banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 23:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Mesija
PostPoslato: 05 Maj 2010, 20:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Ko je obznanio da će doći Mesija?
Ko je zapisao da će doći Mesija?
Zašto je uopšte potreban Mesija?
Šta znači taj naziv,Mesija'?
U kojem narodu će se pojaviti?
Zašto baš u tom narodu?
Da li On u Mesijanskoj službi vlada?
Ko je Mesija?

Nije loše ponoviti gradivo jer ta pitanja mogu postaviti vaši rođaci kao i mnoštvo drugih:
Ko je Bog? Ako je pravedan zašto onda ovo ili ono? Zašto mi da umiremo zbog tuđeg greha?
Zašto prvog buntovnika nije eliminisao brisanjem lukavstva pa smrt nebi ušla? itd?
Ako ste bili pitani nekim ,,ne ugodnim'' pitanjem navedite.

Podelite svoje mišljenje o Mesiji ovde,izvolite.

Vrh

Tema posta: Re: Mesija
PostPoslato: 10 Maj 2010, 20:11 
Veteran
Veteran

Izvinite braćo što postavih ovako neumesnu temu.
Nije mi pri ruci ni jedan trač iz dnevne štampe pa na pogrešno mesto stavih temu jer se o njoj nema šta reći.

Još jednom izvinjavam.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Kažu da je bio ashab.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 10:36 
Veteran
Veteran

Piše li u Kuranu koga rodi Marija?

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 13:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
lavić je napisao:
Ko je obznanio da će doći Mesija?
Ko je zapisao da će doći Mesija?
Zašto je uopšte potreban Mesija?
Šta znači taj naziv,Mesija'?
U kojem narodu će se pojaviti?
Zašto baš u tom narodu?
Da li On u Mesijanskoj službi vlada?
Ko je Mesija?

Nije loše ponoviti gradivo jer ta pitanja mogu postaviti vaši rođaci kao i mnoštvo drugih:
Ko je Bog? Ako je pravedan zašto onda ovo ili ono? Zašto mi da umiremo zbog tuđeg greha?
Zašto prvog buntovnika nije eliminisao brisanjem lukavstva pa smrt nebi ušla? itd?
Ako ste bili pitani nekim ,,ne ugodnim'' pitanjem navedite.

Podelite svoje mišljenje o Mesiji ovde,izvolite.

Mnogo pitanja :)

Mnoge druge religije imaju nekakvog mesiju, ali ja kao Hricanin cu se bazirati na ono sto vjerujem.
U SZ postoji mnogo citata koji govore o mesiji ili se u mekima moze prepoznati mesijanski smisao.Veoma je vazno da se krene od SZ i da se kasnije vidi dali je neko ispunio tu Rijec zapisanu o mesiji.
Prvi odjeljak koji indirektno govori o mesiji je iz 1.moj.3:15.
Sta mislis moze li se ovaj stih koristiti kao mesijanski?

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2010, 22:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jun 2010, 19:36
lavić je napisao:

Isa a.s. sin Merjemin

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2010, 19:44 
Veteran
Veteran

haso6162 je napisao:
lavić je napisao:

Isa a.s. sin Merjemin

Ne piše da je Isus Mesija već samo da je dete u Kuranu...?

Šta znači ime tog deteta i ko mu dade ime?

Zašto je Bog rekao plodite se i množite se...?

Zašto je smrt ušla i ko će je ukinuti?

Kako se čovek spašava?

Odkud to da Bog traži Avramovog sina za žrtvu i ZAŠTO OVAN BI ŽRTVOVAN I KOME?

Ko uvede žrtve u hram i ko ih je tražio?

Zašto je obećan Mesija i kad će doći u toj službi i u kojim službama je ili će biti i kad?

Iz kog naroda stiže Mesija i zašto baš iz tog?

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2010, 23:43 
Početnik
Početnik

lavić je napisao:
haso6162 je napisao:
lavić je napisao:

Isa a.s. sin Merjemin

Ne piše da je Isus Mesija već samo da je dete u Kuranu...?

Šta znači ime tog deteta i ko mu dade ime?

Zašto je Bog rekao plodite se i množite se...?

Zašto je smrt ušla i ko će je ukinuti?

Kako se čovek spašava?

Odkud to da Bog traži Avramovog sina za žrtvu i ZAŠTO OVAN BI ŽRTVOVAN I KOME?

Ko uvede žrtve u hram i ko ih je tražio?

Zašto je obećan Mesija i kad će doći u toj službi i u kojim službama je ili će biti i kad?

Iz kog naroda stiže Mesija i zašto baš iz tog?

1. Časni Kur'an kaže: ''Allah ti šalje dobre vijesti o sinu imenovanom Mesija, Isa, sin Merjemin, (po)štovan i na ovom i na onom svijetu i od onih kojima je podarena bliskost Allahu. (3:46)

2.Neznam sta znaci to ime i komu dade. Ne navodi se nigdje koliko ja znam ko mu je dao to ime

3.''Tada Bog blagoslovi Nou i njegove sinove i rece im: "Plodite se i množite i zemlju napunite''(knjiga postanka)Ocito im je to receno zato sto su bili sami i od svake zivotinje je bio po jedan par pa da tu sebi naprave zivot i da sire vjeru u jednog Boga.(moje misljenje)

4. ------------ne razumijem pitanje

5. Spasava se molitvom al ne samo kad si u nevolji (mada se tad najbolje prima) nego svaki dan zahvaljujuci se Bogu na svemu.

6.Bog je htio da stavi na iskusenje Ibrahima a.s. da vidi da li ce radi Allaha dz.s. ubit rodenog sina jer mu tako njegov Gospodar nareduje. "Zar misle ljudi da ce biti ostavljeni na miru ako kazu: "Mi vjerujemo!" i da u iskusenje nece biti dovedeni? "A mi smo u iskusenje doveli i one prije njih, pa ce Allah, doista, znati one koji govore istinu i one koji lazu". [El-Ankebut 2-3]'
A to zasto je ovan bio zrtvovan to samo bog zna zasto nije izabro (devu, kravu itd.)
A kome je dat zrtvovan nezanam znam da danas se Kurban dijeli prvenstveno sirotinji itd. da dalje ne objasnjajem

7.Samo Bog zna zasto je izabro bas njega, ali ZASTO ce se bas on vratit ZATO STO NIJE UMRO ''I zbog riječi njihovih: »Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika - a nisu ga ni ubili niti su ga razapeli, već im se to samo pričinilo''(El-Nisa)
Ponovni dolazak Isa a.s. je jedan od predznaka Sudnjeg Dana tako da ce doc pred kraj svijeta i bice u sluzbi vode vjernika (nez kako drugacije da objasnim)
Bilježe, Buharija i Muslim od Ebu Hurejrea r.a., da je Allahov Poslanik a.s., rekao: ”Tako mi onoga u čijoj je ruci moja duša, jos samo malo, pa ce među vas siči Isa sin Merjemin, pravedni vladar, slomiće krst, ubiti svinju i prekinuti ratove. Imetka će biti na pretek, toliko puno da ga neće imati ko uzeti. Samo jedna sedzda će biti vrednija od dunjaluka i svega sto je na njemu.”

8.''Sjetite se, takođe, kada je Isa a.s., sin Merjemin rekao: 'O, djeco Izraela, ja sam sigurno Allahov vjerovjesnik vama, ispunjavajući predviđanja sadržana u Tevratu, koji je bio objavljen prije mene, i davajući radosne vijesti o Vjerovjesniku koji će doći poslije mene, a čije će ime biti Ahmed.' Ali kad je on njima došao sa jasnim dokazima, oni su rekli: 'Ovo je čista prevara'.'' (60:7) Inace Poslanici su se slali na podrucja koja su najvise zaostala sa vjerovanjem ili koji su totalno skrenuli sa pravog puta i uvjek je Poslanik bio iz tog naroda (Jer sta meni ima doc neki englez pa prosipat neke svoje fore ko ce mu vjerovat)

''Ljudi Knjige! Ne prekoračujte granice u stvari svoje vjere i ne recite da je Allah bilo šta nego istina. Zaista, Mesija, Isa a.s. (Isus), sin Merjemin je bio Allahov vjerovjesnik i ispunjenje radosnih vijesti koje je On prenio Merjemi (Mariji) i milost od Njega. Zato vjerujte u Allaha i Njegove vjerovjesnike i ne recite: Postoje tri boga. Odustanite, to će biti bolje za vas. Zaista, Allah je samo Jedan Bog. Njegovoj svetosti ne priliči da On ima sina. Njemu pripada sve što je na nebesima i sve što je na zemlji. Dovoljan je Allah kao Staratelj. (4:172)

Et objasnio sam ti sto sam znao nadam se da si zaodovljan.
Ako ima jos pitanja reci. Al postavljaj malo manje sturio sam se dok sam naso sve textove.
U zdravlje

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 22:06 
Veteran
Veteran

,,o sinu imenovanom Mesija,,,

To ČEKAM DA ČUJEM !

A onaj što je tako imenovan to i jeste.
Uloga Mesije tačnije služba Njegova je da spasi izgubljeni svet od DRUGE SMRTI-večne.
A to se PRIMA BESPLATNO kroz veru-prinos Gospoda IsusaHrista za nas.
O tom JAGNJETU govori Isaija i gde će se roditi i od koga i kroz koga.
Vidiš da piše Mesija. A kad je već bio Mesija onda je i obavio posao Mesije. Slava i hvala Bogu.

,,5. Spasava se molitvom al ne samo kad si u nevolji (mada se tad najbolje prima) nego svaki dan zahvaljujuci se Bogu na svemu.,,

Svaki dan treba zahvaljivati Bogu za sve, Amin. Ali treba se i moliti Duhom i istinom a ne samo razumom.
Pitao sam kako se SPAŠAVAMO? Kako zaslužujemo spasenje?
nastavićemo.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 22:23 
Početnik
Početnik

lavić je napisao:
,,o sinu imenovanom Mesija,,,

To ČEKAM DA ČUJEM !

A onaj što je tako imenovan to i jeste.
Uloga Mesije tačnije služba Njegova je da spasi izgubljeni svet od DRUGE SMRTI-večne.
A to se PRIMA BESPLATNO kroz veru-prinos Gospoda IsusaHrista za nas.
O tom JAGNJETU govori Isaija i gde će se roditi i od koga i kroz koga.
Vidiš da piše Mesija. A kad je već bio Mesija onda je i obavio posao Mesije. Slava i hvala Bogu.

,,5. Spasava se molitvom al ne samo kad si u nevolji (mada se tad najbolje prima) nego svaki dan zahvaljujuci se Bogu na svemu.,,

Svaki dan treba zahvaljivati Bogu za sve, Amin. Ali treba se i moliti Duhom i istinom a ne samo razumom.
Pitao sam kako se SPAŠAVAMO? Kako zaslužujemo spasenje?
nastavićemo.

Koliko ja znam u Kur'anu nigdje ne pise da li treba da zasluzimo da on dode(Isus-Mesija) On ce doc u svakom slucaju jer mora uspostavir mir na zemlji i ubit Dedzdzala mora tako je zapisano tako ce biti.
I malo treba da prestanes da se kleberis na Poslanikove i Bozije rijeci(kao na jednoj temi), bolje je za tebe, a u ostalom gdje u tvojoj knjizi pise da se druge vjere ismijavaju? :P

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 23:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
laviću ti znaš odgovore na sva ta pitanja, jel ti pokušavaš nekom logikom pokazati da je islam nelogičan ? Jer... ne vidim zašto postavljaš toliko pitanja..

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 09:08 
Veteran
Veteran

Ahmede
vdim da si razuman čovek i da viđaš stvari.
U pravu si kad kažeš da mi je poznato mnogo toga iako nisam čitao Kuran.
Pitanjapostavljam da bi onaj što odgovara sam uvideo bez nametanja da li sve što odgovara baš tako i stoji i uvidi svoj promašaj.

Naj iskrenije i najpotenije ti iznosim svoje mišljene.
Mislim da je lukava glava svesno uzela Arapski svet pod svoje bez borbe.
Ako želiš nad nekim manipulisati napoj ga političkim i verskim koktelom i služiće ti slepo. razumeš?

Kad isakovo potomstvo bi porobjeno ostade mnogobrojnije Ismailovo pada nebi svoju vojsku žrtvovao zavadi pa vladaj er svi putevi vode u Rim.
Pandam Isakovoj veri je nova vera ,,ispravna'' koju rim neće prihvatiti već servirati jer njima nije stalo ni do Isakovog ni do Ismailovog potomstva niti do njihovog spasenja već do vlasti kao što i sad vlada sveto preko amera.

Potrebna im je nova sila i prostor koji nekad držaše u fizičkom a sad u duhovnom ropstvu da bi ih upotrebili protiv svoje braće a onda i njih zatrli sa zavedenim Hrišćanima koji nose to ime a idolopoklonici su.
Satana je dao oblast rimu oni će se suprotstaviti Isusu ali nažalost i vas će pod krstom uvući u zlo i istrebiti pošto predhodno okrvavite ruke za račun rima i satane.

Kompilacija Pisma se zove Kuran de je napravljen đus sa malo istine i nešto ne istine.
stina je da je jedan Bog i svi su pokorni rimu jer nema podela po bogovima.
ali je najvažnije izostavljeno baš lukavo.A to je pitanje pasenja.
I đavoli znaju da je jedan Bog ali neće da priznaju autoritet Božiji 10 zapovesti.Neće da priznaju isusa za Mesiju niti Njegovu žrtvu za otkup ljudi.
Neće da se prizna Duh Sveti već se zamenjuje sa nekim čovekom.
Duh Sveti pečati za život one što VERUJU u Isusa Hrista kao Mesiju a onda iz ljubavi drže zapovesti.

Dakle ne mislim već znam da ste izmanipulisani i da vm tri ključne stvari izostaviše ali zato vam dadoše formu kao što je i sveštenstvo imalo da se popuni verski ego a suština izgubi i spasenje izostane.

Muhamed reče da s OKUPE ZAJEDNO oni što imaju knjigu i uporede reči pa zašto ne uporedimo kako se spašavamo i zašto žrtve i kome i šta je obrezanje srca.

Meni je jasno da je u oba saveza ubačeno i prepravljeno dosta toga ali uz Božiju milost i pomoć znam šta je Božije a šta ljudsko traži i ti to i videćeš da smo braća zasad po Adamu a da možemo biti ipo Avramu a onda i po Duhu Svetom i Ocu nebeskom kad se priližite istini tražeći je kao sakriveno blago.
Iskreno i pošteno.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 09:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"Razumem" brate. Mehdij kad dođe prvo će se obračunati izdajnicima u arapskom svijetu, pošto će od tamo doći. Dignut će vojsku na one izdajnike i tagute koji služe americi. Ali to su samo vladari, i dio naroda, nisu svi.

Reci: "O sljedbenici Knjige, dodjite da se okupimo oko jedne rijeci i nama i vama zajednicke: da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga Njemu ravnim ne smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne drzimo!" Pa ako oni ne pristanu, vi recite: "Budite svjedoci da smo mi muslimani!" (3, 64)

Ne izbjegavam lukavo pitanja, ne odgovorim samo u slučaju da NE ZNAM. Za 10 zapovjedi sam ti dao ajete u kojima su sadržane, koje se razlikuju od onih biblijskih jer su opširnije malo..

Dalje.. Nema nikako logike da Isus bude otkup za grijehe iz 2 razloga. Prvi čak i u bibliji možeš naći a to je da otac neće odgovarati za grijehe sina i obratno , a ti kažeš da mi ispaštamo zbog onog što je Adem a.s uradio.. I drugo, da je Isus spasenje, onda je trebao PRVI doći da svi čuju za njega i povjeruju a ne zadnji, da bezbroj ljudi nije ni čulo za njega !

Evo ti malo zanimljivog materijala:

http://www.youtube.com/watch?v=7qIdg51woug

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zaboravih ti još nešto napisati !

Ono što ti tvrdiš za islam, da je "satanski projekat" od strane rima koji drži duhovno zarobljene ljude itd... upravo se radi o obratnoj sceni brate moj..

Tebi lažu, jer taj tvoj Indžil danas nije onaJ kojeg je Isaa a.s dostavio. Slagali su te brate. Zar misliš oni koji su odbacili Isaa a.s mrzili ga + oni koji su ga htijeli razapeti ( po tebi i jesu ).. zar misliš da će baš oni širiti vjeru njegovu !?

Promijenili su vjeru i LAŽNO prihvatili kršćanstvo praveći od njega Mix paganizma i prave vjere...

Otud božiji sinovi, trojstvo itd... ( to sve možeš naći u paganskim vjerama prije ! ) 25 decembar je isto datum vezan za paganizam.

Dakle, rim je lažno prihvatio kršćanstvo iskrivljujući ga. I dalje nisu robovali Allahu nego šejtanu

Zato ti cijelo vrijeme pokazujem koliko je biblija puna naučnih netačnosti i kontradikcija, pokazujem ti da je su ljudske ruke promijenile to. A nećeš da prihvatiš tu činjenicu nikako iako sam ti bezbroj primjera naveo.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 21:10 
Veteran
Veteran

114_AhmeD je napisao:
Zaboravih ti još nešto napisati !

Ono što ti tvrdiš za islam, da je "satanski projekat" od strane rima koji drži duhovno zarobljene ljude itd... upravo se radi o obratnoj sceni brate moj..

Tebi lažu, jer taj tvoj Indžil danas nije onaJ kojeg je Isaa a.s dostavio. Slagali su te brate. Zar misliš oni koji su odbacili Isaa a.s mrzili ga + oni koji su ga htijeli razapeti ( po tebi i jesu ).. zar misliš da će baš oni širiti vjeru njegovu !?

Promijenili su vjeru i LAŽNO prihvatili kršćanstvo praveći od njega Mix paganizma i prave vjere...

Otud božiji sinovi, trojstvo itd... ( to sve možeš naći u paganskim vjerama prije ! ) 25 decembar je isto datum vezan za paganizam.

Dakle, rim je lažno prihvatio kršćanstvo iskrivljujući ga. I dalje nisu robovali Allahu nego šejtanu

Zato ti cijelo vrijeme pokazujem koliko je biblija puna naučnih netačnosti i kontradikcija, pokazujem ti da je su ljudske ruke promijenile to. A nećeš da prihvatiš tu činjenicu nikako iako sam ti bezbroj primjera naveo.

Slažem se sa većim delom tvojih reči i navešću:
Da je Biblija pretrpila promene.
Da su Jevreji prvi kvarili reč Božiju a onda zajedno sa rimskim vođama poturili nešto novo uz dosta starog.
Slažem se da je mix u Bibliji.
Slažem se da postiji samo jedan Bog jer isti to reče jevrejima i Isus dade molitvu jednom Bogu.
Slažem se za 25 decembar.
Slažem se da Jevrejski otpad i Rimski vrh nisu širili Hrišćanstvo već kompilaciju koja i danas traje.
Prihvatam te činjenice već godinama i veruj na reč DOBRO poznajem tu materiju. Pročitah biblioteku knjiga i istorijskih i crkveno-istorijskih i još dosta pomoćne literature da bih koren svega našao i po tragu išao do ploda.

Ali se ne slažem:
Da je Isus samo smrtnik koji je čudom uznesen u nebo bez tačne definicije zašto je i od koga poslan i koja mu je služba bila.
Ako je Isus Mesija onda drugog nema a On je već bio i obavio svoju službu Mesije.
Neće Marija ponovo rađati još jednog Mesiju jer ga već rodi a piše i Kuran da je MESIJA.
Služba Mesije je da PLATI cenu za greh i otkupi narod od večne smri.Isus u službi cara će vladati a u službi sveštenika će služiti kao Prvosveštenik.
Još da tio kažem da Isus kao SVEŠTENIK može doći u NEBESKOM TELU. Da Isus kao Car može doći u NEBESKOM Telu ALI,ALI slušaj brate ALI kao MESIJA MORA U ZEMLJSKOM TELU da bi mogao otkupiti greh zemaljskog tela.
Nevaram se tako lako niti to mogu učiniti u mom slučaju sveštenici niti propovednici jer oni nisu niti deo doznali već samo ono što im drugi serviraše na teološkom.
Islam po pitanju duhovnosti nezna ništa,ali zato po službi tela drži primat.
Sam razmisli da li je preče odelo od tela pa onda da li je preče telo od Duha?
Ne povodim se za predanjima niti za Jevrejskom kompilacijom bogataša koji sebi u prilog okrenuše reči.
Ne povodim se za Rimom koji ,,osnova,, hrišćanstvo pošto predhodno pobi prave Hrišćane ...
Kad bi znali pravu spoznaju Boga onda bi prepoznali ko je Isus iz Nazareta, a kad bi Njega imali znali bi ko je Duh Sveti.

Vidi, drago mi je što si ostao na liniji i što muški podnosiš mišljenja bar sa moje strane.
Ako karika ne popusti znači da ti je istina preča od ubeđenja i ko zna možda neko od nas dvojice postane vernik po Božijoj volji a ne po tradiciji.
Ostaj mi u zdravlju.
I još nešto, evo želim javno priznati da sam nekolicini učesnika predložio pre izvesnog vremena da ignorišu razgovor sa Islamskom zajednicom zbog reakcije i ne poštovanja Hrišćana.
Vidim da sam pogrešio jer u sim verama ima svakakvih ,vernika, i razgovarajmo sa kim možemo bez obzira na razliku mišljenja jer ništa nije slučajno i to je dobar način da se utvrdimo u veri ili priznamo grešku ako nismo fanatični već razumni.
Izvinjavam se svima greška je moja.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 23:04 
Početnik
Početnik

@lavic

Kako tumacis ovo?
Negdje sam cuo da je Isus tek za vrijeme Konstantina poceo da se zove sin Boziji i da je to odredeno na jednom skupu gdje je pozvo neke popove i zajedno se dogovorili da ga zovu sin Boziji.

ovo sam cuo na jednom video al ne kaze nista opsirnije nego samo ovo

Sta misli o ovome?

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 00:24 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
opet wakeupproject.... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 09:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@LAVIĆU

Brate moj, ja dajem tebi pravo na mišljenje i uvjek je tako bilo. Bog ti ja dao slobodu tu, pa ko onda ima pravo da ti je uzme ?!

Složio si se samnom o onom što su pokvarenjaci radili, istog smo stava, ali brate ti upravo uzimaš ono što su oni pokvarili. Zar misliš da bi Allah bio nepravedan i ostavio čovječanstvo na jednoj iskrivljenoj knjizi, koju su njegovi neprijatelji promijenili !?

Brate ;

Kur’an je doista svijetu cijelom opomena! (38, 87)

Hajmo sjesti zajedno kao braća po Ademu alejhisselam i pošto želimo jedan drugom dobro, da vidimo gdje istina, da vidimo je li vjera poslanika bila vjera u Allaha jednog jedinog bez žene, sina, unuka... ili je to vjera sa bogoljudima, onim koje su pagani zamišljali.

Boga mi, ti si jako blizu Islama, i znam kad bi izučavao i dobio odgovore na svoje nejasnoće da bi bio iskren dovoljno da prihvatiš istinu.

Definicija za Krista etc: ( znaš da je rođen bez biološkog oca... itd.. ne moram to )
Poslan da opomene izgubljene ovce kuće izraelove, koji su se pokvarili.. Oni ga odbiše i htijedoše ubiti, Isaa a.s zamoli Allaha da ga sačuva i on biva sačuvan, uznesen na nebo i bit će vraćen u roku određenom sa ulogom Mesije.. Isus jest MESIJA, a ti ne uzimaj doktrinu pagana o njemu. Kako će se ljudi spasiti vjerujuću u njega ? Neće on praštati grijehe to samo Allah može, nego će ga ljudi poznati, povjerovati da je istina sve to, i imat će vjeru, vjerovaće u ono što im kaže, robovat će Allahu onda i bit će spašeni ! Sad da dođe Isaa a.s svako bi vidio čudo jer su već spoznali tog čovjeka, i svako bi se poveo za njim osim onih najgorih inadžija.
---

Ima islam puno duhovnosti ali brate ti stojiš ispred kuće i gledaš vanjštinu. Uđi unutra pa pogledaj malo bolje.. Izučavaj...

A Vjerovjesnik, s.a.w.s., je rekao: „Bogobojaznost je ovdje“, pokazavši ashabima na prsa svoja

Uspio je onaj ko je očisti, a propao je onaj ko je uprlja...“ (Sura Eš-Šems, 9-10.) - dušu

Kaže Ibn Abbas, r.a., o govoru Musa, a.s., faraonu: „Da li bi ti da se očistiš...“ (En-Nazi’at, 18.): „Sa čišćenjem se ovdje misli na čišćenje duše od ružnih osobina, a najvažnije od svega toga jeste čišćenje duše od širka...“ (6)

imaš ovdje više:
http://www.minber.ba/index.php?option=c ... &Itemid=56

Nema veze to za ignorisanje, i ti si samo čovjek koji griješi. Ako vjerujemo u Allaha onda ćemo raditi na miru i nećemo remetiti mir.

" Allah je milostiv samo prema onom ko je milostiv prema njegovim stvorenjima " ( halifa Omer ibn Hattab radijallahu anhu )

----

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 14:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
lavić je napisao:
Slažem se sa većim delom tvojih reči i navešću:
Da je Biblija pretrpila promene.
Da su Jevreji prvi kvarili reč Božiju a onda zajedno sa rimskim vođama poturili nešto novo uz dosta starog.
Slažem se da je mix u Bibliji.
Slažem se da postiji samo jedan Bog jer isti to reče jevrejima i Isus dade molitvu jednom Bogu.
Slažem se za 25 decembar.
Slažem se da Jevrejski otpad i Rimski vrh nisu širili Hrišćanstvo već kompilaciju koja i danas traje.
Prihvatam te činjenice već godinama i veruj na reč DOBRO poznajem tu materiju

I ko onda ovdje zeli koga da se leden vode napije???

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 17:05 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
opet wakeupproject.... :lol: :lol: :lol:

Pa sta cuo sam zanima me sta misli o ovom?
Nemoj odma i ti zezat :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]