banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 21:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
jesnima se zivot svodi na kukanje i pricu kako za posao moras imati stelu, takvi i treba da crknu od gladi i da sa 50g. traze od senilnih roditelja marku za kavu.
Drugima je smijesno sto neko radi honorarno i stice radno iskustvo a kad preda papire za posao i u rubrici radno iskustvo stave ? cude se sto za njih nema posla.

Slaba se ovde diskusija vodi pogotovo kad se u nju ukljuce shljamofob i Vjevoricinus dobro poznati sa drugih tema

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 01:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Mar 2010, 15:58
Vuk_samotnjak je napisao:
jesnima se zivot svodi na kukanje i pricu kako za posao moras imati stelu, takvi i treba da crknu od gladi i da sa 50g. traze od senilnih roditelja marku za kavu.
Drugima je smijesno sto neko radi honorarno i stice radno iskustvo a kad preda papire za posao i u rubrici radno iskustvo stave ? cude se sto za njih nema posla.

Slaba se ovde diskusija vodi pogotovo kad se u nju ukljuce shljamofob i Vjevoricinus dobro poznati sa drugih tema

Kad vec mjerkas diskusiju tako, da odmjeriim i ja tebi jednu: ne znam da li si "u papire" upisao "rad na pijaci" kad si se prijavljivao za "uredinka... na jednom forumu na Internetu", ali da znas da si vec dovoljno kvalifikovan, i da ti ne treba radnog iskustva za pomenutu tvornicu obuce, samo ako ces pristati na izrabljivanje... naravno, treba ti veza, pa reci da sam te ja poslao - s druge teme

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 01:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Vjevoricinus je napisao:
Bas tako.
Sve sto sam postigao postigao sam svojim radom.
Istina je da me neki ljudi mrze... al' to je sasvim normalno.
Da su bili bolji ja ne bih uspio da im otmem posao.
Zasto meni niko ne otme posao? :lol: :lol: :lol:
Bilo je par pokusaja prosle godine i jedan ove, nedavno.
Ne mogu mi pera odbit'. Em sam spretniji, em sam srcaniji,
em me se svi u firmi boje... Ko ce meni uruciti otkaz... Molim te...
:lol: :lol: :lol:
Pa odrobijao bih ga.
Da me smijene - i nekako...
Al' ni to ne umiju. A svi imaju stele, dolaze neki VAZNI ljudi... stiscu mi ruku kada se rukujemo... a onda ja njih stisnem...
pa svima neprijatno... :lol: :lol: :lol:
cova me gleda i ne moze da vjeruje.
Sta ti je bit ludak... niko se s tobom ne zaje...
JBG
Dok sam, kao Majli, gradio karijeru, mnogi su me iskoristavali,
al' ja sam davno naucio kako treba s ljudima.
U medjuljudskim odnosima je najbitnije postaviti neke granice.
I podredjeni i nadredjeni moraju znati zasto ti stalno imas osmijeh na licu... onaj zlobni osmijeh.
U ovakvim prilika se sjetim jednog drugara sa kojim sam se mnogo druzio i kojega sam se uvijek plasio. On je imao tezak zivot, borio se da prezivi i stalno je bio u banani ali nikada nije skidao kez sa lica. Jednom mi je otkrio o cemu se radi (jest malo umobolnije al jebe majku):
"Kada mi je tesko i kad mi se cini da i ono malo sto sam sakupio raznose gadovi, ja legnem na kauc, zatvorim oci, stisnem sake i pomislim... Mozda su mi ga zadali momacki... i mozda ce me toliko sjebati da nikada necu imati ni porodicu, ni brak, ni kucu ni kuciste... al' jos uvijek mogu da zavrnem par vratova..."
Jezzzzaaaa ziva... s tim da se on ne zajebava.
U ratu je svasta preturio preko glave a poslije mu je bilo jos gore.
I danas, kad mu nije dobro cova samo posmili da je jos uvijek u stanju da primijeni retne vjestine i odmah se bolje osjeca... Zamisli! Slucaj i po!
Stari... to jedini covjek kojeg se ja pravo bojim. Al' bas.
Ja sam iz druzenja s njim naucio neke stvari. U nekim firmama, u nekim poslovima, sa nekim kolegama, kako da se izrazim...
Ponekad nije dovoljno biti kvalifikovan. I ja sam za razumijevanje, toleranciju i dobru volju medj' ljudima, al kad radis sa jednom isfrustriranom pokvarenom osobom ili sa nekim dr. ljudima koji podmecu, lazu i cine sve da te sunovrate.... Moras da se opametis. To nije atak na tvoj posao - to je atak na tvoju egzistenciju. I valja se braniti svim mogucim sredstvima.
Cuvas svoj posao... kolege zive u strahu od tebe... sef ti se obraca preko posrednika... milina. Povremeno naidje neko neupucen, ti ga izmaltretiras za primjer drugima... i polako.
Sve do jednom. :lol: :lol: :lol:
jbg

Care, kralju, sahu... ja ne znam da li da se zapitam neke stvari ili da ti se jednostavno divim sto imas tako veliko misljenje o sebi i sto pucas od samopouzdanja! Slika
Mile bi ti pozavideo na statusu koji uzivas od saradnika, a verovatno i od ljudi u okruzenju.
Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 08:02 
velicina covjeka je da se ne stidi sebe, sta je radio i sta radi, odakle je i gdje zivi, i nije bitno da li radis na pijaci, ili volontiras, covjek se bori kako zna i svaka cast svakome ko do svog hljeba dolazi radom i trudom bez obzira u kakvom drustvu zivimo. ne kazem da je lako, ali kad ti treba novac ne pitas, boris se, i od nekud moras krenuti, niko te s fakulteta nece primiti na direktorsko mjesto (osim pojedinaca) moras proci sve te filtere i dokazati se ako nemas jaku vezu.
a zao mi je onih neradnika koji se ismijavaju tome i laprdaju uprazno...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 09:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Meni nisu jasni oni koji (ok) imaju zavrsen fakultet, ali nemaju posla. I radije ce da sjede i kukaju (sjedi i cekaj da se nesto desi, nego da se prihvate bilo kakvog posla (makar i na pijaci - nista nije sramota raditi), dok nesto bolje ne iskrsne. Na kraju krajeva, uvijek se moze pokusati volontiranjem. Radi se, stice se praksa i iskustvo. Par sati...a ostatak naci neki posao koji puni kasu. Npr. na gradilistu, cuvanje djece, staraca, na pijaci, istovaranju, praonici auta-tepiha (tu bar ne traze iskustvo).... Skoro uvijek postoji opcija...ALi treba dici dupe i potruditi se, jer niko ne dolazi na vrata sa ponudama....

(kome je do grla, taj ce i u tvornici obuce za 150km, glad ne poznaje tezak radi i sramotu)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Moja strina radi u tvornici obuće u Derventi. Pošto ima srednju četvorogodišnju školu, ona je prekvalifikovana za posao koji radi, a i ne radi u struci. Mora odraditi i normu, a radi se i subotom. Plata joj je oko 300KM. Prijavljena je.
Ne znam šta reći. Ja kontam da je bolje raditi išta, nego ništa.
Nepotizam vlada uveliko, ali mislim da ima i ljudi koji čekaju da ih pokupi voz.
Ma, ja imam sreću što radim kod svog taje :)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Svaka cast ljudima koji se sami snalaze za sebe, ali se ne moze ocekivati da sve i jedan covjek bude poput njih. Neki ljudi su mozda nesigurni, neki ljudi jednostavno nisu rodjeni da rade neki posao koji im se nudi, pa se na kraju odluce da ipak sacekaju dok im se ne ukaze prilika. Takvim ljudima treba drzava da pomogne, a ne da im stvara jos vece komplekse govoreci kako su nesposobni, nepreduzimljivi, itd...

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 11:20 
Početnik
Početnik

Meni se cini da puno poltrona danas pod raznim izgovorima poziva radnike na skrusenost, mjesto na borbu za sva svoja prava.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Dragi moj Hristove,
zivot nije bajka.
Mogu da razumijem nase roditelje, koji su zivjeli u vrijeme socijalnih reforimi koje su koliko - toliko bile naklonjenje radnicima, koji ne shvataju da se promijenio drustveni sistem i da u kapitalizmu nema mjesta visokim principima ljudskosti, brige i saosjecanja...
ali, ne razumijem potomke Nju ejdza koji ne shvataju da je odavno pukao kolan titinoj kobili i da ova kola ne mogu nigdje drugdje, nego "niza stranu"... Gdje vi zivite, dobri moji? I otkud vam tolika vjera u ljude?
Imate li vi ikakvog dodira sa stvarnim svijetom? Gdje vi zivite?
Napolju je dzungla. Smrdljivi mali mutavi ljudi iz kojekavih selendri zaposljavaju svoje rodjake koji mi nisu do koljena i ocekuju od mene da ja to cutke prihvatim... Ha ha ha... Ko je ovdje lud????
Ja necu da dozvolim da me skotovi sklanjaju u stranu.
Je l' nas narod ginuo da bi lopovi vladali?
Sta se to branilo u rovovima?
Zivi bili pa se opametili...
Koliko ste pognuli glave... vise ne licite na ljude...
... poslusne male tunjave kokosi.
Pusti praznu pricu.
Pogledaj svog oca i majku, sta oni imaju od toga sto su se cijelog zivota zrtvovali. Ako tako nastavis, sutra neces moci ni da ih posteno sahranis... za postene nece biti mjesta ni na gobljima.
Ne budali, Kraljevicu Marko,
valjalo bi udrit po dahijama.
Nema tu pravih muda sve jajare.
Ne mogu ti uzeti nista vise od onoga sto su ti vec uzeli... samo ti to jos ne znas, pile moje... Polako... doci ces ti sebi.
@Ostali
Zmajevi moji mali, ja razumijem da se vi ovdje jadate jedni drugima ocekujuci rijeci utjehe i podrsku od strane ljudi koji su u istoj situacji,
ali ne shvatam zasto napadate Majli. Helena je u pravu. Za posao se boris... uradi sto je potrebno. Volontiraj, nabijaj pripravnicki staz... trazi stelu... jbg. Pusti moral na stranu. O etici mogu diskutovati samo oni koji znaju nesto o zivotu - ostali... budite tiho i nosite svog psa sa sobom.

Sreca pa poneki jos uvijek vjeruju u ponesto...
A njih i krivih drva... uz duzno postovanje i bez zle namjere.

I ja bih volio da je bolje... al' kad vas cujem kako kukate... ju ju ju.
Ovdasnja gradilista placu za gradjevincima a Gimnazija prebukirana. na birou najvise dipl. ekonomista, pravnika i inzinjera vocarstva.
Ha ha ha...
I nema posla... E?
Je l' se ovdje neko zajebava?
:lol: :lol: :lol:

Ona cura ima prosjek dva i hoce da upise filozofiju... alooo
Gdje mi zivimo... Sutra ce i ona kukati kako nema posla.
Em nas slabo placaju, em nam dijele otkaze kako im prahne..
Sto ste lajavi, sto se ne udruzite, sto ne pokrenete omladinsku inicijativu i odjurite pred radnicki sindikat... ministarstva..?
Izborna je godina.
Bar neka vas slazu, neka malo obecavaju.
Kakva ste vi to omladina... sve babe i djedovi.
Penzioneri imaju vise hertza od vas.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Gdje vi zivite?
:roll: :oops: :roll:

EDIT:

Jos slusam onu ML-ininu: :lol: :lol: :lol: (uvijek me prokljuvis) :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=epPipE4z95I[/youtube]

JBG ne volim da solim pamet.
Grad iznajmljuje kioske po sistemu licitacije, sto se ne udruzis sa nekim drugarima, podijelite smjene i napravite mali eksperiment...
To bi bilo vrijedno iskustvo. Vidio bi sa cim se svkodnevno nose ljudi koji rade. Problemi ne prestaju kada nadjes posao.
I 100 puta je bolje raditi u svom kiosku, nego raditi za platu u advokatskoj firmi. 1/1
U kapitalizmu je najbitnije da si sam svoj gazda
Iz nebrojeno mnogo razloga.
S druge strane, sta je s tim evropskim fondovima? Ima l' tu hljeba za mlade sa vasim problemom? Nasa drzava vam ne moze pomoci ali mozda Evropa ima neke mehanizme... ja nisam upucen ali mozda neko drugi zna nesto o tome...

Poslednji put menjao Vjevoricinus dana 04 Maj 2010, 11:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ha-ha, drugar ja ne mogu da citam tvoje postove a da ne ubacim malo ritma :lol: :D Salim se.

Mislim da ne govorimo o istim stvarima. Ne znam ko koga gdje zaposljava niti me interesuje. Znam samo da nije ok, za svakoga ko nema posla, reci da je mutav i nesposoban, parazit, itd... Upravo ljudima koji nisu mozda poput tebe, Helene i majli, treba na drugi nacin pomoci.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 11:47 
Početnik
Početnik

Hristov je napisao:
Ha-ha, drugar ja ne mogu da citam tvoje postove a da ne ubacim malo ritma :lol: :D Salim se.

Mislim da ne govorimo o istim stvarima. Ne znam ko koga gdje zaposljava niti me interesuje. Znam samo da nije ok, za svakoga ko nema posla, reci da je mutav i nesposoban, parazit, itd... Upravo ljudima koji nisu mozda poput tebe, Helene i majli, treba na drugi nacin pomoci.

Kako bi ti pomogao nekome? Savjetom da je bolje da zauvijek ostavi zdravlje negdje?

Malo je prave ruke pomoci danas, pomoc se na sve strane ovdje pruza - usranom rukom.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam rekao da ja licno mogu pomoci, samo kazem kako bi trebalo da razmisljamo. Ko zna, mozda bi Einstein bio los konobar ili istovarac ili prodavac u pekari, bio je los student.. Da li je on zbog toga nesposoban, parazit, ispijac kava, je druga prica.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 16:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
shljamofob je napisao:
АЛЕКСАНДАР je napisao:
У шта ће их прешколоват?
Кад ни у једној бранши нема посла..

U pripravnike-volontere valjda...

U varioce recimo... Mozda CNC operatere, itd.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Мој комшија професионални варилац иде радит замисли где... на Косово!
Па ти види докле је дошло.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Citiraj:
Gdje vi zivite, dobri moji? I otkud vam tolika vjera u ljude?
Imate li vi ikakvog dodira sa stvarnim svijetom? Gdje vi zivite?
Napolju je dzungla. Smrdljivi mali mutavi ljudi iz kojekavih selendri zaposljavaju svoje rodjake koji mi nisu do koljena i ocekuju od mene da ja to cutke prihvatim... Ha ha ha... Ko je ovdje lud????
Ja necu da dozvolim da me skotovi sklanjaju u stranu.
Je l' nas narod ginuo da bi lopovi vladali?
Sta se to branilo u rovovima?
Zivi bili pa se opametili...
Koliko ste pognuli glave... vise ne licite na ljude...
... poslusne male tunjave kokosi.

Gde ti zivis? Kako je neko tako uspesan i zadovoljan sobom toliko frustriran?
Ko je tebi to poginuo? Branio si nesto u rovovima?

Citiraj:
Nema tu pravih muda sve jajare.
Ne mogu ti uzeti nista vise od onoga sto su ti vec uzeli... samo ti to jos ne znas, pile moje... Polako... doci ces ti sebi.

Nek si ti pravi Mudo, pa kom opanci...! :lol:
Citiraj:
@Ostali
Zmajevi moji mali, ja razumijem da se vi ovdje jadate jedni drugima ocekujuci rijeci utjehe i podrsku od strane ljudi koji su u istoj situacji,
ali ne shvatam zasto napadate Majli.

Alfa Zmaju!
Slika
Nisi svestan svoje nesvesti!Slika
Citiraj:
O etici mogu diskutovati samo oni koji znaju nesto o zivotu - ostali... budite tiho i nosite svog psa sa sobom.

Na osnovu cega se temelji tvoje ogromno znanje i iskustvo?

Citiraj:
Ovdasnja gradilista placu za gradjevincima a Gimnazija prebukirana. na birou najvise dipl. ekonomista, pravnika i inzinjera vocarstva.
Ha ha ha...
I nema posla... E?

Tu se slazem. Svi bi bili neki dr. mr.
Mora neko biti i fizicki radnik.

Citiraj:
Em nas slabo placaju, em nam dijele otkaze kako im prahne..
Sto ste lajavi, sto se ne udruzite, sto ne pokrenete omladinsku inicijativu i odjurite pred radnicki sindikat... ministarstva..?
Izborna je godina.
Bar neka vas slazu, neka malo obecavaju.
Kakva ste vi to omladina... sve babe i djedovi.
Penzioneri imaju vise hertza od vas.

Opet bi se ovde slozila. Dok se narod ne buni, onaj koji ima vlast moze raditi sta mu volja.
Pod ovim vlast ubrajam i direktore firmi i slicne koji prosecnom coveku kroje sudbinu.Onda opet dodjemo do drzavne vlasti i zakona koji omogucava da taj direktor tebi da platu koliku hoce i drzi te bez prijave ili na pola prosecne plate, a oni koji imaju kredit ili decu cute i rade jer znaju ako nece raditi on, ima drugi jadnik poput njega, koji jedva ceka.
Kad se digne 100 radnika jedne firme u protest, direktor im moze nez ikakvih posledica uruciti otkaz i zaposliti 100 drugih isti dan. Tu ce doci BEL televizija da snimi to za jutarnji program i tresla se gora, rodio se mish!

Kad se digne pola nase "drzavice", nase male, "genocidne tvorevine"Slika u protest 7 dana uzastopno, naprave sveopsti haos, pa dignu i strane medije na noge, mozda se Mile cak i pocese zbog toga. :lol:

Citiraj:
Gdje vi zivite?

Opet? :roll:

Citiraj:
JBG ne volim da solim pamet.
... ja nisam upucen ali mozda neko drugi zna nesto o tome...

Sta rece, pa ostade ziv?!?
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Sva vremena su u UTC [ DST ]