banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 15:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jun 2010, 21:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Mar 2007, 17:58
Погледах сад овај филм:
http://ihtus.us/ihtus/viewtopic.php?t=2561
Лепа вест, слава Богу! Нека би дао Господ да што више муслимана и осталих нехришћана спозна јединог истинитог Бога у Тројици - Оца, Сина Његовог Исуса Христа и Духа Светог! Временом ће их Господ, ако наставе да следе Истину, довести у Своју истинску Цркву Православну. Слава Свевишњем у векове!

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 22:16 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Jedan nevjernik manje.

p.s. daleko su siiti od muslimana.

p.s.s. monolog mu je isti ko u onog tipa sto ga je Leona postavila :-?

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Varnava je napisao:
Лепа вест, слава Богу! Нека би дао Господ да што више муслимана и осталих нехришћана спозна јединог истинитог Бога у Тројици - Оца, Сина Његовог Исуса Христа и Духа Светог! Временом ће их Господ, ако наставе да следе Истину, довести у Своју истинску Цркву Православну.

Dust je napisao:
Jedan nevjernik manje.

Zasto mislis da je nevjernik ako je promijenio religiju. Mislim da je bolje biti dobar vjernik hriscanin nego los musliman, i da je bolje biti dobar pravi vjernik musliman nego los ili formalni vjernik hriscanin. Dobro je kad se covjek obrati Bogu sa loseg puta, nije bitno na koji nacin i u koju religiju, ako ce ga to uciniti boljim covjekom i uciniti da cini bolje stvari nego do tad.
Danas uglavnom svi gledaju kroz prizmu svoje religije, a ne gledaju da je dobro da covjek promijeni siroki u uski put, bez obzira na religiju. Cak i da postane ateista, ako ce postati bolji covjek nego sto je bio, je bolje nego da bude los vjernik. A cak i po tvom subjektivnom misljenju je bio los vjernik. Pa zar nije onda dobro da se poboljsao bez obzira na proces i formalnosti.
Oboje razmisljate na isti nacin samo da vam je prevesti covjeka u svoju religiju, a ne razmisljate kako da covjek postane bolji i blizi Bogu ili ljudima, nije bitno koje je religije ili nereligije.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 05:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Mar 2007, 17:58
jellyfish je napisao:
Danas uglavnom svi gledaju kroz prizmu svoje religije, a ne gledaju da je dobro da covjek promijeni siroki u uski put, bez obzira na religiju...
Oboje razmisljate na isti nacin samo da vam je prevesti covjeka u svoju religiju, a ne razmisljate kako da covjek postane bolji i blizi Bogu ili ljudima, nije bitno koje je religije ili nereligije.

Свако има слободну вољу, ником не намећем прелазак у Православље, нити то могу да учиним и да хоћу. Јер, волети Бога и Његову Цркву може се само слободно из срца. Само се радујем кад неко одбаци заблуде и лажне вере и обрати се на прави пут. А сам Афшин је био посвећен Богу и мислио је да Му служи како треба, али, како сведочи, осећао је да нешто није уреду. А када му се Господ Исус Христос јавио, спознао је истину. Слично, јеврејски фарисеј Савле је некад ревносно гонио хришћане мислећи да Богу службу чини. Своју заблуду је схватио када му се такође јавио Син Божији Исус Христос и тада он постаје хришћанин и апостол Павле и почиње ревносно да служи Цркви коју је до тада прогонио. А да ван Православља нема спасења, ма како добра дела човек чинио, лепо објашњава свети Игњатије Брјанчанинов:
http://www.pravoverje.com/Otpadnistvo/P ... vernih.htm

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 08:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2010, 08:34
Zanimljivo je čuti ove preobraćenike kad objašnjavaju svoje motive i razloge.
Sjećate li se kako je odjeknula vijest kad je Rus inače sveštenik pravoslavne crkve i poslanik u DUMI prešao na Islam?

http://forum.verujem.rs/index.php?topic=14859.0

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 08:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pozdrav draganne,

dragann je napisao:
Zanimljivo je čuti ove preobraćenike kad objašnjavaju svoje motive i razloge.
Sjećate li se kako je odjeknula vijest kad je Rus inače sveštenik pravoslavne crkve i poslanik u DUMI prešao na Islam?

http://forum.verujem.rs/index.php?topic=14859.0

Kad poslusas njegove razloge, da li ti djeluju ubjedljivo da predjes iz svog pravoslavlja u recimo islam? Koji su tvoji razlozi da ne poslusas tog konvertita i njegove razloge, i dalje ostanes vjeran svojoj pravoslavnoj vjeri?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 09:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ovo su vlastita iskustva ovih ljudi i ne mogu biti obrazac ponašanja za ostale.
Valjda je odnos prema transcendentalnom privatna stvar.
Kažu da „samo prazan lonac puno odjekuje“.
Neko to marketinški poprati a za nekog se i ne zna ni da postoji.
Tebi je sigurno drag musliman koji prelazi na hrišćanstvo dok ti se garant gadi pravoslavni pop što pređe na Islam!?
Meni kao i jelyfishu je važno hoće li kasnije biti bolji ljudi.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 09:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam ja nista rekao, ali kad vec spominjes bolje ljude, sta mislis o laznom predstavljanju, da li je to pozeljna odlika ljudi kojima recimo ti i jellyfish tezite? Naime dosta ljudi vrte isti film o tome kako treba biti bolji, a stalno lazu i lazno se predstavljaju da bi stvorili odredjenu sliku o sebi, sto im navodno treba da posluzi kao pokrice za pljuvanje po tudjem. Mozes li mi dati koji citat iz Pisma koji govori o tome?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 09:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ti si neki inkvizitor ovdje??

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 09:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne, samo mi je bitno da shvatis poruku, a vidim da jesi shvatio :)

PS: cemu burna reakcija? Nisam te napadao, jedino ako ti nije cista savjest? :-?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 09:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Kurva je mišljenja da su sve žene kurve!

Sad mi je jasan tvoj habitus.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 09:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Profajler je misljenja da su svi nevini, dok se ne dokaze krivica, a ovdje je u pitanju vec zakljuceni slucaj :D

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 10:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
http://www.youtube.com/watch#!v=oJTaWrb ... re=related

:lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 10:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Varnava je napisao:
Свако има слободну вољу, ником не намећем прелазак у Православље, нити то могу да учиним и да хоћу. Јер, волети Бога и Његову Цркву може се само слободно из срца. Само се радујем кад неко одбаци заблуде и лажне вере и обрати се на прави пут.

Bože mili, kakve kontradiktornosti. Pravi vjernik nikad nebi rekao za ostale vjere da su lažne i promovirao svoju vjeru kao jedinu ispravnu.

Svakodnevno se dešavaju ovakvi prelasci sa jedne vjere na drugu i sam si rekao da svako ima slobodnu volju da sebi bira put pa neka tako i ostane, a ne koristiti to za promovisanje svoje vjere kao jedine ispravne a ostale omalovažavati. Žalosno je to jer to nikad ne rade pravi i iskreni vjernici.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 10:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Čemu euforija?
Čemu NAŠI i NJIHOVI ko vas izdeli?
Ko misli da stoji neka se pazi da ne padne.
Čovek ima razum i izgrađuje se Božijom pomoću i šta je čudno ako smo nekad mislili da je nešto dobro a posle niza godina uvideli da baš nije tako.
Nemojte gledati u ljude. Čovek menja odluku ali Bog ne.
Preletači su uglavno labilne ličnosti koje nisu nikad ni imale duboku spoznaju vere pa ih povetarac nosi i nigde se ne ukorenjuju.
Promeniti veru...?
Znači li to da nije verovao u Boga a sad veruje u Boga?
Rekao bih da je jedna vera a mnoštvo zabluda tako vernik nikad neće izaći iz vere već iz zablude koju može upražnjavati misleći da je to sredstvo do cilja a vera i dalje ostati.Ta sredstva se menjaju a cilj ne.

Ako recmo jedan protestant prestane da odlazi u jedan dom molitve pa počne ići u drugi dom molitve on se i dalje moli istom Bogu i vera se ne menja već postupci,običaji, navike, pristup...itd.
Neko misli da Bogu službu čini a ubija radi vere to je ludost da je nema veće pod suncem.
To nije vera u Boga ni Njegovu reč već u ljudke reči i zakone koji se izjednačavaju sa Bogom uzimajući pravo da sude i sprovode teror bez milosti i mogućnosti pokajanja jer pokajanje stiže po izvršenom ne delu.
Izvršioci egzekucije se uopšte NE KAju što učiniše zlo jer nemaju Boga u sebi niti čuju Njegovu reč.

Svako bira put a na kraju puta stiže plata ali ne od ljudi.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 10:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Moje je mišljenje da tema koju je Varnava postavio samo daje povoda muslimanima da ovdje nakače milion sličnih slučajeva konvertiranja u Islam.

Onaj ko iole prati štampu zna da je prelazaka u Islam najviše mada mi je totalno bezveze da se o tome uopšte toliko piše i istražuje.

Ovdje je izgleda OK ako objaviš nešto „u korist“ hrišćanstva dok za suprotno slijedi kazna od inkvizicije!

Evo za Varnavu i Hristova par informacija:

http://www.stern.de/politik/deutschland ... 51414.html

http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20051 ... osti03.asp

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
dragann je napisao:
Ovdje je izgleda OK ako objaviš nešto „u korist“ hrišćanstva dok za suprotno slijedi kazna od inkvizicije!

MiLo moje, prelistaj malo forum prije nego sto nesto napises... viewtopic.php?f=38&t=15533
i jos niz drugih tema. :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 11:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Mislim da se bezrazlozno prepirete. Bitno je da je covjek iz ove teme, odnosno zena iz Leoninog linka dosli Bogu. Sad koji je put i religiju Bog izabrao da ih dovede sebi je relativno irelevantno. Kako ja citam i iz ove, a i iz linka teme koji je Leona postavila, i ljudi koji se preobracaju iz ove ili one religije dozivljavaju pozitivna iskustva.
U stvari, oni se i ne preobracaju, vec jednostavno do tad nisu ni bili vjernici, odnosno bili su rodjenjem formalno. I kad se neko preobrati obicno kazu promijenio vjeru. Nije promijenio, vec samo stekao. Znaci postao vjernik od nevjernika. Iako je dotad mislio da je vjernik. Ali da je bio vjernik do preobracenja nebi ni doslo.
U svakom slucaju pozitivno je kada se covjek obrati na pravi put bez obzira na koju religiju, ako to cini da on cini dobro. Jer razlicite religije su koristene da bi bile blize odredjenim grupacijama. Tako je Muhamed koristio islam da pomiri arapska plemena koja su bili neznabosci i uspio je u tome i to je pozitivno.
Slicno, hriscanstvo je usjelo u pomirenju Slovenskih, Germanskih, Africkih i drugih plemena koji su bili neznabosci. Sad sta se kasnije izrodilo iz toga druga je prica, samo hocu reci da Bog koristi razlicite nacine da privuce ljude ka dobrim stvarima.
To je isto kao kad idete razlicitim putevima na odredjeno mjesto, ali stizete na isto mjesto. Znaci bitan je rezultat, a ne proces, a rezultat e ogleda u djelima koje doticni cini i po tom se vidi njegova religija, a ne po nazivu religije ili tradiciji religije.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 11:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Varnava je napisao:
Само се радујем кад неко одбаци заблуде и лажне вере и обрати се на прави пут
:lol: :lol: :lol:

E ovo mi potegne zivac i to onaj petni....

Hajmo prema nasem Aršinu uzeti neki aršin i izaršinovati njegovo stanje u trenutku kad mu se javlja duh (Isus Krist- koji za svog zivota nikad nije cuo to ime)...

Koliko je god za tebe hrisćanstvo pravi put toliko je to za mene jasna zabluda i strmoglavljenje u pakao...ali imamo li potrebe tako jasno govoriti...mislim da nemamo jer manje vise se zna sta hrisćani misle o muslimanima i obratno.

Ajde da zadrzimo ovu lijepu kremu i fasadu.

E sad jedna recenica naseg Aršina koja se milion puta ponovila na ovom forumu meni i sad odzvanja...3.video pred kraj...

Moze li covjek postati Bog??? Kaze i nas Aršin da ne moze....ali Bog moze postati covjek dalje teologizira nas Aršin. (pametan odgovor iz pera same Biblije)

Ne postavljajuci pitanje :" Zasto da Bog postaje covjek???". Mora li stolar postati stolica da bi znao od cega je napravljena, koliki joj je vijek trajanja, koje zakone fizike moze da izdrzi, kojom farbom treba biti ofarbana ????

Mora li Stvoritelj postati stvorenje da bi znao kako se to stvorenje osjeca??? Ako mora onda je taj stvoritelj manjkav jer ima potrebu da nesto mora i ima nesto sto on ne zna.
Čista logika Ibrahima a.s.

P.S.

"Taman kad sam izvježbao magarca da ne jede...on mi krepo"

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
A ko odredjuje sta je prava vjera? :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]