banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 10:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 51  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Josip Broz Tito
PostPoslato: 13 Maj 2010, 11:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
bila jednom je napisao:
General Schukow je 1957. u posjeti Beogradu rekao Titu, da su zeljeli i imali plan 1951. za invaziju i unistenje Tita i Jugoslavije, a Tito mu odgovorio je to isto Hitler zelio mnogo prije.
Ostaje cinjenica da se Staljinu na vrhuncu moci, nije suprostavio ni imperijalist Cercil, porazio je fasistu Hitlera, Ruzvelt je imao vise moci ali je bio ogranicen sistemom, jedini protivnik koji mu se suprostavio u to vrijeme je bio Tito i Jugoslavija.

:D :D :D :D
legenda

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2010, 11:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Nov 2009, 19:22
dzabaleban je napisao:
Možda se nisam dobro izrazio.
Postojao je dalekometni pogled u budućnost.
Sad postoji pogled u ništa.

do tebe je, ja nikad na ovako neto ne bih pristao...

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2010, 18:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
osa je napisao:
dzabaleban je napisao:
Možda se nisam dobro izrazio.
Postojao je dalekometni pogled u budućnost.
Sad postoji pogled u ništa.

do tebe je, ja nikad na ovako neto ne bih pristao...

Ti misliš da ti odlučuješ?
Ne odlučuje ni Mile.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 00:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
_zoka je napisao:
breskvica je napisao:
Samo jos nesto, svi Srbi kojima je tadasnji komunisticki rezim super (sada unazad gledajuci, s obzirom na sve kako se izdesavalo i koje su posljedice danas), i koji uzdizu tu bagru koja je naredila streljanje jedinog pravog srpskog sina i najodlikovanijeg oficira u istoriji moderne srpske države, su za mene izrod i nista drugo..
ali to je samo moje licno misljenje :)

Ko si ti da nekome kažeš da je izrod?Sigurno je pola ovih ljudi koji su se pozitivno izjasnili o Titu svoj obol odbrani srpstva dalo u proteklom ratu ili tokom bombardovanja Srbije 1999....Gdje si ti ratovala?To o Draži kao jedinom pravom srpskom sinu nije vrijedno komentarisanja koliko je glupo....Znaš kako kažu,sam pao sam se ubio.....

sa tobom nemam vise sta raspravljati nakon nekoliko tvojih komentara, a onaj zadnji na drugoj temi, da su cetnici fasisti je dokaz tvog ispranog mozga i ciju " povijest " si ucio. Bogu hvala da nas vecina ipak dokazuje da Srbi nisu repa bez korijena. I da, rijec izrod nije dzaba izmisljena, i neki def. zasluzuju taj naziv. A ja kao zensko tesko da sam mogla ratovati, i kakvo ti je to glupo pitanje uostalom? Znaci samo onaj ko je ratovao smije da ima svoj stav i misljenje..a ko mi je ginuo u ratu i borio se, sta tebe briga?
I sad se iskljucujem iz ove teme i ostavljam vas ljubitelje polupismenog zagorskog bravara, da uzivate :D

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 07:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Super,hajde još mali istorije sa zborova na Manjači.......
Btw,moj deda,partizan se borio protiv Švaba,pucao na njih i ranjen od njih...da li je i tvoj deda četnik to radio?
A ovaj tvoj post iznad ne lično vrijeđanje mene ali ga neću obrisati....neka stoji :wink: .

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 08:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
breskvica je napisao:
I sad se iskljucujem iz ove teme i ostavljam vas ljubitelje polupismenog zagorskog bravara, da uzivate :D

o breskvice, koliko je bio "bravar" vidi se iz cinjenice koliko mu je svjetskih uglednih drzavnika dolazilo po savjet, koliko unaprijed je gledao i sagledavao stvari, ne da je bio vidovita Dzemila nego je bio i jaci i napredniji od vecine tadasnjih vladara...
isto tako, ne poricem, bio je i ljudsko bice sa svim svojim vrlinama i manama, sto mu se ne moze uzeti za zlo, ko zivi i radi taj i grijesi... nema ga bezgresnog...
a o "polupismenosti", a da... bio je nedovoljno pismen da potpise kapitulaciju zemlje i izda narod kad mu je vodja bio najpotrebniji...
gdje god je dolazio znamo kako su docekivali Kinezi, Ameri, Kubanci, Rusi, da ne govorimo o Nesvrstanim... niko nikad mislim nece sa toliko uvazavanja, postovanja, ljubavi biti docekivan nigdje...
budimo, ipak, malo realni...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 09:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
_zoka je napisao:
Btw,moj deda,partizan se borio protiv Švaba,pucao na njih i ranjen od njih...da li je i tvoj deda četnik to radio?

odlicno pitanje zoka :cat: i samo jos si trebao pitat sta je deda uradio 44,jel presao na stranu partizana i dobio boracku penziju :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 10:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
breskvica je napisao:

:confused4: :confused4: :confused4: :confused4: ...sta sve necu procitati....

Da ovi danas imaju svi fakultete...ali znas zasto.....zato sto im je to omogucio J.B.Tito....i to dzaba.....
Cak ovi danas imaju i svoje fakultete...tako da su svi visoko obrazovani.....steta sto ne znaju ni sijacice zamjeniti a kamoli voditi drzavu....samo u crnoj ekonomiji su jaki...
Titova obrazovna politika je bila osnovana na to da svako, ali bas svako, i onaj koji kuci nema sta jesti zavrsi srednje obrazovanje a ako je moguce i fakultet....normalno ako ima te sposobnosti...
.....uciti uciti i samo uciti..... :D :D :D
Treba sagledati u kojim je vremenima zivjeo Tito i gdje je zivjeo! Sta ima veze sto je on bio "majstor"....on je bio svjetski covjek a ne provincijalski kao ovi nasi danasnji seljo/poljoliticari....

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 10:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zoka moj djeda nije bio u cetnicima, 4 rodjena brata bake mog muza pali u partizanima ( a baka danas nije sigurna da su joj braca bila na pravoj strani) drugi dio poklan od ustasa, i ti me zelis uciti ko su bili fasisti a ko ne?? Na balkanu je ( za srpski narod ) komunisticka ideologija i ustase+njihovo cvijece bilo gore zlo od samog okupatora. sada def. begam, jer sa nekim kome je mozak ispran komunizmom, tito ii laznom istorijom nemam sta diskutovati jer ne vrijedi. Cvox ti bravara postuj koliko hoces, ja nikada pa ni tada

Poslednji put menjao breskvica dana 14 Maj 2010, 10:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 10:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
_zoka je napisao:
Super,hajde još mali istorije sa zborova na Manjači.......
A ovaj tvoj post iznad ne lično vrijeđanje mene ali ga neću obrisati....neka stoji :wink: .

Vec sam pisao da je moj deda bio Cetnik i uopste me nije sramota to reci, cijela familija je rodom sa Manjace i prezivjeli su zahvaljujuci Cetnicima.
Na Manjaci nije bilo pokolja i odvodenja mjestana u Jasenovac i druge logore kao na mjestima gdje su vladali Partizani.
I da zaboravih reci djed nikad nije presao u Partizane i nije dobio boracku penziju ali se pokojni stari nije mogao zaposliti dok nije uzeo knjizicu :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 10:23 
Administrator
Korisnikov avatar

breskvica je napisao:
Zoka moj djeda nije bio u cetnicima, 4 rodjena brata bake mog muza pali u partizanima, drugi dio poklan od ustasa, i ti me zelis uciti ko su bili fasisti a ko ne?? A sada def. begam, jer sa nekim kome je mozak ispran komunistickom ideologijom i laznom istorijom nemam sta diskutovati jer ne vrijedi. Cvox ti bravara postuj koliko hoces, ja nikada pa ni tada

Nemoj bježati....Kako onda znaš da su se četnici borili protiv Nijemaca ako ti nije niko bio u četnicima pa ti rekao?A ta četiri brata mame tvoga muža,njima svaka čast ali kakve veze imaju oni sa četnicima-antifašistima?
@ vuk.....
Ok,nije bilo pokolja jer nije nije bilo konfrontacije sa okupatorom.Ali sjedenje u svome selu i čuvanje svoga dupeta i dupeta svojih ukućana nije antifašizam....Moja greška.Četnici nisu fašisti ali nisu ni antifašisti.....osim možda u prvim trenutcima rata.A onda su postali inertni....

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 10:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
se pokojni stari nije mogao zaposliti dok nije uzeo knjizicu :wink:

Izvini ali ovo ti ne vjerujem.Od mojih ukućana jednino je deda bio "drug član",a svi su bili zaposleni....Osim babe koja je imala boračku penziju.....Stari je čak radio u Čajevcu na mjestu inžinjera iako to nije bio ali je imao znanje.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 10:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
@ vuk.....
Ok,nije bilo pokolja jer nije bilo konfrontacije sa okupatorom.Ali sjedenje u svome selu i čuvanje svoga dupeta i dupeta svojih ukućana nije antifašizam...

Mislis da su se mjestani Drakulica borili protiv fasista prije pokolja, mislis da su se silna djeca babe i dedovi koji su stradali u Jasenovsu borili protiv fasista.
Tito se borio protiv njemaca isto kao i Slobo protiv NATO snaga kukom i motikom. Da su svi sjedili u svom selu i cuvali svoje dupe manj bi neduznih ljudi izginulo.
Sta je radila kaznena ekspedicija poslije ubistva ili ranjavanja jednog njemackog vojnika...

_zoka je napisao:
Moja greška.Četnici nisu fašisti ali nisu ni antifašisti.....osim možda u prvim trenutcima rata.A onda su postali inertni....

Bolje biti inertan i odbraniti nejac nego se tuci vilama i kao odmazdu dobiti streljanje nejaci po selima i skolama.

_zoka je napisao:
pokojni stari nije mogao zaposliti dok nije uzeo knjizicu :wink:

Izvini ali ovo ti ne vjerujem.Od mojih ukućana jednino je deda bio "drug član",a svi su bili zaposleni....Osim babe koja je imala boračku penziju.....Stari je čak radio u Čajevcu na mjestu inžinjera iako to nije bio ali je imao znanje.

Moj djed otac mog oca je bio Cetnik stari se poslije zavrsene srednje i zanata morao uclaniti u partiju kako bi lakse dosao do posla bas zbog svog oca. Ne mislim bukvalno prvo knjizica pa posao vec ako mislis u skorije vrijeme dobiti stalni posao u to vrijeme i stan od firme... onda ti je bolje da uzmes knjizicu.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 10:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

vuce castim te kod rodje u Kolima :D Slazem se 100% ,a sad ce zoka prepisati jedini pravi tOcan odgovor iz neke komunisticke knjige

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

breskvica je napisao:
Cvox ti bravara postuj koliko hoces, ja nikada pa ni tada

ti prvo trebas naucit dobro koje "bravar" bio i sta je bio pa tek onda da pricamo o postovanju......a zaomi je tih ljudi sto su poginuli za slobodu koju su tvoji imali prije nego sto si se ti rodila kajsijice.....najlakse je lagat sam sebe i reci da nije bilo fino 8)

A oko knjizica partiskih mozemo diskutovati,jer moj stari ju je imao al stara nije......a posao su obadvoje imali i to dobar,kako to objasniti :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 10:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

breskvica je napisao:
vuce castim te kod rodje u Kolima :D Slazem se 100% ,a sad ce zoka prepisati jedini pravi tOcan odgovor iz neke komunisticke knjige

Nema se tu sta slagati ili ne slagati jednostavno je tako.
Mislim da se stanovnici Drakulica ne bi bunili da su zivjeli inertno sa Cetnicima kao mjestani Manjace 15KM dalje od njih, ne samo Drakulica vec mnogih opustosenih sela.

cvox je napisao:
A oko knjizica partiskih mozemo diskutovati,jer moj stari ju je imao al stara nije......a posao su obadvoje imali i to dobar,kako to objasniti :wink:

Dijete Cetnika se nije moglo tako lako zaposliti kao dijete Partizana jel sad jasnije to oko knjizice.
Danas isto tako prije ce se zaposliti neki Srbin nego neki Hrvat ili Bosnjak u RS odnosno obrnuto u FBiH

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dijete Cetnika se nije moglo tako lako zaposliti kao dijete Partizana jel sad jasnije to oko knjizice.
Danas isto tako prije ce se zaposliti neki Srbin nego neki Hrvat ili Bosnjak u RS odnosno obrnuto u FBiH

pa to ti daje odgovor na partiske knjizice Vuce........ ideologija neke vlasti,da je dobro nije i nece nikad biti nazalost!!!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 11:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
cvox je napisao:

pa to ti daje odgovor na partiske knjizice Vuce........ ideologija neke vlasti,da je dobro nije i nece nikad biti nazalost!!!!!

niej bilo nuzno biti clan partije ako hoces posao ili stan.
bitno je da nisi "okaljao" ruku u ratu... malo teze je bilo onima ciji su roditelji bili cetnici, ustase ili handzarevci... malo su teze sebi krcili put, mada ni tu nije bilo pravila. ima ih kol'ko oces sto su imali sve beneficije, iako su bili djeca navedenih.
ne znam, jedan djed mi je bio u partizanima, i poginuo je, drugi bio u nekoj prijeratnoj vojsci, nemam pojma kako se zvala, demobilisao se i nije bio u ratu. a moja oba roditelja su imali isti status...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 11:08 
Administrator
Korisnikov avatar

breskvica je napisao:

Pošto ti udaraš ispod pojasa i ja ću.....Jedino ko je ovde zadojen nekom ideologijom si ti.Šteta samo što ti ja ta ideologija isprala mozak...Srećom argumenti su ti na nivou. :roll:
@vuk....
Vidiš da nije sve baš onako kao si napisao prvi put :wink: .Ne sporim ja da se moglo dalje stići sa knjižicom ali se moglo fino živjeti i bez nje.Isto ne sporim da je Tito vukao i pogrešna poteze ali ih je vukao puno manje nego ovi što su došli poslije njega,a isto tako manje i od onih prije njega...
Btw,čini mi se da je Drakulić bliže četničkoj teritoriji bio nego partizanima.....a došla bi i Manjača na red....ili misliš da bi ustaše stale pred nulom?

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 11:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Btw,čini mi se da je Drakulić bliže četničkoj teritoriji bio nego partizanima.....a došla bi i Manjača na red....ili misliš da bi ustaše stale pred nulom?

Mozda znas podatak da su ustase krenule na Manjacu sa jednim kamionom punim vojnika koji je igrom slucaja spaljen a ustase pobijene, drugi put su krenuli sa dva ili tri kamiona i zavrsili isto, treci put nisu navracali ni oni ni svabe zasto nemam pojma to se desilo aprila mjeseca 1941g

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 51  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]