banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 21:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Maj 2010, 01:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
sta bi bilo kada bi se napravio ovakav jedan film na osnovu islamske religije?
http://www.youtube.com/watch?v=aiCgR_m1JIw

Koliko bi ljudi bilo mrtvih? Reziser, svi glumci? Svi simpatizeri dobre parodije?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 08:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Pa vjerovatno da se u srednjem vijeku napravio i ovaj film slicno bi bilo i kod hriscana. Zaboravljas da su muslimani trenutno u 1431 godini. Dakle, kad su hriscani bili u toj godini spaljivali su ljude na lomaci zbog religije. Mozda za 600 godina ce i muslimani postati tolerantna religija.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 08:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
jellyfish je napisao:
Pa vjerovatno da se u srednjem vijeku napravio i ovaj film slicno bi bilo i kod hriscana. Zaboravljas da su muslimani trenutno u 1431 godini. Dakle, kad su hriscani bili u toj godini spaljivali su ljude na lomaci zbog religije. Mozda za 600 godina ce i muslimani postati tolerantna religija.

Kad ćeš ti postati tolerantan??

Možda bi te jedan ban mogao učiniti tolerantnim!

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

amidža je napisao:
Kad ćeš ti postati tolerantan??

Hajde navedi gdje sam ja to netolerantan. Kao sto vidis u gornjem postu sam izjednacio i hriscanstvo i islam jer su obe religije u odredjenim istorijskim trenucima i prostorima bile netolerantne. I gdje je tu netolerancija ako kazem da su obe religije iste u odredjenim stvarima. Ako sam ti ja netolerantan na ovom forumu onda ne znam ko jest.To sto ti samo razmisljas sa jedne strane i sto mislis kao i vecina da je sve sa te strane dobro ja ti nisam kriv.

Citiraj:
Možda bi te jedan ban mogao učiniti tolerantnim

Ako vec nisam tolerantan onda ni ban nece pomoci.

Kao drugo, prvo pogledaj film na gornjem linku pa onda komentarisi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 09:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Jasno je i vidljivo šta si ti rekao.
Mozda za 600 godina ce i muslimani postati tolerantna religija“.

Kad bi kojim slučajem amidža nešto slično rekao za hrišćanstvo, siguran sam da bi dobio trajni ban.
No, uredno sam te prijavio administraciji pa me baš zanima dali će reagirati.
Da vidimo koliko su objektivni, nepristrasni i koliko primjenjuju iste norme za sve.

Niti su muslimani niti hrišćani niti bilo koja druga religijska grupa MONOLITNO društvo.
Svaki pojedinac ima svoju percepciju i ponaša se na svoj način i kao takav je odgovoran za svoje postupke kako po ovozemaljskim zakonima tako i na Sudnjem danu.
Neko je više religiozan a neko manje, ljudi različito interpretiraju određene vjerske norme i zato je sve šaroliko.
Dali bi ja trebao formirati mišljenje o tolerantnosti pravoslavaca na temelju činjenice da se monasi lemaju po crkvama i jedni drugima psuju kao što je vidljivo na sljedećim snimkama:

U Jerusalemu:

http://www.youtube.com/watch?v=Z8g1YFlBX1Y

U Gračanici:

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/video- ... anici.html

Ovo se dešavalo u 2010-oj a ne u srednjem vijeku!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Htio ti priznati ili ne, koliko je islam tolerantna religija to se vidi iz pobune zbog ovih crteza oko Muhameda. Ovdje mislim na interpretaciju religije od vecine sljedbenika, ne nuzno na religiju kao takvu. Istovremeno se iz gornjeg videa (filma) vidi i tolerancija vecine hriscanskih zemalja, jer ovaj film nije izazvao nikakve reakcije kod vecine hriscanskih sljedbenika iako je humor daleko veci nego u slucaju Muhamedovog crteza. Dovoljno je uporediti te dvije stvari i da se vidi realno stanje. To sad sto sto to tebi ne odgovaraju cinjenice je druga stvar. Ali da budemo isto tako realni i hriscanstvo je bilo na jos gorem nivou prije 600 godina i to je sve sto sam rekao i stojim i dalje iza toga, jer su video i crtezi dokaz, svidjalo se to kome ili ne. Naravno, izuzetaka ima na svim stranama, ali ovdje govorimo o vecini, odnosno uopste.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 11:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Htio ti priznati ili ne, koliko je islam tolerantna religija to se vidi iz pobune zbog ovih crteza oko Muhameda. Ovdje mislim na interpretaciju religije od vecine sljedbenika, ne nuzno na religiju kao takvu. Istovremeno se iz gornjeg videa (filma) vidi i tolerancija vecine hriscanskih zemalja, jer ovaj film nije izazvao nikakve reakcije kod vecine hriscanskih sljedbenika iako je humor daleko veci nego u slucaju Muhamedovog crteza. Dovoljno je uporediti te dvije stvari i da se vidi realno stanje. To sad sto sto to tebi ne odgovaraju cinjenice je druga stvar. Ali da budemo isto tako realni i hriscanstvo je bilo na jos gorem nivou prije 600 godina i to je sve sto sam rekao i stojim i dalje iza toga, jer su video i crtezi dokaz, svidjalo se to kome ili ne. Naravno, izuzetaka ima na svim stranama, ali ovdje govorimo o vecini, odnosno uopste.

Vođen tvojom logikom ja bih trebao razmišljati ovako:
"Hrišćanstvo je netolerantno i krajnje radikalno i neprihvatljivo jer su hrišćani krajem XX stoljeća počinili genocid nad muslimanima Bosne a početkom XXI stoljeća su izvršili agresiju i okupirali Iraq,Afganistan i Čečeniju gdje zločini nad muslimanima već poprimaju karakteristike genocida.
O metodama mučenja po konc logorima poput Abu Ghraiba da ne i govorimo!!
Naravno, izuzetaka ima na svim stranama, ali ovdje govorimo o većini , odnosno uopšte."

Jeli u redu?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

amidža je napisao:
Jeli u redu?

Nije u redu. To sto pricas su u pitanju politicari i vodje. Ja ovdje ne govorim o politicarima i vodjama niti sam ih spominjao kao Sadam Husein, Bin Laden,... Tako da to sto govoris o Dzordzu Busu i ostalim iz proslosti, nema veze sa hriscanstvom.
Ja ovdje govorim o toleranciji obicnog naroda, tj. vecine sljedbenika odredjene religije. Naime, vecina muslimana se pobunila i protestvovala zbog crteza Muhameda, dok zbog ovog gore filma koji se ruga hriscanstvu i mnogih drugih crteza i filmova niko od hriscanskih sljedbenika nije protestovao. Sto implicira da je vecina sljedbenika islamske religije netolerantna. Naravno, ovdje kao sto sam rekao ne petljam politiku, niti religiju, vec ponasanje i toleranciju vecine onih koji tvrde da su sljedbenici te religije.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 11:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

amidža je napisao:
Jasno je i vidljivo šta si ti rekao.
Mozda za 600 godina ce i muslimani postati tolerantna religija“.

Kad bi kojim slučajem amidža nešto slično rekao za hrišćanstvo, siguran sam da bi dobio trajni ban.
No, uredno sam te prijavio administraciji pa me baš zanima dali će reagirati.
Da vidimo koliko su objektivni, nepristrasni i koliko primjenjuju iste norme za sve.

Niti su muslimani niti hrišćani niti bilo koja druga religijska grupa MONOLITNO društvo.
Svaki pojedinac ima svoju percepciju i ponaša se na svoj način i kao takav je odgovoran za svoje postupke kako po ovozemaljskim zakonima tako i na Sudnjem danu.
Neko je više religiozan a neko manje, ljudi različito interpretiraju određene vjerske norme i zato je sve šaroliko.
Dali bi ja trebao formirati mišljenje o tolerantnosti pravoslavaca na temelju činjenice da se monasi lemaju po crkvama i jedni drugima psuju kao što je vidljivo na sljedećim snimkama:

U Jerusalemu:

http://www.youtube.com/watch?v=Z8g1YFlBX1Y

U Gračanici:

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/video- ... anici.html

Ovo se dešavalo u 2010-oj a ne u srednjem vijeku!!!

po cemu je jellyfish netolerantan...sta ako covjek razmislja svojom glavom, a tebi ne pase, onda je netolerantan...i ja se slazem sa njegovim misljenjem, jesam li i ja netolerantan...hoces i mene prijaviti...

nego pogledaj gore film, siguran sam da ces se nasmijati dobro, a srce ili dusu neces uprljati...

A za tvoje linkove, ja ih namjerno prije nisam htio postavljati, cekam da mi Kurtovic jos malo prica kako nemam pojma o cemu pisem i kako je PC ujedinjena...

ako moze daj mi sada komentar ovoga videa
http://www.youtube.com/watch?v=gsGYuH2Y ... re=related
krece na 4.42

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 11:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

jellyfish je napisao:
amidža je napisao:
Jeli u redu?

Nije u redu. To sto pricas su u pitanju politicari i vodje. Ja ovdje ne govorim o politicarima i vodjama niti sam ih spominjao kao Sadam Husein, Bin Laden,... Tako da to sto govoris o Dzordzu Busu i ostalim iz proslosti, nema veze sa hriscanstvom.
Ja ovdje govorim o toleranciji obicnog naroda, tj. vecine sljedbenika odredjene religije. Naime, vecina muslimana se pobunila i protestvovala zbog crteza Muhameda, dok zbog ovog gore filma koji se ruga hriscanstvu i mnogih drugih crteza i filmova niko od hriscanskih sljedbenika nije protestovao. Sto implicira da je vecina sljedbenika islamske religije netolerantna. Naravno, ovdje kao sto sam rekao ne petljam politiku, niti religiju, vec ponasanje i toleranciju vecine onih koji tvrde da su sljedbenici te religije.

tacno, ali nije problem da protestuju...bilo je protesta i zbog Brajana, ali normlano se izda saopstenje, da se misljenje crkve o tome...

znaci protest u normalnim granicama da, ubijanje prijetnje ljudima itd...ne

Da sam kojim slucajem zensko u nekoj radikalnoj islamskoj zemlji, bio bi najgori terorista i najnetolrenatnija osoba na ovome svijetu..

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 11:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Tokom zadnjeg rata u Bosni je u "ime krsta časnog" sistematski srušeno 614 džamija!!
Svakako uz blagoslov crkve.

Tolerancija na hrišćanski način ili.....?

Nisam čuo da su iko od sveštenika pobunio, digao svoj glas protiv te vrste barbarizma.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 11:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

amidža je napisao:
Tokom zadnjeg rata u Bosni je u "ime krsta časnog" sistematski srušeno 614 džamija!!

Nisam čuo da su iko od sveštenika pobunio, digao svoj glas protiv te vrste barbarizma.

e moj amidza da su same dzamije srusene billo bi dobro, jebo gradjevinu, srusi se, napravi si...ali ljudski zivot nepovrati niko vise...

ja te pitao za komentar, a ti meni odmah kontru pukao, sto sam i ocekivao...a vidis ja koji nisam pristalica ni jedne crkve ocekujem da ce takav video neka pobozna licnost najcrnje osuditi, ali...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

amidža je napisao:

Naravno da to nije tolerancija. Ali je zbog toga cijeli zapad i hriscanski svijet digao glas. I ti poredis cijeli hriscanski svijet od nekoliko milijardi sa sacicom ljudi koji su uradili ovo. Znaci da je vecina hriscana podrzavala ovo nebi bili onda protiv Karadzica, sto je kasnije cak dovelo i do Nato bombardovanja. Dok je u vezi Muhamedovog crteza podignut opsti haos u cijelom svijetu. Da ne govorimo koliko je crtez beznacajna stvar u poredjenju sa rusenjem ovih dzamija. Osim toga, kao sto vidis to je bila manjina cak i ovde, jer da nije tako nebi opet te dzamije nikle. Znaci govorim globalno, ne o malim grupicama, a cijela Bih ti je kao pola veceg grada po stanovnistvu, ili cijela RS ti je kao pola Beograda. Znaci, to su pojedinacni, a ne globalni slucajevi.
Drugo, opet mijesas politiku i religiju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Sacuvaj me Boze
hrvatske kulture
srpskog junastva
i bosnjackog merhametluka.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 13:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Japanese_rose je napisao:
Sacuvaj me Boze
hrvatske kulture
srpskog junastva
i bosnjackog merhametluka.

Krleza edited by Rose :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Sta je "merhametluk"?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 13:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Leona je napisao:
Sta je "merhametluk"?

Dobrocinstvo.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 13:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
amidža je napisao:

Naravno da to nije tolerancija. Ali je zbog toga cijeli zapad i hriscanski svijet digao glas. I ti poredis cijeli hriscanski svijet od nekoliko milijardi sa sacicom ljudi koji su uradili ovo. Znaci da je vecina hriscana podrzavala ovo nebi bili onda protiv Karadzica, sto je kasnije cak dovelo i do Nato bombardovanja. Dok je u vezi Muhamedovog crteza podignut opsti haos u cijelom svijetu. Da ne govorimo koliko je crtez beznacajna stvar u poredjenju sa rusenjem ovih dzamija. Osim toga, kao sto vidis to je bila manjina cak i ovde, jer da nije tako nebi opet te dzamije nikle. Znaci govorim globalno, ne o malim grupicama, a cijela Bih ti je kao pola veceg grada po stanovnistvu, ili cijela RS ti je kao pola Beograda. Znaci, to su pojedinacni, a ne globalni slucajevi.
Drugo, opet mijesas politiku i religiju.

Suština je da neko ko se šprda sa svojim svetinjama samim tim ne dobija dozvolu da se šprda sa tuđim!

Ako kršćani/hrišćani dozvoljavaju da se Hrist prljavo komercijalizira ili da se kroz zloupotrebu zakona o pravu slobode govora iznose ine gluposti o njemu pa čak i tzv.umjetnički performansi koji u konačnici obezvrijeđuju lik i djelo samog Hrista to ih ne amnestira od odgovornosti ako to čine drugima kad su u pitanju njihove svetinje.
Ja kao musliman neću nikom zaprijetiti smrću zato što bi slikao izmišljene gluposti o Muhammedu ali smatram da je učestala provokacija po tom pitanju dno dna moralnog posrnuća onih koji to čine jer čine iz samo jednog razloga da bi razljutili i povrijedili muslimane.
Moja reakcija je uglavnom:prokleti bili i ja idem dalje svojim putem.
Poslanik mi je do kraja života uzor u životu kao i milijradi i pol ostalih ljudi na planeti.

Radikalni i ekstremni muslimani postoje ali ništa novo jer postoje i radikalni i ekstremni hrišćani, hindusi, židovi itd.
Ali nema niko pravo da sve pripadnike jedne religije optuži za radikalizam zbog pojedinaca koji pogrešno interpretiraju i prakticiraju religiju!
Ti si gore generalizirao sa svojom izjavom.Sve si muslimane strpao u jedna koš! :angry3:

Čuo si za „hutarijevce“ odnosno hrišćansku miliciju u SAD-u?
Radi se o naoružanim hrišćanskim ekstremistima koji također prijete smrću i djeluju protiv američkih muslimana!

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/glob ... anima.html

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
jellyfish je napisao:

Врх :lol:
Ево имаш један + код мене. :D

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 16:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

amidža je napisao:

Ako kršćani/hrišćani dozvoljavaju da se Hrist prljavo komercijalizira ili da se kroz zloupotrebu zakona o pravu slobode govora iznose ine gluposti o njemu pa čak i tzv.umjetnički performansi koji u konačnici obezvrijeđuju lik i djelo samog Hrista to ih ne amnestira od odgovornosti ako to čine drugima kad su u pitanju njihove svetinje.
Ja kao musliman neću nikom zaprijetiti smrću zato što bi slikao izmišljene gluposti o Muhammedu ali smatram da je učestala provokacija po tom pitanju dno dna moralnog posrnuća onih koji to čine jer čine iz samo jednog razloga da bi razljutili i povrijedili muslimane.
Moja reakcija je uglavnom:prokleti bili i ja idem dalje svojim putem.
Poslanik mi je do kraja života uzor u životu kao i milijradi i pol ostalih ljudi na planeti.

Radikalni i ekstremni muslimani postoje ali ništa novo jer postoje i radikalni i ekstremni hrišćani, hindusi, židovi itd.
Ali nema niko pravo da sve pripadnike jedne religije optuži za radikalizam zbog pojedinaca koji pogrešno interpretiraju i prakticiraju religiju!
Ti si gore generalizirao sa svojom izjavom.Sve si muslimane strpao u jedna koš! :angry3:

Čuo si za „hutarijevce“ odnosno hrišćansku miliciju u SAD-u?
Radi se o naoružanim hrišćanskim ekstremistima koji također prijete smrću i djeluju protiv američkih muslimana!

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/glob ... anima.html

a sta ako se neko sprda ne sa svojim svecima, vec sa svim svecima?
Kakvu kaznu zasluzuje?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]