Macr0 je napisao:
IPTV ne mozemo porediti sa analognom kablovskom ni po cijenama ni po kvalitetu (jedno uslovljava drugo).
Ali sudeci po analognoj, sumnjam da Elta moze ponuditi ista kvalitetnije i u digitalnoj tv.
Mislim da ce Iptv zavisiti iskljucivo o sebi, tj. kako ce se pokazati, a da Elta nema ni znanja, ni mogucnosti, ni para da bude ravnopravan konkurent. Jedina karta na koju mogu igrati je cijena, ali pitanje je koliko nisko mogu ici a da budu profitabilni.
IPTV je trenutno dobro izbalanisarana ponuda kvaliteta, ponude i cijene. Iako sam misljenja da bi sve moglo biti bolje u smislu povecanja internet brzina i besplatnih minuta prema ostalim mrezama, sto ce vjerovatno doci vremenom.
u pravu si, jedino po cemu ih mozemo porediti jeste ponuda kanala
vidim da je i u iptv semu ubaceno kanala koji na nasim prostorima nisu namjenjeni nikome (prosieben, tv5 monde,....)
ne znam zasto vole to da rade svi koji pruzaju uslugu nekog vida distribucije tv signala, kao da je broj kanala jedina vazna stvar
po toj logici najbolje uzeti satelitsku antenu sa nekih 300 kanala od cega 150 arapskih, 100 njemackih i ostatak boranija raznih eu zemalja - u totalu jedno veliko nista
sto se tice Elte...kad je tv dio u pitanju ne ocekujem nista, njima se ocigledno ne radi
valjda ce se stanje po pitanju ponude kablovskih operatera promjeniti (mislim na konkretno stanje da su 2 operatera podijelila grad u svoje zone), a i cijena iptv-a smanjiti pa da im uputimo jedno veliko mahanje, jer im ocigledno nije stalo ni do cega