banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Avg 2025, 18:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 445  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: TRANSFERI
PostPoslato: 01 Sep 2009, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
skeva je napisao:
Mancesteru treba Kacar...

goja ove sezone rešeta sve odreda...dobar bi on bio u mačesteru jer mu odgovara brza igra kakvu praktikuju engleski timovi

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
contador je napisao:
čudi me kako ferguson nije uzeo robena...čovjek je izgleda ponovo u životnoj formi

roben, odlican igrac, ali od govana sastavljen, vise u bolnici nego na terenu.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Carrick je domaći igrač, vrhunski pored toga! Nekim klubovima su oni bitni, a neki to ne razumiju...

klasicna radilica i nista vise. ima boljih igraca, po meni nije materijal za mancester.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 02:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
ljudi mancesteru treba igrac poput skolsa..vec sam rekao koji...kakav roben i ostali bakraci....

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 07:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
WinstonWolfe je napisao:
contador je napisao:
čudi me kako ferguson nije uzeo robena...čovjek je izgleda ponovo u životnoj formi

roben, odlican igrac, ali od govana sastavljen, vise u bolnici nego na terenu.

naravno da je više u bolnici kad ga na svakoj tekmi polome bar po 5 puta...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Fudbalski transferi: Vrvi na sve strane, pijaca zatvorena u Italiji i Engleskoj
http://sport.blic.rs/Fudbal/172232/Fudb ... -Engleskoj

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Jean-Marc Bosman progoni klubove u teškim vremenima
Već četrnaest godina predsjednici, menadžeri i treneri klubova proklinju ime Jean-Marc Bosmana. On je glavni aktor belgijskog sudskog slučaja, koji je omogućio igračima odlazak iz kluba pred kraj ugovora i tako moć iz ruku klubova predao u ruke igrača.

Bosman je potaknuo veliku inflaciju u nogometu, jer su plaće igrača i odštetne klauzule porasle izvan kontrole. Sada su, pak, blagajne velikih europskih klubova sve praznije i čini se kako počinje era asketizma u nogometu.

Odličan pokazatelj je potrošnja engleskih klubova u upravo završenom prijelznom roku. Dok su premierligaši prije godinu dana potrošili 200 milijuna eura, u posljednjih mjesec dana taj je iznos bio tek 55 milijuna.

David Moyes, menadžer Evertona, prošli je tjedan sugerirao kako bi odštetne klauzule uskoro mogle postati stvar prošlosti, kako se nogomet prilagođava surovoj ekonomskoj realnosti. Čini se kako se samo naftom i taštinom pokretana potrošnja Manchester Citya i Reala izdvaja iz opće štednje. Manchester United, Chelsea, Arsenal i Liverpool, velika četvorka engleskog nogometa, siječanj je provela čvrsto zatvorenog novčanika.

U Španjolskoj, Atlético Madrid i Valencia su gotovo u stečaju, nešto bolja, ali je odlična financijska situacija je u talijanskim klubovima Laziu, Romi i Milanu. Kao što oni siromašniji klubovi rade već godinama, i oni do sada bogatiji morat će se pripremiti za ljeto oskudnosti i štednje. Upravo u takvoj situaciji, Bosman bi od sinonima za uništavanje igre mogao postati sinonim za njezin spas.

Naravno, Bosman i slična presuda europskog suda, su odigrali veliku ulogu u smanjenju financijske moći europskih giganata. Osiguravanjem da igrači na kraju svog ugovora mogu otići iz kluba bez odštete zakon je donio povećanje njihovih plaća, jer su igrači za svoj dolazak mogli zahtijevati onaj novac koji bi inače išao u kasu njihovog prethodnog kluba.

Kao što su zbog ovog pravila već brojni poznati nogometaši, poput Michaela Owena, Sola Campbella, Michaela Ballacka ili Stevea McManamana, mijenjali klubove bez odštete, kada u lipnju završi sezona 2009./2010., veliki broj nogometaša će se naći na slobodnom tržištu. Kvaliteta i brojnost, a sve to besplatno.

U Chelseau, na primjer, ovog ljeta istječu ugovori Juliana Bellettia, Deca, Joe Colea i Michaela Ballacka. Liverpool tek treba dogovoriti produženje ugovora sa Fabiom Aureliom. Manchester City bi mogao izgubiti Martina Petrova, dok Blackburn još nije produžio ugovor sa Mortenom Gamst-Pedersenom. U Evertonu tek pregovaraju sa Louisom Sahom, a u Arsenalu sa Williamom Gallasom...

U Španjolskoj je situacija još gora. Čak 87 igrača španjolskih prvoligaša na ljeto ostaje bez ugovora, te u predstojećim mjesecima slobodno mogu dogovarati predugovore sa drugim klubovima.

Među tim imenima je Jerzy Dudek, osvajač Lige prvaka sa Liverpoolom, sada pričuvni vratar Reala, kao i njegov suigrač, njemački reprezentativac Christoph Metzelder, igrač koji je u La Ligu stigao iz Borussie Dortmund 2007. godine.

Španjolski reprezentativci Mariano Pernía i Pablo Ibáñez iz Atletico Madrida također bi na ljeto mogli biti slobodno. Jedan od najperspektivnijih igrača Španjolske, 18-godišnji Sergio Canales iz Racing Santandera, od madridskog je Reala dobio ponudu vrijednu devet milijuna eura, kako bi se potukao interes Seville, Barcelone, Chelsea, Arsenala, Manchester Citya i još nekih klubova.

Situacija je slična na cijelom kontinentu. U Francuskoj, Marouane Chamakh, sjajni napadač Bordeauxa i reprezentacije Maroka, dugo očekuje prelazak na Otok. Dugo je bio na meti Arsenala, a vjeruje se kako je sada najbliži Liverpoolu.

Sidney Govou i Kim Kallstrom, Lyonov dvojac, također gledaju prema Engleskoj, dok su među bundesligašima u sličnoj situaciji Kevin Kurany, Hamit Altintop i Daniel van Buyten.

Liverpool i Birmingham su u napetoj utrci za Milana Jovanovića, srbijanskog napadača u redovima belgijskog prvaka Standarda.

Utjecaj Bosmana i dalje je ogroman. Odsustvo odšteta koje se plaćaju klubovima još će više povećati plaće i igrača, kao i dati im mogućnost da zahtijevaju ogromne odštete za sebe, praveći novi pritisak na ionako tanke račune klubova. Snaga ostaje čvrsto u rukama igrača. Za klubove, čak i u vrijeme ekonomske krize, nema besplatnih transfera.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 11:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Zbog Bosmanovog pravila je najgore prošao Ajax koji je izgubio kompletnu generaciju koja je osvojila LŠ...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
Polako se zakuhava, sve je vise potencijala i "sigurnih" transfera. Pa da se i mi ukljucimo...

Citiraj:
EXCLUSIVE: Manchester United And Bayern Munich Leading Chase For £15m CSKA Moscow Star Milos Krasic

http://www.goal.com/en/news/596/exclusi ... ding-chase

Kad bi ga Manchester doveo, vjerovatno bi bilo guravo izmadju njega i Valencije. A posto Manchester ima vecih rupa, cijenim da nece letiti da dovedu jos jedno desno krilo. Za sad su doveli napadaca i centralnog odbrambenog, oboica ce biti na klupi i cekati priliku. Najvise im treba AMC, pravi AMC, iskljucivi AMC, ostaje da se vidi sta ce se desiti...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 23:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Abramovič spremio "paketić" za Toresa

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič spreman je za najveći transfer otkako je juna 2003. godine preuzeo aktuelnog prvaka Engleske.
Sajt "ESPN sokernet" objavio je da će Čelsi pre početka Svetskog prvenstva u Južnoj Africi (možda već sledeće nedelje) poslati Liverpulu ponudu za njegovog napadača Fernanda Toresa (26).
Ukupna vrednost transfera, uključujući Toresovu nedeljnu platu od 200.000 funti, mogla bi da dostigne 130 miliona funti, odnosno astronomskih 152 miliona evra!
Čelsi će Liverpulu ponuditi da izabere trojicu fudbalera sa spiska na kojem se nalaze Bosingva, Anelka, Karvaljo, Deko, Kalu i Fereira, a uz to bi "crveni" dobili 40 miliona funti u kešu na ime obeštećenja.
"Tores je najbolji, a Roman želi samo najbolje. On smatra da je Tores fudbaler koji može da mu donese Ligu šampiona. Mančester siti je spreman da mu ponudi istu platu, ali Čelsijeva ponuda je znatno privlačnija sa sportskog aspekta", citirao je "Sokernet" dobro obaveštenu osobu koja je insistirala na anonimnosti.
Vlasnici Liverpula Hiks i Džilet suočeni su sa godišnjim gubitkom od 55 miliona funti i ukupnim dugom od 350 miliona, a uz to se "crveni" naredne sezone neće takmičiti u Ligi šampiona.
Zato vlada mišljenje da će ovog leta morati da prodaju svog najefikasnijeg fudbalera.

Liga sampiona se osvaja ona se ne kupuje (Real Madrid)

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 01:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Јебем ја њима маму. 200.000 плата недељно а добар дио света нема за леба.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 10:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Citam sad na teletekstu da je Barselona definitivno kupila Villu?!

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

isto sam procitao za Vilju, a i da je Fabregas jako blizu Barse, tj. da je otisao u London da se pozdravi sa Profesorom.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 16:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
http://www.soccerway.com/news/2010/May/ ... euro-deal/

To je to izgleda, jos ako dodje Fabregas bice prejaki. Samo nemam pojma kako ce uskladiti toliko dobrih igraca :)

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 17:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008, 10:47
zerocool je napisao:
Citam sad na teletekstu da je Barselona definitivno kupila Villu?!

izgleda da si dobro procitao. ja evo pratim vijesti na na goal.com
i on tako kazu.

http://www.goal.com/en/news/12/spain/2010/05/19/1931910/official-barcelona-sign-david-villa-from-valencia

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 20:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
I još hoće Rooneya, Torresa i Ceska...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Sondri je napisao:
I još hoće Rooneya, Torresa i Ceska...

Fabregas je valjda jednom nogom na Camp Nou :)
A da dovedu Runia i Toresa bilo bi previse :lol:
Jedva cekam novu sezonu da vidim kako vezu Xavi-Iniesta-Fabregas a ispred Messi-Villa i jos jedan indijanac ( Ibrahimovic, Pedro, Runi, Tores.....)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Usput će učiniti Španiju najmoćnijom reprezentacijom na svijetu...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
enc0re je napisao:

Vjerovatno. Ako ova tri indijanca iz veznog reda, te Vilja, Tores, Pujol, Valdez budu igrali citavu sezonu zajedno, nek' nam je Bog na pomoci :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 18:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
enc0re je napisao:

Igracki gledajuci meni su Englezi veca sila od Spanaca.

Igracki gledajuci Srbija ima mozda najjacu zadnju liniju, Englezi imaju sredinu a Spanci napad.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8890 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 445  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]