banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Eurovision-2010
PostPoslato: 30 Maj 2010, 14:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Vader je napisao:
breskvica je napisao:
ja volim samo ako se pjeva na svom jeziku, valjda je to smisao ovog natjecanja

Upravo tako. Ja ne bih dao glas onima koji ne pjevaju na svom jeziku. Ovo takmičenje bi trebala biti prezentacija (milo)zvučnosti vlastitog jezika, pri čemu će dobra pjesma dobro zvučati svima bez obzira da li razumiju tekst. A ovo sada što rade je samo cirkus.

Inače nisam gledao ovu Evroviziju, osim malo na samom kraju.

Phoenix je napisao:
A ja sam se nanervirala kad se ona isfurala što ju je Aleksandar poljubio. Ja lude žene!!!! :violent1: ](*,)

Koliko sam primjetio naljutila se zbog načina na koji je on to uradio.

Ali najjače mi je što ona uopšte nije znala da kao pobjednica treba da otpjeva pjesmu još jednom, iznenadila se kad je to čula i nije joj bilo do pjevanja :). Koliko ona ima godina? Kao da ni jednu Evroviziju nije gledala :)

Ako neko nađe video tog lika koji je uletio špancima o kojem pričate neka postavi, ovaj ranije postavljeni video više ne radi.

Inače evo veoma interesantan tekst Ukrajinske pjesme

na našem:

Spoiler:
Oh, slatki ljudi
Šta smo učinili?
Reci mi šta se dešava?
Jer sve što smo sagradili
Trese se i nestaje.

Oh, slatki ljudi
Zar nemate ljubavi za čovječanstvo?
Morate li nastaviti ubijati
Samo da bi prekratili vrijeme.

Poruka je istinita
Kraj je zaista blizu
Ali osjećanja me obaraju
Krade mi stvari koje su mi drage
Da, poruka je tako stvarna
Nemojte pretvoriti svu zemlju u kamenje
Jer, jer, jer
Ovo je vaš dom.

Oh, slatki ljudi
šta s vašom djecom
U kinima i na video igricama
Gledaju šta smo poslali u propast.

Oh, slatki ljudi
Kakvu besmislenu igru
smo igrali?
Niko nije kriv osim tebe?

Poruka je istinita
Kraj je zaista blizu
Ali osjećanja me obaraju
Krade mi stvari koje su mi drage
Da poruka je tako stvarna
Nemojte pretvoriti svu zemlju u kamenje
Jer, jer, jer
Ovo je vaš dom.

Ovo je vaš dom.

na engleskom:

Spoiler:
Oh, sweet people
What have we done?
Tell me what is happening?
For all that we've built
Tumbles and is gone

Oh, sweet people
Have you no love for mankind?
Must you go on killing
Just to pass the time.

The message is so true
The end is really near
All these feelings take me down
It steals the things so dear
Yes, the message is so real.
Don't turn all the earth to stone
Because, because, because
This is your home

Oh, sweet people
what about our children?
In theaters and video games
They watch what we send to ruin

Oh, sweet people
What senseless game
Have we all been playing?
No one but you to blame?

The message is so true
The end is really near
All these feelings take me down
It steals the things so dear
Yes, the message is so real.
Don't turn all the earth to stone
Because, because, because
This is your home

This is our home.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9AvMJueiCyo[/youtube]

Da slažem se sa tobom, treba pjevati na svom maternjem jeziku pa šta bude da bude. 2008 u Beogradu Albanija je imala tekst na albanskom i pjesma mi se jako svidjela. Imao sam utisak da sam je razumio.

Lena je '91. godište.

Ukrajinska pjesma je lijepa, ali ono što sam čuo ne ide im na čast, za Ukrajinu je trebao nastupati drugi izvođač i druga pjesma, ali promjenom vlasti promjenio se i izvođač. Nevjerovatno.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CW4d4n-1jrM[/youtube] :D

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 17:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
Da, jos jedna evrovizija se zavrsila i kao i svake godine krene "pretresanje" koje zna cesto odstupiti od muzicke kritike i preseliti se na politicku diskusiju. Mada nije bilo nekih posebnih skandala kao prosle godine izmedju Jermenije i Azerbejdzana( kada su Azeri pohapsili par ljudi koji su glasali za Jermeniju) i ovaj put bilo tipicno djeljenje glasova komsijama, balticki, balkanski, sovjetski blok, problemi sa zastavama, itd, da se ne ponavljam
Moje misljenje je da je ta kompletna evrovizija namjestena. Ne mislim da se laziraju glasovi, cak mislim da se direktno ne utice na ziri. Nego na jedan suptilan nacin se sve to odradi.
Naime, cilj kompletne tog cirkusa je samo jedna pjesma i samo jedna zemlja. EBU je institucija koja zasigurno ne zivi od kvalitetne produkcije, i nista ne mozemo vidjeti od te organizacije osim eurosonga. A puno ljudi tamo radi, i trebaju se obezbjediti sredstva. Dok god celnici eurosonga drze odn povecavaju popularnost festivala, do tada ce imati posla. Popularnost eurosnoga u malim zemljama je nevjerovatna ( balkan, kavkaz itd...) jer tim nacijama jako puno znaci kad vide svoju zastavu na sekundu iznad Telenor arene kako se rasprsava u baloncice, a zatim uz gromoglasnu buku pocinje izvedba koju su upravo oni odabrali. Taj osjecaj je za njih nezamjenljiv, i spremni su da tipicno kompleksaski uloze i zadnju paru da se pojave na takmicenju, da budu isto tretirani kao npr, UK. U azerbejdzanskom Bakuu, ljude zive u napustenim vagonima, to je najzagadjeniji grad na svijetu i nevjerovatna je razlika izmedju bogatih i ekstrasiromasnih. Naftaski lobi je pogurao Safuru, i naravno da su sve to smisljeno uradili. Jer, Azerbejdzanu je bitno da se pojavi na Eurosongu ne da bi pobjedio ( mada bi i to bilo dobro usput) nego da bi njihova pjesma bila bolja od jermenske. I obratno. Takvih je mnogo primjera. Tim malim nacijama je jako bitno i 17., i 2. i bilo koje drugo mjesto.
Vrlo je zanimljivo ako pogledamo listu pobjednika i uporedimo sa nekim desavanjima u politickom zivotu, recimo od 2001:
1. 2001 ( Estonija - ulazak u EU, nedavno odvajanje od Rusije, generalno priblizavanje evropskom bloku)
2. 2002 ( Latvija - isti slucaj sa Estonijom)
3. 2003 ( Turska - diskusija oko toga treba li Turkey biti EU, izbor vlade izmedju islamistickog ili demokratskog upravljana)
itd, 2008 - Srbija ( nezavisnost Kosova)...
E sad, osim politike jako su bitne finansije. Nije svejedno gdje ce se odrzati dogadjaj od nekoliko miliona evra! Naravno da bi bio problem da ga npr Albanija organizuje. I onda bi EBU morao da trazi dodatna sredstva, sto sigurno ne bi odgovaralo Svetoj Petorici. Mislim, da svake godine EBU fino sjedne i skonta gdje bi najbolje bilo organizovati eurosong ( odn koja bi Vlada potpomogla) i da li bi to bilo politicki ispravno. Npr, dok je cijelu EU tresla kriza, pobjedi Norverska koja nije imala tih problema. Sada kad se Njemacka vraca kao finasijska velesila, pobjedi ona. I od Rusa se na kartu nacionalnosti dala iscupati najveca sredstva ikada ulozena u eurosong. E kad to skontaju onda fino zovnu drzavnu rtv izabrane zemlje, i zajedno skontaju strategiju. Izaberu pjesmu, potpomognu produkciju, marketing, nastup, sve to, i igraju na sretnu i prilicno sigurnu kartu. Vidite, da rijetko omase. Tako da im nisu potrebna muljanja sa glasovima, sto bi bilo prilicno rizicno.
I pored manipulisanja sitnim nacijama, Sveta Petorica su se isfuravala na svoje zadnje pozicije, i onda su 2009 uveli ziri. Odmah se UK i FR dobro kotiraju, ove godine Njemacka pobjedila, nije lose. Uopste nije losa ideja.
Moze zvucati malo kao teorija zavjere, ali ja bih prije svega ovo nazvao teorijom cistog biznisa.
U svakom slucaju, EBU i Stefan Raab su se dobro skontali, doveli su simpaticnu djevojku na scenu, svidjelo se ljudima i ubjedljivo je pobjedila.Tako su se ucutkali glavni finansijeri.Sljedece godine sigurno je da niko od Sv Petorice nece pobjediti,vec ce vjerovatno neka od kavkaskih zemalja primiti vec sljedeci mjesec poziv od EBU-a, i tajne (?) pripreme mogu da otpocnu.Show must go on...

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Lena je maksimalno forsirana zadnjih mjesec - dva ,pjesma se nije skidala sa MTV i VIVA-e , zbog toga je i stajala najbolje na kladionicama, a i na googlu ( bila neka lista, ne sjecam se kako se zove tacno ) .
Pjema nije losa, jako sirova i bez ikakve koreografije (pokusala je ona i da plese , ali je to bilo bas komicno, a jos pise da je i uzimala casove plesa :lol: ) .
I ove je godine bilo komsijskog glasanja , ali u mnogo manjem obimu nego prije, cak stavise , neka glasanja su bila poprilicno iznenadjujuca .
I ja da ponovom pitanje, kako se zove ona pjesma koju su pjevala ona 2 crnca, kad su svi plesali?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

..Njemacka je morala da pobjedi, jer cijelu vjecnost niko od velike petorke nije pobijedio, a oni daju najvise para za ovo takmicenje.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 20:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
laoce je napisao:
..Njemacka je morala da pobjedi, jer cijelu vjecnost niko od velike petorke nije pobijedio, a oni daju najvise para za ovo takmicenje.

kada svi oni budu isli u polufinale a ne direktno mozda jos neka od tih pet zemalja pobedi narednih godina...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
laoce je napisao:
I ja da ponovom pitanje, kako se zove ona pjesma koju su pjevala ona 2 crnca, kad su svi plesali?

Uživaj!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wsuPqiCjyag[/youtube]

Evo i koreografija:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dGv7VS-37OE[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 21:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zanimljivo je da je Francuska Njemačkoj dala NULA bodova.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Phoenix je napisao:
laoce je napisao:

Uživaj!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wsuPqiCjyag[/youtube]

Evo i koreografija:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dGv7VS-37OE[/youtube]

Hvala,hvala.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Molim! ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 23:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2008, 22:54
Pa i nije losa evrovizija bila.Bilo je finih pjesama.Nekome se evrovizija ne svidja neko opet voli.Neka takvih predstava,neka muzike.Pobjednicka pjesma je sasvim o.k. opusteno,pjevljivo,simpaticno,simpaticna i Lena.Mislim da je ova pjesma zavrsila na 10-om,15-om mjestu ne bi bilo cudo ali nije ni cudo sto je pobjedila.Neka je.Da bar vise neko od ovih iz zapadne Evrope ne jadikuje.Meni licno nisu bili losi Grci,Francuzi,Armenska pjesma je bila dobra kao i ona gara sto je izvodila.Zena pravo dobro izgleda.Island je imao prilicno dobru pjesmu,korpulentna zena sa odlicnim glasom itd....Bosna solidna,Srbija mi i nije zaista nesto,za obdanista...Feminem pukle kao sijalica,jesu li one iz BiH ili iz Hrvatske neam ja sad pojma a nije ni bitno.
Dakle do godine u Berlinu.

Nećkala se lopta nećkala...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Black Boy je napisao:

Dakle do godine u Berlinu.

Reče Staljin. :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8bTla6D94Fk[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim u Hamburgu, ali vidjećemo! ;)
Ja inače nisam neki ljubitelj, ali ove godine sam gledala dio 1. polufinala i finale. Inače, ne gledam nikad, sem kad je bilo u BG, tad sam gledala sve, ali više zbog organizacije nego zbog pjesama. ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 23:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Reče Staljin. :lol:

Nije slagao.Covjek stoji iza svojih rijeci :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 23:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Zanimljivo je da je Francuska Njemačkoj dala NULA bodova.

Ma ima dosta toga zanimljivog.Mislim da je Turska dala ovaj put Armeniji dosta bodova a oni njima nista.Ali najjace je bilo kada je tip iz Jerusalema rekao ,, 10 points goes to big mother Russia ,, :lol: ali ne samo ove godine,bilo je i prije interesantnih glasanja.Koliko je puta samo Lordi iz Finske dobio onda 12 poena :lol:
Ovaj komentar od @klausa je prilicno tacan ali i nije bas sve tako.Npr. Molitva od Marije Serifovic nije bila nesto reklamirana i poznata u Evropi prije same Evrovizije,pa je pobjedila.Mislim,ako je pjesma zaista dobra tesko da bilo kakva namjestaljka moze tu uticati.Moze,ali ako ti ja kao komsija dadnem 12 poena,sledeci ti dadne 4,a sledci nista,pa onda dalje neki dadnu dobroj pjesmi jednu npr. 10-ku i jednu 12-ku pa 8 poena npr,sta onda?Marija je imala dosta puta 12 poena,10 i 8 a od onih koji nam nikad nista ne daju kao npr. Grci,Rusi,Englezi itd,po 4,5,6 itd uvijek nesto,niko joj nije mogao tada uzeti pobjedu jer je bila pjesma zaista dobra a ona izuzetnih glasovnih mogucnosti i tu je kraj :)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 23:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Phoenix je napisao:

Ma moguce je,ali ja cuo mozda pogresno,Berlin.Sto se mene tice neka bude i u Gemištparketkiflenu ako treba :lol: Samo nek je veselo...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 09:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Black Boy je napisao:
Phoenix je napisao:

Ma moguce je,ali ja cuo mozda pogresno,Berlin.Sto se mene tice neka bude i u Gemištparketkiflenu ako treba :lol: Samo nek je veselo...

:roll: Гармиш-Партенкирхен

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
skypostman je napisao:
Black Boy je napisao:
Phoenix je napisao:

:roll: Гармиш-Партенкирхен

:lol: :lol: :lol:
Svakog čuda za tri dana dosta, ali od ove zadnje Evrovizije se baš vidi kako je pala popularnost takmičenja.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 10:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Phoenix je napisao:

Ako ne bude u Berlinu ( a uvijek je u glavnim gradovima drzava) onda ce biti u Kölnu. Zaspala sam na samom pocetku glasanja pa ako nije problem da mi neko kaze ili okaci link - sta je to bilo sa Lenom na kraju?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 11:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Само под хитно преименовати такмичење у аматерско европско музичко такмичење. Са нагласком на аматерско.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 11:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pomenula sam Hamburg zato što su u toku Evrovizije prikazivali one ljude koji plešu u Hamburgu a ne u Berlinu. A i jedna Švabica mi reče (kad smo oko nekiih sličnih stvari raspravljale) da dosta toga zaobilazi Berlin jer su tu političari pa bude doasno! :lol:

Naravno, sve je moguće...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]