Prvo, ako nemas oko 1300KM ili vise, nemoj kupovati lampasku glavu jer dzaba ti ako nemas dobru kutiju koja cesto kosta koliko i glava .....
A Bandit 112, koji imam, je odlican za te pare i vjerovatno ima najbolji odnos cijene i kvaliteta.
Da, nema muda lampe, ali je dovoljno fleksibilan. Ako koristis svoju distorziju, to je to za te pare. Footswitch je dodatnih 49 KM ali iako ne sviras na njegovoj distorziji, solaze bez boosta koji sasvim fino radi su nezamislive

Dodatno, oni prekidaci iza su bas korisni. Tight/medium/loose i 25/50/100% .... Igraj se malo u
Artistu pa ces skontati sta rade. 80W je vise nego dovoljno ..... Svirka na otvorenom, trg ... Bandit pojacan na nesto malko manje od 3 .... Kad stanem iza njega, bubanj skoro da ne cujem .... Preglasan je, ako ti zatreba

(Savjet: ne pojacavaj ga p[reko 6 jer onda odnese sve a donese samo kamaru buke ...)
Zatim, pre gain / post gain ..... prvo ti je kao jacina signala iz gitare ...... dignes na 6/7 i imas bas masnu distorziju (kad sam svirao sa ovom dvojicom "gore" nisam dizao preko tri da ih ne pojedem na probama ..... a i svirali smo neku pickastu muziku

) Tri vrste distorzija (high gain mi je ok, ostale bezveze .... stvar ukusa, a ja ne volim nu metal zvuk niti mi je dovoljan vintage ...), tri vrste klina (warm mi se pravo svidja, vintage uzmes ako hoces bas suv zvuk koji ces sredjivati papucama/procesorom).
Za kraj, sterilan je u poredjenju sa nekom lampom (classicom 30/50 npr.), ali vjerovatno zbog necega sto nazivaju "trans-tube simulacijom lampe" mi zvuci mnogo manje "digitalizirano" nego druga tranzistorska pojacala tog cjenovnog ranga.
P.S. Pogledaj malo i recenzije na harmony-central.com, samo pokusaj da razdvojis recenzije ljudi koji imaju iskustva, sviraju to i to i imaju pojma o necemu od onih koji su juce kupili prvu gitaru, a danas pojacalo