banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1422 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 72  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ZAKONI
PostPoslato: 11 Feb 2010, 18:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Upravo. To je samo za vanjsku upotrebu. :D

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 18:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jul 2009, 09:06
nista nisam pronasao ni vezano ni za kuke jel mora biti euro ili ne

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 18:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jul 2009, 09:06
Hertzog je napisao:
Pa nije potrebna ukoliko vozis na teritoriji BiH, ali je obavezna van granica... je*es kantonalce, hoce pare da ti otmu :D :D :D

popravljaju kucni budzet

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 10:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
O ovoj temi stvarno nevrijedi raspravljati kad smo korumpirani do srži. Na kraju krajeva kome koriste ovi zakoni. Neki dan sam korumpirao policajca s kilo kajmaka jer nisam imao keša kod sebe. Ma mani se zakona dok možeš krivudati.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 11:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Kako mi ide na q ovo ne vozenje od 23h do 05h. Kome ce to pomoci zivo me zanima i koja je uopste svrha toga?! Znaci jos 5 godina ne mogu se vratiti iz setnje gradom u 00h zato sto se nekom digao da ME ZASTITI...

?>

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 08:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
spavac je napisao:
ne dirajte engleze ,bitange... :lol:

procitah clanak i pola stvari je glupost....podignes rucnu, malo se ispruzis na rampama ,uzmes tiket i nastavis...za preticanje takodje glupost..ispred tebe tip ne vozi zatamnjeno auto pa da ne vidis nista..prosle godine bio za mazdom mx 5 i posteno se izigrao na relaciji Bl - Pd.... jedina zamjerka koju mogu da prihvatim jesu svjetla, jer ubiju vozaca koji ti dolazi..tip kaze pezo 2002 god nakod dovozenja i carine, uh zaboravi koji je u pitanju model,kosta 8000...glupost, kosta oko 5000 eura..ne postoji evidencija jer tip kaze uvoz poceo nedavno... :lol: :lol: :lol: uvoz traje u zadnjih 5 godina, samo sto ljencugama tesko uzeti pinkalo i zavesti u knjige...

i za kraj, sto kaze Hertz ako si vec uvezo fino prebaci volan, svjetla i miran si..

u pitanju je cista politika, jer glavonje koje dovoze iz EU zbog nerealnih cijena ne mogu prodati auto..

A šta ako vozi šleper?

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2010, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
r3d je napisao:
Kako mi ide na q ovo ne vozenje od 23h do 05h. Kome ce to pomoci zivo me zanima i koja je uopste svrha toga?! Znaci jos 5 godina ne mogu se vratiti iz setnje gradom u 00h zato sto se nekom digao da ME ZASTITI...

ма дај шта ти је, за вожњу послије 11 полицајци ријетко кажњавају. значи само ако налетиш на неког младог полицајца који све ради по правилима, или ако си скоро положио. Све остале пуштају у 90% случајева уколико возе послије 11, а као не би смјели.
уосталом, држи у ауту увијек 10 КМ, па ако баш навали дај му ценера... већина их узме

а сад нешто о измјенама постојећег закона. возачи припазите се ;)
http://www.glassrpske.com/vijest/3/drus ... a-cas.html

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 08:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Da ne otvaram novu temu...
Kakav je proces sa zamjenom motora?
Posto je u pitanju skroz drugačiji motor (2.0E umjesto 2.4D), ne moze bas proci sa nadom da niko nece gledati broj motora... Znaci - treba atest.
Koja je procedura?
Ista stvar, kako ide sa ugradnjom plina, atest i to?

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Za plin moras imati atest boce od proizvodjaca, tj. neki papir sa nekim podacima ukucanim i ovjerenim na listu koji dodje uz bocu (u mom slucaju boca bila iz Modrice ili gdje se vec kod nas prave, pa je majstor sam ukucao pisacom masinom to sto je falilo. Kao - imaju takav dogovor sa proizvodjacem. Preporucujem toro bocu da ne vozis bojler u gepeku, sad ima plina na svakom cosku pa ti nece zafaliti.
Rasplinjac i taj dio instalacije isto moraju biti popraceni fabrickim papirima sa serijskim brojem, to poslije provjere kad radis atest. Gledaju i kako je (cime) pricvrscena boca, kuda su provedene cijevi od boce do rasplinjaca... Na kraju ti majstor izda neki dokument u kojem pise ko je i gdje izvrsio ugradnju. Ima "divljaka" koji ovo ne mogu izdati pa poslije imas problem za atest, ali sumnjam da bi ti imao posla sa takvima. Sa tim papirima ides na atest (80KM je bio, valjda to sad radi Sina u Budzaku, prije je bilo na masinskom fakultetu).
Kad uradis atest onda ides na vanredni tehnicki pregled (15KM) gdje "prime k znanju" da ti je ugradjen plin i izdaju, izmedju ostalog, i neki bijeli karton na kom to pise i njega cuvas, svake godine ovjeravas na tehnickom pregledu i pokazujes u SUPu pri registraciji auta. Nemoj zaboraviti karton, meni nisu dali pa sam se vracao do tehnickog po njega.
Kad to sve odradis, u SUPu ti (uz 5KM takse) lupe jedva vidljiv pecat precnika 1cm koji je blijed i susi se 3 dana. Ja lijepio selotejp na njega da se ne izbrise. Insistirao sam da teta upise pisacom masinom u napomenu da je u vozilo ugradjen plin, inace to ne rade, a glup je osjecaj da das 100KM za pecat u saobracajnoj koji ce izblijediti zacas i opet te prca neki pandur jer "nema plina u saobracajnoj".
Plin se u saobracajnu ne upisuje tamo daje pise "Vrsta motora: benzin" (osim u slucaju da je plin fabricki ugradjen u auto), vec u napomenu. Tako meni rekose u SUPu, a poslije policajci pitaju zasto ne pise, pa da znas.
Eto, tako je bilo prije 5-6 godina, sumnjam da se nesto promijenilo. Boogie je skoro ugradjivao pa mozda i on nabaci koju ovde.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 09:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mnogo hvala na detaljnom objasnjenju!
Jos ako ko zna ovo drugo, za motor proceduru...: )

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Šajin je napisao:
а сад нешто о измјенама постојећег закона. возачи припазите се ;)
http://www.glassrpske.com/vijest/3/drus ... a-cas.html

oleee :angry3:

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 19:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
@blaf77
Da li je to u vezi atesta plinskog uređaja propisano nekim pravlnikom, tj da li je regulisano zakonom? Nekako mi glupo da serviseri sami daju atest na svoj rad, gdje je tu logika?
Po ovome što sam našao u federaciji niko nije nadležan da vrši atest plinskih uređaja, a isto se pričali i za nas.

Citiraj:
2. Plinska instalacija na vozilima

Po prvi put u Pravilniku o tehničkim pregledima vozila (Službeni glasnik BiH, broj 13/07 i
Službene novine FBiH, broj 63/07) napisano je i uputstvo o pregledu vozila koja
posjeduju plinsku instalaciju.
Međutim, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH nije izdalo odgovarajući Pravilnik o
plinskim instalacijama na vozilima, odnosno o pregledu istih. Dakle, ispitivanje plinskih
instalacija ugrađenih na vozilima, za sada, nije moguće provjeriti na stanicama tehničkih
pregleda i shodno tome nije moguće izdati odgovarajući dokument o ispravnosti plinske
instalacije na vozilu (Karton ovjere tehničke ispravnosti uređaja za gas). Shodno
navedenom, molimo sve kantonalne MUP-ove da ne izdaju nikakve potvrde o registraciji
vozila sa plinskom instalacijom, jer prema postojećem Zakonu iste nije moguće izdati.
Ukoliko su neke potvrde već izdate molimo Vas da se iste povuku.

I još jedno, ako je plin uredno ugrađen prije dvadesetak godina i sve atestirano, postoji li neki rok nakon kojeg se mora ponovo vršiti atest?

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 22:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
zipo je napisao:
@blaf77
Da li je to u vezi atesta plinskog uređaja propisano nekim pravlnikom, tj da li je regulisano zakonom? Nekako mi glupo da serviseri sami daju atest na svoj rad, gdje je tu logika?
Po ovome što sam našao u federaciji niko nije nadležan da vrši atest plinskih uređaja, a isto se pričali i za nas.

Citiraj:
2. Plinska instalacija na vozilima

Po prvi put u Pravilniku o tehničkim pregledima vozila (Službeni glasnik BiH, broj 13/07 i
Službene novine FBiH, broj 63/07) napisano je i uputstvo o pregledu vozila koja
posjeduju plinsku instalaciju.
Međutim, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH nije izdalo odgovarajući Pravilnik o
plinskim instalacijama na vozilima, odnosno o pregledu istih. Dakle, ispitivanje plinskih
instalacija ugrađenih na vozilima, za sada, nije moguće provjeriti na stanicama tehničkih
pregleda i shodno tome nije moguće izdati odgovarajući dokument o ispravnosti plinske
instalacije na vozilu (Karton ovjere tehničke ispravnosti uređaja za gas). Shodno
navedenom, molimo sve kantonalne MUP-ove da ne izdaju nikakve potvrde o registraciji
vozila sa plinskom instalacijom, jer prema postojećem Zakonu iste nije moguće izdati.
Ukoliko su neke potvrde već izdate molimo Vas da se iste povuku.

I još jedno, ako je plin uredno ugrađen prije dvadesetak godina i sve atestirano, postoji li neki rok nakon kojeg se mora ponovo vršiti atest?

cu da provjerim kod sebe... al sutra :) misim da ima neki rok nakon kojeg se mora ponovo raditi atest (nek me neko ispravi ako grijesim)

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2010, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim da se boca mora atestirati svakih x godina, odnekud mi je to ostalo u glavi, nemam pojma koliko je tacno.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2010, 09:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
mislim da je u pitanju 3 ili 5 godina nisam siguran...

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2010, 13:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
hmmm sad pogleda važi do 8 mjeseca 2013. godine. ugrađen u 8. mjesecu prošle godine. Znači 4. godine :S čudno :S

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 19:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

NOVI SISTEM PRACENJA VASE BRZINE U ITALIJI

http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... _id=441197

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Nesto se sjecam da mi atest za bocu vrijedi 5 godina, sto je isteklo. Nisam ni gledao do kad vrijedi cijeli atest.

Zipo - sigurno postoje neki pravilnik, jer je masinski fakultet bio ovlasten neko vrijeme da to radi, pa im je istekao "ugovor". Poslije toga je za to bio ovlasten Sina u Budzaku, pa je i to valjda isteklo, nisam siguran. Rekose na masinstvu da su podnijeli novu aplikaciju pa su cekali da se odobri i da nastave to raditi, ali ima od toga dosta, ne znam sta je bilo.
Ne daju svi serviseri sami atest na svoj rad, samo jedan za sve.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 21:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Nov 2009, 22:23
Ne treba medjunarodna punomoc.
To se nekad vadilo u AMS RS ako idete tudjim autom preko granice.... sad to vise ne treba i niko nece traziti.
To je 100% sigurno i provjereno.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 16:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

O cemu ti?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1422 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 72  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]