Nevjerovatna bahatost! Danas čovjek nije ni za lijeka mogao naći parking u BL, i to zbog STRANAČKOG skupa vladajuće partije (subota je, dakle, "pazarni dan" u pravilu više parking prostora treba nego inače)! Tako nešto sebi nijedna ozbiljna vlast nikad ne bi dozvolila! Ajd' da su bili zauzeti parking - dva, ali SVI,...Pa gdje će im duša! Meni je baš zatrebao i to zbog nečeg što mi je vrlo važno i hitno, i morao sam da se stisnem među dva auta parkirana ispred jedne zgrade u prostor u koji se ni malo kabastiji bicikl ne bi lako uvukao (sva je sreća da vozim Fiat Uno, ljubi ga tata! - i ovom prilikom se ispričavam ako sam nekom ogrebao vrata ulazeći i izlazeći u žurbi)!!! I baš se pitam da li su kićena gospoda PLATILI taj silni parking toliko dugo!!! Kad bi se sabrale cjelodnevne karte za toliki broj parking mjesta X*Y ispalo bi bogami fine pare! Isto kao što se pitam, da li Dodik i njegovi ministri, kada idu u predizborne "ophodnje" koriste službene automobile stranke ili službene autiomobilčine Vlade RS!!?? I ko plaća gorivo za to? Odgovor se zna! Nisam siguran da SNSD ima ijedno vozilo registrovano na stranku (osim onih sa zvučnicima koja idu po gradu i deru se kad im šta treba)! DAKLE, s kojim pravom se službena vozila Vlade RS koriste u stranačke svrhe!!! Da li je u budžetima ministarstava predviđen (drastično) povećan trošak za gorivo, dnevnice i sl. za rastrčane ministre u ovim predizbornim mjesecima U TOBOŽNJOJ godini štednje, ili će to da se pokrije iz "budžetske rezerve"? Biće posla za Čeku, ko pljeve, ali valjda oni razmišljaju ovako:" Da mi sada o trošku Vlade što više obiđemo (napalamudimo se i naobećavamo), Čeko će nas vjerovatno za te nove troškove - kojekako pokrivane - pitati tek dogodine, a ako prođemo na ovim izborima, moći će nam soli na rep staviti, šta nas briga, neka priča, svaka priča za tri dana..." Dokle ćemo svi biti taoci vladajućih oligarhija (da podsjetim SDS, i PDP nisu se ponašali nimalo različito, ali ovi su brate pretjerali i nadgrozili ih za tri koplja bahatošću i nemanjem mjere ni u čemu)!!! S pravom je Dodik svojevremeno PDP zvao interesnom grupom, ali ovo što njegovi sada rade, pa to je već perverzija... Dokle će se očigledne zloupotrebe uzimati kao NORMALNE! Dokle bre! I onda Dodik, koji mi je sve odbojniji i odbojniji (kako niže i niže pada on i njegova vlast), poskočicama hrabri svoje vijerne sljedbenike, kojima je bez sumnje sada SUPER, ali na NAŠ račun...Zaista im želim žestoko žestoko otrežnjenje!!! Pitanje je samo putem koga ili čega će ono doći. Od opozicije, malo je vjerovatno, evo gledam ih na sinoć ili preksinoć na BN-u, totalno su nesposobni da mu išta kažu i da ga sačekaju u nebranom grožđu! A treba samo malo zdravog razuma pa da ga se pred kamerama razvali i izbije iz cipela, samim tim i iz takta, svi znamo kako je zapaljiv... Ali oni samo znaju da pričaju vi ste ovo vi ste ono, i Dodik, koji je, činjenica je, više radio i uradio nego oni (ali je mnogo više i usrao), lako ih pobija jer ih stalno navlači na teren gdje je on jak a oni kukavni...NEMAJU POJMA! Ali staro je pravilo, nakon bahatosti dolaze šamari! Čini se, zaboravio je Dodik da su poplave bile i pred Bileću... A bilo šta da se desi, malo ozbiljnije, vlast može da pokaže samo svoje pravo lice: (generalno) NESPOSOBNO, INERTNO, NESNALAŽLJIVO da se nosi i sa jednim ozbiljnijim izazovom, sa jako malo ljudi-POJEDINACA kadrih STIĆI I UTEĆI I NA STRAŠNOM MJESTU POSTOJATI! Nek se desi nešto nalik ovoj poplavi još malo bliže izborima, tvrdim, pdrnuće ova vlast u šišu, jer će biti kriva i za ono što jeste i za ono što nije,... A već sada je, od ovih poplava, nekim ljudima prepuklo i to u tradicionalno "njegovim" krajevima! Ne bih ja na njegovom mjestu bio ni blizu tako glasan i samouvjeren, kao što se Mile predstavlja da jeste...Ne pada snijeg da pokrije brijeg...
|