banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 00:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Maj 2010, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
A ko je budala, nek' je budala. Ne znam šta bih ti rekla... Ako ona tri mjeseca radi bez dinara zarađenog, a pretpostavljam da nije prijavljena, onda joj je fakat puno dosadno, il' jednostavno nije normalna.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 00:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Mar 2010, 15:58
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5527666,00.html

I tako, dok kod nas pravdaju robovlasnistvo, EU se trudi da ojaca - socijalizam. Jos se usudjuju i da stite svoje radnike! Necuveno!

Vuk_samotnjak je napisao:

Kod nas od tih 10-12 sati jedno 3-4 zabusavas pijuci kafice i izvlaceci se na sve moguce nacine od posla, kod svabe toga nema znam covjeka koji je zbog navike i pus pauze poslije prve plate batalio duvan.

Ima ih da rade kod nas i po 20 sati, evo ovdje i sami to tvrde http://www.youtube.com/watch?v=Cp_Y-2n-Svk

majlili je napisao:
svi bi uzimali platu... i imali za more i kola...

Nisi ti skontala dobro: svi bi upravo suprotno - da gledaju tebe kako jedina imas platu, kola i za more, da te slusaju kako si samo to postigla, i da ti se dive, eto to bi svi. O tome i pricaju po kafanama po cijeli dan dok ispijaju kafe, da oslusnes sta pricaju znala bi.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 07:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ajkula je napisao:
zgrade nicu kao pecurke poslije kise i stanovi se rasprodaju prije nego zgrada bude gotova.. A niko para nema i svima je losije nego meni a ja sam znala 2 dana ra redom od 8h do 23h da radim :)

I ti stvarno misliš da radnici kupuju te stanove?Pa zašto onda ti stanovi zvrlje prazni?Ono,prođeš pored zgrade sa rasprodatim stanovima,a oni već godinu dana nisu useljeni?Jbg,ima radnička klasa para pa može da plaća i stanarinu još godinu dana....

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 08:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
majlili je napisao:
svi bi uzimali platu... i imali za more i kola...

Nisi ti skontala dobro: svi bi upravo suprotno - da gledaju tebe kako jedina imas platu, kola i za more, da te slusaju kako si samo to postigla, i da ti se dive, eto to bi svi. O tome i pricaju po kafanama po cijeli dan dok ispijaju kafe, da oslusnes sta pricaju znala bi.

hehe, meni je vec muka koliko je draga majliji prepotentna, sto je dokazala vec x puta sa svojim komentarima..mislim ljudii ej posao u vladi :D i to sigurno bez "vezice" mislim dovoljno je imati zavrsen fakultet i biti ambiciozan.. :roll: a ostali primitivci samo mastaju o tome ispijajuci kafe i ne radeci nista, ili trunu kao neobrazovani gastarbajteri u tudjini i tako i onako nista ne znaju :lol:

nego sto se tice zgrada na sve strane, punih kafica, meni je nevjerovatno da neko misli da je zbog toga ok standard kod nas? jeste mozda nekome, ko ne zna za bolje, ko ne zna za radnicka prava i uredjenu drzavu bez primitivnih krkana u vrhu
moja rodica radi u celincu u trgovini, 9 h dnevno, 6x nedeljno za 350 km, ali vise NEMA, ili to ili da sjedi kuci i moli tatu da joj kupi licnu higijenu i da ima za izaci ili ponekad kupiti komad garderobe :-?

Majka je naš početak i kraj

Poslednji put menjao breskvica dana 03 Maj 2010, 08:37, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 08:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Везано за стамбене објекте који расту као "печурке послије кише". Ни мени није било јасно одакле обичним људима новац за све то. Док нисам чуо информације да нпр. један од бањалучких адвоката има преко 20 станова само у центру града, и то празних. Примјера има још доста. До кризе, свим локалним богаташима БЛ некретнине (са нереално надуваним цијенама које су стално ишле горе) су биле сигуран улог за одржање или повећање богатства, па су куповали станове као што би куповали злато. Одатле објашњење за интензивну градњу оволиког стамбеног простора, и нереалну потражњу за некретнинама ...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 09:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
breskvica je napisao:
hehe, meni je vec muka koliko je draga majliji prepotentna, sto je dokazala vec x puta sa svojim komentarima..mislim ljudii ej posao u vladi :D i to sigurno bez "vezice" mislim dovoljno je imati zavrsen fakultet i biti ambiciozan.. :roll: a ostali primitivci samo mastaju o tome ispijajuci kafe i ne radeci nista, ili trunu kao neobrazovani gastarbajteri u tudjini i tako i onako nista ne znaju :lol:

A zašto tebe tangira što majlili radi u vladi,živi u centru i sl.?
To o prepotentnosti je glupo i za komentarisanje.... :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Citiraj:
zena u supermarketu za kasom za 30 h nedeljno dobije 800 eur.., nek muz zaradi 1200 eur recimo, to je 2000..sto je sasvim realno i nista ekstra..nek je kirija 600 eur cak (a ima i za manje) ili kreditna rata ostaje 1400

A gdje je osiguranje za auto, benzin ili mjesecna karta ako nemaju auto, stanbene rezije, osiguranja itd itd.. Zivjeti na zapadu a oblaciti se u KIK.u ili kupovati hljeb kod Turcina a meso u Aldiju - i nije bas nekakav zivotni standard nego prezivljavanje i krpljenje od danas do sutra :wink: Ko se zadovoljava takvim nacinom zivota - blago njemu :D

Medi, Zoka.. Iako sam cesto u BL ne zivim svaki dan tako da ne primjetim da li su stanovi puni ili prazni ali par zgrada u koje sam isla u posjetu su sve pune a pronaci parkin mjesto je cista sreca. Meni se cini da nas narod zivi iznad svojih mogucnosti. Da li su u pitanju kompleksi ili sta - ne znam.

Licno, radila bih u tvornici obuce i za minimalac ako ne bih imala nikakav posao. Bilo bi me sramota sjediti kuci i cekati ko ce mi platiti kafu ili mi dati koji dinar.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 09:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
breskvica je napisao:

A zašto tebe tangira što majlili radi u vladi,živi u centru i sl.?
To o prepotentnosti je glupo i za komentarisanje.... :-?

a sta tebe tangira sta ja pisem, nisam se tebi obracala..kada si postao advokat? imam pravo da pisem sta hocu, a doticna se meni a i drugima vec x puta obratila sa "visine" i ko sam ja sam...a ostali nemaju pojma

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 09:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Citiraj:
zena u supermarketu za kasom za 30 h nedeljno dobije 800 eur.., nek muz zaradi 1200 eur recimo, to je 2000..sto je sasvim realno i nista ekstra..nek je kirija 600 eur cak (a ima i za manje) ili kreditna rata ostaje 1400

A gdje je osiguranje za auto, benzin ili mjesecna karta ako nemaju auto, stanbene rezije, osiguranja itd itd.. Zivjeti na zapadu a oblaciti se u KIK.u ili kupovati hljeb kod Turcina a meso u Aldiju - i nije bas nekakav zivotni standard nego prezivljavanje i krpljenje od danas do sutra :wink: Ko se zadovoljava takvim nacinom zivota - blago njemu :D

draga ajkulo bas si to samo iskopirala od citavog teksta :) mislila sam na to, da na "zapadu" ljudi koji nemaju para imaju drugu opciju, znaci povoljno se prehraniti i obuci, sto je za mene socijalna drzava..a sta fali namirnicima iz aldija npr? ne mora biti meso ali ostale stvari..ovdje ima ok kvalitet za male pare i prehrana je skoro pa jeftinija nego kod nas. eto ne mora biti kik, ali npr. u c&a se nadje ok garderoba za male pare itd..i stalno su neka snizenja, ponude ..
A osiguranje za auto , kirije itd sam isto navela u tekstu kao sto si vjerovatno vidila , ali pored svega mislim da nema svrhe uopste usporedjivati sa nasom drzavom. Jer da nije tako , bila bih prva koja pakuje svoje kofere :wink:
E da sto se tice visokih kirija, porodice sa malim primanjima imaju pravu na novcanu naknadu od drzave za placanje kirije
Pises benzin, pa koliko kod nas kosta gorivo a kolika je plata? i to su ljudi puno vise ovisni o autu kod nas nego u EU gdje javni prevoz vecinom super funkcionise..

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 10:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
sudoku je napisao:
Vuk_samotnjak je napisao:
Opet se vracam na temu kako je bolje ispijati kaficu na racun roditelja ili cekati penziju babe ili djeda i uzicati 10KM nego probati nesto raditi jer je komso kojem je neko pricao al se ne moze sjetiti ko rekao da oni nisu primili platu 128 mjeseci i rade za 14KM.

sto volim ove sajber filozofe koji su se uvalili na dobar posao u gradu i pametuju
evo ja prvi necu da radim, jer mi kao inzinjeru nude za 6 dana sedmicno platu 400 KM u struci, nema penzionog i zdravstvenog, od plate bi oko 250 KM otislo na troskove puta, i onda sam taj koji sjedi na kafi.
ovakvi filozofi mogu samo da se spuste. mojih 8 sati dnevno i jos 2-3 sata u putu, za 150 platu, bas sam snob sto ne prihvatim!

Sudoku, koji si fakultet zavrsio ako nije tajna?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 10:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
breskvica je napisao:
na "zapadu" je suma sumarum naravno bolji standard i zivot , necemo se lagati ljudi..o pravima radnika tj. komora za zastitu radnickih prava da ne pricamo..mislim zasto bih inace bila ovdje jos?? ok kad zavrsimo kucu u bl mozda i ne ali da nismo "vani" nikada je ne bi napravila niti bi si mogla priustiti nesto , sem ako nemam taticu u vladi ili nekog mafijasa..

Evo da te i ja citiram, nemam taticu vec 24god. nemam nikog u vladi niti mi je ko mafijas ali pravim svoju kucu od svog kredita kojeg uredno vracam i da dodam radim kod privatnika.
Naravno radio sam stalno nije bilo perioda bez posla osim dok sam bio u vojscu cak i dok sam isao u srednju radio sam za neki socijalni dinar ali nisam trazio od majke nikad.
Nije me bilo sramota raditi na pijaci sa 19g za 150Km ali neke moje poznanike jeste (sta ce reci neka mackica koja dode sa mamom na pijacu pa ih vidi za tezgom) ja sam radio oni isli na kafe o racunu roditelja. Kome treba dinar i koga je sramota i sa 30g traziti od tate i mame za kafu taj ce raditi u fabrici obuce a usput traziti nesto bolje (niko nije rekao da trebas penziju docekai u toj firmi ali premostiti se neki period je sasvim OK!.
Znam dosta ljudi koji zive 10-15 KM od Banjaluke a zive kao podstanari u centru jelte nisi fensi ako zivis na Seracici, Han kolima ili Glamocanima bolje dati 300KM advokatu za jedan od njegovih stanova nego 30KM za mjesecnu nijednog neradnika mi nije zao.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 11:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

vuce slazem se ja sa tobom generalno..i drago mi je sto si takav kako si opisao :wink: ali drugo je kad imas 20 god, naravno bolje je za bilo koliko raditi i imati za svoje potrebe nego trazit od mame ili tate
ali zar mislis da se nekoj zeni npr isplati ici raditi za 350 km a ima porodicu, dvoje djece, treba platiti cuvanje, treba kupiti uzinu mjesecnu kartu itd..mjesec je dug?
i ja licno bih radila i za manju ali redovnu platu nego sjedila kuci i bila ovisna o roditeljima ili muzu..i trazila usput nesto bolje.
ali ipak smatram da je kod nas tesko naci (dobar) posao , pa i sa fakultetom, ako nemas neku vezu i nekog da te "ugura", voljela bih da nisam u pravu..
I da si ljudi realno mogu priustiti kredit za kucu i stan, neki normalan auto i solidan standard zivota..to je velika manjina nazalost

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 11:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Ljudi nemojte se zavaravati - ovdje je najbolje. Sjetite se Ceniceve i one njene... izjave.
:lol: :lol: :lol:
Moras se izboriti... nema nista na osmijeh... bolje ide na mislice.
:D :D :D

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 11:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

breskvica je napisao:
vuce slazem se ja sa tobom generalno..i drago mi je sto si takav kako si opisao :wink: ali drugo je kad imas 20 god, naravno bolje je za bilo koliko raditi i imati za svoje potrebe nego trazit od mame ili tate
ali zar mislis da se nekoj zeni npr isplati ici raditi za 350 km a ima porodicu, dvoje djece, treba platiti cuvanje, treba kupiti uzinu mjesecnu kartu itd..mjesec je dug?
i ja licno bih radila i za manju ali redovnu platu nego sjedila kuci i bila ovisna o roditeljima ili muzu..i trazila usput nesto bolje.

Kod nas po kafanama i sjede dripci od 20-25 godina i kukaju sto bi on radio u tvornici obuce i smrdio na lijepilo kad moze nosati jednu bijelu trenerku i ispijati kafice po parkicu.

Sestra mi ima dvoje djece 2 i 3 razred ona ne radi vec duze vrijeme posvetila se kuci i djeci isplatnije je nego raditi "dobro si sve nabrojala", zato je zet malo stisao petlju i radi dva posla jedan redovni i kao nocni cuvar svako drugo/trece vece, jest malo zrtvovanje ali se na kraju isplati. Tu se vidi da covijek moze raditi i zaraditi, posla ima kad treba, zamisli sad da meni dolazi sestra ili nekoj komsinici ili zet od nekog svog kolege ili rodaka svaki mjesec posuduje tih 250KM koje on zaradi od cuvanja kafane u kojoj ruku na srce samo spava.
Tih 250KM jest mizerno ali kad se sabere na kraju mjeseca znaci mnogo.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 11:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

breskvica je napisao:

ali ipak smatram da je kod nas tesko naci (dobar) posao , pa i sa fakultetom, ako nemas neku vezu i nekog da te "ugura", voljela bih da nisam u pravu..
I da si ljudi realno mogu priustiti kredit za kucu i stan, neki normalan auto i solidan standard zivota..to je velika manjina nazalost

Kod nas ljudi jos nisu shvatili da svaka iole ozbiljna firma i kad trazi radnike trazi sa radnim iskustvom a niko nece da se zrtvuje neki odredeni period da stekne to "radno iskustvo" vec bi odma u direktorsku fotelju.
Naravno da ih ima i takvih ali ako nisi neko ko ima stelu i veze moras se zrtvovati kopati i rukama i nogama da se uvalis negdje kvalitetom a ne kukanjem.

Mogu si ljudi priustiti kredit za kucu ili stan ili neki normalan auto ali se moras necega i odreci a to je tesko nekima utuviti u glavu. Kako neko zivi kao podstanara tako moze i placati ratu kredita... Opet dolazimo do toga da bi svako zivio u centru imao stan od 70m2 koli kosta brat bratu 130.000KM a ti sama potvrdi koliku kucu na periferiji mozes napraviti za te pare ja znam.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 11:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

slazem se, da ko hoce i ko je vrijedan, moze zaraditi pa makar koliko toliko i da znaci svaka marka.ali to je nazalsot daleko od "kvalitetnog" zivota..eto tvoj zet pa i ako nista ne radi kao nocni cuvar ali opet moras to izdrzati, i onda iz nocne smjene ide na redovan posao?
jel moze kod nas jedna plata od recimo 800 km (majka ne radi), pokriti troskove zivota i kreditnu ratu za kucicu ili stan za 4-clanu porodicu? ja mislim da je to nemoguce
mislim sramota je visina djecijeg doplatka kod nas, a za prvo dijete nema nista..trudnicama se daju otkazi..ma ima tu jos x primjera, a meni je licno zao kako kod nas neke stvari funkcionisu i nadam se poboljsanju i puno boljoj zastiti prava obicnih radnika i naravno vise radnih mjesta..

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 11:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sto se tice kuce i stana i kredita, ko nema vec plac na periferiji i mora sve kupiti i plac, i platiti gradj. dozvolu, gradnju, sredjivanje kuce itd itd..treba barem 150.000 km pa i vise mozda, eto koliko smo mi platili samo plac, papire, iskopavanje, robau gradnju ufff, ne zelim ni da sabiram kirija ima recimo za 300 km, a koliki kredit mozes dobiti za 300km mjesecno pa i da je na period od 25 god, ne mozes dobit vise od 60-70.000 km..i sta mozes sa tim parama?

a da sto se tice posla, pa jasno firme bi najradije radnika tj idealnog kandidata koji ima 25 god, zavrsen fakultet ili neku vislju skolu, nema djece,vec ima bogato radno iskustvo i spreman je raditi za ne preveliku platu..ali koliko je to realno ne znam..

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 11:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
breskvica je napisao:
moja rodica radi u celincu u trgovini, 9 h dnevno, 6x nedeljno za 350 km, ali vise NEMA, ili to ili da sjedi kuci i moli tatu da joj kupi licnu higijenu i da ima za izaci ili ponekad kupiti komad garderobe :-?

Kakva je rodica? :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 11:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
MuskoBre je napisao:
breskvica je napisao:

to se kaze "daj dimenzije i godine rodice" :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 12:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
breskvica je napisao:

blento :lol: nego oces je vodit u " Isterajh" ?? onda ce ti kazem :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]