banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 18:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22421 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 1122  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jun 2010, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Након преспаване ноћи, одгледане репризе утакмице.

Веома сам задовољан. Почели смо паметно, завршили паметно, што на нас УОПШТЕ не личи. Антић, у потпуности успио да подигне морал за ову утакмицу. То се нарочито види по томе да смо неких 70% утакмице стајали изузетно високо, поготово у другом полувремену, након пенала (кад је најпотребније). Ја то нисам видио у српском фудбалу годинама, при вођству. Уједно, тај период до пенала је наш најлошији дио утакмице, као и сам крај првог полувремена, што је сасвим нормално и очекивано, да они крену силовито по изједначење.
Чињеница да смо их надтрчали сама за себе говори. Затворили смо им најопасније играче, Милера и Езила, нису имали квалитетан пас. Тимски извојевана побједа и што је најбитније, ПОТПУНО ЗАСЛУЖЕНА. Имали смо више стопостотних прилика.
Појединачно.
Стојковић - Јуче је показао зашто је ту. Све што зна и за шта је врашки талентован, за шта има савршене предиспозиције (конституцију, рефлекс, висину-195) све што покаже на тренингу, све због чега је Зенга рекао да је други најбољи голман на свијету (што вјероватно није тачно), јуче је углавном, изашло на видјело. Да ли ће то наставити показивати, зависи од његове надобудне и луде тинтаре, која често не служи ничему осим да на њој узгаја длаке. Јуче је одбранио пенал-тернутак одлуке, имао одличну антиципацију у игри (купио је неке лопте рукама на које није морао излазити), пратио сваки потез одбране. Код прекида (што му је слабија страна) је био добар, сигуран. Оцјена-8,5
Ивановић - Као и у првој утакмици, необјашњиво несигуран, каснио да испрати свог играча, офанзивно, опет, танко. (с обзиром да нам је био понајбољи играч квалификација у оба смјера) Пред крај био бољи зауставио неколико напада, избацио 2 опасне високе лопте. Оцјена-7
Суботић - Ово смо чекали. Оправдао шансу, није гријешио, стекао битно самопоуздање. Врло добро. Оцјена - 7,5
Видић - Шта рећи? Кад је направио пенал (тотално необјашњиво), око мене је 10 људи узвикнуло - Кладионица! Искрено и ја сам умало исто прихватио. Међутим, каније је објаснио ко је и шта је и зашто је међу најбољим штоперима на свијету. Бројао сам синоћ, од 7 центаршутева шваба у наш 16-терац у посљедњим тренуцима 5 је избио он, један Бане и један Раћа. Због пенала - 7,5.
Коларов - Добар, врло добар. У оба правца, користан. Страховао сам да се послије својих продора ка голу Панцера неће стићи враћати, међутим, успијевао је. Имао је пар одличних продора код изношења лопте, послије којих су га морали фаулирати, а он је тако за екипу изнудио прекид, освојио простор. Додао бих, да га не кривим за онај покушај шута, умјесто центаршута, јер је Нојер изашао са гола очекујући центаршут, Коларов је то видио, само је лоше шутирао, иначе, одлична прилика. Оцјена - 7,5
Капитен - НЕ, није одиграо генијално. Одиграо је беспрекорно. Био је задњи везни, зауставио је 70% продора по средини, одузео небројено лопти, претрчао 11КМ, што је најважније БЕЗ ИЈЕДНЕ грешке у изношењу и слању лопте напријед, над њим направљен црвени, избацио Красића неколико пута, између осталог, за акцију гола. За мјесто гдје га је Антић поставио овај пут, једноставно, савршено. Такође, кода оваквог суђења, ово све постигао без картона. Капитену, велико хвала, настави тако. Веома битна његова игра јуче, али не пресудна, стога не највећа оцјена. Овако - 8.

Кузмановић и Нинковић - Заједно јер су имали сличан учинак, а и сличне задатке. Много корисни, много претрчали, нису много гријешили. Врло коректно. Они су веома заслужни и за наше високо стајање, али и за ниско. Нинковић је још имао ону шансу код центаршута Красића, али није примао лопту већ је хватао волеј, што му је неки ситни минус, али ништа значајно. Тако да, оцјена - 7.
Красић - Одличан. По многима, он је играч утакмице. Константна опасност за Швабе. Увијек напријед, увијек "кроз месо". Створио је 2 стопостоне шансе (Лане статива, Жигић пречка), центрирао код гола. На почетку су га удвајали, касније им није помогло. Са Жигићем је одлично сарађивао, давао му лопту, а онда утрчавао у простор. Иако често нервира и губи лопте, његова 2 продора у утакмици, могу је ријешити. Као што је сад било. Оцјена - 8
Јовановић - Постигао гол одлуке, био веома добар, овај пут и у одбрани, мног је трчао, враћао се, врло упоран, а јуче сам видио, изузетно јак. Сцена кад се ограђује од Лама и одбија га као муву са рамена... Није био много конкретан као иначе, требао би више да шутира. У сваком случају - 7,5+.
Жигић - Као из најбољих дана. Добио је 90 посто ваздушних дуела са оном двојицом звјери у ваздуху. Просто невјероватно колико је добро искориштаво свој скок. Осим гола, спустио је лопту Качару за још једну 100% прилику. Примао лопту на центру главом и ногом, слао на бокове. Имао је грешака у пасовима, поготово она у контри за Станковића. Претрчао невјероватних 10,5 КМ (видим да се то много гледа у посљедње вријеме, па чисто да напоменем). Ко од њега очекује брза утрчавања на пас иза штопера, једноставно, нема везе са фудбалом. Колико нам је користан код прекида противника нећу помињати. Као и Ланету, оцјена 7,5.

Што се тиче замјена, добре и очекиване. Они који су мног трчали, морали су ван. Издвојио бих Гојка и Раћу. Гојко је имао добре прилике у нападу, које није добро користио (онај шту послије Жигићевог спуштања, лош центаршут за усамљеног Лазовића на 3 метра, извијање лопте у корнер и никоме код продора), али је у одбрани био одличан. Зауставио је на самом крају Лама и још неког, код врло опасне ситуације. Раћа - Луд! Позитивно сам изненађен. Дјечко пуца од самопоуздања, очигледно, озбиљан таленат. Чврст, има потез. Треба му још тренинга и поправка паса, али је дефанзивно одличан. (Искрено, ј*** сам му мајку гробарску код оног потеза - провлачење лопте испод ногу неког швабе у нашем 16 терцу на самом крају, ал` ме прошло.). Лазовић ок, ништа посебно. Освјежио. Тешко ми да их оцјењујем нису много играли.

За крај. Лоше ствари нисам наводио индивидуално, јер генерално били смо добри индивидуално. Лоше је што смо падали под притисак и повлачили се у неколико наврата. Због тога нисмо ни били концетрисани и сви су помало гријешили. Као што је ово тимска побједа, био би и тимски пораз, да се десио. Овако, врло добро, мислим да може још боље, али не претјерано боље. То смо ми, то је наша игра, која може бити још мало боља против нијансу слабијих екипа. Ето. Извињавам се на дугом посту, накупило се....

Poslednji put menjao bigman dana 19 Jun 2010, 15:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
super,

vode Australijanci :)

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 15:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
dje to super, ako pobijede, nama ce biti jako tesko. remi bi bio savrsen.
bigman, svaka cast za analizu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 15:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
WinstonWolfe je napisao:
dje to super, ako pobijede, nama ce biti jako tesko. remi bi bio savrsen.
bigman, svaka cast za analizu.

Super je zato sto ce Svabe 99% pobjediti Ganu, i ako Australija ovde pobjedi nama ce i remi biti dovoljan za prolaz dalje posto cemo imati bolju gol razliku od Australije..

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 15:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Из наше групе Немци иду даље сигурно а за остале не гарантујем.
Једноставно иако су изгубили имају страшан менталитет, победнички и вољу за проласком даље.

Јуче сам гледао њихове изјаве (и читао) нико судију није ни споменуо, наши после пораза од Гане прва реч судија. Е ту је разлика.
Ипак, сада кенгури воде, иде нам то на руку. Видећемо.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 15:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Silvio Dante je napisao:
Једноставно иако су изгубили имају страшан менталитет, победнички и вољу за проласком даље.

Јуче сам гледао њихове изјаве (и читао) нико судију није ни споменуо, наши после пораза од Гане прва реч судија. Е ту је разлика.

Lahm je osuo i drvlje i kamenje na sudiju zbog "nepostojeceg" crvenog kartona. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 15:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
x bi nam odgovarao australija-gana, i onda da pobedimo australiju

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
TaškoBL je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Lahm je osuo i drvlje i kamenje na sudiju zbog "nepostojeceg" crvenog kartona. :angry3:

Ја сам јуче слушао Подолског, Кана, Лева и нико се није жалио на суђење,једино да је судија олако делио картоне али и нама и њима. Лама нисам чуо, али он је јуче био у блокади па се сигурно скењао, ко га беје :)

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Eto ga. To je to. Sami odlucujemo o svojoj sudbini.
Bez obzira na ishod druge utakmice mi pobjedom protiv Australije idemo dalje.

Dakle sve je na nama. Naprijed Srbija!

I da, Australijancima nece igrati onaj stoper zbog kartona, Moore cini mi se. To je dobro, danas je odigrao odlicno.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 17:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Hvalim te boze da i mi jednom sami odlucujemo o svojoj sudbini a ne da iscekujemo druge rezultate.
Pobjedi Australiju pa u osmini sta ti Bog da od onih dosad videnih pacenika iz grupe C

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 17:22 
Vuk_samotnjak je napisao:
Hvalim te boze da i mi jednom sami odlucujemo o svojoj sudbini a ne da iscekujemo druge rezultate.
Pobjedi Australiju pa u osmini sta ti Bog da od onih dosad videnih pacenika iz grupe C

I j kazem... :D :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Мој коментар, након утакмице са Ганом и посљедњи до овога:

Citiraj:
Прича иде овако, ајде изгубили смо од Гане, судбина је и даље у нашим рукама. Добијемо Њемце и Аустралијанце и идемо даље. Звучи познато? Сваки пут исто, на почетку укењамо а онда се вадимо против јако зајебаних противника. Гана ко Гана није ништа посебно, Рајевац надмудрио Антића тактички. Кузмановић је направио глупост, али шта сад не можемо човјека објесити. Луковић до црвеног најбољи појединац. Остали лоше, Лазовић као што неко рече за пуно мање минута показује јако пуно за разлику од стандарних нападача. Милијаш тотално ван форме, и мислим да он неће почети слиједећи меч, кога ставити на његову позицију питање је велико? Штета што у тиму нема мијеста за Тошића, јако би пуно значио против шваба. Нећу сада рећи, ону већ излизану покажите се кад је најтеже или да ли смо тим за велика дијела, него једноставно шта буде биће.

Срећно.

Пљувачима би било најбоље да се некако самобанују, како иначе да их неко разумије, додуше српски менталитет, јебига...

ПС. Пљувачи ће се сами препознати 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 18:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2009, 21:11
S obzirom na start protiv Gane, u dobru smo poziciju dosli... Samo ne treba podcijeniti Australiju, jaka je to ekipa i zna da ujede! U svakom slucaju ocekujem uzbudljiv mec i tijesnu pobijedu Srbije :))))))))))

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Ja sam poslije poraya od Gane iyjavio da cemo dobiti nijemce i kiksati protiv kengura...dabogda pogrijesio.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Čitam njemačku štampu.
Nakon prvog kola komentari: Gana jedina prijetnja, najefikasnija igra, najbolja reprezentacija, Srbi nemaju pobjednički mentalitet, ...
Nakon drugog kola: jaka Srbija, smiješan sudija, nismo imali sreće, ...
:)
Jedino što je ostalo isto da im je Gana jedina prijetnja.
Samo ne više za prvu poziciju nego za prolaz u drugo kolo :)
Sreća neviđena ako rezultat bude izjednačen. Taman da Francuzima prave društvo.

I dobro da je samo smiješno, kako je moglo biti, kada je Jovanović upao u kanal. Kada je krenuo prema tribinama. Možda ga je to i spasilo žutog kartona za istrčavanje izvan terena. :) Ako se na SP daje karton za to.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 19:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Него, какво је стање са Орловским гнијездом, кажу да је у дворани Обилићево и да је био отворен за меч са Њемачком. Јели био ко?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 19:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
ne treba podceniti australiju

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 20:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Кејхил ће играти, излгледа је само један меч суспензије за диркетан црвени, али зато неће бити Кјуела и Мура. :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 21:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Пљувачима би било најбоље да се некако самобанују, како иначе да их неко разумије, додуше српски менталитет, јебига...

ПС. Пљувачи ће се сами препознати

evo ja se sam prepoznajem. srpski mentalitet? procitaj malo englesku stampu poslije utakmice sa alzirom, pa ces vidjeti da je nase pljuvanje nula u odnosu na njihovo. a istu tu reprezentaciju ce da podignu u zvijezde ako osvoji medalju. normalna stvar.
jeste, rekli smo svi da su igrali ocajno protiv gane. i ti si rekao da smo igrali lose protiv gane, prema tome, i ti si pljuvac. dakle, ocekujem da se, po svojoj savjesti, samobanujes.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 21:08 
Bas smo bili super protiv Gane, zar ne???

Najljepse lagati samog sebe....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22421 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 1122  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]