banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 18:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2271 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 114  Sledeća

Koja reprezentacija je igrala najlepsi fudbal na SP?
Spanija 26%  26%  [ 10 ]
Holandija 5%  5%  [ 2 ]
Nemacka 36%  36%  [ 14 ]
Urugvaj 21%  21%  [ 8 ]
Argentina 5%  5%  [ 2 ]
Brazil 5%  5%  [ 2 ]
Gana 0%  0%  [ 0 ]
niko od navedenih 3%  3%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 39
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Jun 2010, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
A Ville zivotinje! E sad ce da bude veci potop nego kod Koreje :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Hoce ako izbaci Torresa.
Covjek se ne moze sastaviti sa loptom...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 20:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Elvis Presley je napisao:
Hoce ako izbaci Torresa.

Taman i ja krenuo da napisem isto.. Tacno ne znam koji mu je :-?

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 20:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Elvis Presley je napisao:
Hoce ako izbaci Torresa.

*ebo sliku svoju ja ga stavio na Fantasy, mogao je do sada postići het trik.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Momci, nemojte da baja bije! Ostavite Torresa na miru, obratite se onom Rumenom, sada vec Interisiti, sto mi je ovako strasno "digao" formu pred sami kraj sezone. De malo udji, pa sad malo izadji. Pa igraj krilo, pa spica, pa gledaj hoce li ti El Zhar dobaciti loptu ili ne... :mad:

Ovo je odraz lose sezone u Liverpoolu... A imao je i jednu tezu povredu... Ali brzo ce on proigrati :D
Nadam se ;)

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Samo se nadam da nece proigrati u nekom drugom klubu....

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 22:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Freak_on_a_leasH je napisao:
Samo se nadam da nece proigrati u nekom drugom klubu....

[-o<

Ode li Steva, ode i on... Realno. Nema sta traziti. Ja sam i dalje uvjeren da Stevan ostaje. 8)

Sutra ispadaju Francuzi! :)
To ce biti taj dan :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
evo prilog na rtl-u da je u sjevernoj koreji danas prvi put bio direktan prenos utakmice njihove reprezentacije sa SP-a.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ma jedu govna o Sjevernoj Koreji svi. Uhvatili se pljuvanja pa nema dalje.

Vilji bih ja oba koljena polomio nakon onog poteza. Jos se seljak nesto kao buni...uhhh...kud ga sudija nije skontao...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 23:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
kolko se svi po raznoraznim medijima utrkuju ko ce vise da sere po francuskoj, dodje mi da navijam za njih...hmmm, ipak ne...nije jos dotle doslo

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Pa ja bih rado navijao za Francusku kad im ne bi SVI igrači bili stoka. Ali pošto su im SVI igrači stoka, a naročito oni idioti crnci, onda ne mogu za njih da navijam. Navijaću za bilo koji klub ili reprezentaciju koju Domenek sljedeću preuzme.

Inače, ova Španija me uopšte nije impresionirala. Lako je zezat se s Hondurasom, ali odbrana im je tako šuplja da ne vidim načina da pobijede Čile, a ako se to i desi, u osmini finala će Brazil da ih pojede za doručak uz senf. Ima da im utrpa bar 4 komada.
Čile-Španija remi, Švica uzima Honduras i doviđenja Torese!

Moje mišljenje o suđenju na ovom prvenstvu je sve gore. Iako nema onako katastrofalnih grešaka kao na prošlim prvenstvima, mislim da FIFA lagano gubi kompas sa svojim "savjetima", "konvencijama" i sličnim idiotizmima. Ja recimo uopšte ne razumijem kad zapravo treba da se svira penal. Ovi naši komentatori stalno govore "Lopta ga je pogodila u ruku, ali nije bilo namjere..." itd. Šta sad to treba da znači? Pa ni Kuzmanović i Vidić nisu imali NAMJERU da igraju rukom. Imajući u vidu koliko igranja rukom nije okarakterisano kao prekršaj za penal, mislim da smo mi drastično oštećeni s onim penalima.

Druga stvar je onaj idiotizam za "zaštitom" "ključnih" igrača. Ovo je otkad ja pratim fudbal prvi put da se eksplicitno govori da pravila nisu ista za sve. Znači to će da funkcioniše otprilike na sljedeći način - ako uletite Davidu Vilji ili Toresu sa dvije noge, to je crveni. Ali ako to isto uradite npr. protiv Milana Jovanovića, onda žuti. A recimo protiv nekog paćenika iz Hondursa, onda ništa. Ili će možda svaka reprezentacija da dostavi spisak od recimo tri ili četiri igrača koji treba da budu "povlašteni". **beš to. Mislim da je krajnje vrijeme da Blater umre i da neko normalan preuzme stvar u svoje ruke (pri čemu ne mislim na Platinija).

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Inače, onaj ko je napisao ovu vijest o Sjevernoj Koreji je stvarno potpuna kretenčina i trebalo bi ga hapsiti, a ne samo zabraniti mu da se bavi novinarstvom. Taj idiot stvarno misli da je tamo neka vrsta Orvelove i Zamjatinove totalitarne države u kojoj je narodu toliko ispran mozak da nemaju problem s tim da su danas svjetski prvaci a već sutra gledaju sljedeću utakmicu u direktnom prenosu. Kakve morončine se danas nalaze u novinama, to je strašno...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 23:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Gori od sudija su mi simulanti, treba ih žestoko kažnjavati, sramota !

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 23:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
I meni je isti utisak za spance. Imaju veliki broj potrosenih lopti "u prazno" a odbrana cesto ispada. Tako da cekam ozbiljniju utakmicu da vidim kakvi su

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 01:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Ja recimo uopšte ne razumijem kad zapravo treba da se svira penal. Ovi naši komentatori stalno govore "Lopta ga je pogodila u ruku, ali nije bilo namjere..." itd. Šta sad to treba da znači? Pa ni Kuzmanović i Vidić nisu imali NAMJERU da igraju rukom. Imajući u vidu koliko igranja rukom nije okarakterisano kao prekršaj za penal, mislim da smo mi drastično oštećeni s onim penalima.

mislim da postoje vrlo precizna pravila oko toga (makar tako cuh od nekih ovde, ako im je vjerovati) kad se kontak rukom sa loptom u sesnaestercu svira kao penal, s tim sto mi ta pravila ne znamo. kao sto vec negdje gore rekoh, cuh da se penal svira samo kad igrac "imitira golmana", ali nemam pojma je li to tacno ili ne. elem, postoje dva rjesenja : ili je SVAKI kontakt rukom sa loptom u sesnaestercu penal, ili je penal kada igrac sprijeci u gol sansi napad protivnika igranjem rukom. sta god bila "gol sansa".
a to, ko je imo NAMJERU a ko nije da igra rukom je glupost. otkud neko zna kakve su bile necije namjere? to je isto ko kad ti dodju u skoli i pitaju te "a sta je pjesnik namjeravao da kaze ovim stihom", nasto je ivo andric mudro odgovorio "pisac je namjeravao da kaze ono sto je i rekao, a kako to neko tumaci, to je njegova licna stvar". dakle, to oko "namjere" je cista suplja prica...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 02:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Prva pravila su propisivala:

Veličina igrališta je bila je utvrđena na 200 jardi х 100 jardi (182,88 m х 91,44 m) i razmak između stativa na na golu 7,96 jardi (7,28 m). Na golu nije postojala prečka.
Ekipa se sastojala od 11 igrača.
Svako igranje rukom i glavom bilo je zabranjeno, protivnik se mogao napadati samo ramenima i grudima.
Posle svakog pogotka ekipe su menjale strane.
Nešto kasnije dimenzije igrališta su smanjene na 140 х 70 jardi
Od tada pa do 1929. pravila su se usavršavala i proširivala novim odredbama.

Dopune pravila izvršena su ovim redom:

1864. je izvršena prva dopuna kojom su propisane fudbalske cipele.
1866. uvedeno je pravilo ofsajda. Ofsajd je bio kada igrač primi loptu na protivničkoj polovini, a ispred sebe nema najmanje tri igrača. Do te godine u ofsajdu je bio svaki igrač, koji je u momentu dodavanja bio ispred lopte što je uzeto iz ragbi pravila.
1867. uveden je konopac koji je spajao vrhove stativa, ispucavanje lopte ispred gola i zabrana postizanja gola direktno iz slobodnog udarca.
1870. uvedeno je igranje glavom,
1871. u ekipu je uveden golman, kojem je bilo dopušteno igranje rukom.
1873. uveden je korner. Korner se izvodio sa poprečne linije 15 metara levo ili desno udaljen od gola.
1874. za prekršaj pravila igre uvedeno je kažnjavanje slobodnim udarcem.
1875. određene su dimenzije gola širina 7,32 m i visina 2,44 m, sa obaveznim postavljanjem prečke.
1878. uvedena je pištaljka za sudiju za davanje znakova prilikom prekida igre.
1880. dimenzije igrališta su svedene na 110 х 53,33 jardi (100,58 х 51,48 m)
1881. određeno je vreme trajanje igre i prava i dužnosti sudije.
1884. uvedene su pomoćne sudije, ali su su se kretali nešto dalje od igrališta.
1889. određena je veličina i težina lopte.
1891. na predlog Iraca uveden je kazneni udarac – jedanaesterac, obeležen kazneni prostor, golmanov prostor i mreža na golu. Od te godine pomoćne sudije sude kao linijske sudije.
1897. uvedeno je trajanje igre od 90 minuta
1905. zabranjeno je golmanu istrčavanje sa gol linije pri izvođenju jedanaesterca.
1906. uveden je odmor u poluvremenu od 5 minuta.
1912. golmanu je zabranjeno igranje rukom van kaznenog prostora
1913. korner se izvodi sa ugla igrališta.
1924. uvedeno je pravilo da svi igrači prilikom izvođenja jedanaesterca moraju biti van kaznenog prostora udaljeni od lopte najmanje 9,15 m
1925. promenjeno je pravilo ofsajda i dopušteno da igrač u napadu na protivničkoj polovini igrališta, u momentu kada mu njegov saigrač dodaje loptu mora imati pred sobom najmanje dva igrača.
1929. za grešku pri izvođenju ubacivanja lopte u igru umesto slobodnog udarca dosuđuje se novo ubacivanje u korist druge ekipe.
Od tada pa do danas uvođene su neznatne izmene osnovnih pravila.

Postoji 17 fudbalskih pravila. Sva su pravila stvorena za svaki nivo fudbala, iako su očigledne promene kod juniora, seniora ili žena. Pravila, kada je potrebno, postaju fleksibilna. Tako bezbrojne odluke IFAB-a pomažu u boljoj regulaciji fudbalske igre[10].

Fudbalska pravila, još poznata i kao fudbalski zakoni, pomažu u odigravanju fudbalskih utakmica. Svako novo pravilo i izmenu postojećih mora da potvdrdi IFAB.

Izvor: Wikipedia

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 07:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Ja recimo uopšte ne razumijem kad zapravo treba da se svira penal. Ovi naši komentatori stalno govore "Lopta ga je pogodila u ruku, ali nije bilo namjere..." itd. Šta sad to treba da znači? Pa ni Kuzmanović i Vidić nisu imali NAMJERU da igraju rukom. Imajući u vidu koliko igranja rukom nije okarakterisano kao prekršaj za penal, mislim da smo mi drastično oštećeni s onim penalima.

mislim da postoje vrlo precizna pravila oko toga (makar tako cuh od nekih ovde, ako im je vjerovati) kad se kontak rukom sa loptom u sesnaestercu svira kao penal, s tim sto mi ta pravila ne znamo. kao sto vec negdje gore rekoh, cuh da se penal svira samo kad igrac "imitira golmana", ali nemam pojma je li to tacno ili ne. elem, postoje dva rjesenja : ili je SVAKI kontakt rukom sa loptom u sesnaestercu penal, ili je penal kada igrac sprijeci u gol sansi napad protivnika igranjem rukom. sta god bila "gol sansa".
a to, ko je imo NAMJERU a ko nije da igra rukom je glupost. otkud neko zna kakve su bile necije namjere? to je isto ko kad ti dodju u skoli i pitaju te "a sta je pjesnik namjeravao da kaze ovim stihom", nasto je ivo andric mudro odgovorio "pisac je namjeravao da kaze ono sto je i rekao, a kako to neko tumaci, to je njegova licna stvar". dakle, to oko "namjere" je cista suplja prica...

Jedan od osnovnih kriterijuma je da li je igrac isao rukom ka lopti ili od lopte. Tj. da li je pokusao da izbjegne igranje rukom. Naravno da se uzima u obzir i jacina udarca. Zvanicni stav Uefe je da je svaki prekrsaj igre u 16 metara penal. Ili ti ga, nema vise "jeste faul, ali nije dovoljno za kazneni udarac" ?! :roll: Sto b' se reklo, vat d fak....

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 08:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa to da je svaki prekršaj u šesnaestercu penal je normalno i standardno pravilo, ali pljuni me u oko ako se to primjenjuje u stvarnosti. Naravno, svaki kontakt nije prekršaj, e sad gdje je razlika između prekršaja i kontakta, to je ostavljeno sudijama da interpretiraju i to dovodi do raznoraznih nekonzistentnosti. Onaj penal za Špance je recimo smijurija. Jedva da je dotakao lika, a ovaj se srušio ko da su ga upravo strijeljali.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 08:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Pa to da je svaki prekršaj u šesnaestercu penal je normalno i standardno pravilo, ali pljuni me u oko ako se to primjenjuje u stvarnosti. Naravno, svaki kontakt nije prekršaj, e sad gdje je razlika između prekršaja i kontakta, to je ostavljeno sudijama da interpretiraju i to dovodi do raznoraznih nekonzistentnosti. Onaj penal za Špance je recimo smijurija. Jedva da je dotakao lika, a ovaj se srušio ko da su ga upravo strijeljali.

Pa da... Ja sam za malo ostriju igru :D ali bih kaznjavao simuliranje... Uh! 2-3 utakmice kazne, pa ko voli nek izvoli...

Nisam vidio penal za Spaniju. Trcao sam do frizidera kad je pao :oops:
Ko se frljaknuo? Je li Silva indijanac? :angry3:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ma onaj Navas cini mi se.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2271 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]