banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 12:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Apr 2010, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
mangia je napisao:
Ima li neka fora da se izbjegne plaćanje RTV takse ?

Tipa "vrijeđanje moje inteligencije", ...

:D :D :D
Cuti, da smo na zapadu mogli bi ih jos i tuziti i uzeti odstetu
za "dusevne patnje" izazvane gledanjem njihovog programa.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 00:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
WinstonWolfe je napisao:
mangia je napisao:
Ima li neka fora da se izbjegne plaćanje RTV takse ?

Tipa "vrijeđanje moje inteligencije", ...

ovo sam cuo iz usta zene sto radi na salteru u novoj mtelovoj zgradi u centru- kaze ona da se moze i fixni prebaciti na prepaid, i da tad nema rtv takse, radi na istom principu kao i prepaid za mobilnu telefoniju, dopunjavas koliko hoces. impulsi su skuplji, ali mi je rekla da nije neka velika razlika. e sad posto svi znamo koliko se salterski sluzbenici razumiju u svoj posao, ovo treba provjeriti.

tacno sa fixnom i pre paidom je moguce zaobici taksu, pogledaj najnoviju vijest na mtel.ba znaci sad ce biti bas kao na mobilnoj koliko dopunis toliko pricas, do sad se placalo nesto fixno i za to dobijalo 100minuta sad su to ukinuli.

Dolomit i sada ima cenzura na RTRS, mozda ne tako drasticna kao prije ali postoji, prije svega cenzura u glavama radnika RTRS pod strahom od otkaza, jer ljudi izvjestavaju onako kako misle da je prihvatljivo. I itekako je bitno koliko je palceno jer to je nas novac, pa eto slucajno nas interesuje gdje idu te nase pare od rtv takse.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 06:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
MuskoBre je napisao:
Dao bi im i ja jedan orden. Al da prestanu sa emitovanjem programa.

A ne! Nismo se borili 4 godine po brdima i dolinama, cuvajuci da bi tamo neka susa jednostavno ugasila program televizije cije postojanje ima visestruko bitno znacenje. To nece moci!!!
Za pocetak, umjesto sto dodjeljuju ordenje, neka novac kojeg ocito imaju viska, uloze u kvalitetne kadrove, zatim za obuku fakultetski obrazovanih ljudi i naravno tehnicku modernizaciju, pocev od kvalitenije bubice u studiju, do digitalizacije signala.

Sad su postali punoljetni 8) sad se puno vise od njih i ocekuje!

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 06:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa jedino da svima daju otkaz - od portira do generalnog
i da ispocetka otvore konkurse na sve i jedno radno mjesto.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 06:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jamesdin Kurtovic je napisao:

Malo pretjerana ocjena da svi ne valjaju, ali naravno da treba da otvore konkurse...I to konkurse za veliki broj radnih mjesta na kojima su trenutno needukovani kadrovi koji su na ta radna mjesta zasjeli preko stela i veza.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 06:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drug je napisao:

Malo pretjerana ocjena da svi ne valjaju, ali naravno da treba da otvore konkurse...I to konkurse za veliki broj radnih mjesta na kojima su trenutno needukovani kadrovi koji su na ta radna mjesta zasjeli preko stela i veza.

Slazem se u potpunosti, u sustini najgore je urednistvo u kojem mogu da potpisem da nema ni par ljudi sa odgovarajucom skolom.
Sada kada bi im napravili reviziju diploma otkrili bi tako da nam drzavnu televiziju vode ljudi sa visom turistickom, ekonomskim, poljoprivrednim fakultetom.
Ne znam da li ijedan od urednika ima zavrsenu zurnalistiku, TV reziju ili Akademiju umjetnosti,
a postoji ogroman broj mladih, obrazovanih, normalnih i pametnih ljudi koji im volontiraju par godina, pa kad se smore jer rade za dzabe,
ovi nadju novu generaciju levata koja stigne na fakultete, obeca im u perspektivi stalan posao i tako godinama u krug.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 10:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Bi lijepo sinoć banjalučani?

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 01:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Koliko je stotina hiljada konvertibilnih maraka koštala Bregina svirka?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 04:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Mar 2010, 15:58

Ne znam da li ijedan od urednika ima zavrsenu zurnalistiku, TV reziju ili Akademiju umjetnosti,

Ovo bi moglo biti opasno finansijerima - moglo bi nekome da se omakne, pa da pod uticajem skolskih ideja pocne tamo na RTRS-u da se bavi novinarstvom, i onda bi se svasta culo i pokazalo na "najgledanijoj tv u nas"...

Ali, misliti da je rjesenje samo u skolovanom kadru je samo malo vise od fetishiziranja fakulteta.

Zar ne bi bolje rjesenje bilo da je kompletan i planirani i prethodni budzet, i RTRS-a, i svih drugih institucija koje pretenduju na prefiks "javno", uvijek, u potpunosti, i u svako doba dostupan na stranicama Interneta? ;)

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 05:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
drug je napisao:
MuskoBre je napisao:
Dao bi im i ja jedan orden. Al da prestanu sa emitovanjem programa.

A ne! Nismo se borili 4 godine po brdima i dolinama, cuvajuci da bi tamo neka susa jednostavno ugasila program televizije cije postojanje ima visestruko bitno znacenje. To nece moci!!!
Za pocetak, umjesto sto dodjeljuju ordenje, neka novac kojeg ocito imaju viska, uloze u kvalitetne kadrove, zatim za obuku fakultetski obrazovanih ljudi i naravno tehnicku modernizaciju, pocev od kvalitenije bubice u studiju, do digitalizacije signala.

Sad su postali punoljetni 8) sad se puno vise od njih i ocekuje!

Slazem se ,i mi u Srbiji imamo ocekivanja od RTRS, 18 godina je dovoljno da se napravi kvalitetna televizija, vise filmova, sporta, serija, da uvedu drugi kanal...ima tu puno posla

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Ala emisije, gostiju i voditeljke, trenutno na RTRS-u!

Ovaj mali ko da je iz nadrealista izasao!

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2010, 22:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pojacali su se sa domacim serijama...

Ide Moj rodjak sa sela...

Od petka krece Ranjeni orao...

Citiraj:
21:00 РАЊЕНИ ОРАО - серија (1./17)

http://www.rtrs.tv/tv/raspored.php?date=2010-10-15

Ide vec i TNT, a tu je i repriza Roda..."Napad na gledanost?" :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 17:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
Veoma zanimljiv tekst u fokusu

"Najgledanije" kuće

utorak, 19 oktobar 2010 18:23

Metod istraživanja gledanosti televizijskog programa u BiH koji radi agencija "Mareco Index Bosnia" je zastario i mislim da se primjenjuje jedino u Bugarskoj.

Netačni rezultati istraživanja mogu da nanosu štetu gledaocima, televizijskim kućama, ali i preduzećima koja kupuju reklamne sekunde u programima nekih "najgledanijih" kuća.

Zbog friziranih rezultata, potencijalni oglašivači na tim medijima misliće da su podaci tačni i mjerodavni, te da je ta kuća medijski dobro pozicionirana, i odlučuju da svoje proizvode reklamiraju u programu tog medija.

Međutim, kada provedu svoje analize, koliko im je oglašavanje u navodnoj najgledanijoj TV kući uticalo na obim proizvodnje i prodaje, onda će zapravo dobiti sasvim drugačije podatke. Može se desiti da postoji i kontraefekat, te da se ti proizvodi najmanje prodaju.

Kratkoročno gledano, televizijske kuće zbog dobrih rezultata istraživanja javnog mnjenja imaju veliku korist, ali kada nakon godinu dana ili šest mjeseci oglašivači sagledaju rezultate tog marketinga, onda dođu do podataka da taj medij i nije baš najgledaniji.

Nerealni podaci istraživanja mogu se odraziti i na ostale tokove, kao što su finansijski, pa se u to sve može uplesti i korupcija.

Nemoguće je da u BiH dvije ili više TV kuća, na osnovu rezultata istraživanja MIB, tvrde da su najgledanije. S jedne strane, jedna komercijalna TV kuća tvrdi da je nagledanija, a s druge druga komercijalna TV javnosti saopštava da je ipak ona najgledanija.

Obje kuće navode da njih gleda više od dva i po miliona stanovnika BiH. Postavlja se logično pitanje: Da li u jednoj zemlji koja nema ni četiri miliona stanovnika ovakvi podaci mogu biti realni, jer to praktično znači da pet miliona ljudi gleda određeni televizijski program u određeno vrijeme.

Ne treba velika stručnost da bi se vidjelo da nešto nije u redu sa istraživanjem i rezultatima gledanosti.

Znamo da je dva plus dva četiri, ali što je malo nije kriva matematika!

Takođe treba znati da su piplmetri uređaji koji se ugrađuju na onim mjestima gdje to ljudi dozvole i nije teško ustanoviti tačan broj piplmetara u BiH. Svako može tvrditi sve, ali činjenice su svete, komentari su slobodni!

Komentar:

Radmila Čokorilo

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Meni je drug koji radi u jednoj medijskoj kući rekao da je broj peoplemetera u Banjaluci cca 10. To je jako reprezentativan statistički uzorak! :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 19:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
points je napisao:
Meni je drug koji radi u jednoj medijskoj kući rekao da je broj peoplemetera u Banjaluci cca 10. To je jako reprezentativan statistički uzorak! :lol:

:lol:

bila je informacija da u bih piplmetre ima 500 porodica.....deluje puno,ali 10 piplmetara na grad od 250.000 stanovnika=smesno

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 10:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nemoguće je da u BiH dvije ili više TV kuća, na osnovu rezultata istraživanja MIB, tvrde da su najgledanije. S jedne strane, jedna komercijalna TV kuća tvrdi da je nagledanija, a s druge druga komercijalna TV javnosti saopštava da je ipak ona najgledanija.

Hm...pa to niko i ne tvrdi...ali je itekako moguce da jedna tv kuca bude najgledanija tv u Federaciji, druga u RS a treca na nivou BiH...Ovakav slucaj smo imali vise puta u zadnjih nekoliko godina, pa ne znam zasto bi to nekoga cudilo. BiH je itekako podijeljeno trziste, pa i kada su mediji u pitanju...Sjecam se dobro da je bas u vremenu kada sam otvorio ovu temu, Pink bio najgledaniji na nivou BiH, FTV u federaciji, a RTRS u RS...A neko cetvrti bio je najgledaniji u Banjaluci...I to je podatak da je moguce biti najgledaniji, samo gdje, to je vec drugo pitanje. :wink:

points je napisao:

Samo 10? Hm...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 17:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
ko je uopšte najgledaniji u BIH a ko u RS? Gdje se mogu pronaći takvi podaci? Imaju neki podaci na teletekstu pinka ali me zanima koliko su uopšte tačni.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 00:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
drug je napisao:
Pojacali su se sa domacim serijama...

Ide Moj rodjak sa sela...

Od petka krece Ranjeni orao...

Citiraj:
21:00 РАЊЕНИ ОРАО - серија (1./17)

http://www.rtrs.tv/tv/raspored.php?date=2010-10-15

Ide vec i TNT, a tu je i repriza Roda..."Napad na gledanost?" :wink:

Jako smo sretni zbog toga... Ponedeljkom i utorkom mi HRT tako nedostaje.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
babic je napisao:
ko je uopšte najgledaniji u BIH a ko u RS? Gdje se mogu pronaći takvi podaci? Imaju neki podaci na teletekstu pinka ali me zanima koliko su uopšte tačni.

Nisu tačni uopšte.... Ispade da su ATV, RTRS i PINK najgledanije televizije što je nemoguće..... A recimo kod mene u kući se najviše gledaju HRTovi i Nat Geo...

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
код мене фокс крајм и дискавери..
а што се тиче домаћих ТВ, АТВ увијек.. вјести у седам :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 371 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]