Dragi moj Hristove,
zivot nije bajka.
Mogu da razumijem nase roditelje, koji su zivjeli u vrijeme socijalnih reforimi koje su koliko - toliko bile naklonjenje radnicima, koji ne shvataju da se promijenio drustveni sistem i da u kapitalizmu nema mjesta visokim principima ljudskosti, brige i saosjecanja...
ali, ne razumijem potomke Nju ejdza koji ne shvataju da je odavno pukao kolan titinoj kobili i da ova kola ne mogu nigdje drugdje, nego "niza stranu"... Gdje vi zivite, dobri moji? I otkud vam tolika vjera u ljude?
Imate li vi ikakvog dodira sa stvarnim svijetom? Gdje vi zivite?
Napolju je dzungla. Smrdljivi mali mutavi ljudi iz kojekavih selendri zaposljavaju svoje rodjake koji mi nisu do koljena i ocekuju od mene da ja to cutke prihvatim... Ha ha ha... Ko je ovdje lud????
Ja necu da dozvolim da me skotovi sklanjaju u stranu.
Je l' nas narod ginuo da bi lopovi vladali?
Sta se to branilo u rovovima?
Zivi bili pa se opametili...
Koliko ste pognuli glave... vise ne licite na ljude...
... poslusne male tunjave kokosi.
Pusti praznu pricu.
Pogledaj svog oca i majku, sta oni imaju od toga sto su se cijelog zivota zrtvovali. Ako tako nastavis, sutra neces moci ni da ih posteno sahranis... za postene nece biti mjesta ni na gobljima.
Ne budali, Kraljevicu Marko,
valjalo bi udrit po dahijama.
Nema tu pravih muda sve jajare.
Ne mogu ti uzeti nista vise od onoga sto su ti vec uzeli... samo ti to jos ne znas, pile moje... Polako... doci ces ti sebi.
@Ostali
Zmajevi moji mali, ja razumijem da se vi ovdje jadate jedni drugima ocekujuci rijeci utjehe i podrsku od strane ljudi koji su u istoj situacji,
ali ne shvatam zasto napadate Majli. Helena je u pravu. Za posao se boris... uradi sto je potrebno. Volontiraj, nabijaj pripravnicki staz... trazi stelu... jbg. Pusti moral na stranu. O etici mogu diskutovati samo oni koji znaju nesto o zivotu - ostali... budite tiho i nosite svog psa sa sobom.
Sreca pa poneki jos uvijek vjeruju u ponesto...
A njih i krivih drva... uz duzno postovanje i bez zle namjere.
I ja bih volio da je bolje... al' kad vas cujem kako kukate... ju ju ju.
Ovdasnja gradilista placu za gradjevincima a Gimnazija prebukirana. na birou najvise dipl. ekonomista, pravnika i inzinjera vocarstva.
Ha ha ha...
I nema posla... E?
Je l' se ovdje neko zajebava?
Ona cura ima prosjek dva i hoce da upise filozofiju... alooo
Gdje mi zivimo... Sutra ce i ona kukati kako nema posla.
Em nas slabo placaju, em nam dijele otkaze kako im prahne..
Sto ste lajavi, sto se ne udruzite, sto ne pokrenete omladinsku inicijativu i odjurite pred radnicki sindikat... ministarstva..?
Izborna je godina.
Bar neka vas slazu, neka malo obecavaju.
Kakva ste vi to omladina... sve babe i djedovi.
Penzioneri imaju vise hertza od vas.
Gdje vi zivite?

EDIT:
Jos slusam onu ML-ininu:

(uvijek me prokljuvis)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=epPipE4z95I[/youtube]
JBG ne volim da solim pamet.
Grad iznajmljuje kioske po sistemu licitacije, sto se ne udruzis sa nekim drugarima, podijelite smjene i napravite mali eksperiment...
To bi bilo vrijedno iskustvo. Vidio bi sa cim se svkodnevno nose ljudi koji rade. Problemi ne prestaju kada nadjes posao.
I 100 puta je bolje raditi u svom kiosku, nego raditi za platu u advokatskoj firmi. 1/1
U kapitalizmu je najbitnije da si sam svoj gazda
Iz nebrojeno mnogo razloga.
S druge strane, sta je s tim evropskim fondovima? Ima l' tu hljeba za mlade sa vasim problemom? Nasa drzava vam ne moze pomoci ali mozda Evropa ima neke mehanizme... ja nisam upucen ali mozda neko drugi zna nesto o tome...