banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 197 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Apr 2010, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
BL Boy je napisao:
pa ti si prvi prikacio komentar da je rtrs u prednosti i sad ti smeta sto se prica o rtrs, daj bjezi. nisam ja taj koji ide mimo teme nego ti ja sam pricao o procesu digitalizacije javnih emitera, oni imaju signal u BL ne znam sta je tu mimo teme.

Pa zar nije u prednosti? I još pozitivno posluju.

A ti odma' ošo u Politiku.:confused2:
Imaš dve teme o PTPC na prvoj i drugoj strani ovog podforuma, pa piši tamo o Davidoviću, RTV domu i čemu već nisi pis'o na ovoj temi. :roll: A političare da i ne pominjem. Niđe veze. :roll: A tema DVB-T u B LuKi. Tako da ti je poglupa tvrdnja da ne znaš šta je mimo teme. :confused3:

Jel' moraš trolati i ovu temu?
Jel' potrebno da te opet moderatori opominju?

da pozitivino posluju, ali se mora obrzaloziti i zasto, ne mozes samo reci nesto je tako, a na odgovor zasto je to tako reci da to nema veze sa tim i da se to ne odnosi na tu temu, znaci sistem spojenih posuda pogotovo kod nas tv(narocito drzavna)-politika hmm reci da to nema veze je stvarno negirati cinjenice. opet ponavljam do sada me niko nije opominjao, a nema ni razloga jer nisam ja taj koji se kaci na svaki post i nepotrebno spama, ja samo odgovaram na neutemeljene tvrdnje da sam ja taj koji to cini.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 23:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
BL Boy je napisao:
opet ponavljam do sada me niko nije opominjao, a nema ni razloga jer nisam ja taj koji se kaci na svaki post i nepotrebno spama, ja samo odgovaram na neutemeljene tvrdnje da sam ja taj koji to cini.

Na ovoj temi te je opomenuo moderator nakon moje prijave za trolovanje teme.
Vuk_samotnjak je napisao:
Izgleda da je lakse zakljucati neke teme nego nekima objasnjavati da se manu politike.

Isto i na jos jednoj temi skoro su te opomenuli ako se dobro secam.

Jos uvek nisi napisao koliko je dobio rtrs za digitalizaciju od vlade kako tvrdis.digitalizacija je tema i sto te covek lepo pitao znaci da se drzi teme.Ti trolujes skretanjem sa teme i pricom o svemu osim digitalizaciji.Dosadan si covece!

A sto lepo se bht nije zaduzila pa se digitalizovala a mogla je uzimati kredite za svakakve gluposti?isto i ftv?
A rtrs ako posluje u plusu zasto nebi ulagala u digitalizaciju?Valjda tebamo napred ane nazad!

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 23:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

anoniman je napisao:
BL Boy je napisao:
opet ponavljam do sada me niko nije opominjao, a nema ni razloga jer nisam ja taj koji se kaci na svaki post i nepotrebno spama, ja samo odgovaram na neutemeljene tvrdnje da sam ja taj koji to cini.

Na ovoj temi te je opomenuo moderator nakon moje prijave za trolovanje teme.
Izgleda da je lakse zakljucati neke teme nego nekima objasnjavati da se manu politike.

Isto i na jos jednoj temi skoro su te opomenuli ako se dobro secam.

Jos uvek nisi napisao koliko je dobio rtrs za digitalizaciju od vlade kako tvrdis.digitalizacija je tema i sto te covek lepo pitao znaci da se drzi teme.Ti trolujes skretanjem sa teme i pricom o svemu osim digitalizaciji.Dosadan si covece!

A sto lepo se bht nije zaduzila pa se digitalizovala a mogla je uzimati kredite za svakakve gluposti?isto i ftv?
A rtrs ako posluje u plusu zasto nebi ulagala u digitalizaciju?

navedi mi text gdje sam opomenut, ali ako nastavite sa spamovanjem onda mozda i hoce.
Da digitalizacija je tema i drzimo se teme u skladu sa njom raspravljamo o uvodjenju iste kod javnih emitera, ne vidim u cemu je tu problem, ja nisam inicirao pricu o uspjesnosti rtrs(pogledaj malo unazad postove) pa samim tim nisam ni zasluzan zato sto je prica otisla u nekom drugom pravcu.

Sto se tice digitalizacije, strategijom koju je savjet ministara utvrdio i za koju su glasali i poslalnici iz RS je odredjeno da se ide na formiranje zajednicke korporacije, pa tek potom u proces digitalizacije javnih emitera. To ti je ujedno odgovor zasto ostala dva nisu otpocela taj proces, dok RTRS zarad nekih politickih prepucavanja jeste. RTRS nema prepreke da ulaze u digitalizaciju, ali za pocetak emitovanja digitalnog signala moraju dobiti dozvolu regulatorne agencije kao nadleznog tijela u toj oblasti, kao sto moraju se pridrzavati strategije koju su usvojili drzavni rogani u ovom slucaju savjet ministara.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 00:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
BL Boy je napisao:
navedi mi text gdje sam opomenut, ali ako nastavite sa spamovanjem onda mozda i hoce.

Ne pravi se lud.procitaj moj post.Moderator je reagovao nakon moje prijave.citirao sam ga.
Isto na drugoj temi gde te nisam prijavio.nacicu ti ako treba.

i nauci forumske pojmove kao sto su:spemovanje,trolovanje itd.pre nego sto krenes da ih koristis i optuzujes druge forumase.
Delujes smesno.

Ako rtrs moze da plati digitalizaciju zasto da ceka ostale kanale?Sve ce im se to vratiti iz tog fonda jednog dana.Problem je u Federaciji i u Sarajevu gde koce digitalizaciju zbog svojih interesa.Neka ga smi rese.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 00:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

anoniman je napisao:
BL Boy je napisao:

Ne pravi se lud.procitaj moj post.Moderator je reagovao nakon moje prijave.citirao sam ga.
Isto na drugoj temi gde te nisam prijavio.nacicu ti ako treba.

i nauci forumske pojmove kao sto su:spemovanje,trolovanje itd.pre nego sto krenes da ih koristis i optuzujes druge forumase.
Delujes smesno.

Ako rtrs moze da plati digitalizaciju zasto da ceka ostale kanale?Sve ce im se to vratiti iz tog fonda jednog dana.Problem je u Federaciji i u Sarajevu gde koce digitalizaciju zbog svojih interesa.Neka ga smi rese.

Zato sto RTRS nije privatna TV kuca i da radi nesto kada za to ima novca, a i tada bi morala da dobije dozvolu od CRA. Opet kazem strategija je dogovorena na savjetu ministara i usvojena od parlamentarne skupstine tako da je malo dvolicna politika sada negirati tu strategiju i ici mimo nje kad se zna ko je za nju glasao i cija je politika dala saglasnost na istu.

Ti djelujes smijesno kaceci se na skoro svaki moj post i baveci se ulogom moderatora. Opet kazem citiraj mi text u kojem sam samo ja opomenut.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 01:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Apr 2010, 14:10
Ја се извињавам зато што идем у мали оф, али имам питање за БЛ Боја, а можда се и тиче теме.
Пошто у неколико наврата говориш о добити РТРС-а, колика је добит јавног РТВ емитера Републике Српске у прошлој години? Неко је рекао да је податак доступан па га вјероватно знаш чим коментаришеш толико. И знаш како и од кога су добијене паре и колико је добијено и за шта су намијењене. Видим да нисам једини који ти поставља такво питање.

Што се тиче теме и процеса дигитализације, прва се Регулаторна агенција за комуникације не држи стратегије коју су сами људи из РАК-а донијели, што су у претходним постовима ове теме примјетили и други форумаши.
Проблем је и неоснивање корпорације која би дијелила паре које су намјењене првом циклусу дигитализације. Прије да је проблем доле у Сарајеву и да је у питању сукоб нечијих личних интереса. Што рече анониман, нека пусте РТРС да се дигитализује, а нека они у Сарајеву рјешавају проблеме међу собом.
Зашто ометати процес дигитализације РТРС-а? Нека им издају дозволу и нека крену са емитовањем ако могу да крену.
Сматрам и да се све паре не смију дати БХРТ-у јер је у лошој финансијској ситуацији и вјерујем да не би могли подијелити равномјерно тај новац намијењен свима.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 08:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
BL Boy je napisao:
da pozitivino posluju, ali se mora obrzaloziti i zasto, ne mozes samo reci nesto je tako, a na odgovor zasto je to tako reci da to nema veze sa tim i da se to ne odnosi na tu temu, znaci sistem spojenih posuda pogotovo kod nas tv(narocito drzavna)-politika hmm reci da to nema veze je stvarno negirati cinjenice. opet ponavljam do sada me niko nije opominjao, a nema ni razloga jer nisam ja taj koji se kaci na svaki post i nepotrebno spama, ja samo odgovaram na neutemeljene tvrdnje da sam ja taj koji to cini.

Aj ti nama obrazlozi koliko je to Dodik dao para Davidovicu kad i gdje dokumentovano ne mozes samo reci da je tako i gotovo?
Sam sebi kopas jamu.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 11:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:

Aj ti nama obrazlozi koliko je to Dodik dao para Davidovicu kad i gdje dokumentovano ne mozes samo reci da je tako i gotovo?
Sam sebi kopas jamu.

Jel to neka prijetnja ili sta? Vec rekoh za te malverzacije oko izgradnje RTV doma Sipa je vec izuzela dokumentaciju i sad je dalje na sudu da to radi i dokazuje, ponavljam ja nisam sudija niti je to moja nadleznost da ja dokazujem. znaci postoje osnovane sumnje da se radi o kriminalu tj.pronevjeri novca iz budzeta, vidjecemo epilog svega toga.

Sto se tice digitalizacije i probijanja rokova pa nije prvi put da neka drzavna institucija probija rok koji je sama sebi zadala, no ona zbog toga svakako nece izgubiti svoju nadleznost niti ingernecije da i dalje vrsi taj proces. Tesko je sad reci ko koci, vi kazete koce ovi u Sarajevu dok s druge strne imamo izjavu premijera RS koji doslovce kaze "RS ne treba javna korporacija",
Citiraj:
Dodik: RS ne treba korporacija RTV sistema BiH
Datum: 21.03.2010 14:19
Autor: Srna

BIJELjINA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpskoj nije potrebna korporacija RTV sistema BiH, jer ona ne može da izgleda drugačije, nego kao BiH, odnosno "kao neodrživa stvar".
dok se prethodno predstavnici RS glasali za strategiju i usvojili zakon o javnom RTV servisu tako da ne znam o cemu mi vodje pricamo ko kome maze oci i ko se pravi lud.

Citiraj:

Na osnovu člana IV. 4. a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine na 57. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 17. maja 2005.godine, i 47. sjednici Doma naroda, održanoj 5. oktobra 2005. godine, usvojila je
ZAKON
O JAVNOM RADIOTELEVIZIJSKOM SISTEMU BOSNE I HERCEGOVINE

Član 1.
( Predmet Zakona)

(1) Ovim zakonom uređuju se Javni radiotelevizijski sistem u Bosni i Hercegovini (u daljnjem tekstu: JRTS Bosne i Hercegovine) i odnosi tri javna RTV servisa i zajedničkog pravnog subjekta unutar tog sistema, kao i njegova djelatnost i organizacija.
(2) U okviru JRTS Bosne i Hercegovine realizirat će se principi i obaveze predviđeni ovim zakonom i drugim važećim zakonima u oblasti javnog emitiranja.

Licno mislim da ovi navodi o tome da ce sve pare ici BHT-u(pa da ce ih on dalje djeliti) nisu tacni i da to nece biti slucaj, ali dobro vijest je sa RTRS a informacije od njih uvijek treba uzeti sa rezervom. Nije tu toliki problem osnivanje javne korporacije, koliko novac koji treba da se izdvoji za digitalizaciju, jer nisu male pare u pitanju.

Koga interesuje finansijski izvjestaj, revizorski izvjestaj i dobit moze pogledati ovdje:
http://www.seebiz.eu/sr/kompanije/medij ... ,5004.html
http://lat.rtrs.info/rtrs/rtrs_fin_2008_lat.pdf
http://www.capital.ba/revizorski-izvjes ... pozitivan/

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 12:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

БЛ Бој, ниси оставио извјештај за прошлу годину у којој је РТРС и започео дигитализацију.
То је и година у којој тврдиш да је Влада Републике Српске дала новац за дигитализацију јер је РТРС започео процес исте. Колико је добио од Владе за дигитализацију?
Да ли ти уопште знаш те податке или су то само твоје и само твоје претпоставке?

BL Boy je napisao:
BL Boy je napisao:

Sam sebi kopas jamu.

Вук самотњак је у праву. Сам себи копаш јаму.
Заправо, видим да на овој теми сам дискутујеш против осталих форумаша.
Ти своје тврдње још увијек ниси аргументовао. Али и даље су ти постови усмјерени на контрирање и писање празних фраза и "пљување" по РТРС-у (заправо има и дио везан за политику :wink: )...

Ја видим пуно "празне приче", заправо, пуно реторике која се може само чути само у једном федералном медију, а не видим да си аргументовао своје тврдње. Заправо, најважнију тврдњу везану директно за ову тему - да је Влада Републике Српске дала средства РТРС-у за дигитализацију! А тврдиш да је РТРС добио паре за исту.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Ево да ја сад фино упозорим све присутне!

Тема је дигитализација.

Драгољуб Давидовић нема никакве везе са дигитализацијом телевизијског сигнала.
Зграда Владе нема везе са дигитализацијом телевизијског сигнала.
Изградња РТВ дома нема везе са дигитализацијом телевизијског сигнала.

Ово је пдф Медији. Приче о политици нису за овај пдф.

Од сада брисање постова и (заложићу се свесрдно за то) бановање.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 14:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Evo pitanja koje se tiče teme.

BL Boy, da li ti imaš podatak o ulaganju Vlade RS u proces digitalizacije PTPC-a?

Pošto si u nekoliko postova napisao da je Vlada uložila novac u digitalizaciju signala.
DakleM, izjavu nekog iz vlade, podatak iz Službenog glasnika, izvještaj o poslovanju PTPC-a, članak... bilo šta što se može nazvati vjerodostojnim podatkom (može čak i komentar potkrijepljen egzaktnim podacima i izvorom).

Odgovori sa da ili ne!

Ev' još jedared. BL Boy, da li ti imaš podatak o ulaganju Vlade RS u proces digitalizacije PTPC-a?
DA ili NE.

P.S.
Shoole, mislim da BL Boy misli na Dragana Davidivića, direktora RTRS-a (i pjevača ;) ), a ne Dragoljuba Davidovića, gradnonačelnika Banjaluke. ;) Ali, to i nije tol'ko bitno, mislim da si jasno dao do znanja šta je tema i da je se treba držati.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Evo pitanja koje se tiče teme.

BL Boy, da li ti imaš podatak o ulaganju Vlade RS u proces digitalizacije PTPC-a?

Pošto si u nekoliko postova napisao da je Vlada uložila novac u digitalizaciju signala.
DakleM, izjavu nekog iz vlade, podatak iz Službenog glasnika, izvještaj o poslovanju PTPC-a, članak... bilo šta što se može nazvati vjerodostojnim podatkom (može čak i komentar potkrijepljen egzaktnim podacima i izvorom).

Odgovori sa da ili ne!

Ev' još jedared. BL Boy, da li ti imaš podatak o ulaganju Vlade RS u proces digitalizacije PTPC-a?
DA ili NE.

P.S.
Shoole, mislim da BL Boy misli na Dragana Davidivića, direktora RTRS-a (i pjevača ;) ), a ne Dragoljuba Davidovića, gradnonačelnika Banjaluke. ;) Ali, to i nije tol'ko bitno, mislim da si jasno dao do znanja šta je tema i da je se treba držati.

Pa nije vladaRS dala novac namjenski za digitalizaciju niti sam ja to tvrdio, vec sam rekao da ih pomoze stalno kako ne bi bili u minusu i kako bi obezbjedili sebi koju lijepu rijec. To je javna tajna. Ovi njima prebacuju sredstva, a RTRS sklapa stetne ugovore sa integralom o prodaji svoje zgrade Integralui za uzvrat dobijajuci 4sprata nove zgrade. To su te igre ispod tepiha i ti podaci nisu javno prikazani(ili su zamuljani raznim ugovorima) da bih ti ja sada iste mogao dokumentovati, ali sud i tuzilastvo jesu isntitucije koje mogu doci/ili su dosli do istih. Toliko otome ne bih dalje da idem u diskusiju da ne bi bio off topic, eto vjerujte u sta zelite da vjerujete.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 15:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
BL Boy je napisao:
Pa nije vladaRS dala novac namjenski za digitalizaciju niti sam ja to tvrdio, vec sam rekao da ih pomoze stalno kako ne bi bili u minusu i kako bi obezbjedili sebi koju lijepu rijec. To je javna tajna. Ovi njima prebacuju sredstva, a RTRS sklapa stetne ugovore sa integralom o prodaji svoje zgrade Integralui za uzvrat dobijajuci 4sprata nove zgrade. To su te igre ispod tepiha i ti podaci nisu javno prikazani(ili su zamuljani raznim ugovorima) da bih ti ja sada iste mogao dokumentovati, ali sud i tuzilastvo jesu isntitucije koje mogu doci/ili su dosli do istih. Toliko otome ne bih dalje da idem u diskusiju da ne bi bio off topic, eto vjerujte u sta zelite da vjerujete.

Postavio sam ti konkretno pitanje o digitalizaciji, što je i tema ove diskusije (DVB-T u Banja Luki).
I zamolio te da odgovoriš sa da ili ne.
Jednostavan odgovor. Da ili ne! Je li teško odgovoriti sa da ili ne? :confused2:
Pitanje je bilo: "BL Boy, da li ti imaš podatak o ulaganju Vlade RS u proces digitalizacije PTPC-a?"

A ti si opet otišao u off i pominješ RTV dom, politiku, bez jasnih argumenata... konstantno vrtiš istu priču. :roll:
I po ko zna koji put trolaš ovu temu!!!!! :angry4: I pored upozorenja oba moderatora ovog podforuma :confused2:

A pitao sam te o sredstvima za digitalizaciju jer je ovo tema o DVB-T u BanjaluKi i jer si ti napisao ranije u vezi digitalizacije signala PTPC-a da PTPC:
BL Boy je napisao:
'jest u prednosti kad su od Mileta dobili lovu za istu
Evo tog posta gdje si to napisao: viewtopic.php?p=1046365#p1046365

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sto se konkretnog dokaza tice, evo mogu ti navesti i taj podatak dobijen od RTRS, a to je da je u izgradnji RTV doma za kojeg se hvale da je kompletno opremljen digitalnom opremom ucestvovala Vlada RS i grad Banja Luka, pa samim tim su im pomogli u digitalizaciji.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
trebali bi se potruditi malo sa tom digitalizacijom. pobjeze nam svijet 100 god.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2010, 12:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2010, 12:08
dali neko zna kada treba da krene digitalni signal rtrs-a i ostalih javnoim emitera?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2010, 14:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Iz koje županije mi u BL hvatamo HRT i kada se gasi signal?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2010, 16:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
U BL se signal HRT-a hvata sa Psunja. Analogni predajnik se gasi 29. juna.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2010, 16:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

<Enter_name> je napisao:
U BL se signal HRT-a hvata sa Psunja. Analogni predajnik se gasi 29. juna.

Значи моћи ћу гледати пола СП у фудбалу ако не набавим дигитални (DVB-T) рисивер ;)

Чини ми се да је било помјерања датума у неким крајевима Хрватске (пар дана или нешто слично). Можда помјере прелазак на дигиталу послије СП :D

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 09:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2010, 12:08
da signal se prima preko 23 i 39 uhf kanala i to sa psunja................

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 197 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]