dzabaleban je napisao:
Tako staru grafičku?!!!
Sad si me uvrijedio do bola
E to je nekad bila najbrža ATi kartica, ponos komšiluka

Nešto mi se ne da petljati sa kulerima, više sam za varijantu zamjene al da ne bude sa konja na drvenog konja
Dosad sam imao samo Atijeve kartice i bio sam sa njima zadovoljan. Ovo mi je 4. po redu.
Ne igram nešto puno, pošto sam izbirljiv po pitanju igara. Volim igre tipa Bioshock, Oblivion itd...
Dellboy reče da pasivni hladnjak ne valja, a činimi se da Gigabyte radi grafičke sa pasivnim hlađenjem.
Imao sam njihovu jednu 9550, ali najzadovoljniji sam bio sa Sapphire X1650pro. Ta je imala priličan kuler, ali se nikad nije čula.
Ovo se čuje kao Heliotenk!
Jebiga izletio sam, nije stara ali se do sad pojavilo takvih stavri da 3870 možemo smatrati starim. Malo sam se informisao i nađem podatak da je 3870 ladan ko kamen u odnosu na nvidie 8800 i 9800 i da su mu kuleri prilično tihi ali ti imaš takvu (ne)sreću da si uzeo onu najbučniju varijantu od gecube-a. Nema tu petljanja sa kulerima momak, odšrafiš taj hladnjak staviš drugi i to je to. Kad bi se trampio s nekim grafičku za grafičku dobio bi neki 9600 sa aktivnim cooler-om i dosta bi izgubio na performansama a ne bi mnogo dobio na tišini. Pogledaj samo koliko dođe željeza na 9600GT silent verzijama, malo nedostaje da otkine PCIe slot sa mbo.
Onda je prodaj i kupi radeon 5670, taj ima iste performanse ko tvoj 3870 ali se mnogo manje grije, i mnogo tiši kuleri dolaze na njemu. Ili ako si baš neki gamer pljuni para i uzmi 5770, pa u dogledno vrijeme uzmeš još 1 staviš u CF. 2 radeona 5770 su nešto jeftiniji od jednog 5870 i nešto bolji osim što dolazi jedan hladnjak više pa ćeš se opet jebati sa bukom. Postoje i one sapphire vapor-x grafičke koje se uopšte ne čuju a možeš ih klokovati po želji.