banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 51  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Josip Broz Tito
PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
АЛЕКСАНДАР je napisao:
И тада као и данас било је мјеста на којима си се требао примирит, ћутит и не дават до знања одакле си.
Мог`о бих ти сад причат догодовштине очевог стрица који је обишао Југославију уздуж и попријеко и нема мјеста у ком није радио, но то није тема овде.
Уосталом сјети се како су завршавала аута са БГ и НС таблама у Далмацији.. :)
Мене само избија код вас то слијепо вјеровање у непогријешивост "Старог" и гледања на њега као на неко божанство..
Нек му је тешка црна земља :)

Vjeruj mi da sam je i ja prošao uzduž i poprijeko nekoliko puta i nikad nisam imao problema nigdje i nikada, ne kažem da nije bilo nekad i problema ali za one koji su to obično i tražili, naprimjer navijači (neko ih je spomenuo) ali su isti te svoje ispade vrlo skupo platili, a ta masovna pojava huliganstva je isto nastala nakon Titove smrti i u organizaciji nacionalista. Milioni turista su ljetovali na Jadranu (turista iz svih bivših republika), nije bilo bitno odakle je neko, opet kažem da je i tad bilo idota koji su napadali, krali, ali to su kreteni koji su to radili iz ličnih interesa i milicija se lako sa njima obračunavala.
Nemojte miješati događaje koji su bili poslije njegove smrti, jer su tad kolo poveli okorjeli nacionalisti i kriminalci.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ja ne znam sta je, jesi ti odlucio da nas zajebavas, ili imas problema sa citanjem?

Ljudima su auta zavrsavala u moru, zbog BG tabli. U drzavi koja je funkcionisala na principu bratstva i jedinstva, imati BG table u Republici Hrvatskoj na dan utakmice, je trazenje problema?? Zlikovac je bio vise nego ziv u to doba.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
MuskoBre je napisao:
Ja ne znam sta je, jesi ti odlucio da nas zajebavas, ili imas problema sa citanjem?

Ljudima su auta zavrsavala u moru, zbog BG tabli. U drzavi koja je funkcionisala na principu bratstva i jedinstva, imati BG table u Republici Hrvatskoj na dan utakmice, je trazenje problema?? Zlikovac je bio vise nego ziv u to doba.

a jel vozila iz zagreba nisu zavrsavala u splitskom moru?

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
WinstonWolfe je napisao:
MuskoBre je napisao:

a jel vozila iz zagreba nisu zavrsavala u splitskom moru?

Ne može on to znati.On nije bio rođen za Titova života......Kao ni Aleksandar,Filozof,Urbani......

Što reče Timoti Džon Bajford juče u jednoj emisiji.....njega su iznenadili ljudi koji su iskreno žalilli kada je Tito umro...a onda u zadnjih dvadeset godina pljuvali po njemu...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
АЛЕКСАНДАР je napisao:

Какве везе имају године.. Је л` неко пита историчаре који пишу о Александру Македонском колико имају година? :)

Nemoj se osjećati pogođenim. Riječ je o tome da,
1. ili si sam bio tamo i tada i svojim očima i ušima vidio, čuo, doživio i na osnovu toga donio zaključke;
2. ili si koristio relevantne istorijske izvore (što znači masu pisane građe, video i tonske zapise iz više nezavisnih izvora), ovo je veoma teško pronaći, još uvijek, zato je bolje koristiti strane izvore nego domaće;
3. ili si čuo/pročitao osvrte ljudi kojima je godinama omiljena psovka bila "Jebo te Tito," najčešće osobe koje su od njega imale najviše koristi, a sad se stide toga i pokušavaju da sebe učine većima pljujući po čovjeku čijoj veličini nikada neće moći ni da prismrde (bivši partijski funkcioneri koji su promijenili partiju/stranku, oficiri koji su promijenili vojsku, "prvoborci" koji su do spomenice došli uz potvrdu dva svjedoka, i slična bratija koja profitira u svakom poretku i koja se uvlači svakoj vlasti).
O tome je riječ, samo se o toj "starosti" radi.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Ma bravo klinci,samo tako nastavite pa zivite u torovima.....i treba nam svima po cetiri direka i zice pa da se ogradimo.....sta drugo ocekivat od ovakvog drustva nego da nosis utoku i kad ti neko nesto kaze izvadis ohladis ga i nastavis pit pivu,kao sto rade danasnji kauboji po grdu!

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:

To ti nije istina, huliganizam na stadionima i narodima masovno je nastao nakon Titove smrti, a milioni turista iz svih republika su ljetovali na Jadranu i nije bilo takvih slučajeva. To se počelo dešavati kad nacionalisti polako počinju preuzimati stvari u svoje ruke, a vrhunac su 90-te.
@filozofe
Pitaš se zašto su Rusi osudili Staljinove zločine, pa zato jer su se i desili, a prvo čitav svijet ih jeosudio pa su morali i oni. Pitaj se i koliko je bilo svjetskih zvaničnika na sprovodu Staljinu a koliko Titu.
Isti taj svijet i svi državnici su došli Titu na sprovod a da je bio zločinac kao što ti tvrdiš, da li bi mu došli, naravno da nebi.
Zato svi vi koji pokušavate da ga proglasite zločincom pucate u prazno, istorija je Tita svrstala u velike antifašiste i velike lidere, džaba vam pokušaji kad ga svijet poštuje.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mjNB5c6OkNs[/youtube]

Pa kako su to nacionalisti i kriminalci uspjeli za nepar godina uništiti 50 godina pravog bartstva i jedinstva? :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Po procjeni Evrovizije,Titov sprovod je poslije sletanja na Mjesec najgledaniji događaj u istoriji televizije...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Па сигурно не бих писао о нечему о чему се нисам информисао.
Што се тиче ЗГ табли, завршило је по које у мору али ни десетину као они из Србије.
Доста пратим навијачку сцену у ЕКС ЈУ земљама тако да врло добро знам да се загрепчани и далматинци не воле, али они су ипак на крају сви Хрвати.. Иста је ствар и са Звездом и Партизаном..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Pa kako su to nacionalisti i kriminalci uspjeli za nepar godina uništiti 50 godina pravog bartstva i jedinstva? :lol:

bistar si nema sta se reci na to.......pitaj tatka jel se smijao kad je umro Tito ili je lio suze za njim.....al pazi prvo ga zakuni nek ti kaze istinu,dosta te je lagao 8)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa pustili ih iz zatvora, Foče, Zenice, Golog Otoka...
A da im je tamo bilo mjesto, pokazalo se kada su mnogi od njih završili kao haški optuženici, ili su umrli čekajući da budu optuženi/osuđeni.
Na žalost, mnogi i dalje uživaju u slobodi, a njihove ideje žive, indoktriniraju i truju mladost.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Apsolutna je glupost povezivati navijacke incidente sa ovom temom, jer su se sukobi desavali i izmedju navijaca ciji se klubovi nalaze u istom gradu (tipa razbiti auto grobaru/deliji jer ima okacenu zastavicu kluba u kolima)... Isto tako ova tema pokazuje kakvo misljenje ispliva na povrsinu u ovim krajevima, umesto biti ponosan sto je jedna takva licnost bila deo naseg naroda (bez obzira da li ga postujete ili ne) ovde kao najveci argument koriste familiju sagovornika... Nije nas je*ao ni tito ni Staljin ni Hitler, to smo mi izmedju sebe radili i zato nam nikada neci biti bolje, pa makar da narednih 10 drzavnika bude 100 puta bolje od tita

Haj zdra'o licimuri :D

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

uh vidi Hertza sto podbada cccccc slabo ti to ide :wink:

ajd zdrao :D

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
Па сигурно не бих писао о нечему о чему се нисам информисао.
Што се тиче ЗГ табли, завршило је по које у мору али ни десетину као они из Србије.
Доста пратим навијачку сцену у ЕКС ЈУ земљама тако да врло добро знам да се загрепчани и далматинци не воле, али они су ипак на крају сви Хрвати.. Иста је ствар и са Звездом и Партизаном..

Zbog čega misliš da je manje OK gurnuti u more kola sa BG tablicama, nego one sa ZG?
Misliš li da je Hrvat manje krvi propištao da kupi ta kola, nego Srbin svoja, ili da će Hrvatu biti lakše zbog činjenice da su mu kola uništili Hrvati, nego Srbinu?
Meni tako nešto neko da učini, najebao bi mu se majke, taman da mi je rod najrođeniji.
Nema to veze sa nacionalnošću.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

zmijuga je napisao:

@filozofe
Pitaš se zašto su Rusi osudili Staljinove zločine, pa zato jer su se i desili, a prvo čitav svijet ih jeosudio pa su morali i oni. Pitaj se i koliko je bilo svjetskih zvaničnika na sprovodu Staljinu a koliko Titu.
Isti taj svijet i svi državnici su došli Titu na sprovod a da je bio zločinac kao što ti tvrdiš, da li bi mu došli, naravno da nebi.
Zato svi vi koji pokušavate da ga proglasite zločincom pucate u prazno, istorija je Tita svrstala u velike antifašiste i velike lidere, džaba vam pokušaji kad ga svijet poštuje.

Da li brojiš samo nesvrstane ili i razvrstane?

cvox je napisao:

bistar si nema sta se reci na to.......pitaj tatka jel se smijao kad je umro Tito ili je lio suze za njim.....al pazi prvo ga zakuni nek ti kaze istinu,dosta te je lagao 8)

E da su znali šta ih poslije čeka plakali bi još više i jače od muke naravno. :lol:

STRATOKASTEL je napisao:

Pa pustili ih iz zatvora, Foče, Zenice, Golog Otoka...
A da im je tamo bilo mjesto, pokazalo se kada su mnogi od njih završili kao haški optuženici, ili su umrli čekajući da budu optuženi/osuđeni.
Na žalost, mnogi i dalje uživaju u slobodi, a njihove ideje žive, indoktriniraju i truju mladost.

Prije bih rekao da je bila u pitanju samo loša gluma, ali sada se može slobodno reći ono što drži Hasu, Ivicu i Slobodana je interes velikih sila, a ne izlizana fraza bratstva i jedinstva.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 16:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E da su znali šta ih poslije čeka plakali bi još više i jače od muke naravno. :lol:

ma goni se fiki nasmija me pravo........ :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 17:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@filozof : Da li brojiš samo nesvrstane ili i razvrstane?

Na njegovoj sahrani bilo je prisutno 209 delegacija iz 127 država svijeta: 31 predsjednik republike, 4 kralja, 5 prinčeva, 6 predsjednika parlamenata, 22 predsjednika i 13 podpredsjenika vlade i država, 47 ministara.
Nikad na jednoj sahrani nije bilo više državnika, i to je samo dokaz da je Tito bio veliki čovjek.
Zločincima se ne ide na sprovod osim naravno familije i šačice istomišljenika.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 17:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@filozof
Pročitaj i ovaj zanimljiv tekst koji govori koliki značaj Titu pridaje Amerika, SSSR, jer je tad Hladni rat bio na vrhuncu, procjene CIA-e (naravno to je iz njihovog ugla ali su imali veliki respekt)
http://www.mail-archive.com/sim@antic.org/msg35852.html

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 18:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

zmijuga je napisao:

Nikad na jednoj sahrani nije bilo više državnika, i to je samo dokaz da je Tito bio veliki čovjek.
Zločincima se ne ide na sprovod osim naravno familije i šačice istomišljenika.

Titinu sahranu je pomela sahrana pape Jovana Pavla II, dotle je ona držala rekord.

Da spomenem i filmove crnog talasa, posebnog pravca u jugoslovenskoj kinematografiji koji su vjerno prikazivali real-socijalizam SFRJ.

A kažu da je Tita jedino mogao zabraniti sam Tito.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3TGx77-MoNU[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 51  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]