banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 18:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2010
PostPoslato: 16 Jun 2010, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Formula je bila u pauzama izmedju utakmice u 16.00 i one u 20.30

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Hertzog je napisao:
Formula je bila u pauzama izmedju utakmice u 16.00 i one u 20.30

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 11:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Свеједно, нисам упратио ништа сем онога што се вртило на спортским вијестима те вечери.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kimi Raikkonen bi mogao da vozi u Renaultu sledeće sezone, prema izveštaju Autosprint-a.

Finac trenutno vozi u WRC-u, pošto je ranije završio svoj ugovor sa Ferrarijem, a nije potpisao nov sa timom McLarena.

Sedišta u Red Bull-u su zauzeta, nakon što su osigurali ugovorom trenutnu postavu, Mark Webber-Sebastian Vettel, i za sledeću sezonu.

Ipak, izveštaj u italijanskom Autosprintu kaže, da bi Kimi mogao da vozi u Renaultu sledeće sezone.

U izveštaju takodje piše da vlasnik tima, Gerard Lopez, želi da zameni Vitalyja Petrova za Kimija Raikkonena u sezoni 2011., koji bi time postao timski kolega visoko-rangiranom Robertu Kubici.
Autosprint takodje piše da je Renault "bacio oko" i na Adriana Sutila, dugogodišnjeg vozača Force Indie, koji je inače više puta izjavio da bi voleo da konačno vozi u nekom od top-timova.

Citiraj:
Ferrari priprema kopiju Red Bullovog izduvnog sistema, koji bi trebao da im omogući da se bore za pobedu na VN Evrope.

Italijanski tim je napravio veliki korak napred u Kanadi, pošto je Fernando Alonso pokazao odličan tempo i u kvalifikacijama i na trci.

Ipak, navijačima Ferrarija će biti drago da čuju da će se njihov tim boriti za pobedu u Valensiji, pošto italijanski tim priprema veliki broj unapređenja za svoj F10 bolid.

Staza u Valensiji ima slične zahteve kao i ona u Montrealu, tako da bi Ferrari u svakom slučaju trebao da bude konkurentan.
Prema nekim glasinama samo novi izduvni sistem vredi 7 desetinki po krugu, što je do sada bio prosečan Ferrarijev zaostatak za Red Bullom u kvalifikacijama.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 15:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ferrari nije doneo neato revolucionarno u F1 bar zadnjih 5-6 godina. Bolje im je da dovedu normalne dizajnere nego plagijatore... Oterali su iz tima sve sto je vredelo, da bi postavili italijansku strukturu i od tada su smesni... Celu godinu sklapaju novi bolid za naresnu sezonu, koji je uglavnom sporiji od konkurencike po pola sekunde i onda tokom zimskih testova i uvodnog dela sezone kopiraju konkurente... Klasicna zabarska taktika.., hvale se na sva zvona a rezultata nigde

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Renaultovi motori bi mogli da se nadju u četiri ekipe Formule 1 u sezoni 2011.

Francuski proizvodjač trenutno snabdeva osim svog tima u Formuli 1, i tim Red Bull-a, ali postoje indicije da je Williams blizu sklapanja ugovora sa ovim snabdevačem motora za sledeću sezonu.

Iako postoje zvanični izveštaji da je ovaj tim srećan zbog povratka Coswortha u Formulu 1, u isto vreme stižu izveštaji i da Renault traži još timova za svoj spisak snabdevanja agregatima sledeće godine.

I tim Lotusa, koji se trenutno snabdeva Cosworthovim motorima, se takodje povezuje sa prelaskom na Renaultove motore, dok Cosworthov direktor Mark Gallagher veruje da će se voditi borba izmedju Coswortha i Renaulta za snabdevanje motorima 13. tima na gridu sledeće godine.

U izveštaju Auto Hebda piše da će Renault imati osam bolida sa svojim motorima, na gridu sledeće godine.

"Sporazum sa Williamsom je skoro gotov", piše u Auto Hebdu.

Citiraj:
Posle trke u Kanadi, Luka di Montezemolo je ponovo prozvao slabije timove.

Predsednik Ferrarija, Luca di Montezemolo, je ponovo napao sporije timove, nakon trke u Kanadi i opet im poručio da nemaju dovoljnu brzinu i da im nije mesto u Formuli 1, već da treba da voze sporije šampionate.

Nakon VN Kanade, gde je Alonso imao realnih šansi za pobedu, ali je zbog sporijih automobila ispred sebe doživeo dva puta brodolom, gde je izgubio brzinu i vreme, koje su iskoristili vozači McLarena, Luca di Montezemolo je ponovo napao nove timove.

"Automobili sa performansama za GP2 seriju ne treba da voze u Formuli 1, jer je za njih predvidjeno vreme u nedelju ujutru", izjavio je Montezemolo za Gazzetta dello Sport.

"Tempo naših automobila je bio dovoljan za pobedu. Nadam se, u budućnosti, da neće više biti potrebe za kočenjem, niti zaobilaženjem sporijih vozača, koji nas samo stavljaju u nezgodan položaj, jer smo to već prošli."

Luca di Montezemolo je u više navrata rekao da bi uvodjenje trećeg bolida na stazu bilo mnogo bolje za F1, nego da se uvode novi timovi da bi se povećao broj bolida na gridu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Prema zadnjim glasinama, Massa je u ugovoru koji je potpisao sa Ferrarijem imao i "Barrichello klauzulu".

Nakon dolaska u Tursku ranije tokom sezone, Italijanski tim je otkrio da je potpisao nov ugovor sa Felipeom Massom za sezonu 2011. i 2012., čime je stavljena tačka na dolazak Marka Webbera ili Roberta Kubice u ovaj tim.

Ali do sada, Massa se samo borio da parira novom kolegi u timu, Fernandu Alonsu, iz trke u trku.

U zadnjem izdanju švajcarskih novina, Motorsport Aktuell, objavljeno je da postoje glasine da je Massa potpisao ugovor u kome je stajalo da je saglasan da bude vozač br. 2 u timu.

"Barrichello klauzula" je referenca za bivšeg timskog kolegu Michaela Schumachera, Rubensa Barrichella, koji je vozio u timu sa sedmostrukim šampionom i omiljenim vozačem tima, isključivo kao njegova podrška tokom trka.

Na pitanje da li je to istina, Felipe Massa je odgovorio: "To je glupost", dok je Alonso odbio da to komentariše.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 19:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sledece godine se vraca pravilo 107%, kao i zabrana 'f duct' usisnika, ali ce se zato dozvoliti koristenje promjene nagiba zadnjeg krila u odredjenim slucajevima (ako je bolid ispred unutar 1sec).
Pirelli preuzima ulogu dobavljaca guma do 2013.
BMW Sauber takodje gubi 'BMW' iz naziva od sledece godine.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 11:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rezultati prvog slobodnog treninga za VN Evrope:

1. Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 01:41.175
2. Lewis Hamilton McLaren 01:41.339
3. Jenson Button McLaren 01:41.383
4. Robert Kubica Renault 01:41.715
5. Felipe Massa Ferrari 01:42.182
6. Sebastian Vettel Red Bull 01:42.216
7. Mark Webber Red Bull 01:42.275
8. Michael Schumacher Mercedes Grand Prix 01:42.312
9. Fernando Alonso Ferrari 01:42.421
10. Rubens Barrichello Williams 01:42.463
11. Nico Hulkenberg Williams 01:42.707
12. Vitaly Petrov Renault 01:42.962
13. Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso 01:43.310
14. Vitantonio Liuzzi Force India F1 01:43.380
15. Pedro de la Rosa Sauber 01:43.397
16. Paul di Resta Force India F1 01:43.437
17. Kamui Kobayashi Sauber 01:43.729
18. Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso 01:44.183
19. Heikki Kovalainen Lotus F1 01:44.491
20. Timo Glock Virgin Racing 01:45.653
21. Bruno Senna HRT F1 Team 01:47.123
22. Jarno Trulli Lotus F1 01:47.285
23. Christian Klien HRT F1 Team 01:47.343
24. Lucas Di Grassi Virgin Racing 01:47.356

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Ајмо Луисе, да баш изнервирамо Вањи и zerocoola :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 15:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Daljac je napisao:
Ајмо Луисе, да баш изнервирамо Вањи и zerocoola :D

Nemoj da brines, otpada njemu tocak u nedelju, a i Alonsu isto :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 14:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zadovoljan sam... P4 i P5 za Ferrari, jos samo da Lusi nije ispred njih, ali dobro sta se moze...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schumacher sve bolji i bolji... prošlu trku 13. na startu, ovu još bolji... 15.

U prvih 10 - 5 timova :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 23:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Petrov me iz trke u trku sve vise iznenadjuje... Neprijatno. Hajde razumem da je losiji vozac od Kubice, ali peglaju ga i daleko slabiji timovi. Evo danas viliams ispred njega... Sve mi se cini da mu je ovo prva i poslednja sezona u F1

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 23:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dokle god on ima jake sponzorske ugovore kao sto ih je imao u ovoj sezoni, njegovo mjesto u timu je poprilicno cvrsto.
S obzirom na to kakav je Kubica dobar vozac tih 0.5sec koje Petrov ima po krugu u odnosu na njega i nije toliko lose.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 02:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Dokle god on ima jake sponzorske ugovore kao sto ih je imao u ovoj sezoni, njegovo mjesto u timu je poprilicno cvrsto.
S obzirom na to kakav je Kubica dobar vozac tih 0.5sec koje Petrov ima po krugu u odnosu na njega i nije toliko lose.

Jeste lose ako pogledas ko je sve brzi od njega i u kakvom bolidu, sa tim parama moze da vozi u Virginu, Lotusu i USF1, ali sumnjam da renaultu treba takav vozac, ipak spadaju u top tim, bez obzira na pad rezultata zadnjih godina. Mogu oni sebi obezbediti kvalitetnije ime u bolidu

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 08:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Renault je zbog proslogodisnje afere bio poprilicno potresen tako da su mu pare bile neophodne.
Ne sumnjam ja da ce oni traziti kvalitetnije vozace kada ponovo stanu na noge.
Ovi dosadasnji Kubicini rezultati su premasili svacija ocekivanja i zbog toga mi je izuzetno drago.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 10:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A samim tim su i dobili veliku kolicinu novca osvajanjem tih bodova. Velika je to firma i ne verujem da im dugo treba da se oporave, cak mislim da su to vec uspeli da urade. Petrov je bio zanimljiva opcija, dobro je vozio u nizim kategorijama, pa sam zato vise ocekivao od njega, ali eto nije se snasao

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 12:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakvi likovi na HRT-u, vec dva dana govore kako je Hulkenberg najbolje plasiran nemac na startu trke, a Vettel na pol poziciji, jedino ako Vettel nije Kinez :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa je*em ti ferrari, do kada ce ispadati debili...
Jbt pokupio je reklamu DHL-a iznad staze :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 49  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]