Vuk_samotnjak je napisao:
BL Boy je napisao:
da pozitivino posluju, ali se mora obrzaloziti i zasto, ne mozes samo reci nesto je tako, a na odgovor zasto je to tako reci da to nema veze sa tim i da se to ne odnosi na tu temu, znaci sistem spojenih posuda pogotovo kod nas tv(narocito drzavna)-politika hmm reci da to nema veze je stvarno negirati cinjenice. opet ponavljam do sada me niko nije opominjao, a nema ni razloga jer nisam ja taj koji se kaci na svaki post i nepotrebno spama, ja samo odgovaram na neutemeljene tvrdnje da sam ja taj koji to cini.
Aj ti nama obrazlozi koliko je to Dodik dao para Davidovicu kad i gdje dokumentovano ne mozes samo reci da je tako i gotovo?
Sam sebi kopas jamu.
Jel to neka prijetnja ili sta? Vec rekoh za te malverzacije oko izgradnje RTV doma Sipa je vec izuzela dokumentaciju i sad je dalje na sudu da to radi i dokazuje, ponavljam ja nisam sudija niti je to moja nadleznost da ja dokazujem. znaci postoje osnovane sumnje da se radi o kriminalu tj.pronevjeri novca iz budzeta, vidjecemo epilog svega toga.
Sto se tice digitalizacije i probijanja rokova pa nije prvi put da neka drzavna institucija probija rok koji je sama sebi zadala, no ona zbog toga svakako nece izgubiti svoju nadleznost niti ingernecije da i dalje vrsi taj proces. Tesko je sad reci ko koci, vi kazete koce ovi u Sarajevu dok s druge strne imamo izjavu premijera RS koji doslovce kaze "RS ne treba javna korporacija",
Citiraj:
Dodik: RS ne treba korporacija RTV sistema BiH
Datum: 21.03.2010 14:19
Autor: Srna
BIJELjINA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpskoj nije potrebna korporacija RTV sistema BiH, jer ona ne može da izgleda drugačije, nego kao BiH, odnosno "kao neodrživa stvar".
dok se prethodno predstavnici RS glasali za strategiju i usvojili zakon o javnom RTV servisu tako da ne znam o cemu mi vodje pricamo ko kome maze oci i ko se pravi lud.
Citiraj:
Na osnovu člana IV. 4. a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine na 57. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 17. maja 2005.godine, i 47. sjednici Doma naroda, održanoj 5. oktobra 2005. godine, usvojila je
ZAKON
O JAVNOM RADIOTELEVIZIJSKOM SISTEMU BOSNE I HERCEGOVINE
Član 1.
( Predmet Zakona)
(1) Ovim zakonom uređuju se Javni radiotelevizijski sistem u Bosni i Hercegovini (u daljnjem tekstu: JRTS Bosne i Hercegovine) i odnosi tri javna RTV servisa i zajedničkog pravnog subjekta unutar tog sistema, kao i njegova djelatnost i organizacija.
(2) U okviru JRTS Bosne i Hercegovine realizirat će se principi i obaveze predviđeni ovim zakonom i drugim važećim zakonima u oblasti javnog emitiranja.
Licno mislim da ovi navodi o tome da ce sve pare ici BHT-u(pa da ce ih on dalje djeliti) nisu tacni i da to nece biti slucaj, ali dobro vijest je sa RTRS a informacije od njih uvijek treba uzeti sa rezervom. Nije tu toliki problem osnivanje javne korporacije, koliko novac koji treba da se izdvoji za digitalizaciju, jer nisu male pare u pitanju.
Koga interesuje finansijski izvjestaj, revizorski izvjestaj i dobit moze pogledati ovdje:
http://www.seebiz.eu/sr/kompanije/medij ... ,5004.htmlhttp://lat.rtrs.info/rtrs/rtrs_fin_2008_lat.pdfhttp://www.capital.ba/revizorski-izvjes ... pozitivan/