114_AhmeD je napisao:
Zaboravih ti još nešto napisati !
Ono što ti tvrdiš za islam, da je "satanski projekat" od strane rima koji drži duhovno zarobljene ljude itd... upravo se radi o obratnoj sceni brate moj..
Tebi lažu, jer taj tvoj Indžil danas nije onaJ kojeg je Isaa a.s dostavio. Slagali su te brate. Zar misliš oni koji su odbacili Isaa a.s mrzili ga + oni koji su ga htijeli razapeti ( po tebi i jesu ).. zar misliš da će baš oni širiti vjeru njegovu !?
Promijenili su vjeru i LAŽNO prihvatili kršćanstvo praveći od njega Mix paganizma i prave vjere...
Otud božiji sinovi, trojstvo itd... ( to sve možeš naći u paganskim vjerama prije ! ) 25 decembar je isto datum vezan za paganizam.
Dakle, rim je lažno prihvatio kršćanstvo iskrivljujući ga. I dalje nisu robovali Allahu nego šejtanu
Zato ti cijelo vrijeme pokazujem koliko je biblija puna naučnih netačnosti i kontradikcija, pokazujem ti da je su ljudske ruke promijenile to. A nećeš da prihvatiš tu činjenicu nikako iako sam ti bezbroj primjera naveo.
Slažem se sa većim delom tvojih reči i navešću:
Da je Biblija pretrpila promene.
Da su Jevreji prvi kvarili reč Božiju a onda zajedno sa rimskim vođama poturili nešto novo uz dosta starog.
Slažem se da je mix u Bibliji.
Slažem se da postiji samo jedan Bog jer isti to reče jevrejima i Isus dade molitvu jednom Bogu.
Slažem se za 25 decembar.
Slažem se da Jevrejski otpad i Rimski vrh nisu širili Hrišćanstvo već kompilaciju koja i danas traje.
Prihvatam te činjenice već godinama i veruj na reč DOBRO poznajem tu materiju. Pročitah biblioteku knjiga i istorijskih i crkveno-istorijskih i još dosta pomoćne literature da bih koren svega našao i po tragu išao do ploda.
Ali se ne slažem:
Da je Isus samo smrtnik koji je čudom uznesen u nebo bez tačne definicije zašto je i od koga poslan i koja mu je služba bila.
Ako je Isus Mesija onda drugog nema a On je već bio i obavio svoju službu Mesije.
Neće Marija ponovo rađati još jednog Mesiju jer ga već rodi a piše i Kuran da je MESIJA.
Služba Mesije je da PLATI cenu za greh i otkupi narod od večne smri.Isus u službi cara će vladati a u službi sveštenika će služiti kao Prvosveštenik.
Još da tio kažem da Isus kao SVEŠTENIK može doći u NEBESKOM TELU. Da Isus kao Car može doći u NEBESKOM Telu ALI,ALI slušaj brate ALI kao MESIJA MORA U ZEMLJSKOM TELU da bi mogao otkupiti greh zemaljskog tela.
Nevaram se tako lako niti to mogu učiniti u mom slučaju sveštenici niti propovednici jer oni nisu niti deo doznali već samo ono što im drugi serviraše na teološkom.
Islam po pitanju duhovnosti nezna ništa,ali zato po službi tela drži primat.
Sam razmisli da li je preče odelo od tela pa onda da li je preče telo od Duha?
Ne povodim se za predanjima niti za Jevrejskom kompilacijom bogataša koji sebi u prilog okrenuše reči.
Ne povodim se za Rimom koji ,,osnova,, hrišćanstvo pošto predhodno pobi prave Hrišćane ...
Kad bi znali pravu spoznaju Boga onda bi prepoznali ko je Isus iz Nazareta, a kad bi Njega imali znali bi ko je Duh Sveti.
Vidi, drago mi je što si ostao na liniji i što muški podnosiš mišljenja bar sa moje strane.
Ako karika ne popusti znači da ti je istina preča od ubeđenja i ko zna možda neko od nas dvojice postane vernik po Božijoj volji a ne po tradiciji.
Ostaj mi u zdravlju.
I još nešto, evo želim javno priznati da sam nekolicini učesnika predložio pre izvesnog vremena da ignorišu razgovor sa Islamskom zajednicom zbog reakcije i ne poštovanja Hrišćana.
Vidim da sam pogrešio jer u sim verama ima svakakvih ,vernika, i razgovarajmo sa kim možemo bez obzira na razliku mišljenja jer ništa nije slučajno i to je dobar način da se utvrdimo u veri ili priznamo grešku ako nismo fanatični već razumni.
Izvinjavam se svima greška je moja.