lavić je napisao:
Ljubav trpljenje i podnošenje gradi.
To što ti sestro ne možeš nositi brat tvoj može.
O pravoslavlju mi nemoj tim tumačenjem jer sam bio u njemu veoma aktivno i poznajem prezentaciju i ono iza scene jer sam bio u krugu vođa te verske zajednice i mnogo toga lično mi je poznato kao i životi i reči onih što vode tu grupaciju.
Vernik kao ti nezna ni osnovne crkvene zakone ni hijerarhiju niti odnos u njoj....
Ta scena ili krug vođa ne govori šta je Pravoslavlje, ne oslikava pravo stanje, pa ako neko i griješi ili ako ti neke stvari ne razumiješ ne znači da kompletno Pravoslavlje ne valja.
Da si mi rekao da si bio na Svetoj Gori i da si proveo vrijeme sa isposnicima i monasima te da si se razočarao i tada bih sa skepsom povjerovala u tvoj sud. Nikad se ne bih uzoholila toliko da povjerujem da je moj sud ispravan, niti to činim i sa drugim religijama koje veličaju Boga.
Vjera traži poniznost, a suditi o nekome ili nečemu nije čin poniznosti.
Citiraj:
Poštujem taj narod ali ono što je iza glamura Bog otkriva na razne načine.
Ne generalizujem ali da znaš što ja i da si provela par godina sa nekim ljudima od gore i ušla u pore tog tela nebi ništa govorila i ja ću sad ćutati.
Pozivam narod a ne vođe da ispitaju koja je to vera jednom data svetima a ne da idu za slepcem.
Pokušajte trud je veoma nagrađen.
Kao prvo ja nisam od onih koji obijaju crkvene pragove, niti sam običajac da radim neke stvari radi običaja. Meni ne treba laktanje među crkvene zvaničnike niti idem u crkvu da budem viđena, čak naprotiv ja se molim i van crkve i to samo kad osjetim unutrašnji poriv, potrebu, jer jedino je tada molitva iskrena. Ne molim se po posebnim pravilima koji nalikuju na rituale, niti se ponašam po pravilima nego kad to radim radim iz duše jer drugačije je za mene čisto licemjerje. Takođe ne znam SP napamet niti se trudim da ga naučim, a dovoljno je da znam ono što pročitam.
Zar ti se ne čini da praviš prelest omalovažavajući vjekovno vjerovanje i misleći da si ipak ti u pravu, da je tvoje mišljenje mjerodavno i ono pravo, da si iznad svetih otaca koji su život proveli u podvižničkom životu? Njima je valjalo tebi ne valja?
Pokušavaš da budeš propovjednik neke prečišćene religije, ili šta? Od koga rukopoložen za taj posao? Samopozvan i samorukopoložen?