banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 12:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 512 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jun 2010, 16:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Ako želite da napravite ,,rimski lonac'' za koji neki tvrde da je ukusan potrebno vam je malo vode (čiste-recimo iz peska) i u nju ubacite stare začine bez obzira da li im je rok istekao ili su plagijat važno je da su stari.
Zatim ubacite celu životinju da se krčka onako živu da bi se pikanterija naglasila dodati malo i novih začina i nikako ne stavljati soli.
Za to jelo potrebna vam je posuda određene veličine po mogućnosti što veća i hranu spremati bez dima potajno da se komšije-susedi iznenade jer kad mogu oni možete i vi...ko su oni da imaju svoju hranu kad i vi možete malo od njihovog recepta malo od tuđeg i eto ga novi VRHUNSKI LONAC na poseban način i novim ukusom pa ko voli ima još nek izvoli.
Neki prave u malim posudama i tu nema dovoljno zato iz veliko grabite.
Nema boljih kuvara od rimljana a i u trvenju -mljevenju žita su bez premca.
Da, nemojte zaboraviti da oni imaju 2 lonca originalni i za goste specijalni ukusi su različiti ali od oba stomak staje GARANT.
Prijatno-dobar tek.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 16:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jun 2010, 19:36
lavić je napisao:
,,Nije da SUDI nego da SVJEDOCIIIIIIIIII.(velika je razlika) :evil3:
Riječi Uzvišenog Allaha: „I zbog riječi njihovih: “Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika…!” – A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo.”, do riječi Uzvišenog: „I nema nijednog sljedbenika Knjige koji, kada bude umirao, neće u njega onako kako treba povjerovati, a na Sudnjem danu on će protiv njih SVJEDOČITI” (En-Nisa, 157-159),,

Stvarno da se čovek nasmeje.
Evo uhvate te na ulici kljunovi i vode do sudije i kažu :,,On tvrdi da je opljačkao banku a banka nije opljačkana,,
Sudija: ,,E lepo, pošto NISI OPLJAČKAO banku večna ćorka!!!,,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Svedočiće PROTIV NJIH jer ga NISU UBILI (hajde maco zaslužili su)
:cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat:

Nemam komentar jer mi je logika falična :D

Sta se kleberis smijes se rijecima Bozijeg Poslanika bas fino od tebe.
Ako si faca i ako vjerujes u to sto pise u Biliji pronadi citate koji ce opovrgnuti sve ono sto ja i Ahmed kazemo ili citate koji kazu da nece poslije Isusa bit neko ko ce pozivat da se vjeruje ili neki citati koji ce opovrgnuti nase vjerovanje u Allaha ili greske koje postoje u Kur'anu (ako nades iznesi)ili citate koji govore zasto je svinjetina dobra ili losa ili citate koji govore kako covjek da se ponasa kad otkrije neciju sramotu ili citate da je Isus Bog ili citate da Papu trebas molit da ti grijehe oprosti ili citate koji govore o stvaranju covjeka(u detalje) ili da po crkvi treba stvaljat slike ili da je Isus bio bjelac ili da treba da pravite njegove kipove ili tome slicno(a sve to povadi samo iz jedne Biblije)...
Ma nemas pojma sta pricas svaku vasu rjec opovrgnemo Ajetima i hadisima SVE. Zato sto sve imamo zapisano i sve kao sto je i danas pise i u Kur'anu starom oko 1000 godina.
Ne trebam ja ni pricat sve ce ti Bog rec na svako tvoje pitanje ZAR TI NIJE DOVOLJNO.

'' dok Allah ne posalje Isa a.s., sina Merjemina koji ce sici kod bijelog minareta istocno od Damaska, u bijeloj odjeci, drzeci se rukama za krila meleka. Kada spusti glavu zakapaju mu suze, a kada je podigne, sa njegovog lica se spuste dragulji kao biseri. ''(hadis)
Imal nesto ovako lijepo o vasem Isusu u vasoj knjizi?
Sve smo se trudili da vam odgovorimo, pa onda kad vam se odgovor ne svida bubate svoje misljenje nadi citat iz Bilije koji ce opovrgnut NADI GA mozgu, ali ni to to nije dovoljno hoces jos bas onako kako su i od Muse a.s. trazili pa kad je otiso da primi objavu kravu su obozavali i onako kako je Isa a.s. ljude lijecio i govorio im JA SAM SAMO POSLANIK pa su nakon njegove smrti rijeci iskrivili, pa vam je Bog poslo Muhammeda a.s. da vas uputi pa opet niste vjerovali.
Tako da nemogu ocekivat ni da ti meni sad vjerujes.
Srescemo se jarane na drugom svijetu kad tad, pa ce mo da vidimo ko je bio upravu ovako nema fajde.
Tebi tvoja vjera meni moja.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Ahmede oprosti ali ja ovde u tvom odgovoru NE VIDIM koja je služba bila u pitanju...da li je najavio Muhameda kao Mesija,Car ili Sveštenik?

poslanika.. stavio sam ti ajete..

Dobro, Bog šalje OBEĆANOG i ko je taj obećani DUH ilil ČOVEK?
Apostoli sigurno nisu dočekali Muhameda ili ne poznajem istoriju.

Čovjek ... došao je pomoći čovječanstvu i pomogao vjeru. Vjernici su uvjek bili donji, bili uvjek manjina koja je bila tiranizirana i tlačena dok nije došao Muhammed savs. On je napravio da su vjernici gornji. Porušo sve kipove i stavio Allahov zakon da sudi ljudima. Vidi historiju Islama i uporedi sa Izaijom 42.. Božiji sluga dolazi iz mjesta Kedar kao ratnik. Kedar je sin Ismailov koji je utemeljio Mekku..

za Muhameda i njegovu poruku su SVI BILI SPREMNI?
Nisi mi odgovorio od pre da li važe deset zapovesti ako da zašto ako ne zašto?I treći put isto pitanje.

Laviću odgovaram ti već deseti put. Naveo sam ti ajete koji su zapovjesti i oni važe u tom obliku. A ne da se spominje vol komšije a ne spominju druge stvari mnogo važnije.. Što se poruke tiče, arapi neuki ( sinovi ismaila ) nisu dobili ni jednog poslanika, i bili su spremni da se na preko njihovih leđa objava prenese ( prva generacija muslimana ) svijetu.Islam je danas najbrža rastuća vjera i ako bog da, ona kao božiji projekat za čovječanstvo bit će uspostavljena

TAČNO !
David ĆE biti dovijeka i to su najave 2 i 4 veka po Davidovoj smrti ali u novom hramu i VASKRSENJU.Duh Sveti će stalno biti prisutan i ODUVEK je i bio ali ima tu nešto što želim čuti od tebe zato te i pitah a ti ne odgovori. Mene ne buni ništa ne brigaj već me interesuje...

Da ti ovo malo opširnije sad napišem; Budi objektivan brate moj !

I ja ću moliti Oca, i dat će vam drugoga Utješitelja, da ostane s vama dovijeka,

Da li "sveti duh" govori ljudima ili ih inspiriše pitaj se.
Pitaj se je li sveti duh već bio, Isaa a.s je rekao "ako ja ne odem on neće doći "....
Sveti duh je već inspirisao i bio tu.. vidi - Postanak 1:2 1 Samuel 10:10 1 Samuel 11:6 Izaija 63:11 Luka 1:15, 35, 41, 67, 2:25,26, 3:22, Ivan 20:21,22

Isus je isto Paraclete/ pomagač , vidi Ivan 2:1, ista je riječ korištena za Isusa..
Ko je bio Isus.. pa poslanik brate ... vidi Matej 21:11 i Luka 24:19: ovo je Isus poslanik iz Nazreta. Isus je dakle pomagač/utješitelj/paraclete

Kako je onda moguće da če Isus poslati DRUGOG paracletea/ pomagača / utješitelja ? Brate moj razmisli malo.. Ako je rekao "drugi " onda je to "drugi ", nema 2 ili 15 svetih duhova. Ne piše "poslat ću opet paracletea ". Neki drugi utješitelj brate, čiji dolazak je uslovljen Isusovim odlaskom, zar ne ? ( duh je tu bio već eno ti gore fusnota da se uvjeriš )
Dakle, kad Isus ode dolazi drugi paraclete/pomagač...

Dalje brate... evo ti još jednog pokazatelja !

Vidi ovaj citat, radi se Ivan 16:13
Ali kad dođe on, Duh istine, uvest će vas u svu istinu, jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti što čuje, i javit će vam buduće stvari.

Obrati dobro pažnju na ON. Riječ Duh (ne duh) je na grčkom pneu'ma, i to je riječ srednjeg roda na tom jeziku. Dakle opisano bi bilo " a kad dođe TO ( Duh, božija sila ) " a ne " a kad dođe ON"... Radi se o muškom rodu, ne srednjem !

ZAUVJEK:

Pogledaj Ivan 10:28, Ezekiel 37:25, Psalmi 21:1-4 i razmisli malo

Boga mi, najučeniji kršćani definitivno znaju da je Muhammed alejhisselam poslanik. Niko ne može vidjeti njegvu narav, život i djelo i ostati ravnodušan !

Da li je čovek pre DUHOVNOG ROĐENJA imao Duha u sebi?
To pitah i ponavljam valjda će stići odgovor.

Ne znam šta misliš sa tim

Šta je i ko je Duh i od kad je?
Oprosti ali molio bih i ovde odgovor ako je moguće.

Nisam siguran je li vi Allahovu moć i silu smatrate manifestacijom njegovom. Nisam u aqidi pametan dovoljno i ne usuđujem se pričati o Allahu bez pravog znanja ... sorry , pojasni mi bolje, možda skontam šta misliš

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 17:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Riječi Uzvišenog Allaha: „I zbog riječi njihovih: “Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika…!” – A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo.”, do riječi Uzvišenog: „I nema nijednog sljedbenika Knjige koji, kada bude umirao, neće u njega onako kako treba povjerovati, a na Sudnjem danu on će protiv njih SVJEDOČITI” (En-Nisa, 157-159),,

Evo uhvate te na ulici kljunovi i vode do sudije i kažu :,,On tvrdi da je opljačkao banku a banka nije opljačkana,,

Ovo je boga mi ružno od tebe, mislio sam da ti nisi poput spavača..

Svijedočit će da su lagali na njega, da su ga odbili, da su mu pripisali ono što nije rekao itd.. Svijedočit će ono što su radili od grijeha. Djela se prema namjeri vrednuju. Ako ti u srcu želiš ubiti čovjeka to je samo po sebi grijeh.

Svijedočit će da im je pokazivao čuda pa su i dalje ostali u nevjerstvu. Svaki poslanik će svijedočiti o svom narodu. Sa Nuhom a.s je bilo vrlo malo ljudi pa će ga njegov narod u laž utjerivati govoreći " nisi ti nama donio objavu.. niiisi nisi " pa će Muhammed a.s posvijedočiti da on jest dostavio svom narodu poruku, jer je njemu objavljeno da jest.

Ako imaš vjere u sebi, neka se to odrazi u ophođenju božijim bićima.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 17:24 
Veteran
Veteran

Nisam ja Ahmede napisao gornje eči već samo komentarisao iste zato nije moja sramota što neko nevine želi osuditi i znaj da je Bog pravedni sudija.
Ali, mi je VEOMA drago da si dobro odgovorio na Isusovu službu u telu i Duhu kao o istoj osobi muškog roda.
Ja tebi nigde ne rekoh da je ružno smejati se nekim protivrečnostima u Pismu jer su i meni smešne zato što ih ima.
Ali me brine da ti ne vidiš da to NISU BOŽIJE REČI.

Ja tebe poštujem kao čoveka a u šta ćeš ti verovati to je tvoja stvar koju si izneo javno pa sad javno i brani veru.
Na početku sa rekao da istraješ i znam zašto to rekoh.
Postoji u svakom razgovoru kritični trenutak gde se istina mora pojaviti i tad svako sebi ograda i struja...ne to nije rešenje zato istraj možd će biti korisno.

Verujem u jednog Boga.
Verujem u svaku Božju zapisanu reč po prorocima i priznajem je.
Priznati nešto znači i živeti po priznanju i veri.
Priznajem 10 Božijih zapovesti zato znam da ubice koji se ne pokaju NEĆE u carstvo.
Verujem i znam ko je Duh Sveti a da li si mu ti čuo glas ?

Nsi rekao kad Isus bi car a kad Msija a kad sveštenik i zašto treba Mesija da dođe?
Nemam slika ni kipova već živog Boga.
Ne idem za rečju ljudskom već Božijom.
Nemam dogmu na vratu ni zemaljskog učitelja.

Eto tema je Islam a ne Hrišćanstvo pa nam prezentuj kako da se spasemo od ečne smrti?
Mir ti.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 17:26 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
114_AhmeD je napisao:
lavić je napisao:

Ovo je boga mi ružno od tebe, mislio sam da ti nisi poput spavača..

Svijedočit će da su lagali na njega, da su ga odbili, da su mu pripisali ono što nije rekao itd.. Svijedočit će ono što su radili od grijeha. Djela se prema namjeri vrednuju. Ako ti u srcu želiš ubiti čovjeka to je samo po sebi grijeh.

Svijedočit će da im je pokazivao čuda pa su i dalje ostali u nevjerstvu. Svaki poslanik će svijedočiti o svom narodu. Sa Nuhom a.s je bilo vrlo malo ljudi pa će ga njegov narod u laž utjerivati govoreći " nisi ti nama donio objavu.. niiisi nisi " pa će Muhammed a.s posvijedočiti da on jest dostavio svom narodu poruku, jer je njemu objavljeno da jest.

Ako imaš vjere u sebi, neka se to odrazi u ophođenju božijim bićima.

mogao bi malo da se smiris sa prozivanjem klinac....ti si svoje lice odavno pokazao, sta mislis o hriscanima...

Kuran kaze jedno po pitanju svjedocenja, a Isus u Bibliji rekao sasvim drugo...a ti to kao ne primjecujes..divota..

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 17:28 
staromodan
Korisnikov avatar

haso6162 je napisao:
spavac je napisao:
ma ti si novi pa i ne znas koliko sam fin...

Vidio sam dosad dovoljno da znam.
Sto pitas znam li arapski?

jesi li vidio da sam govorio kako ste sotone i da ce te goriti....dok se to moglo vidjeti od Ahmeda... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 17:36 
staromodan
Korisnikov avatar

@haso

kad procitas Bibliju javi se po pitanju finih rijeci o Isusu, kao i drugom dolasku...

i ovdje su drugi sve objasnili Ahmedu, al ga nije interesovalo...za njega je laz kad se prica o dve Hristove prirode, jer je to navodno greska...citavo Jovanovo jevandjelje je greska osim najave navodnog Muhameda..eto torija Ahmedova, a vidim i tvoja..

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 17:43 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
haso6162 je napisao:
spavac je napisao:
ma ti si novi pa i ne znas koliko sam fin...

Vidio sam dosad dovoljno da znam.
Sto pitas znam li arapski?

jesi li vidio da sam govorio kako ste sotone i da ce te goriti....dok se to moglo vidjeti od Ahmeda... :evil3:

Sto mislis ako ne znam arapski da sam grjesnik i da to znaci da nisam musliman?
Znas li ti Jevrejski koliko znam Isus se pojavio u Izraelu(nije sigurno prico srpski)

Jel to znaci da nisi krscanini ako ne pricas isti jezik ko i Isus?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 18:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@lavić
Gore si naveo neke lijepe stvari. Poštujem...

" Ne idem za rečju ljudskom već Božijom";

Dobro, al meni nije jasno kako ti možeš smatrati božijom riječi npr da će zemlja dovijeka biti, par stranica prije zemlja će "proći" a Bog ostati ? Eto, de ti meni objasni kako tvoj mozak može prihvatiti da bog priča sam sebi suprotno..

Ona će proći, a ti ostaješ, i sva će ostarjeti kao haljina;
Sagradi visoko svetište svoje, tvrdo kao zemlja, koju utemelji dovijeka.

Kad bi bila jedna jedina greška ne bi mogao prihvatiti kao božiju riječ ali se nizaju ovakvi primjeri i previše.
Nema smisla, osim kod iskrenog insana nastaviti !

I sto puta sam ti pisao: Isaa a.s će se vratiti da donese pravdu na zemlju, da sudi po Allahovom zakonu i sruši sve lažne sisteme i parlamente i budalizme. To mu je misija, zajedno sa uništenjem dedždžala. Eto 101 put

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 18:08 
Početnik
Početnik

@spavac

''kao i drugom dolasku...''

Procitaj pa komentarisi
Vidi temu Mesija sve sam objasnio Lavicu o drugom dolasku.
I stalno govorite procitaj bibliju pa pricaj.
Sta to tvoja Biblija govori o drugom dolasku, a Kur'an ne kaze?
Vidim govorite o nekim greskama u Kur'anu? Iznesi ih.
Kako to da ljudi koji su po vasem vjerovanju ubili Isusa(Rimljani, Jevreji)danas sire njegovu vjeru i centar su katolicke crkve?
Covjeka o kojem govorite da je izdao Isusa (ime mu pocinje sa J....... nemogu se sjetit) skoro je pronadena biblija koju je on zapiso gdje kaze da mu je to naredio Isus da ga izda jer je jedino njemu vjerovao.
Zasto mu vasa Biblija daje epitet izdajice, a druga epitet pravog Isusovog prijatelja?(kako znas koja je od Boga)
Zasto kad je u pitanju sveto trojstvo Otac, Isus sin, Duh sveti onda je to sve jedan Bog samo u razlicitm formama zasto onda sebe naziva Isus sin Boziji(onda treba sebe nazivat Bog jer je to on samo u drugoj formi)?
Kako pravite Isusuove kipove?(znatel kako je izgledo)
Uvjek vidim Isusa predstavljenog kao bijelca. Kako znas da je bijelac?(Ljudi se stalno sele)

Ako znas odgovori.
Al budi faca pa nemoj odgovarat svojim rjecima vec Bozijim iz svoje knjige povadi citate.

Volio bi da mi odgovoris da vidim da li cu posumnjati u svoju knjigu ili cu samo ucvrstiti vjerovanje.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 18:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

haso6162 je napisao:

Sto mislis ako ne znam arapski da sam grjesnik i da to znaci da nisam musliman?
Znas li ti Jevrejski koliko znam Isus se pojavio u Izraelu(nije sigurno prico srpski)

Jel to znaci da nisi krscanini ako ne pricas isti jezik ko i Isus?

pusti ga brate, taj se lik gubi... Vidiš da priča o nekakvim sotonama ..

Ja tek kad sam došao na forum napisao sam jedan post koji ga je ostavio bez riječi i stavio ovaj smiley :evil3: .. Mora da ga je sanjao kad ga sad staaaalno koristi u svoje svrhe... Nastavi dalje pričati sa onima kojim možeš :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 21:56 
Veteran
Veteran

Ahmedu
,,Dobro, al meni nije jasno kako ti možeš smatrati božijom riječi npr da će zemlja dovijeka biti, par stranica prije zemlja će "proći" a Bog ostati ? Eto, de ti meni objasni kako tvoj mozak može prihvatiti da bog priča sam sebi suprotno.,,

Reći ću a ako Pismu nisi poverovao zašto bi meni?
Mislim da nisi razumeo poruku jer te nije dovoljno zainteresovala.
Zemlja ĆE PROĆI a ne nestati već će se PREOBRAZITI biće promenjena i bez mora.
Sve što je čovek stvorio i divio se materiji biće uništeno i promenjeno da bi se život vrednovao i poštovao onaj što daje život a ne materija i predmeti.
A zemlja kao kugla će ostati u večnost ali ne takva niti ono na njoj.

,,I sto puta sam ti pisao: Isaa a.s će se vratiti da donese pravdu na zemlju, da sudi po Allahovom zakonu i sruši sve lažne sisteme i parlamente i budalizme. To mu je misija, zajedno sa uništenjem dedždžala. Eto 101 put,,

AMIN !
To i Pismo kaže.
Ali Pismo ga tad naziva CAREM koji ima palicu vladalačku.
Bio je kao Mesija Isaija 53.
Bio je kao Melhisedek i na nebu sedi.

Problem nastaje kad čovek ima predrasudu i ne želi čuti niti razumeti.
Lično nemam predrasudu već sve proveravam i onda sledi ona poznata:
TRIPUT SECI jednom meri. :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
lavić je napisao:

Hoces reci : Triput meri jednom seci. :D :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 23:20 
staromodan
Korisnikov avatar

dosadan si sa pljuvanjem Ahmede...

@haso

jel mozes da me citiras gdje sam rekao da si gresnik i sve to sto si napisao u zadnjem postu...ako ne mozes ne znam zbog cega pises gluposti..

ucio jevrejski i grcki..

evo treci put ti pisem, a vjerovatno ce biti i cetvrti posto uopste ne citas, ne me se tiche katolicka crkva i pricas pogresnoj osobi...otidji na hrvatske sajtove pa ih pitaj, takodje i za kipove...

ajmo drugo pitanje..koliko puta si procitao Bibliju pa da znas sta pise u njoj, a narocito o drugom Hristovom dolasku?

sto se tice Isusove prirode vec se pricalo, znaci iscitaj kako ovu temu, tako i temu vezano za JS...ne da mi se ponavljati..

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:

AMIN !
To i Pismo kaže.
Ali Pismo ga tad naziva CAREM koji ima palicu vladalačku.
Bio je kao Mesija Isaija 53.
Bio je kao Melhisedek i na nebu sedi.

Problem nastaje kad čovek ima predrasudu i ne želi čuti niti razumeti.

Pismo ga naziva CAREM, ok, u smislu "vladar" što će i biti, jer će biti namjesnik božiji na zemlji. Ali moraš skontati da on nije Bog koji će suditi svijetu i trpati koga hoće u pakao ili raj. Sudit će u ovom životu ovozemaljskim zakonom koga je allah propisao. Dakle nema komunizma socializma demokratije sekuarizma ni ničeg nego Šerijah - božiji zakon

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 11:34 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:

@haso

jel mozes da me citiras gdje sam rekao da si gresnik i sve to sto si napisao u zadnjem postu...ako ne mozes ne znam zbog cega pises gluposti..

ucio jevrejski i grcki..

evo treci put ti pisem, a vjerovatno ce biti i cetvrti posto uopste ne citas, ne me se tiche katolicka crkva i pricas pogresnoj osobi...otidji na hrvatske sajtove pa ih pitaj, takodje i za kipove...

ajmo drugo pitanje..koliko puta si procitao Bibliju pa da znas sta pise u njoj, a narocito o drugom Hristovom dolasku?

sto se tice Isusove prirode vec se pricalo, znaci iscitaj kako ovu temu, tako i temu vezano za JS...ne da mi se ponavljati..

A ti smatras kad mi kazes da sam sotona da to ne znaci da sam gresnik? :angry1:
Bas u tvojoj bibliji ne pise da sa Isus pojavio u Izraelu? :evil3: napiso sam ''ucio jevrejski i grcki''
Jel to ako ne znam arapski da sam sotona?

'koliko puta si procitao Bibliju pa da znas sta pise u njoj'
Koliko si ti puta procito Kur'an pa cesto govoris o nekim greskama?I o drugom dolasku Isusa?

Bas vi nemate Isusove slike, i kipove po crkvi?
Ako imate gdje u bibliji pise da se to radi?
Ako imate jel Bijel il crn ili mozda zut?
Ako je neki od navedenih kako znate?

Objasni mi to oko Isusove forme, pa ga nazivate sin Boziji?(objasni mi nemoj govorit piso sam)
Jer Isus kaze ''I moj otac je veci od mene''.
Sto znaci da je to samo jedan Bog i uvjek bio samo u jednoj formi(jer ako je u ovom slucaju Isus Bog samo u drugoj formi. Zasto onda Bog Bogu govori da je veci od njega?). Objasni mi MOLIM TE mozda otpisem islam ako me ubijedis da je sin Boziji(zaluto sam sa svojom vjerom pokazi mi pravi put)

Cesto govorite u svakoj je smisao isti? Kako to da Biblija po Judi kaze da je on bio pravi Isusov prijatelj i da je Isus naredio da ga izda?
Dok ga vec u drugoj svrstaju kao izdajicu i proklinju ga?

Ako ces dat odgovore nemoj lijepit svoje misljenje izvadi iz biblije i izvadi iz one koju ti citas necu iz svake biblije po nesto jer ako je jedna Bozija, nisu i ostale.

Nemoj mi govorit piso sam onda samo kopiraj ako si piso :P

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 11:53 
Početnik
Početnik

http://quraninauka.page.tl/Judina-Biblija.htm

Evo ga procitajte dio iz Biblije po Judi.
Bas ono o cemu muslimani govore da Isus nikad nije razapet.

Samo nemoj te rec da to nije istina jer i to je Biblija vasa sveta knjiga.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 12:29 
staromodan
Korisnikov avatar

ti ko da pijan dolazis na forum...

haso6162 je napisao:
spavac je napisao:

@haso

ucio jevrejski i grcki..

Bas u tvojoj bibliji ne pise da sa Isus pojavio u Izraelu? :evil3: napiso sam ''ucio jevrejski i grcki''

Koliko si ti puta procito Kur'an pa cesto govoris o nekim greskama?I o drugom dolasku Isusa?

2-Bas vi nemate Isusove slike, i kipove po crkvi?

Objasni mi to oko Isusove forme, pa ga nazivate sin Boziji?(objasni mi nemoj govorit piso sam)
Sto znaci da je to samo jedan Bog i uvjek bio samo u jednoj formi(jer ako je u ovom slucaju Isus Bog samo u drugoj formi. Zasto onda Bog Bogu govori da je veci od njega?). Objasni mi MOLIM TE mozda otpisem islam ako me ubijedis da je sin Boziji(zaluto sam sa svojom vjerom pokazi mi pravi put)

Cesto govorite u svakoj je smisao isti? Kako to da Biblija po Judi kaze da je on bio pravi Isusov prijatelj i da je Isus naredio da ga izda?

Ako ces dat odgovore nemoj lijepit svoje misljenje izvadi iz biblije i izvadi iz one koju ti citas necu iz svake biblije po nesto jer ako je jedna Bozija, nisu i ostale.

ne sjecam se da sam ti rekao da si sotona, pa jel ti dobro, koji ti je...citiraj gdje sam ti to rekao, inace ovako samo lazes...

pitao sam te onako za arapski..znaci nema nista iza tog pitanja il sto ti nesto pokusavas da proturis...samo sam onako pitao, oces jos jednom da ti napisem..

imas opciju pretraga, pa trazi...imas google pa trazi....sto se tice Hristove prirode...a bile su i teme ovdje pa mozes i njih pretraziti...

2 -- sto se tice ovoga pod dva, i podvukao sam ti...pricas pogresnoj osobi, koliko puta da ti ponovim...jel mozes skontati kad ti se napise da pricas pogresnoj osobi...pripadam protestantskoj crkvi..

Kuran sam procitao dva puta.. i naravno jos uvijek ga procitam kad me interesuju neke stvari..

a ti nikad neces procitati Bibliju jer ti je zabranjena... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 14:31 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
ti ko da pijan dolazis na forum...

haso6162 je napisao:
spavac je napisao:

@haso

ucio jevrejski i grcki..

2-Bas vi nemate Isusove slike, i kipove po crkvi?

ne sjecam se da sam ti rekao da si sotona, pa jel ti dobro, koji ti je...citiraj gdje sam ti to rekao, inace ovako samo lazes...

pitao sam te onako za arapski..znaci nema nista iza tog pitanja il sto ti nesto pokusavas da proturis...samo sam onako pitao, oces jos jednom da ti napisem..

imas opciju pretraga, pa trazi...imas google pa trazi....sto se tice Hristove prirode...a bile su i teme ovdje pa mozes i njih pretraziti...

2 -- sto se tice ovoga pod dva, i podvukao sam ti...pricas pogresnoj osobi, koliko puta da ti ponovim...jel mozes skontati kad ti se napise da pricas pogresnoj osobi...pripadam protestantskoj crkvi..

Kuran sam procitao dva puta.. i naravno jos uvijek ga procitam kad me interesuju neke stvari..

a ti nikad neces procitati Bibliju jer ti je zabranjena... :evil3:

Et da si procito Kur'an onda bi znao da nije zabranjena.
Da si procito vidio bi sta se cesto govori 'CITAJ' ovu rjec ces cesto nac u Kur'anu
Da si procito znao bi sta govori o drugom dolasku i ne bi postavljo pitanja jer govori isto ko i biblija osim da vi kazete da ce suditi a mi svjeodociti

Hoces rec da ovo nisi ti napiso?

Predhodno sam ja napiso da neznam arapski.I jos kazes da lazem. Hoces sad rec da ti ovo nisi ni napiso.

I naravno ponavljas proces kazes 'imas opciju pretraga, pa trazi...imas google pa trazi....sto se tice Hristove prirode...a bile su i teme ovdje pa mozes i njih pretraziti...'
Odgovori mi ti frajeru kao sto i ja odgovaram tebi.

A naravno nikad neces odgovorit(citatima)jer ih neces pronac i sam to treba da znas jer vam je Isus reko ''jos niste spremni''(u tom smislu .Ovo se spominjalo u raspravi oko svetog duha)

Nikad odgovore neces moc dat iz svoje knjige (mozes neke naravno)
Daj napravi temu o krscanstvu da i mi sta naucimo o vama, al nemoj te govorit sami po sebi vadi citate.
Da imas odakle izvadit odgovorio bi mi citatom i sve bi bilo jasno.

''Kad im se kaže: Vjerujte kao što pravi ljudi vjeruju! – oni odgovaraju: Zar da vjerujemo u ono u što bezumni vjeruju? – A, uistinu, oni su bezumni, ali ne znaju.''(El-Bekare)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 512 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]