banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jun 2010, 18:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Zdravstveno stanje reprezentativke BiH u raftingu Branke Štulić iz Banjaluke, koja je povrijeđena na Evropskom šampionatu u Val di Soleu u Italiji, trenutno je stabilno, ali se još ne mogu davati nikakve prognoze, izjavio je Srni predsjednik Rafting saveza BiH i banjalučkog rafting Kluba "Kanjon" Aleksandar Pastir.

"Sinoć smo ponovo bili u bolnici u Trentu, ona je još u istom stanju - stabilno. Nikakve prognoze se još ne mogu davati, ali ono što smo mi vidjeli jeste da se popravila temperatura tijela i boja i da je ljekari još drže bez svijesti", rekao je Pastir.

On je dodao da je muška reprezentacija BiH u raftingu zbog ove nesreće juče napustila Italiju, a da će ženska reprezentacija krenuti večeras ili ujutro, odnosno onog momenta kad budu imali više vijesti o Štulićevoj.

"Jedna članica reprezentacije i ja ćemo ostati u Italiji da vidimo kakvo će stanje biti", rekao je Pastir.

Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj, odmah po saznanju da je reprezentativka BiH u raftingu povrijeđena, izdao je nalog generalnom konzulu BiH u Milanu Jugoslavu Brdaru da je posjeti i pruži svu moguću pomoć.

Iz Ministarstva inostranih poslova BiH je saopšteno da je Alkalaj izdao nalog odmah po saznanju da je Štulićeva povrijeđena tokom takmičenja na Evropskom šampionatu u Val di Soleu, te da je nakon nesreće smještena na Odjeljenje intenzivne njege bolnice u italijanskom gradu Trentu.

Reprezentativka BiH u raftingu i članica Rafting kluba "Kanjon" iz Banjaluke Branka Štulić povrijeđena je na Evropskom šampionatu u Val di Soleu u Italiji, kada se u toku takmičenja prevrnuo čamac. Zbog ove nesreće reprezentativci BiH u raftingu odlučili su da ne nastave učešće na Evropskom šampionatu u Italiji.

Izvor: Srna

Sportska nesreća, nadam se da će se oporaviti. :(

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 21:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Iskreno se nadam da će sve biti ok i da će se što prije oporaviti.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Mnogo mi je zao. :( :( :(
Nadam se da ce biti dobro...
----------------------------------------------------------------------------
Blic:
Lekari izbegli prognoze o oporavku Branke Štulić
B. Božić | 07. 06. 2010. - 00:02h | Komentara: 1

Banjalučanka Branka Štulić, reprezentativka BiH u raftingu, koja je teško povređena na Evropskom šampionatu u Italiji, do zaključenja ovog izdanja bila je u komi, ali u stabilnom stanju - potvrdio je Aleksandar Pastir, predsednik Rafting saveza BiH i glavni sudija na šampionatu u Val di Soleu.
Branka Štulić

„Stanje je u ovom trenutku stabilno, ali lekari bolnice u Trentu, gde je Branka smeštena, ne žele da daju nikakve prognoze. Dobro je što je voda u trenutku pada bila hladna, jer su tada šanse za oporavak mnogo veće“, rekao je Pastir koji je zajedno sa članicom BH tima Suzanom Blagojević ostao uz Branku Štulić.
Nakon prevrtanja iz čamca nekoliko devojaka je počelo da pliva niz stazu, ali je Branka, navodno, neko vreme ostala u čamcu, tako da je bila pod vodom.

Spasioci su je odmah nakon izvlačenja reanimirali pa je Branka samostalno disala i imala je puls, ali je u bolnicu helikopterom prevezena bez svesti.

Aleksandar Pastir kaže da još nisu poznati svi detalji o padu i uzrocima nesreće.
„Istraga je u toku i čekamo zvanični izveštaj policije, koji bi trebalo da bude objavljen za nekoliko dana. Ne znamo čija je greška“, istakao je Pastir. On je dodao da staza na reci Noće nije opasna, ali je bila tehnički zahtevna i tim BiH je bio pripremljen za takve staze.

U znak protesta i poštovanja prema Branki Štulić Evropsko prvenstvo napustile su reprezentacije BiH, Hrvatske, Srbije i Velike Britanije.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 15:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kažu da je organizacija bila veoma loša i da ju je rijeka nosila nekoliko kilometara.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 08:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Roditelji su juce uz pomoc Ministarstva porodice, omladine i sporta uspjeli dobiti biometrijske pasose, a danas ce dobiti vize i otputovati za Italiju.
Najbitnije je da se ona izvuce...
:( :( :(

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 10:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Cure su dovoljno pripremljene za ucesce na svjetskom prvenstvu. Sigurno nedovoljno za medalju, ali za ucesce jesu.
Nadam se da ce se Branka brzo oporaviti. :(
Cudi me da su se Britanci solidarisali sa BiH reprezentacijom?! :-?

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 16:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Prose pare po klubovima da odu na prvenstvo i spavaju po šatorima, a onaj "Čoban" se gotivi u hotelu i još prima platu... Prstom nije mrdnuo za tu ekipu i sad on našao da daje neke izjave... Neki ljudi sjede na obrazu... Nadam se da će se Branka oporaviti...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 16:12 
Nazalost sondri to je realnost naseg sporta, ne samo jednog nego vecine sportova, funkcioneri idu sa porodicama i kulturica sve, a takmicari se je*u ko majmuni samo da bi uspjeli...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
Najnovije informacije:

Dok se Branka Štulić borila za život, spasioci javili da su sve djevojke dobro

Precizne informacije ljekari bolnice u Trentu iznijet će prvo roditeljima

Veličina slova: Decrease font Enlarge font

V. STEVANOVIĆ 08/06/2010 09:42:00
image Štulić: Još u komi

Treći dan nakon što je ozlijeđena na Evropskom šampionatu u raftingu u Italiji, Banjalučanka Branka Štulić i dalje je u komi. Njeno zdravstveno stanje je nepromijenjeno, prenio je jučer predsjednik Rafting saveza BiH i banjalučkog kluba Kanjon Aleksandar Pastir, koji je i dalje u Trentu.

Uz Branku, koja je na odjeljenju intenzivne njege bolnice Santa Kjara, su i brat i rodica, a očekuje se i dolazak roditelja. Pokušali smo jučer kontaktirati neke od članova porodice, ali nam je rečeno da nisu u stanju komunicirati sa medijima.

Dio naše reprezentacije koja je bila na EP-u, vratio se u BiH. Kapiten muškog tima Igor Kuzmanović ispričao nam je detalje subotnje nesreće, kada se čamac bh. djevojaka prevrnuo.

- Ja sam to sve snimao. Vidio sam da tri djevojke izlaze iz rijeke, a spasioci izvlače jednu djevojku i veslo. Branka i njena rodica Suzana nastavljaju niz rijeku držeći se za čamac. Suzana viče: "Branka, plivaj", a Branka pokazuje na čamac. U tom momentu spasioci javljaju organizatorima na razglas da su sve djevojke dobro i utrka se nastavlja.

Suzana izlazi iz rijeke i govori mi da Branka nije uspjela isplivati. Uz obalu trčimo da to javimo spasiocima, Aleksandar Pastir napušta predsjedavanje takmičenja i sam sjeda u motor da je traži. On je izvlači iz rijeke, pozivamo pomoć... Već tada nije bila dobro - kazao je Kuzmanović za "Dnevni avaz".

Dodao je da je Branka, nakon pada i povrede glave te vjerovatno dužeg plutanja bez svijesti, još dvadesetak minuta na obali bila bez pulsa. Reanimirali su je i prevezli u bolnicu.

Ljekari su jučer odbacili mogućnost izlaska sa informacijama prije susreta sa njenom porodicom. Prema našim saznanjima, njeno zdravstveno stanje je kritično.

Spora reakcija spasilaca

Među takmičarima je, kako navodi Kuzmanović, zavladalo nezadovoljstvo odmah nakon nesreće. Opća je ocjena da su organizatori, odnosno spasioci, sporo i nespremno reagirali.

- Razočarani smo mnogim stvarima, prije svega reagiranjem spasilaca, koje ne da nije bilo profesionalno nego se čini da su nastojali što prije izaći iz rijeke. Nije ih bilo dovoljno, nisu čak znali ni da na čamcu ide šest takmičarki. Zamislite, jave da su sve djevojke dobro, dok su samo četiri bile na obali?! - potresen je Kuzmanović.

http://www.dnevniavaz.ba/sport/ostali-s ... -dobr.html

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 19:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Нове информације о стању Бранке Штулић
http://www.facebook.com/?ref=home#!/gro ... 8987076812

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2010, 19:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Управо сам чуо тужну вијест :cry: :cry: :cry: Бранкино срце престало је да куца ,отишла је међу анђеле .
Вјечнаја памјат никада те нећу заборавити .

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2010, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Tuga :cry:

Pocivaj u miru :cry:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2010, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Sad sam se cuo sa drugom i kaze jutros oko 10 je zvanicno preminula :((((((((((((((((((( Pocivaj u miru, nikad te necu zaboraviti!

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2010, 21:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
svi moji postevi su kako vidim izbrisani...zao mi je branke...a i vas koji branite doticne koje sam pominjao....

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2010, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Zna li neko detaljno sta se desilo? Prevrnuo se camac i ona je udarila glavom i onesvijestila se i ostavljena na milost i nemilost brzacima?

Iskreno saucesce Brankinoj porodici.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2010, 21:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
cinjenica je da su cure odvedene na jednu planinsku rijeku koja je dosta zajebana, cinjenica je da nisu pripremljene, pa izjava trenera bile su pripremljene da zavse trku...alo...pa nije to trcanje na 1000metara....

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2010, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Žao mi je. :( Počivaj u miru.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2010, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
jadna djevojka i njena porodica :(

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2010, 22:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Nadao sam se da će se uspjeti oporaviti, žao mi je što se ugasi još jedan mladi život. Počivaj u miru.
Iskreno saučešće Brankinoj porodici.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2010, 01:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Tako tuzno. :(
Pocivaj u miru, saucesce roditeljima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]