banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 17:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Apr 2010, 10:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
Jednostavno može jer je Bog tako htio.
Baš kao što je htio da se dva mora tj.dvije različite vode sudaraju a da se ne mješaju.
Baš kao što je poslao kišu gromada kamenja i uništio Lutov narod zbog pederluka.
Jedno od božijih imena je i SVEMOGUĆI.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 10:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Мора да је Бог оградио Лутов народ неком невидљом баријером, па вода није истекла, а онда је након 40 дана одврнуо чесму и хоп одеее вода... Што би се рекло, пусти воду нека говна оду. :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 10:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
skypostman je napisao:
како може бити локални кад је на 4000 метара?

Moje vidjenje je da nije bilo na 4 000 jer nije toliko velika planina Judi, svega je 2080 i kusur metara, sto opet ne znaci da se arka popela na sami pik planine.

Postoji misljenje da je bio i lokalni aima misljenja da je bio i globalni, ja preferiram da je bio lokalni zbog gore navedenih cinjenica u prethodnom postu.

Nuh a.s. je po misljenju odredjenog broja ljudi lutao ( plovio) nesto vise od 6 mjeseci.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ha ha pobrkali ste malo. Lot nema veze sa potopom, to je druga priča. Lot je iz priče o Sodomi i Gomori koja je spaljena.

Nojeva arka se nasukala na Ararat, tako piše u SP.

Tekst sa slikama o navodnom pronalasku Nojeve arke http://exyupi.blogspot.com/2010/04/noje ... naena.html

http://www.glassrbije.org/info/index.ph ... &Itemid=57

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ako je istina da su nešto našli, to je stvarno jako zanimljivo. Slike i snimci pokazuju gomilu drveta u snijegu, što me uopšte ne navodi na pomisao da je to stvarno Utnapištimov brod, ali ako sve to nije hoax onda se postavlja pitanje šta kog vraga radi tolika drvena struktura na toj visini. Bilo bi dobro da na lokaciju ode nepristrasan naučni tim, jer ovi što su otkrili lokaciju (za šta im svaka čast) ipak imaju malo "obojene" zaključke :lol:

Moguće da je čitava priča oko Utnapištima/Noja i potopa nastala jer su se ljudi koji su kasnije živjeli na tom području pitali šta predstavlja tolika građevina na planini i kako je tamo dospjela, pa su zaključili da ju je donjela voda a onda se na osnovu toga razvila priča o brodu i potopu. Postoje slični mitovi o božanstvima i herojima koji objašnjavaju nastanak npr. neobičnih geografskih struktura (npr. Gibraltar je prema priči napravio Herkul) ali ostaje činjenica da ovo nije nikakav geografski fenomen, nego vještačka struktura ("rukom rađena", što bi rek'o Semir Osmanagić :D ) i ostaje pitanje ko ju je izgradio, kad i zašto :oops:

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 11:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
С обзиром да је то подручје старих цивилизација логично да ће ту нешто наћи што је човјек изградио, Јереван је једна од најстаријих насеобина а налази се у близини Арарата.

Citiraj:
The territory of Yerevan was settled in the fourth millennium BC, fortified settlements from the Bronze Age include Shengavit, Tsitsernakaberd, Teishebaini, Arin Berd, Karmir Berd and Berdadzor. Archaeological evidence, such as a cuneiform inscription, indicates that the Urartian military fortress of Erebuni (Էրեբունի) was founded in 782 BC by the orders of King Argishti I at the site of current-day Yerevan, to serve as a fort and citadel guarding against attacks from the north Caucasus. Yerevan is thus one of the most ancient cities in the world.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
blaf je napisao:
Gdje si procitao da se radi o novoj lokaciji? Ja sam gledao dokumentarac o Araratu.

Ja sam onda gledao nesto drugo nego ti i Zoka, ovo moje je bilo nesto stvarno neozbiljno. A ovo oko lokacije, izvukao sam zakljucak da je nova posto niko nije spominjao da je tu ikada bilo ranije istrazivanje, a i ne vidim zasto bi prisvajali za sebe otkrice koje je vec neko istrazivao.
_zoka je napisao:
Tebe to ne interesuje pa ne bi ni tražio....

Ma ko kaze da me ne interesuje :D Sto bi rekli, ne moze svaka susa da se igra arheologa. A ti sto su otisli u potragu stvari posmatraju kroz prizmu Biblije sto im automatski utice na prosudbu i gube objektivnost.

Warrior of the Light je napisao:
Bilo bi dobro da na lokaciju ode nepristrasan naučni tim, jer ovi što su otkrili lokaciju (za šta im svaka čast) ipak imaju malo "obojene" zaključke :lol:

To je sve sto trazim :D

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Warrior of the Light je napisao:
Pa prije će biti da su pronašli Utnapištimov brod (lik iz originalne priče, ako ne postoji neka još starija):
http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=38&t=41118
(četvrti post, onaj duuuugački, ali se isplati čitati :D )

Mislim da je sumerski mit o Ziusudri najstariji i izvor za nastanak ostalih.

Sto se tice potopa :D

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
A totalno mi je diglo zivac kada raznorazni kreacionisti koji su objavili slavodobitno (pod "") da je arka pronadjena, a moze biti da su medju njima i ovi kinezi koji pripadaju odredjenoj hriscanskoj religijskoj grupi, i pri tome je kljucni dokaz utvrdjivanje starosti drveta metodom radioaktivnog ugljenika. Ja uopste ne sumnjam u te rezultate. Ali me nervira sto su i ovdje na forumu 500 puta popljuvali tu metodu kao prevaru i neistinitu, znate i ko da ne navodim. I u svim slucajevima kada se ispituju fosili i uzorci stari stotinama hiljada i miliona godina su prevara, ali naravno da nisu prevara kada treba da se utvrdjuje starost arke. De budi barem dosljedan.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 20:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Zašto o barci kad možemo i o Adamu i Evi da dokažete da li su postojali i koji je plod bio zabranjen pa opet dokaz i tako redom....

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
goci master je napisao:
A totalno mi je diglo zivac kada raznorazni kreacionisti koji su objavili slavodobitno (pod "") da je arka pronadjena, a moze biti da su medju njima i ovi kinezi koji pripadaju odredjenoj hriscanskoj religijskoj grupi, i pri tome je kljucni dokaz utvrdjivanje starosti drveta metodom radioaktivnog ugljenika. Ja uopste ne sumnjam u te rezultate. Ali me nervira sto su i ovdje na forumu 500 puta popljuvali tu metodu kao prevaru i neistinitu, znate i ko da ne navodim. I u svim slucajevima kada se ispituju fosili i uzorci stari stotinama hiljada i miliona godina su prevara, ali naravno da nisu prevara kada treba da se utvrdjuje starost arke. De budi barem dosljedan.

Htjedoh ovo napisati jos ranije ali reko hajd' necu ja biti ona dezurna budala koji se stalno svadja sa kreacionistima i vjernicima. A jesam ipak :)

Ali opet ova konstatacija stoji.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2010, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Pa to je opstepoznata cinjenica. Oni uvijek podrzavaju sto se uklapa u njihovu teoriju. Da nije pronadjen metod C14 oni bi ga u ovom slucaju sami izmislili da dokazu da je to bas to :)
Ako kojim slucajem ovaj metod poakaze da je brod stariji od 6000 godina, opet ce reci kako je C14 nepouzdana metoda, a ako pokaze ispod 6000 godina reci ce kako je to odlicna metoda :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 23:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Ljudi tise, tripo ce ovo nanjusiti garant!

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 05:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Nesto sam malo razmisljao i opet dosao do totalnih nelogicnosti u tzv. bozijem prosudjivanju.

1. Bog se nakon potopa, slobodnim rjecnikom receno - "zakleo" da nece vise slati potop na zemlju. Ako je Bog i sveznajuci, zasto je to uopste uradio, valjda je trebao znati sve unapred, pa i samu cinjenicu da ce se zakleti da nece slati potop, pa sto bi ga onda slao "in the first place"??

2. Cak i da zanemarimo ovo odozgo, zasto se odlucio na potez kojim je pobio nevine zemljane zivotinje, a ostavio isto tako nevine morske zivotinje na miru?

3. Cak i da zanemarimo ova dva odozgo, zasto je "smarao" Noa da gradi toliku "barku" kad je vec svemocan i mogao je sve te zivotinje stvoriti ponovo? Zasto samo nije spasio Noa u nekom izdrzljivom brodicu? :)

4. Zasto je ljude sa cijele planete kaznio samo zbog jednog supregresnog dijela populacije tadasnjeg svijeta?

izgleda da su je pronasli turci i kinezi na Araratu pre neki dan, mislim da se radi o originalu, analize ce pokazati

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]