjem (jer se onda ni jedan pagan nebi spasio)ni obrednom formom ni zapovestima jer bi to značilo da zaslužiše držanjem nečega.

Dakle moramo se pomiriti sa Bogom a za to treba žrtva a mi je imamo i priznajemo je da je to naš prinos.
Kad imamo mir sa Bogom onda imamo i ljubav prema Njegovoj reči i ne držimo je kao USLOV SPASENJA već kao POSLEDICU SPASENJA uzvraćajući jubav koju prvo primismo zato držimo reč Božiju.

Davno sam uočio gde je prekinuta nit u Ismailovom potomstvu ali ako Bog da otvoriće razum i srca ljudi da žive po istini i spasu se kroz MILOST BOŽIJU. AMIN.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]